Рано ли ми е да започна с фитнеса?

Сега съм на 13 и от утре започвам да ходя на фитнес понеже стреет фитнесса явно не е за мен.Ще ида утре в залата да видя дали нещо там ще покажа.Имам 2,3 въпроса.Значи то там треньор ли ще си имам?Избрал съм си ето тази програма http://www.bb-team.org/workout/4011_3-mesechna-kragova-trenirovka-za-nachinaeshti#axzz1VPRm12Gw   А.Рано ли ми е?Имам желание.Като по натам като направя някакво тяло ще почвам на лостове и така.Искам да кажа, че никви протеини и анаболи не вклучвам в програмата си.Протеините разбрах, че са някакви шеикове за сила, но не били полезни.Ако ми хареше пропуснах да кажа ще си взема там абонаментна карта за месец и така ще тренирам да ставам здравеняк като вас.Винаги съм имал желание, но досега си мислех, че ми е рано и ще ми попречи на разстежа което е другият ми въпрос.Може ли фитнесът да попречи на ръстежът ми?

Модерация: Моля, поставяйте ЯСНИ и СМИСЛЕНИ заглавия на темите, които публикувате! Заглавието на темата Ви беше редактирано с цел улесняване на другите потребители и търсачката. Моля, проявете разбиране!
И нещо лично от Кольо Пияндето - Приятелю, като не можеш да формулираш мислите си, поне не пречи на хората, които вървят след теб и инвестират времето си, за да ти привеждат писанията в горе-долу приличен вид! Ясно ми е, че си още дете, но имай малко уважение.

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 18.08.11 22:32.

18.08.11
22:32

Според мен 1во потренирай 1-2 години по железата и тогава фитнес защото още си доста малак.За програмата не мога да кажа нищо поради причината че не си посочил ръст ,килограми,тренирал ли си нещо преди?-това са все важни неща.А доколко мнението ти относно протеина прости ше си замълча.добре ще е да споделиш по=горе споменатите важни неща.

Мнението беше редактирано от Georgi Chavdarov на 18.08.11 22:37.

Ами 155 см. съм висок и тежа 52 кг.Преди не съм тренирал нищо.Само правя лицеви опори и коремни преси, но това е за да се поддържам поне минимално вкъщи.

18.08.11
22:40

Значи съдейки от височината ти фитнес не ти трябва засега.Xоди си на лостовете и тва е и гледаи да се храниш добре.Колкото до протеина- спокойно от него умрели няма:)

Мнението беше редактирано от Georgi Chavdarov на 18.08.11 22:41.

SP

18.08.11
22:53

Защо, да не би да казваш, че то фитнеса ще остане нисък ? Напротив, повече тестостерон и ХР(стимулирани с тренировките и правилното хранене), ще доведът до растеж. Ако не ми е писано да бъде 180 обаче, няма да стане.

18.08.11
23:07

Georgi Chavdarov, да не е щангист да се набива ;) Няма да се набиеш пич, спокойно и аз почнах на твоята възраст , всички ми казваха да не започвам толкова рано но не знам, ти си знаеш :)

19.08.11
08:30

Аман от толкова ограничени лостаджии , от фитнес няма да станеш по-нисък,от лостовете няма да станеш по-висок,всичко опира до DNA . Ае поздрави!

Ако ми кажеш каде ги видя ‘’одраничените’’ лостаджии ще те черпя дъвка.Просто казвам на момчето да потренира още малко на лостовете които ще му дадат 1 добър старт,Не сам споменавал нищо против фитнеса.

Модерация: Моля уважавайте българския език и пишете грамотно!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.08.11 08:31.

TN

19.08.11
08:34

Това какво ще тренира момчето си е лично негов избор и не може да бъде задължен от някой от форума,да тренира лостове или фитнес ,колоездене или плуване.. :)

20.08.11
02:13

Аз лично ти препоръчвам street fitnesa за сега пък след  2,3 години можеш да ходиш и на фитнес.Виж  http://muskuli.stamenov.net/za-men/  това момче е почнало на твойте години да тренира на лостове.

TN

20.08.11
02:16

Е да,пък к’ви бисери има в сайта му от време на време :D Без добавки и фитнес може , дано може и без зоб :D

SP

20.08.11
11:44

Той тренира уличен ФИТНЕС, но обаче казва, че може и без ФИТНЕС  :D Смешник :D Даже ако не се лъжа има статии, копирани от тук.

Как да тренирам стрйит фитнес като аз и 1 набиране немога да направя:?

22.08.11
13:48

Кът неможеш и едно набиране не мисля, че в фитнеса, ще можеш нещо.

22.08.11
14:04

казано от noobenceto neqpomnqchesnokazano на 21.08.11, 22:30:

Как да тренирам стрйит фитнес като аз и 1 набиране немога да направя:?

Всяка сутрин слизаш на лостовете и се дърпаш колкото можеш. Пряк път няма, особено за абсолютно начинаещите.

За спорт никога не е прекалено рано, дори ти препоръчвам да започнеш, независимо дали е street fitness, или фитнес на затворено. Програмата, която си избрал за фитнес залата е подходяща - чети и изпълнявай, но имай едно на ум, че тази програма е с цел навлизане в нова среда на живот за тялото, или с други думи адаптиране. През тия три месеца идеята е не да направиш тяло (макар, че и това ще дойде), а да добиеш двигателна култура, техника и достатъчно сила, че да се занимаваш с нещо по-сериозно след това.

Колкото до протеина и като цяло добавките - съветвам те да се образоваш малко като почетеш из форума. Това не е отрова, освен ако не го превърнеш в такова като го ползваш безотговорно. В интерес на истината в един момент добавките стават не просто екстра, а дори необходимост. Не ги изключвай като “химий и т.н.”, не са това зло, за което родителите ти ги мислят - всички тук сме имали проблеми с това в един момент. Друг е въпроса, че за твоя стаж, който дефакто е никакъв, добавките ще са почти безполезни.

Като цяло повтарям мнението си, че за фитнес никога не е прекалено рано, затова скачай смело, няма да ти навреди със сигурност. Мотай се по форума, тук има изчерпателна информация за всичко, което би ти потрябвало. Проблема е, че понякога отношението на хората към не особено опитните и информианите е неприемливо и ще се наложи да търпиш известно пренебрежение, но това да не те обезкоражава, просто не обръщай внимание и си върви по пътя.

Ами добре сега след 20 минути отивам на фитнес залата за да видя какво ще стане.

Днес имаше един човек в залата, които ми показа уредите и как става и много ме кефи.Ще продължа да ходя на фитнес!

Този режим добър ли е ?
1.Сутрин 6:40 - 7:30 4 яица (само белтъка) 2 ,3 лъжици мед  и около 250 мл мляко понякога и по 50 -100 гр овес
2.Голямото междучасие 9:30 - 9:50 кисело мляко 400 гр 4.5 масленост
3.След училище 2:00 - 2:30 200 250 гр. пилешки бутчета (понякога свински месо ) , Малко ориз с  2 3 филии пълнозърнест хляб
4.Към 4:00 - 4:30 Около 200 - 300 гр ориз
5.Тренировка 18:00 - 18:30 до 20:00 - 20:30 веднага след като приключа с тренировката 3 лъжици мед
6.Вечерта към 20:30 - 21:00 200 - 250 гр. пилешки бутчета или пържола с 100 гр. ориз(или картофена салата) и 2,3 филии пълнозърнест хляб
7.Преди  да си легна Мляко200 мл или кисело мляко 400 гр . и около 100 гр извара 

Ако е добър моля да ми кажете там на местата където има пилешки бутчета с какво мога да го сменя?

Признавам режимът не е мой.Поразровчих се из сайта и този ми допадна, защото ми е по джоба все пак съм на 13 само.

Мнението беше редактирано от noobenceto neqpomnqchesnokazano на 23.08.11 09:47.

TN

23.08.11
09:48

Като за теб си е идеален,не,че няма какво да се дооправя де :D Не забравяй да сложиш и някоя салатка и зеленчук :D Ако искаш само след тренировка добави протеин,ти по-късно ядеш де,така,че,изборът е твой ;d

казано от The Next на 23.08.11, 09:48:

Като за теб си е идеален,не,че няма какво да се дооправя де :D Не забравяй да сложиш и някоя салатка и зеленчук :D Ако искаш само след тренировка добави протеин,ти по-късно ядеш де,така,че,изборът е твой ;d

Какво чак толкова смешно видя? Идеално нещо не съществува. Кажи какво искаше да кажеш с ‘’дооправянето’’ което спомена.

23.08.11
14:00

Че има какво да се прави по режима, има, но на 13г. да ги мислиш толкова много тия неща ми се вижда ненужно. Яденето си е добре, много даже. Аз ако на 13.г ходех на фитнес и се храних така, вместо да гладувам и скитам улиците, сега това щеше да ми се отплати двойно. Само се чудя ще можеш ли да го спазваш точно, че изглежда доста стриктно за човек, който досега не е имал хранителен режим. Ако нямаш проблеми, спазвай си го, но ако ти се види трудно в един момент, започни отначало с плавно заместване на “лошите” храни с добрите.

HE

23.08.11
14:00

казано от plamen naidenov на 20.08.11, 02:13:

Аз лично ти препоръчвам street fitnesa за сега пък след  2,3 години можеш да ходиш и на фитнес.Виж  http://muskuli.stamenov.net/za-men/  това момче е почнало на твойте години да тренира на лостове.

Тоя “фитнес гуро” от къде се яви (wasntme)
Защо ли ми напомня на един друг чиляк със собствен сайт, раздаващ щедро съвети :D

п.п. Да не е съвсем ОФФ: да питам - това кисело мляко за какво е? И някой гледал ли е съдържанието :D
Траш кое му е многото?

Мнението беше редактирано от head_hunter на 23.08.11 14:03.

23.08.11
16:14

Едно бързо зачитане в този сайт и ето една извадка:
“Креатина е друга доста известна добавка, която се предлага за повече сила, издръжливост и се твърди,че ще даде поне още 1 повторение на всяка една ваша серия. Не го купувайте обаче! Той се съдържа в телешкото, така че вместо да давате 50лева за креатин  - купете си 6кг телешко !”

Тоест тоя човек казва,че вместо да си взема концентриран креатин ,трябва да изям 6кг телешко наведнъж WTFOMGBBQ?
Още нещо което ми се наби-
“Яйца – След като си ги свариш, вадиш белтъците слагаш ги в кутията и си готов за училище.” Защо по дяволите ще изхвърлям 4гр протеин, като мога вместо 15 белтъка да отнеса 7 яйца и в същото време по-голямо количество протеин? Не предполагам ,че 40гр мазнини ще са в повече на някой?

Мнението беше редактирано от Абазаба на 23.08.11 16:18.

23.08.11
16:58

казано от head_hunter на 23.08.11, 14:00:

Траш кое му е многото?

За филмирането ли? Ами на 13г. за пръв път стъпва в зала и вече прави планове за почасово хранене, почивки до секундата между сериите и т.н. Както казах - според мен, лично мнение - на тия години няма значение с какво ще се захване да спортува, нито колко ще е сериозен, стига да спазва едното постоянство, което ще му е перфектно въведение за след време, когато вече има смисъл от плануването на храна, сън, трениране, сране - всичко.

HE

23.08.11
17:11

Аз си мислех, че за яденето говориш :D

казано от Thrashmetal на 23.08.11, 16:58:

Траш кое му е многото?

За филмирането ли? Ами на 13г. за пръв път стъпва в зала и вече прави планове за почасово хранене, почивки до секундата между сериите и т.н. Както казах - според мен, лично мнение - на тия години няма значение с какво ще се захване да спортува, нито колко ще е сериозен, стига да спазва едното постоянство, което ще му е перфектно въведение за след време, когато вече има смисъл от плануването на храна, сън, трениране, сране - всичко.

Какво филмиране аз се опитвам да почна да тренирам сериозно, а тук само ме провокирате към това да спра.Я си гледайте работата!

23.08.11
18:43

Съжалявам ако така си ме разбрал, но от мен и всички досега писали в темата ти, нито един не те провокира да спираш. Всички ти даваме просто съвети съобразно с това кой какъв опит има, какви знания има, през какви препятствия, с които ти тепърва ще се сблъскаш е минал и т.н. Аз конкретно имах предвид не, че да бъдеш сериозен е лошо нещо. Лошото е когато един аспект от живота ти консумира цялото ти внимание. Дали го искаш и как ще си подредиш приоритетите в живота си е изцяло твой избор. Никой не е казал, че трябва да приемаш всяка една дума, която аз и останалите тук ти казваме, но е добре понякога да взимаш под внимание какво казват другите.

казано от Thrashmetal на 23.08.11, 16:58:

Траш кое му е многото?

Мнението беше редактирано от ~ DN на 23.08.11 18:44.

Това не е вярно! Аз не мисля по цял ден само за фитнесът и другите неща свързани с него. Вниманието ми не е изяло на него съсредоточено. Просто искам да започна да тренирам в фитнес зали, защото ми е интересно, а и аз усещам, когато нещо от вътре ми харесва и искам да продължа да се занимавам с него.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1