Комбинация фитнес и лостове

АЧ

17.08.11
09:54

Здравейте ! Не влизам много често тук, защото започнах сезонна работа за 1 месец и нямам много време за компа, но за тренировки се намира. Работата ми промени начина на трениране. Тренирам 4 последователни дни и 2 почивам. От др. седмица започвам 1 ден - гръб и трицепс (широк хват набирания + упражнения само за трицепс), 2 ден - крака, 3 ден - гърди и бицепс (кофи,лицеви + тесен хват набирания под и надхват), 4 ден -технически упражнения и 2 дена почивка. Като отида да уча в Шумен студентството ще се запиша на фитнес. Имам въпрос към Вас каква е разликата освен в подредпата на мускулните групи и коя програма е по-добра и защо:
1. Понеделник - Гръб и бицепс
Сряда - Гърди и трицепс
Петък - Крака и рамо
2. Понеделник - Гръб и трицепс, трапец
Сряда - Гърди и бицепс, предмишница
Петък - Крака и рамо
Аз мисля, че 2-рата е по-добре, отделно където ще наблягам на щангите + като имам гръб - широк хват, където бицепс - тесен хват, гърди и трицепс - кофи.. Вие какво мислите ?  Тоест излиза че ако права 2-рата програма - по 2 пъти ще правя набирания и кофи (лицеви) + това искам да правя като 4-ти ден след краката и работо (събота) - технически упражнения на лостовете (силови,коремни, прогресии на плънч и везните). Вие какво мислите ?

За програма е трудно да говорим, но ако трябва да сравняваме сплитовете аз бих избрал първия, защото при упражненията за гръб се товари и бицепса, а при упражненията за гърди - трицепсът. При положение, че тези мускулни групи ще се тренират пряко само веднъж седмично, последните биха помогнали за по-добро “изцеждане” на мускула.

Във втория вариант, в понеделник като си “смажеш” трицепса, тренировката за гърди на следващия ден ще е бая тежка, особено ако изникне и мускулна треска в трицепса. :)

АЧ

17.08.11
11:32

Тихо, аз знам, че като се прави гръб се товари и бицепса, така за гърдите и трицепса. Но ако избера втория вариант и като “смажа” трицепса в понеделник, гърдите ще ги смазвам чак в сряда. Тоест ще тренирам понеделник, сряда и петък + събота упражнения на лостовете.

На теория са достатъчни 72 часа, за да се възстанови мускула. При мен обаче понякога мускулната треска е седяла по 3 до 4 дни т.е. като тренирам в понеделник ме държи до сряда вечерта и ако тренировката ми е на обяд е кофти.

Ако успееш да се възстановяваш до сряда и да не ти пречи на тренировките - ок. Ако обаче не успяваш ще е кофти. Опитай пък си прецени, разликата в двата сплита не е с етикет “важна”. И двете ще ти свършат работа. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 17.08.11 11:39.

17.08.11
11:43

Незнам как изобщо тренирате бицепс след гърба. Аз направя 3-4 серий, при това не много тежки, защото е изморен и немога повече. Мен ми допада повече идеята гърди-бицепс и гръб-трицепс.

АЧ

17.08.11
11:45

Рико, точно и аз така мисля, защото преди в даскалото правих гръб и веднага след него бицепс и нямах сили. Но ще опитам, пък ако не стане, както казва Тихо ще опитам 1 вариант :)

17.08.11
15:56

Проблема не е бицепс след гърба а трицепс след гърдите иначе ако си дигал само с гърба тоест ако си се мъчил максимално да го изолираш няма да имаш проблем с бицепса аз лично подкрепям Тихомир и според мен 1вия вариант е много по-добре

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1