ВМ - хранене преди трен. ВВ - хранене след трен.

11.08.11
16:43

Интересуваме ако храненето ми преди тренировка (закуска) бива от 3яйца,3белтъка,извара и зеленчуци на омлет,с което няма да настъпи отделяне на инсулин ще спомогне ли за горене на мазнини по време на тренировката ,а след нея да изям голямо количество въглехидрати около 85гр.

11.08.11
16:52

Според мен е малко ,поне 5 цели яйца. На въпроса ти, мисля, че отговора е да, но също се отделя инсулин от протеина, но в доста по-малки количества.

DE

11.08.11
16:53

И това количество как ще се отрази в/у инсулина замисли ли се :) Безсмислено е !

11.08.11
16:57

Imply-ваш,че се горят мазнини по - време на силова тренировка?

11.08.11
19:44

Ще започна да процедирам така и ще видим как ще ми се отрази.Ако някой е пробвал да сподели : ).

11.08.11
19:53

Инсулин си се отделя със всяко хранене, но това е друг въпрос. Няма значка дали ядеш въглехидрати преди тренировката, тъй като по време на нея инсулина ти пада така или иначе. С тези 85 гр правиш голям пик, ако целиш да отслабваш поне според мене не е правилно. От доста време насам, аз както и мои приятели ядем/пием само протеин след тренировка- никой от нас не губи маса, но орелефяваме по-добре :)

GG

11.08.11
22:29

Съгласен съм с по-горното мнение :) Ако искаш да отслабваш по-добре варианта протеин с въглен преди трен е добъв вариант,изчакай примерно 1 час и нещо след яденето да ти се нормализират нивата на инсулин,а като цяло след тренировка въглени не е добър вариант защото спираш ефекта на горенето най-добре само протеин :)

11.08.11
22:33

В такъв случай ще бъде ли по-добре да направя обратното въглехидратите до около 80гр. преди тренировката и след нея да оставя миска от яйца,белтъци,извара и зеленчуци?И евентуално след това хранене с яйцата да ям пак въглехидрати?

П.С Нямам за цел да отслабвам. :)

Като цяло логиката е правилна. Липсата на въглехдирати преди тренировка ще засили изразходваните мазнини. Между другото протеина също стимулира секрецията на инсулин, но в доста по-малка степен.

Въпроса е липсата на въглехидрати как ще се отрази на тренировката ти. Опитай и ще разбереш. Като цяло ако миналия ден си ял въглехидрати, ще имаш що-годе достатъчно мускулен гликоген, за да направиш добра тренировка. Вече и психиката оказва влияние. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 12.08.11 10:46.

12.08.11
12:46

Тренирал съм без въглехидрати и нямаше почти никаква разлика в силата.Вече ще процедирам така.

П.С Утре какви яйца с люти чушки ще си забъркам преди тренировка малиии :д

13.08.11
12:43

Тренировката мина без проблем.Никакво замайване,звездички и т.н.Дори направих и нов рекорд на тягата при личнотегло от 63кг. - 100кг. тяга.

И снимка от най-доброто ми след тренировачно хранене

http://img803.imageshack.us/img803/1513/img0492k.jpg

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1