09.08.11
14:03
Казвам се Йордан, бях писал писмо чрез контакти, но никой не ми отговори, може би защото там не е мястото.Имам много дилеми и ми трябва компетентна помощ по тези въпроси.
Аз тренирам по следния начин:
Тренирам 5 дни в седмицата, 1 почивам
Понеделник:Набирам се с тежести 3x10 и правя Лицеви с 45 градуса наклон 3x30.Почивам си 5-6 часа и отивам на фитнес там Правя програмата “Още повече мускули след половин година в залата”.Храня се стабилно и наблягам на калция (мляко, сирена, кашкавали, банани, плодове и така нататък.)
Вторник:Скачам на въже 4x300 и правя 4x30 кофички на пейка и 4x30 лицеви с 25 Градуса наклон, почивам 5-6 часа и правя Кофички 4x15 на успоредка до долу и до горе, 4x30 коремни и след 1 час почивка се набирам само силови - 3, 4 серии...
Сряда:Същото като понеделник, ала различното е, че се набирам без тежести 4x10 с широк хват.
Четвъртък:Същото е като Вторник
Петък:Същото е като Понеделник - с тежести
Събота:Набирания без тежести и след 4-5 часа кофички на успоредка 4x15, коремните 4x30, набирания само силови
Първият проблем е, че трябва да сменя програмата (По нея тренирам Понеделник, Сряда и Петък, за маса), трябва ми програма за много сила и мускулна маса, тренирам от 4 месеца, а преди съм имал лека подготовка.70 кила съм и съм 1 и 70- и нещо.
Втория проблем е това, че не знам дали се пренатоварвам, винаги имам мускулна треска, всеки ден без неделя имам мускулна треска в гърдите и ръцете, гърба и корема по - рядко.Не се чувствам отпаднал имам доста апетит и нямам никакви болки в ставите или мускулите.
Целта ми е да правя силовото на лоста и изобщо като се кача на него да го изкривявам от сила.
МНОГО ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРЕН НА ПОМОГНАЛИТЕ :( :)
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 09.08.11 15:01.
09.08.11
15:13
Моят съвет е малко да си починеш,също така прави по-големи почивки 1-2 дена между тренировките,това че имаш мускулна треска означава че мускула не се е възстановил,което означава че здраво претренираш щом имаш постояно мускулна треска,изключи заниманията извън фитнеса през почивните дни.дай малко време за растеж:)
А как ти се струва това:
Заменям Програмата с тази http://www.bb-team.org/workout/1280_sila-v-zavet-ot-starata-shkola#axzz1UbeXDnJR
Тренирам си Понеделник, Сряда, Петък по тази програма, същевременно си правя Това описано по-горе за Понеделник, Сряда и Петък, а Вторник Четвъртък и Неделя оставям за почивки.
Ще се радвам ако повече хора взимат участие в тази тема :(, съвета който ми даде Gordon го приемам, ама не беше точно това запитването ми.Искам да сменя програмата (Да е за сила и маса) ама и да продължавам да си помпам яко вкъщи и на парка, няма ли някаква комбинация :? :(.Не ми харесва мисълта да седя вкъщи и просто ПОН,СРЕДА и Петък да ходя на фитнес , а Вторник и Четвъртък да спя като туфлек...Трябва да тренирам много енергия имам.Ако ми съставите програма, която ще ми спомогне за постигане на целите ще съм ви много благодарен...
09.08.11
17:56
И аз преди си мислех като теб, че като имам енергия съм се възстановил, но не е така. Мускула расте само тогава, когато почива. Гекко е прав. Послушай го. И според мен не тренирай 6 часа на лостовете преди фитнеса. Отиди на лостовете и веднага след това във фитнеса.
Ок ще те послушам и ще го правя 2 седмици и ще видя дали има ефект (при мене стават бързо нещата), само да те питам защо е така ? А и да те питам ако си продължавам да се товаря пак така 5 дни в седмицата с изключението да ходя на фитнес веднага след стреет фитнеса ще се товаря ли много, защото във вторник и четвъртък ще си тренирам пак или да махна вторник и четвъртък, а за програмата я реших http://www.bb-team.org/workout/1280_sila-v-zavet-ot-starata-shkola#axzz1UbeXDnJR ще е тази ако не ми направи някой друг съчетана със стреета
Е добре бе много съм прост и се извинявам 16 годишен съм и пубертета още ме друса...За последно не мога да определя какво да правя...ЩЕ помоля човек, на който му се занимава и е с добро сърце да ми направи програма съчетаваща тази програма http://www.bb-team.org/workout/1280_sila-v-zavet-ot-starata-shkola#axzz1UbeXDnJR + Стреет фитнес програма, която да изпълнявам през седмицата (кофички, набирания, коремни и силови аматьорски...).Отново се извинявам.
Разполагам със Тежести 2 гири по 3 кила (правил съм 3x10 Набирания с тях за бицепс) , Лостове и Успоредки.
10.08.11
10:14
Ще претренираш, защото мускула расте когато почива, а ти като го стресирваш прекъсваш възстановяването. Относно тая програма, когато имаш например гръб или бицепс правиш набирания, когато гърди и трицепс - кофи,лицеви.
10.08.11
11:04
Може да комбинираш програмата от сайта със стрийт фитнес. Но трябва да го направиш така, че двете програми да се допълват и да си помагат, вместо да си пречат. Тъй като тази от сайта е фиксирана, то явно ще трябва програмата за лостовете и тежестите, които имаш, да се пипне.
Просто гледаш колко пъти на ден можеш да тренираш извън фитнеса, кои дни ти е програмата от сайта, и определяш какво да се прави на лостовете.
Разбира се, това означава да излезеш извън мисленето бодибилдинг и лостове само с кофи и набиране. Или да намериш човек, който не мисли толкова тунелно, и ще получиш програмата, която искаш.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 10.08.11 11:04.
Така МНОГО БЛАГОДАРЯ, ти Oranje или Ачо можете ли да ми направите такава програма ?
Ако можех да определям и ако знаех един мускул как се развива и какви са особеностите при тренирането му - екстра...Аз даже не мога да си определя самата програма за лостовете.
Вие сте треньор и ще съм ви благодарен ако ми направите такава, защото аз не познавам голями фитнес ентусиасти...Бих могъл да ви дам всякаква информация за мен и тялото ми.До това колко бързо се възстановявам, издържам, с колко вдигам и така нататък.Още съм нов и не знаех към кой да се обърна затова пиша на вас, имам ви доверие, програмата която до сега използвах ми покачи килата със 8…
По принцип Ачо, аз имам Понеделник Гърди и Бицепс, значи ще правя и набирания и кофички ?
Сряда имам трицепс и гръб, кофички и набирания :D:D:D
Петък рамо и крака (Давайте идеи тука...аа може да скачам на въже и да правя кофи на пейка ?)
Корем ще правя всеки вторник и четвъртък
В момента нали разбирате че съм паника ?! XA XA XA :D
Съставих си набързо една програма кажете ми дали е добре
Мисля да карам по тази програма http://www.bb-team.org/workout/1280_sila-v-zavet-ot-starata-shkola#axzz1UbeXDnJR
Понеделник:ГЪРДИ,Бицепс ; Набирания за бицепс с тежести 3x10 и лицеви вкъщи и кофички на парка (Стреет фитнеса преди Фитнеса)
Вторник:Корем
Сряда:Трицепс, Гръб ; Набирания пред врат с широк хват 4x10 и кофички на парка
Четвъртък:Корем
Петък:Рамо, Крака ; Не знам тука какво ще правя, давайте идеи
Събота:Корем и Силови само
Седмък:Почивка
Здравейте, наближава понеделник и от тогава почвам новата програма, която е описана по-горе...Тука се разбих от спам ама трябва да знам дали тренирам правилно или просто претренирам..
Според мен 3пъти корем седмично е много, защото е мускул като всеки останал и не трябва да се претенира. Ако толкова държиш да го правиш повече пъти го тренирай да речем вторник и събота като се старая да променяш упражненията. Също така стреет фитнеса го прави непосредствено преди фитнеса, за да не се губи ефекта ;)
Добре това така обаче в сряда като правих стреет фитнес преди фитнес, сега в четвъртък ефекта ми е ужасен, имам мускулна треска ама ме болят и костите и ставите за първи път.
Програма: http://www.bb-team.org/workout/1280_sila-v-zavet-ot-starata-shkola#axzz1UbeXDnJR
Понеделник:Стреет Фитнес: Набирания с тежести 3x10, кофички на успоредка 4x12-15.
Фитнес:По програмата - Гърди и Бицепс
Вторник:Корем в домашни условия
Сряда:Стреет Фитнес: Набирания зад врат и пред врат с широк хват 4x10 [Тука не знам да правя ли нещо и за трицепса (Кофички на пейка?)].
Фитнес:Трицепс, Гръб
Четвъртък:Почивка
Петък:Стреет Фитнес: Какво упражнение е ефикасно на лостовете или в домашни условия за рамо ?, Скачане на Въже 3-4x260
Фитнес:Рамо, Крака
Събота:Корем на парка (Повдигане на краката от вис) и Силови набирания.
Това добре ли е сега :) ?
Мога ли да добавя в Четвъртък примерно Кофички или в Събота кофички, или пък тази версия горе описана е добра ?