18.08.11
20:54
Здравейте. Значи имам 1 въпрос който ме мъчи- Защо нямам напредък във спорта-къде бъркам?
От доста време се мъча да орелефя, хората за по 3-4 седмици свалят 4% мас, аз за 3 месеца да съм мръднал 1…
Верно нее използвам добавки/стероиди, обаче се пак съм на 16 мисля, че не трябва да е толкова трудно. Вече съм отчаян- мисля за някви хормонални дисбаланси или нещо по-кофти :(. Съгласен съм на всичко добавки стероиди-просто нямам кинти в момента, както и наще не ми дават-затова не съм пробвал. Предложете ми нещо вие,че вече не издържам :)
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 19.08.11 09:52.
18.08.11
21:00
В кой спорт не напредваш?
18.08.11
21:14
На 16 си и искаш да правиш релефи?А замислял ли си се,че за да има релеф,трябва да има нещо под мазнината,което да е “релефно” ;) това са мускули,които подозирам,че ти все още не си натрупал,че да показваш!И все пак и аз да попитам като колегата..колко кг си и на какъв ръст?
@brusakch Търпение и постоянство от 2.5 години насам :?
@Кольо- Като цяло-визия постижения и т.н Със щангите :)
@Death__ &@Симеон Михайлов- 1.82 на 74кг. Имам мускули 100% съм сигурен, щото дигам от 2 години и правя силови , набирания , тва онва правил съм и лежанка единица 75кг.
18.08.11
22:40
От мен евала,че си започнал от 14 годишен да спортуваш,но имай на предвид,че тялото ти тепърва ще се развива!Навлизаш в яката възраст!До 18 годишен ще растеш много!Аз ако съм на твое място бих тренирал тежко с цел да понатрупам още маса (поне 182/85кг) и после да чистя до разумни граници!Но не те ангажирам с моето мнение,всеки си има идеали за тяло...на мен ми е мерак по-масивно така да се каже,а ти явно харесваш релеф...,а защо не и двете?Това е най-интересното!
Единствената критика ;) (ако позволиш) е,че “това онова” не ми говори много как точно тренираш?На фитнес ли ходиш или?
По-здрави ;)
казано от Симеон Михайлов на 18.08.11, 22:40:
От мен евала,че си започнал от 14 годишен да спортуваш,но имай на предвид,че тялото ти тепърва ще се развива!Навлизаш в яката възраст!До 18 годишен ще растеш много!Аз ако съм на твое място бих тренирал тежко с цел да понатрупам още маса (поне 182/85кг) и после да чистя до разумни граници!Но не те ангажирам с моето мнение,всеки си има идеали за тяло...на мен ми е мерак по-масивно така да се каже,а ти явно харесваш релеф...,а защо не и двете?Това е най-интересното!
Единствената критика ;) (ако позволиш) е,че “това онова” не ми говори много как точно тренираш?На фитнес ли ходиш или?
По-здрави ;)
Разбира се фитнес-друго в нашия град вече няма. Тренирам с максимални кг- по-голям енергиен разход и по голяма хипертрофия :)
Мислел съм за маса, но от малък все ме подиграват ,че съм дебел и т.н и сега ме е страх ,да не затрия и малкото което съм постигнал.... Иначе не ме кефят телата тип” плажен билдър”. Дори ако става на въпрос не се стремя към плочки, а просто да си изчистя гърдите и рамената ...
Тренирам както казах, фитнес+2 пъти ходя сутрин да бягам на гладно ...
18.08.11
22:44
Ами... струва ми се, че нямаш добре дефинирани цели, съответно - резултатите са еднакво посредствени във всяко отношение. Няма как да стоиш целогодишно с 5% телесни мазнини и успоредно с това да увеличаваш непрекъснато силата, мускулната маса и издържливостта. Обмисляш и с бойни изкуства да се занимаваш... Избери си една цел и я преследвай.
На 1.82 на 74кг ако вече не си орелeфил то няма на какво просто, натрупай повечко маса пък тогава му мисли
Мнението беше редактирано от Stan на 18.08.11 23:30.
18.08.11
23:21
аз като започнах да тренирам бях 74, след което на 72 ми се показаха плочките, а най-видими са били на 76. интересното е че най-релефни раменете и краката ми са били на 82. просто си слаб и лек.
18.08.11
23:33
Ramon Dekkers
Радвам се че спортуваш,би трябвало и ти да си доволен,на 14 с 2 години стаж
И тък като ти предстои да си трошиш главата 12342345 пъти ще ти кажа,търпението е най големия добротедел
И постоянството
Сега:има хора хардгейнери,има такива които се раждат с малформации(не дай боже),има такива които на 5 години прописват симфонии,а и такива които “стапят мас бързо”
След време,ще разбереш че всичко това е младежка суета,приеми се такъв какъвто си,имай търпение и дерзай,резултатите рано или късно ще дойдат
Споко бе пич, аз 5-та година блъскам железата, а имам приятели които за 5 месеца, направиха това което аз направих за 5. Да не говоря че аз далеч съм по стриктен в тренировки и хранене от тях. Има си много генетична обремененост, но това не трябва да е причина да спреш, да се отчайваш или обезкуражаваш. Напред и това е, колкото можеш толкова. Подкрепям колегите - межу 16-19 най-много ще дръпнеш в залата. Имай търпение, този спорт е един от най-неблагодарните, но нека това не те спира.
Благодаря... Значи тогава трябва да каача до към 80кг , пък после да му мисля ...
19.08.11
10:15
80 кг и 18 години :)
Ако не се отказваш от спорта и доброто хранене след време ще се смееш на тази тема
19.08.11
16:52
И аз така на твойте години бях леко пълен и ме подиграваха че съм дебел и все се мъчех да орелефа и все не ставаше обаче пък сега като станах на 19-20 години напредвам изключително бързо и задминавам хора който тренират по 3-4 години за минимално време на всеки хормоните удрят в различна възраст,тренирай си без да ти пука храни се правилно имай търпение не обръщай внимание на подигравките качвай смело кг тея дето ти се подиграват после като постигнеш целите си ще ти завиждат :)