Та....като направим един бърз поглед може да видим, че съм в период на специализация в олимпийските...кефят ме много...може да се каже че съм зарязал кросфита за определено време...така че като си дойда да не ме посрешнете с бърпи майл или някакво извращение....може само кратички комплекси с тежки щанги и пудовки : ))) е айде ся...ще направя и компримис за приятелите ми от Плевен и Варна :) Главна цел като си дойда....да започна тежък преден клек....да отида да проверя залата за вдигане на тежести в Варна...ако е затворена по някаква причина ще отида в някоя зала : ) Такааа...абе общо взето - специализация..в момента това правя...относно теглото ми...нямам представа...КПД-то много е паднало със сигурност....повече кила съм - по-малко вдигам..но работя по въпроса...Само едно нещо ме дразни...винаги почвам нещо и поради някакви причини...зависещи или не от мен, стигам до едно ниво и, както е в случая, отивам в Америка....и всичко отива майната му, и само мечтая за разни работи...тренирам, не съм прекъсвал за повече от седмица, но все се появава нещо..
Днес почивка, утре също...ся ям яко яйца...ще проверя колко мога да изям преди да припадна : ))
Мхм то и аз съм така, започвам да събирам пари за кола и оп университет, оп квартира и храна, оп да му е*а гъза космат и парите отишли...и мечтая, и мечтая :D Тъкмо спестя някой лев и излиза нещо неотложно и адски тъпо...
Валка, нема страшно и аз от 4 години тренирам и си мечтая за 75кг 8% body fat, блъскам колкото мога, ям колкото мога, че и зоб си купувам и пак един малък китайски в дупарата...важното е да не се отчайваме, а да продължаваме като коне с капаци да се борим, пък квото стане, знае ли човек един ден може и да успеем. Ако ли не, ще пукясаме и толкоз :D
Не се тормози, а прави това което ти е кеф - искаш олимпииски, ами наблягай над тях тогава :)
Мнението беше редактирано от Vlado89 на 26.07.11 07:45.
Така е!...Иначе много ясно че ще продължаваме...студентството си върви то е ясно, ученето също...ама тренировките ме дразнят че не са постоянни и все има едни такива мрачни периоди....трябва да натискаме яко....тия професионалните спортисти те кво по-различно правят...ядат и тренират.....с постоянство мисля че ще стигнем далеч...
Вчера за целия ден - 28 яйца, 200 грама бекон, хлебец, плодове...Не съм се насилвал много....даже 1 час след първите 10 яйца ми се доядоха отново : )
И:-Валера, сколько яйц сьел сегодня?
В:- Сорок!!
И:- Сорок ?!Ебать.......
П.с ако имате затруднения с превода, питайте Абсолют Илюжън :)
Нали знаете че в всяка група има един човек, който отнася всички подигравки и бой....ами оформи се такъв и в наща стая....е не е хубаво, но явно това е заложено в човек...в всеки клас има такъв човек...та баси наглия тип...сложих парола на компа, че 2 пъти седна на компа 2 пъти син екран излезе...демек супер ерор....мн забавни истории около него де...човек на 22 години...Та тоя образ пита момчето от Албания, как се казва неговия бог..демек мюсулманския...и той му отговаря...”Алах”...тоя некаф учуден...”Алах?! Хахахах” ....на мен ми стана неудобно даже...след това албанеца го пита “как се казва вашия бог-християнския” Оня кат вика Джизъс Краист....:Д:Д Ама иначе кат вика “да бе вярвам в бог..р.азбира се....и треаше да му обеснявам половин час цялата библия....
Казах му че немое да ползва компа....ставам за 1 минута да си сипа вода и тоя некаф кат крадец претича и си сложи айпода да се зарежда и аз минавам покрай него тоя некаф подтичква :Д:Д: баси лудия....ше го шамара
Тренировки!!!!:
full Snatch from knee - 3 @ 32 ; 2 @ 37,5 ; 2 @ 42 ; 1 @ 42 ; 1 @ 45 ; 1 @ 47 ; 1 @ 50 kg!!!!!!!!!!!!!!!
Jerk: Двойки на: 37.5 ; 45 ; 50 ; 55 ; единица на 60
Snatch pull: 2 reps @ 47; 56 ; 60 kg
Front squat: 8@ 47 ; 5 @ 56 ; 3 @ 67 ; 2x3 @ 71 ; 2 @ 71 ; 3 @ 67 ; 5 @ 56 ; 5 @ 67 ; 4 @ 67 ; 3 @ 67 kg.
Rumanian deadlift: 3x5 at: 47/67/76 kg
Лежанка с дъмбели малко ама нямах никфа сила.....
!!!! Опааааааа....много як!! На 50 кила ги сначнах като 42….никакъв проблем...оп влизам под нея, немаше нужда и от стабилизиране чак толкоа напрао станах кат пич!! Бааа....мн се кефя...целта ми от 60 кг до края на лятото не ми се вижда толкова непостижима...
На джърка стабилноста падна рязко след втората серия....изморих се деба..
СНач пула няма сила вече...
Предния клек го измъчих яко..ем тренировка за нервната система ем малко хипертрофия вкарах...напомпах се като луд...но ми е трудно да я взимам деа....
Другото не е важнооо...ба снача върви мн по-добре от шибания джърк, Slavi трябва да помагаш.......
Ся ще се счупа от ядене.....
Момчета и момичета....поставих си за цел до края на лятото 60 снач....еми не е спортсменско, но ще трябва да я заеба тая цел.....
Причината е много сериозна....Единица на 58 кг !!!!!!!!!!!
ХАХахахахахахахахахахахаххахахахахахах !
Тренировка:
Squat snatch from hang:
2 @ 37.5
2 @ 42
1 @ 47
1 @ 49
1 @ 52
1 @ 56
1 @ 58 PR!!!!!!!!!!!!!!!!!!! UHU YHY IHU!
Jerk:
2 @ 37.5
2 @ 47
2 @ 56
1 @ 60
13-14 единици всяка минута на 50 кила
Широка тяга
5 @ 64
5 @ 77
5 @ 97
2 @ 121
3 @ 106
ХЕхехехехехх напрао мн се кефя!
Мъжа в мене каза: СЛОЖИ 60 БЕ! Изпълни я тая цел още сега...но много щях да разваля техниката, но на 58 не трепнах....някой от повторенията ми на 42 бяха по зле .....просто се концентрирах и кат влязох под нея заспа напрао немаше нужда да се гъна напрао станах...бааа Целта ми скача на 70.. до края на лятото...60 бих ги вдигнал, но бях изморен. Намерих си и оптималко положение на краката...малко по-разкрачен..
Джърка пълна трагедия.....снача ми върви по-леко май....и килата са близки...баго..мн мъка...поне с тия единички успях да улуча правилната разножка
Тягата е доооре ама не знам...като дойда в бг трябва да свържа първия и втория пулл...не мисля че ще е много трудно...
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! хаахахах ЙЕС!
ммм я кажи с каква програма го правиш тоя slooooooow mooootioooonnn :D (т’ва го написах така щото трябва да звучи като зззааабаавееенооо говорене) :D
Хахаххаха, еми в Movie Maker. Слагаш видеото на Сториборда и даваш горе Tools, Video effects и от долните квадратчета с различни ефекти избираш Slow down, Half и го драгваш с мишката и го пускаш на клипчето долу. Можеш да сложиш 2-3-4-5 пъти този същия ефект и видеото ще стане по забавено. Мойто е с 3 ефекта.
31.07.11
22:56
AMA Tи СИ ЖИУОТНО БЕ ВАЛЕРИ :)
Тренировка:
Power snatch:
3@ 37.5
3@ 42
2@ 42
1 @ 42
Snatch balance:
3@ 37.5
3 @ 39
3@ 42
3 @ 46
Front Squat: 5x7 @ 65 kg
Немах много сила и напраих една по-лека тренировка...всъщност нямах ряз иначе на предния клек мн добре, следващия път ще увелича много...всъщност предния клек беше малко за хипертрофия :)
14-21sec.-Това е full extention…!!!!
Така се тегли...това е second pull!!!!
!!!!!!BБраво!!!!!!!!...страхотен програес, много стабилен с краката!!!!!...почти перфектен опит!!!!!
И още нещо...НИКАКВИ бицаги и предмишници...
Мнението беше редактирано от slavko на 01.08.11 21:23.
(bow)
Благодаря ви! За пръв път ще отида с настроение на работа след като прочетох това : )))
Вчера, 25 часа без храна....вечерта си похапнах 12 яйчица, спагети, сладолед. Мисля да направя няколко дни почивка, но ще видим как ще се чувствам днес. Или може днес да направя малко “за корем” дет са вика :Д:Д
Тренировка:
”За Корем!” Пхахахахахах : )))
Раменни преси - 5х5 до 45 кила
Лежанка с дъмбели - до 20-23 кила 3-4 повторения
Turkish get-up - 3 серии, последната на 20 кила
Раменна преса от седнало на земята положение - до 30 кила щанга
Лежанка с дъмбели - 3-ка на 30, 2-ка на 32 кг
Малко тоес-ту-бар
+ 3 набирания когато се сетя...общо към 20 за тренировката.
Абе общо взето, само колкото за раздвижване, акцента беше върху ядрото, стабилността, но без тежък преден клек нема как да съм кой знае колко стабилен на джърка...просто малко каланетика : )))) Ся ше почивам яко..
Вчера не се стърпях да направя още една тренировка.
Пистолети - доста серии по 1-3 повторения....натоварването е добро, но колената го отнасят много :)
Дано до утре задната верига да я чувствам по-свежа, защото съм намислил бая приключения. ДНес трябва да ходя на работа деа...за 6 часа.
Snatch from knee:
3 @ 37.8
2 @ 42
0 @ 44
1 @ 44
0 @ 46
2 x 1 @ 42
1 @ 46
1 @ 55
1 @ 53
Clean and Jerk:
1 clean and 3 jerks @ 37.8
1 clean and 2 jerks @ 46
2 x 1 clean and jerk @ 46
Snatch pull:
3 @ 37.8
2 @ 48
2 @ 52
2 @ 56
2 @ 58
Front squat (with hyperextensions )
6 @ 50
5 @ 60
3 @ 70
Hyperextensions : 10 ; 9 with 10 kg ; 7 with 10 kg
8 @ 65 kg
3 x 10 @ 60 kg
Малко размисли да хвърля:
Бааа...ония ден направих тая тренировка за корем уж лекичко и днеска малко умряло беше...може и да не е заради тренировката не знам, ноооо не ми хареса..
Така, сега конкретно....
Снача..много на инат го изкарах..хахах...ами честно казано, забравих го бре...това е...трябваше ми време да си припомня и затова са тези нули, които са доста неприятни когато се случат при снача....та..припомних си го бързо...трябваше да изчаквам щангата буквално да ми стигне брадичката и тогава влизах и всичко беше наред. Ок..като за моментен макс може да приемем 55 кила...3 кила под предишното постижение...нема лошо, съгласяваме се....Но егото не ми позволи да спра на 44 при първата нула...продължих си аз и не можех да повярвам че един ден ще вдигна 58, уж трябва да съм заякнал от тогава и да не е проблем, а ся да се излагам....
Клиин енд джърк........айде ок клиина както и да е..супер сложен ми е, тряя видео и на него да правя, специално, нооо по-големия проблем е при джърка...честно казано на тия кила по дооре да правя нещо в стил Пирос Димас, демек овърхед клек при джърка....но не го правя защото по-нататъка ще ми е зор, пък и самото движение е лудо...баси...таа...много зле...и не знам дали клип ще помогне...напрао в България ще го оправям..
Снатч пулла съм доволен....едно от движенията на които ще наблегна...по-късно ще разберете защо.
Предния клек ще го оябсня след малко..
Та.....още размисли...в тази зала се замислих на кой неща мога да наблегна и кой трябва да оставя за България. ОК...да започнем с преден клек...няма как да направя хубава тренировка за сила при предния...просто това взимане с скуат клиин е доста опасно, при тежести за 2-ка на преден клек..според мен..скуат клиин на 100 килограма мога да правя ако имам двойка на 120 или нещо такова, за да има стабилна основа и здрави крака...сега като падна долу при такива субмаксимални кила, колената ми го отнасят яко..та преден клек го карам обемно...хипертрофия ако има ще съм доволен..
Снач....снача е движение на което мога да наблегна тук и го правя...
Клиин...несигурен там...със сигурност ще наблегна на пауър клиина и хенг пауър клиина...
Широка тяга...няма проблеми тука...мога да натискам много..
Друг проблем, който се появи...преди да дойда тук бях набрал някаква сила и при движения като снач и клиин не усещах болки никъде защото мускулите добре абсорбираха движението...тук съм позагубил малко сила в горната и долната част на тялото та...при движения като джърк и снач имам малко болки в лактите, понякога и раменете...определено ще наблегна малко на лежанката за да може лакътната става да е хубаво фиксирана от разни-мити мускули....същото се отнася за скуат снача..понякога ме понаболяват коленете, например при 58 кг опит..при положение че моментен макс на предния клек може би ми е 85-90..няма основа на която да си позволя да се фърля под щангата...имам и още размисли но по-късно...
Snatch from knee:
4 @ 30
2 @ 37.8
2 @ 42
1 @ 42
Power Clean from hang:
3 @ 37.8
2 @ 42
2 @ 42
2 @ 42
2 @ 44
2 @ 44
Dead lift:
3@95
2 @ 127
2 @ 138
2 @ 147
3x2 @ 117
Кофички: по 5-6 в серия.
Лежанка с дъмбели:
3-ки до 35 кила дъмбели.
Пак малко кофички
Разтяжки
Голям зор на кофичките...хахахха...като не съм ги правил от 100 години..
Всичко друго е много свежо и мощно.. :) Тягата беше много яка...начи от тия олимпийски нещо почнах бързо да вдигам тяга....преди малко по-мудно я вдигах, сега нещо така ми идва лифта....бе доооре е
Пауър клиина нещо много ме издразни...много зле беше...ще се постарая ше го опраа...
Отдавна не бях правил разтяжки сериозно ииии много добре ми се отразиха, направо се съживих....сигурно за това бях умрял последните тренировки...ся напрао се чувствам като пружина. :)
Започнах да пия разни химии:
Креатин Монохидрат на Нау Фуудс
ЗМА на нау фуудс
Ензими на нау фуудс
Омега-3 си ги продължавам, пак на нау фуудс
И Б - комплекс витамини, на някфа марка там...
Ба от тоя креатин много вода ми се пие....постоянно съм жаден..това нормално ли е ? Аз уж правя зареждащ период, но не пия всичките 4 дози по 5 грама...в тренировъчен ден - да, но иначе 1-2 дози и то по 2-3 грама....Всъщност...що да ми се пие много вода...просто преди не пиех достатъчно и сега пия нормално количество, просто жаждата в устата е по-силна...
Мнението беше редактирано от Valleri на 08.08.11 17:05.
Тренировка:
Front Squat
3 @ 70
3 @ 70
3 @ 67.5
3x3 @ 65
Push Press:
4 @ 37.8
3 @ 47
3 @ 53
2 @ 60
1 @ 65
Front Squat:
2x2 @ 62.5
2x2 @ 60 kg
Bench Press dumbell (Slavko)
5 @ 15
4 @ 17.5
3 @ 23
Bench press(dumbell)
5 @ 23
4 @ 27.5
3 @ 32.5
Разтяжки
Еба...никфо настроение за тренировки....бало си е мамата.....сам е много тъпо...
Също така ще наблегна на клек, тяга и лег, а олимпийските ще са с много леки килца...само пуловете ще са тежки. След това в БГ ще оправям ресиивинга..На предния клек вече само с Пауър клиин ше я зимам, днес напраих глупостта да я зема с скуат на 65 кила и веднага ме заболя коляното....много съм глупав деа......:Д
Тренировка 2:
MobilityWOD:
10 minutes in FULL SQUAT position.
Мнението беше редактирано от Valleri на 11.08.11 05:26.
11.08.11
05:32
Усети ли как тазобедрените стави стават салата?
Не...явно найстина си голямо дърво : )))) Усещам изтръпване на предната част на пищяла (забравих мускула) и стъпалата защото пазя равновесие и в задната част на коляното. Стъпалата ми сочат напред, не съм отпуснал торса...всичко точно.
11.08.11
14:06
казано от valerious на 11.08.11, 03:57:
...много съм глупав деа....
Е тва го знаем всички човек,за тва си як да та еба :D
Точно заради това не съм як, Теранка....че праа глупости...ама вече няма да праа такива изпълнения...
Имам много приятна мускулна на трапеца и бедрата, малко задника...клииновете са били добри значи...
Очаквам с нетърпение да дойда в БГ да направя една свестна тренировка, без 6 км колоездене преди това или ходене при силно слънце...бааа отивам в залата и ми се доспива..кръвното ми пада..а преди да тръгна от хотела съм супер зареден и готов за битка...деба глупостите...затова тренировките засега ще са колкото да поддържам форма...Също установих че съм голям пън и почнах малко мобилити...то е супер зарибяващо и няма да ми тежи много.. :) Припомня ми за времената когато тренирах кикбокс и кйокушин.
И още нещо...с плочки не се чувствам щастлив...отпаднало ми е, някфо умряло...с щкембенце се чувствам като машина :)
Абе знаете ли дали мога да прекарам на самолета към България, като се връщам, креатина в оригиналната му опаковка?
Мнението беше редактирано от Valleri на 11.08.11 19:23.
Супер! Значи няма да пия много от него, а ще го оставя за България като започна да вдигам над 100 кила...... : ))
Ех...днес пак трябва да ходя на работа, деа...ше питам пак за едно място дето раздавам кърпи и се водя нещо като информация, говора с клиенти и си седа.....супер яко....не искам да стоя прав....стъпалата ми се одървят.... :( Съжелете ме... :Д
Абе бухай зоба в багажа...Аз предишните 2 години доста си домъкнах, лошото е че тази година съм още по-алчен и може за контрабандист да ме помислят :D :D :D
Mobility WOD:
http://www.mobilitywod.com/page/61
Don`t go into the pain cave
Много зор е това със стената...с десния крак нямах проблеми да вкарам таза, но това с изправянето не го направих кат хората....
Video
Баааааа...разликата, да отидеш пеш или с колело до фитнеса при над 30 градуса темп. и да те закарат с кола е ОГРОМНА!!!!!! Начииии просто бях супер силен...както би трябвало да бъда...всичко е заради шиибаната жега и колоездене или ходене..обърква цялата работа...ако всеки път ме возят...ЕХЕ>>>
Отидохме до фитнеса, начи закара ни едно момче и с мен дойдоха и двамата ми съквартиранти...
Та...те му удариха голямо помпене....получих и малко уроци какво е пауър клиин и дали знам какво е...показах им малко изпълнение и млъкнаха...всеки гледа да даде акъл ей....Общо взето, в сравнение с тях съм като Мариус Подзановски пред 15 годишен ентусиаст....:Д:Д Много съм силен..
Snatch pull:
4 @ 38
2 @ 47
2 @ 51
2x2 @ 56
Deadlift snatch grip
3 @ 75
3 @ 95
2 @ 104
2 @ 117
2 @ 135
4 @ 104
2 @ 117
Малко кофички и разтягане....
Човек на 23 години, ще бъде 6-ти курс, Магистър по Ел.генератори или нещо такоа в университет в Киев....и не може да си напраи едни макарони...сложил вода колкото да ги покрие и те изгоряха...омириса цялата стая...бааати инжинерите се задават за в бъдеще...сигурно има и такива доктори, банкери...после да ми каже...еми извинявайте..ама такоа...деба гламарите..
Иначе днес яко почивка и вечерта пак ще ни карат към фита, реших да използвам и да отида, защото иначе тряя ходя чак по-другиден и то пеш...така че ще направя една тренировчица :) Да се надяваме да е ЯКА!
МНого яка тренировка!! ХЕХЕ! Имах помощници за предния клек....така че успях да натисна малко...:) :) :)
Front Squat:
7-8 @ 38
5 @ 55
3 @ 64
3 @ 78
2 х 2 @ 87
2 @ 93
Най-после тежка щанга...баааааа доживях...
Push Press:
7-8 @ 38
5 @ 47
4 @ 51
3 @ 56
ЕЕЕЕ...ан така де....да натисна малко...на 93 кила не беше много тежко дге.... луд съм
Пак малко уроци получих....като например да правя пуш преса с въжета на скрапеца....не можете да си го представите нали...айде де...не сте толкова напред....нали? : ) :) :)
Как да обесна на момчето дге да не яде зеле кат луд преди тренировка :Д:Д Трудно трудно...кога ли ще ги стигнем американците...
Мнението беше редактирано от Valleri на 13.08.11 09:47.
Mobility WOD: Day 3 :
Link
Баа голяма лудница...какво друго да кажа освен ....БЛАГОДАРЯ на тоя човечец....
Ще карам отзад напред тренировките...тъкмо там са за по начинаещи и са обяснени нещата....
Но установих че в раменете не съм много одървен...Краката се подобряват иначе, по-лесно вървят нещата днес...
Moblility WOD: DAy 4
Psoas Flavor
Тренировка:
Лежанка с дъмбели:
5 @ 20
5 @ 22
3 @ 30
2 @ 32
2 @ 35
Squat snatch from hang:
5x3 @ 38
Split Jerk:
5 x 3 @ 47
Mobility WOD: Day 5
Добра тренировчица. Направихме и малко видеота..надявам се да ги изгледате и коментирате. :)
Малко сначове в реална скорост и забавен каданс:
Поглед отстрани на Джърка
Поглед отпред на джърка и малко капоейра от Иван...баси шантавия тип... :))) Така тренираме ние тука...американците гледат кат гръмнати. :
Отново малко сначове, направиени с много любов! :)
Мнението беше редактирано от Valleri на 15.08.11 11:53.
15.08.11
12:35
Чоек,на мен ли ми са струва или си отслабнал?И не че разбирам,ама на т’ва последното клипче снача някак не е в синхрон с клякането.