Помогнете ми да реша ! :)

08.08.11
00:17

На 16 съм 65 кг , 168см. Стажа ми по залите е около 9-10 месеца.От Юни месец до сега не съм стъпвал в залата (в тази жега не мога да ям толкова и няма смисъл само да свалям и да се изтощавам) Тренирал съм по 4-дневни и 3-дневни програми за покачване на маса. Използвал съм и 2 чувала Serious Mass защото не ми вървеше с храненето но постигнах сравнително добри резултати :) Също така през 70%-80% от времето съм имал Whey протеин na scitec (концентрат или изолат)+глутамин 10 гр на ден след трен и преди лягане. Четях доста но въпреки това трябваше да направя някой грешки и да придобия опит за да осъзная някой неща които съм пропуснал. Основния проблем ми беше яденето стремях се но не винаги успявах да добавя нужните калории за деня.Сега вече мисля , че храненето няма да ми е проблем но искам отговор относно добавките смятам от септември да започвам да тренирам и съм отделил 120лв за добавки (като за начало)  (целта ми е покачване на ММ)  какви добавки бихте ми препоръчали за тези пари?    аз мисля че комбинацията Протеин + креатин би била добра или е рано още за креатин ?  Колебая се защото въпреки , че съм чел доста за креатина все още не мога да заключа той вреден ли е или не е ? ? ? ...      пфф  НАДЯВАМ СЕ НЯКОЙ ДА СЕ НАВИЕ ДА ПРОЧЕТЕ ТОВА :Д:Д:Д

GG

08.08.11
00:31

Щом искаш добавки най-удачния избор ти препоръчвам е BCAA аминота и протеин,ако искаш да качиш и силата и мускулната маса креатина е удачен избор,но си вземи от новите формули креатин етил естер или кре-алкалин има и други версии:).Специално аминотата Scivation Extend/.Щом ползваш Scitec те имат хубави варианти за креатин,но все пак яденето си остава приоритет номер едно.Като цяло първо започни да се храниш правилно да го изградиш като навик и след това може да посягаш към разни добавки за по-оптимален ефект,все пак си на 16 още ти е рано да си товариш черния дроб.

08.08.11
11:47

Братле, заеби ги тия добавки! За тия 120 лева си купи 30 кг месо и 500 яйца и ще имаш много по-добри резултати!!!

08.08.11
12:15

Благодаря ,че споделихте мнения , иначе храненето ми е осигурено и не е проблем да набавям нужните ми въглехидрати и протеин от храната но не е ли по добре поне след трен. 1 доза суроватка или само креатин със стабилно хранене (за сега бих почнал с РБД и след 1-2 месеца бих сменил на ВВД чак до март някъде , след това до май да наблягам повече на протеина и изглаждането на тялото , въпреки ,че едва ли ще съм качил мазнини доста , щото мисля ,че съм ектоморф и трудно качвам .. :)

08.08.11
17:22

казано от Prongel на 08.08.11, 11:47:

Братле, заеби ги тия добавки! За тия 120 лева си купи 30 кг месо и 500 яйца и ще имаш много по-добри резултати!!!

Дейба, откъде 30 кг месо и 500 яйца за 120 лева бе ? Те само яйцата са 80 лева ;Д

08.08.11
19:24

казано от Prongel на 08.08.11, 11:47:

Братле, при цена 6лв/кг на истинско пилешко и 1.60 (най-ниската за яйца, аз мога да ги намеря на 7ст. от Коко-импекс-а ама тва е др въпрос) , за 30кг месо излизат 180кинта. За яйцата излизат 80 кинта, т.е- 260кинта :)

Мнението беше редактирано от Абазаба на 08.08.11 19:26.

Човекът не целеше математическа точност,а да намекне,че храната е по-добрият избор от добавките.Пий суроватка след тренивка за възстановяване,вкарай ако искаш казеин преди лягане и това е,може и глутамин другото е излишно,оправи си храненето.И съм на твоите години и до преди 1-2 месеца бях като тебе наблягах на добавките,откажи се и започвай да се храниш мн стабилно,добавки пий само за възстановяване и преди лягане казеин,за мен креатина е излишен...

08.08.11
19:53

Забравих да вметна , че варианта суроватка и казеин съм го пробвал за около месец и резултатите бяха хубави , качих малко чиста маса , възстановявах се по добре , но до там . Докато съм свидетел как мои връстници ме минават набързо , набързо след употребата на креатин (монохидрат)  а и качват много сила ,и ако се убедя , че той не вреди на бъбреците както казват някой бих си взел без да се замислям :) иначе комбинацията суроватка + казеин като за поддържане но не мисля , че снея мога да направя здрав старт .. благодаря иначе за мненията ви (без тези колко струват 500 яйца и 30кг месо ... тва беше образно казано но ... освен тва Prongel има доста хубав блог в който се зачетох бая ;) ) ще се радвам да споделите още мнения ако има желаещи де :)

Щом смяташ, че ще успяваш да се справяш с храненето, можеш да си вземеш добавки само след-тренировъчни добавки. Един протеин и бцаа ще ти свършат добра работа. Креатин също можеш да си вземеш, не се притеснявай за странични ефекти стига да приемаш достатъчно количество вода. Също ти препоръчвам да избягваш монохидрата. Вярно, че е най-евтин, но пък от него задържаш много вода.

09.08.11
12:10

Креатин най-вероятно ще си взема но със сигурност няма да е кре-алкилин ( не съм сигурен дали така се пише) пробвал съм го за известно време и не видях никакъв ефект може да пробвам етил-естер , цитрулин малат или монохидрат , мислил съм и за матрицата CELLMASS или някаква друга но не ми се дават доста повече пари за малко по-добър или същия ефект ... мисля ,че и с монохидрат след тренировка ще има ефект , ще взимам и повечко бързи въглехидрати за след трен. за да се усвоява по пълноценно (то аз попринцип си взимам бързи вуглехидрати за след трен де :D )

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1