Упражнения за предмишница и рамо в домашни условия?

09.08.11
14:34

Здравейте може ли да ми препоръчате някакви упражнения за предмишница и рамене които мога да изпълнявам в домашни условия.
Разполагам с 2 гириx2,5 кг и 2x5,5кг лежанка с дискове по 5,10 и 15кг
На 20г съм 185 см 63 кг доста слаб  с начинаещо ниво
Искам да знам по колко повторения да правия на серия
И ако никой не ми отговори на горе споменатите въпроси поне да ми кажете как се вдишва и и здишва при упражнения
Като започвам вдишвам и на 2/3 от връщането издишвам аз така го правя
Мерси предварително

Според мен може да правиш тези упражнения за предмишници, както и тези упражнения за рамо.

09.08.11
15:06

Благодаря ти, но може ли да ми отговориш и на останалите въпроси -Дали правилно подхождам с дишането, защото аз от 2 години предимно лятото се занимавам с упражнения с леките гири и собствено тегло защото от доста време спазвам това дишане
И по колко серий и повторения да правя примерно знам че е трудно да се прецени но що годе да има ефект някакъв

За дишането не мога да кажа нищо повече (и по-правилно) от написаното в статията ни. Прочети я, дава отговори на въпросите ти, че и повече.

За сериите и повторенията - Петко има хубав материал по темата.

Да, вероятно може да ти се нахвърля в 1-2 изречения в стил “прави това, прави онова”, но е много по-полезно да обогатиш знанията си, в резултат на което развиеш и мускулите.

GG

09.08.11
15:24

Здрасти специално за лежанката се препоръчва от 8-12 повторения,за сила от 3 до 5 повторения.Техниката е следната когато спускаш  лоста вдишваш,когато го избутваш издишваш:).Можеш и пирамида 12,10,8 може и 3х10,както прецениш.

09.08.11
15:38

благодаря за отговорите лек ден

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1