Съвет за подобряване на набиранията?

Аз съм на 13 висок съм 1,55 см. и тежа 52 кг. което явно ми пречи на набирането на лост понеже аз имам г/д бицепс и би трябвало да мога да се набирам правя лицеви и коремни по много, но няма ефект и предполагам, че е от килограмите.Та въпросът ми е следният искам да ви попитам в фитнес залата с кои уреди да отслабна и примерно, ако е колело колко време, ако е нещо друго името и колко време или ми дайте съвет как да отслабна, ако кажете НВД ще съм ви благодарен да ми обясните на кратко, не да ми дадете точната тема, защото я четох и не разбрах нищо понеже съм начинаещ.Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 17.08.11 23:05.

17.08.11
21:31

Не ти трябва да отслабваш,а да станеш силен-демек пробвай да се набираш.Не зависи от килограмите-аз зимата бях 92кг и без проблем правех по 10 чисти набирания ;)

17.08.11
21:33

Странно , как аз съм на твоята възраст, 52 килограма и се набирам 30 пъти тесен хват ? Изобщо не е от килограмите ... Тренирай и ще стане работата , как мислиш, че съм започнал ? Половин набиране, другия път 1,2 и така ;) Нямаш нужда от отслабване според мен (на по мен съдя) .

ПП Deuce,ти го казва същото, сега видях, че е писал

Мнението беше редактирано от dorianyates Borisov на 17.08.11 21:36.

Ах значи си е от мен.Явно, че няма смисъл да тренирам аз няма да се науча просто.Аз немога да се набирам изобщо.Даже 1 немога.Половинката също ми е трудна явно, че просто няма да мога.Мислех на скрипец да ходя, но сега вече ептен утихнаха желанието ми.Добре благодаря все пак!Все пак, ако случайно има някой от Ботевград или Трудовец (тва ще е огромно съвпадение) да пише.

17.08.11
22:41

Е без никаква воля няма да стане !! Не всеки е роден научен, с този “хъс” си за никъде.

18.08.11
21:26

всички започват от нулата, ако имаш желание ще се научи.

18.08.11
23:02

Повторението - майка на знанието!

18.08.11
23:09

Ако тренираш и с тежести, потренирай за сила в бицепсите и гърба. На 13г. всичко е пред теб и както казаха - днес половин, утре цяло набиране и т.н. Не зная, обаче до колко е удачно да работиш за сила, защото там с приоритет са по-високи тежести за сметка на брой повторения, което за един начинаещ малко не ми се връзва.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 18.08.11 23:10.

казано от Стоянчо на 18.08.11, 23:09:

днес половин, утре цяло набиране и т.н. Не зная, обаче до колко е удачно да работиш за сила, защото там с приоритет са по-високи тежести за сметка на брой повторения, което за един начинаещ малко не ми се връзва.

т.е. ако ходи да се набира, в началото ще прави само ексцентрични, после ще прави единици, после двойки и т.н. докато стигне до серии от 10, което е добър брой повторения за начинаещ?

19.08.11
10:35

т.е. ако ходи да се набира, в началото ще прави само ексцентрични, после ще прави единици, после двойки и т.н. докато стигне до серии от 10, което е добър брой повторения за начинаещ?

Ами нещо такова. Гледал съм как треньор учи начинаещ като му помага нагоре, там задържа максимално и бавно да се пуска надолу.

ама още не се завързва?
начинаещ в набиранията - почва с ниски повторения и големи тежести(спрямо възможностите си).

19.08.11
12:34

Лошо го написах първия път :D Начинаещ в набиранията - да подскача, горе да се задържа, бавно “на мускул” да се спуска надолу и, ако тренира в зала да го прави за сила :)

19.08.11
13:30

Има и още нещо може би. Поне на мен това много ми помогна, дори пак ми помага. Преди като не можех да се набирам в главата ми беше само мисълта да се вдигна нагоре, независимо как. В следствие на това много по-лесно се активират ръцете и се мъчи човек с тях да дърпа и става адски трудно и неефективно. Поне за мен mind-muscle връзката при набиранията е задължителна. Научиш ли се да активираш напълно гърба, няма да има никакви проблеми.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1