03.06.05
08:50
Искам да започна с това че тренирам от 3 години и до голяма степен вече успявам да “усетя” коя тренирвка ми жлияе добре и коя не, проблемът е че в повечето случеи обичам да се изсилвам малко затова и поствам тука за мнение :) Значи до момента съм тренирал 6 дена в седмицата, по една мускулна група на ден за около 35-45 мин. С новата програма искам да акцентирам малко повече върху гърдите и рамото понеже чуствам че изостават. Новата идея е:
Понеделник: Гърди , бицепс
Вторник: Рамо
Сряда: Гръб , Трицепс
Четвъртък: Гърди
Събота: Крака Рамо
Причината поради която тренирам в събота а не в петък е че в петук нямам възможност. Относно въстановяването... спя по 10-10.30 часа на ден ама знам ли докога ще издържа да си лягам в 21.30 вечерта ;). На нисковъглехидратна дета съм и това понякога ми спъва интензивните тренировки още повече че и от вереме на време ‘разтоварвам’ допълнително с баскетбол/тичане. Това е от мене очаквам менния и критики :)
Еми добре е, обаче рамото фактически го товариш 4 пъти седмично. Дали няма да е по-добре да тренираш гърди+рамо два пъти седмично, а другите групи да разпределиш в останалите дни.
03.06.05
09:57
Това което мен ме притеснява е че трудно ми върви тренировка рамо+гърди в един ден. Пробвал съм го и мускулната група която е втора винаги изостава. Иначе си рпав че така рамото се натоварва 4 пъти, но аз разчитам на това че въстановявам бързо, пък предполагам чак след като го пробвам за месец-два ще се види дали става.
Рамо + крака според мен си е добър вариант. При качествени загрявка/акцент ставите/ върви добре...
s1lence, иска ми се да ти обърна внимание на един лаф: “Бързай бавно”.
Големите резултати идват от систематичността и последователността на тренировките ти, не от “юруш-а” и зверското бъхтане.
Виж как ти се отразява това:
Вторник: почивка
Четвъртък: почивка
Петък:: Крака, Рамо
Тренирай и корем, примерно в края на всяка трен. или в почивните дни, в 3 упр. по 1 серия всяко, за обща преса, горна част и долна част.
И така като си доизкусуриш тренировката, не забравяй яденето, което може да се каже, че по-важното в случая.
С времето резултатите си идват.
Успех ти желая!
Можеш да опиташ рамо+гърди като редуваш упражнения за двете мускулни групи. В началото примерно ти е лега, след това раменни преси. С това приключва най-тежката част (в моя случай и тренировката :D ) и продължаваш с другите упражнения: флайс, разтваряне за рамо и тн.
03.06.05
11:14
тпд, тази тренировка съм я правил поне година , когато вече просто не се натоварвах добре и минах на 4 трнировки седмично, полсе на 5 и сега стигам до това. Както написах тренирам от 3 години и съм изпробвал доста тренировъчни схеми и просто мсиля че сега съм готов за тази. Аз тренирам на първо място за удовоствие - а удовоствието за мен е а се прибера у нас смазан и едвам да гледам :) затова просто когато от тренировки натоварването ми е малко - ги увеличавам. Мерси за съвета ти и не си мисли че не го приемам , но аз просто имам нужда от нещто повече.... макар и да знам че често претренирам. Що се отнася до коремните преси - правя ги всяка тренировка - или на суперсерии с мускулната група която тренирам или изнесени в края на тренировката - 30 минути нон-стоп суперсерии корем-боксова круша.
04.06.05
15:31
s1lence мисля ,че има като моя проблем.за да има чувство , че върши нещо с тези тренировки,че те имат ефект тренира супер много до пълно разбиване и изтощение или както казва тои :’като си е вкащи да не може да гледа”.мисля,че и ти си пристрастен :lol: това е хубаво да се преодолее.
ина4е според мен с тази програма ще претоварваш рамото.аз самият съм я пробвал.гърдите като по голям мускул издържат,но рано или късно ще усетиш претоварване и там.
04.06.05
16:04
:D s1lence,
в крайна сметка за какво тренираш ,за маса е предполагам :lol: защо не опиташ тази смазваща системка/специално за хора като теб/ и поне с 3 г стаж :D
1-ви ден Гърди 3 упр.Х5 серий- две загряващи и три основни през 2мин. на макс/за загряващите- докато смениш тежестите/ :wink: +трицепс -изцеждане 2упр.Х3 серий,без загряващи
2-ри ден/след първият,без почивка/Гръб-3упрХ5 серий+бицепс 2упрХ3серий
3-ти ден/след вторият,без почивка/Рамо-3упр.Х5 серий+Крака 3Х5 серий
4-ти ден почивка :wink:
5-ти...какато 1-ви
05.06.05
17:23
[quote author=“tpd”]Рамо + крака според мен си е добър вариант. При качествени загрявка/акцент ставите/ върви добре...
Големите резултати идват от систематичността и последователността на тренировките ти, не от “юруш-а” и зверското бъхтане.
Тренирай и корем, примерно в края на всяка трен. или в почивните дни, в 3 упр. по 1 серия всяко, за обща преса, горна част и долна част.
И така като си доизкусуриш тренировката, не забравяй яденето, което може да се каже, че по-важното в случая.
Успех ти желая!
Тази програма за маса става ли и мога ли да я използвам тренирам от 4 месеца
06.06.05
12:32
x_man то тая програма хубаво ама както казах искам да акцентирам върху рамото и гърдите понеже изостават. Иначе в момента не тренирам за маса ;) имам си досатъчно :lol:
[quote author=“M_7el”][quote author=“tpd”]Рамо + крака според мен си е добър вариант. При качествени загрявка/акцент ставите/ върви добре...
Успех ти желая!
Тази програма за маса става ли и мога ли да я използвам тренирам от 4 месеца
Според мен е перфект за маса, НО! това е само грубата част от програмата. Повторения и серии, трябва да се пипнат допълнително споредн индивидуалните ти нужди и цели.
Но иначе, това си е много стегната и балансирана програма като фокус върху мускулните групи, за разлика от доста други “изобретения”, които претоварват едното, а не стигат до другото... Особено за хора, които не са тренирали дълги години и просто фенове... :)
Успех.
/серии и повторения, може да се научиш да определяш, като прочетеш внимателно инфото в главния сайт/
07.06.05
11:23
s1lence
x_man то тая програма хубаво ама както казах искам да акцентирам върху рамото и гърдите понеже изостават. Иначе в момента не тренирам за маса имам си досатъчно
идеална е за акцент на гърдите и рамото,прави работните серий до отказ и все пак се следи да не претренираш.