04.06.05
20:45
Забелязах че при изпълнение на коремни преси пулсът ми е нисък - между 110 и 120. Спрямо моята възраст и максимален пулс за аеробен режим трябва да съм над 140. Пресите изпълнявам правилно, но дори при последните повторения, които правя с огромно усилие (отказ) пулсът се запазва нисък. При всякакви други движения, дори леки подскоци или тичане на място, както и движения с тежести пулсът ми веднага минава над 140 удара?! Защо така? :wink:
05.06.05
08:24
Абсолютно съм съгласен Петко, но всички упражнения с тежести също не са аеробни, но пулсът при тях се качва над 170 (за мен) при последните няколко повторения. За това питам защо само при коремните преси си остава нисък.
Защото са леко упражнение и не могат да се сравняват по натоварване с клякането или вдигането от лег или други упражнения, които задействат големите мускулни групи.
05.06.05
16:56
е коремните мускули по-малки ли са от бицепса примерно? Ако вдигам с дъмбел за бицепс пулса пак е по-висок
Ако не чувстваш физически проблеми от ниския си пулс, според мен няма проблем.
Възможно е да не ги правиш достатъчно взривно и бързо, също така.
Опитай варианти, ако сметнеш, че има някакъв смисъл в това . :)
05.06.05
23:50
[quote author=“eftimov”]абе ти направи 500 коремни пък иди си измери пулса тогава.
:?
абе мой човек ти не четеш ли какво пиша... в момент на тотален отказ в серията пулса си е нисък... докато при отказ при други упражнения пулса си е много висок. правя 5-6 серии по 40-50 преси и все едно... даже пулса ми спада леко като ги почна.... ако преди това съм правил нещо с тежести
Иначе, tpd, нямам никакви проблеми от ниския пулс, а просто се чудех защо така става. Единствено пулса скача ако правя от онези преси ... ама как да ги опиша.... дето краката се вдигат, после вдигаш торса и оставаш с тялото перпендикулярно почти на пода, с ръце се държи лоста на лежанката примерно и после връщаш... леле дано стана ясно
Колкото по-малко и малки мускули се натоварват толкова по-малко организма има нужда от кислород и съответно сърцето не изпомпва толкова много кръв навъднъж за да задоволи нуждите от кислород на работещия мускул.
Поради ниската тежест. Опитай преси с утежнение и ще усетиш пулса... точно затова на dragon flag ти скача, защото е трудно (тежко).
Поздрави
06.06.05
11:28
дааааа, понеже ми е гадничко да правя преси и си мислех че си е тежко упражнение и трябва пулса да е висок... но явно не се товари достатъчно ...dragon flag значи се казвали ... освен да наблегна на тях :wink: мерси на всички!
06.06.05
20:30
ше извиняваш ама да поясниш малко това изпълнение? мерси. :D
Това упражнение не ми изглежда като за корем. :?
Идята е, че гребеш с лекично, гърбът не се товари, но затова пък корема го отнася :wink: Опитай една бавна 12ска без тежест :!: и пак ще си говорим.
Това упражнение не ми изглежда като за корем. :?
Я пробвай и после се съмнявай :wink:
Да, това ми се вижда яко. Работата е не в самото дърпане с ръка, а че се напрягат коремните мускули, които се стремят да запазят положението на тялото/а не да се изплъоскаш/ :D Мисля, че там е идеята.
А иначе, хора не мога да схвана точно, за какво вариации в пулса говорите толкова? Аз сърцето не го чувствам особенно по време на тренировка./иначе си бие де :lol: /. Но така като чета и ми се струва, че описвате някакви сериозно усезаеми промени, не съм сигурен, дали ако е така, това е особено здравословно... Може и грешно да разбирам, но ... :?