Anelia: Много OFF Season

Темата е заключена.
Прескочи до:

06.07.11
15:47

Честно, след двата разказа дето прочетох - твоя, Ани, и на приятеля ти, ми се прииска да се науча да карам колело и да си обикалям ли, обикалям :) Много се забавлявах - супер увлекателно разказвате

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 06.07.11 15:48.

08.07.11
13:00

6:30 кафе + 2 капсули БЦАА
7:00-8:00 колело, 8 мин @80-90% макс пулс, 45 мин @60-70%
8:00 2 капсули БЦАА, 100 г. мюсли с кис. мляко
9:00-9:40 тренировка
8,6,6 обратни набирания (дооста слаба се чувствах и реших да правя по-малки кг)
3х15 военна преса @12 кг (само лост, но доооста пари при последните повторения)
3х15 горен скрипец @неизвестни кг
3х15 суинг @пудовка
4х15 френска преса @8 кг крив лост
3х10 лег преса от наклон @18 кг
10:00 1 банан, 2 капсули БЦАА
13:00 4 яйца, шопска салата

15.07.11
13:26

5 кръга от:
10 обратни набирания
10 лег преса @18 кг
5 военна преса @18 кг
10 гребане с щанга @18 кг от стоеж
10 бицепсово сгъване @18 кг от стоеж
Всичко това успях да направя с много чийт: почвка между самите повторения (особено на набиранията и бицепсовото), засилка (на бицепсовото), неправилни (малко се гънах на френската преса) и т.н.
3х20 френска преса @8 кг крив лост
Принудително кардио: 2х5 етажа стъпала
Довечера и колело.

18.07.11
14:14

Днес пак направих тренировка в залата:
25(!!!), 15, 12 лицеви опори
5х5 лег преса @22кг
5х5 clean and jerk @22кг
5х7 горен скрипец @неизвестни кг
5х5 гребане с щанга от стоеж @22 кг
3х10 бицепсово сгъване от стоеж @18 кг
3х10 френска преса @8 кг крив лост

21.07.11
19:36

Днес пак тренирах:
5 кръга от:
10,8,6,6,6 обратни набирания
10 лег преса @18 кг
10 гребане с щанга от стоеж @18 кг
5 военна преса @18 кг
После:
3х10 суинг @пудовка
3х10 бицепсово сгъване от стоеж @18 кг
3х10 френска преса @8 кг крив лост
Следобяд 2 часа и нещо колело.
Утре пътувам за Боровец за нац. шампионат, много се вълнувам (sun).

21.07.11
19:57

Ани, ако ще участваш УСПЕХ! :)

21.07.11
19:58

Да, ще участвам. Благодаря!

27.07.11
12:42

Привет отново :) На Боровец защитих титлата от миналата година. За съжаление, пак в скромен състав бяхме женската категория, само трички. Хем очаквах заради близостта до София да се изтърси повече народ, ама не. Имаше предварително записване, повече няма да обявявам предварително никъде, че ще ходя :)
Днес тренирах с и без тежести, въпреки че ми беше заспало сутринта, събудих се с въртене на:
5х10 скок от полуклек
5х10 суинг @пудовка
Почивах между движенията колкото да си поема дъх, попотих се много. После продължих с:
5х10 военна преса от седеж @12 кг лост: бавно и концентрирано, без да почивам в долна позиция, болеше
5х10 лег преса @6 кг дъмбели
5х10 флайс @5 кг дъмбели
3х10 френска преса @10,5 кг
Колелото е ясно, че си го карам :)

Поздравления за успеха, Нели!
Броя на участниците не омаловажава победата ти!

27.07.11
16:43

Поздравления и от мен :) И както казаха в предния пост, броя на участниците не омаловажава успеха :)

28.07.11
07:46

Я да пиша храната, че след толкова пътувания, бях тотално омазала нещата с джънк. Вчера:
10:00 след тренировката 80 гр. мюсли, 1/2 кис. мляко (киселото мляко ми е 4,5%)
11:30 4 яйца (правя си ги с малко свинска мас в тигана), голяма мешана салата
12:30 диня; сливи
14:30 малко кокошка преди да я сготвя
16:00 купа супа от кокошка с фиде с лимон и магданоз (чудна!)
18:00-20:00 колело
20:00 сливи; диня
21:30 голяма мешана салата, 1/2 свинска пържола

28.07.11
20:25

Уфф, днес храната е ужас+алкохол :(
9:00 80 гр. мюсли+кис. мляко...много бързо огладнявам след това, едва дочаках
11:30 кокоша супа с фиде, огромна салата
от 13:30 се почна на басейна: 100 гр. мента+тоник; 3 праскови; 1 бира; 1 пакет солети... Идиот на Достоевски
вкъщи 20:00 1 бира, огромна салата, малко кокоше месо

02.08.11
22:15

7:30 110 гр. мюсли, 1/2 кис. мляко
9:00-9:40 тренировка. много заспала, но ми липсваше енергия
8х5 лежанка @22 кг
8х5 флайс @5 кг дъмбели
3х10 раменна преса @5 кг дъмбел
5х10 как ли се казва...един дъмбел зад врата си повдигах
4х10 бицепсово сгъване @18 кг щанга
после: 1 банан, 1 геврек, вкъщи малко картофи и салата, много диня
Цял ден по задачи с колелото, само из града навъртях 25 км. После излязох
16:30-18:30 колело още 50 км в доста прилично темпо с вятър и баири
18:30 БЦАА, 4 лимонови резенчета (от онези със захар), салати домати и картофена, 2 бири, само половин скумрия успях да отразя, не ми се ядат никак белтъчини, само ВВД я карам.
Чудя се какви витаминки да си взема, доста ми е вяло ако не съм ангажирана като днес цял ден се разплувам из къщи. Ако някой има идеи за добри комплексни витамини, нека сподели :)

казано от Anelia на 02.08.11, 22:15:

... как ли се казва...един дъмбел зад врата си повдигах

Предполагам, че говориш за едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава. :)

04.08.11
14:59

Владо, сякаш не беше едностранно...както и да е :)
Днес:
8,7,5 обратни набирания
4х8 гребане с дъмбели на всяка ръка @неизвестни кг
4х8 вертикален скрипец @неизвестни кг
3х15 военна преса @12 кг (тук запариха доста раменете)
3х15 бицепсово сгъване @18 кг
3х15 френско сгъване @10,5 кг
Утре тръгвам към Калофер, за да кача Ботев от юг в събота :) Дано този път времето е хубаво (sun)

KY

04.08.11
16:13

казано от Anelia на 27.07.11, 12:42:

...На Боровец защитих титлата от миналата година. За съжаление, пак в скромен състав бяхме женската категория, само трички. ...

Навремето имаше една културистка Мария Сярова. Та тя имаше 6-7 републикански титли, като 1 или 2 пъти е участала само тя - т.е. сама със себе си се е състезавала. Та мисълта ми е, че беше една класа над другите и нейното участие просто лишаваше останалите от възможността за първо място. Така, че малобройният състав не е критерий.

05.08.11
09:00

Е добре де, след 8 месеца липса, точно преди качването на вр. Ботев ли намери да ми дойде (devil)

07.08.11
01:02

Мхм, доста кръв се проля на тоя Ботев, не иска планината да приема всякакви самонадеяни типове. Сега: поне седмица-две почивка, принудителна (devil)

07.08.11
09:50

Еееее Ани, разкажи повече :) много ми е любопитно как е минало ?

07.08.11
11:39

Тук има доста снимки, които овековечиха поредното качване на връх Ботев. Атмосферата, мъглата и времето си личат. На спускане бях твърде самонаделяна и вместо по пътя, цепих напряко някои от серпентините и минавах по по-стръмното по зимната маркировка. Въпреки че не съм рискувала по мое мнение, нещо стана и се озовах с едно спирачно лостче в корема и доста натъртвания. 3 шева в Карлово и хайде обратно към Шумен да се възстановявам и почивам. Предната вечер не успях да спя поради дъжда върху и вътре в палатката, та заради това снощи съм спала непробудно. Както съм си легнала по гръб, така и се събудих без да мръдна. То и ако мръдна, всичко боли.
Подобрен е рекордът за качване на Ботев с колело от Паниците и Тодор Ангелов от Казанлък го качи за 2 часа и 24 минути. Моето време е някъде 3 часа и половина, ще изнесат времената скоро, но това няма кой знае какво значение. Ботев и Балкана за пореден път скриха красотите си от мен. Времето на слизане се пооправи, но на мен вече не ми беше до гледки, гледах да се спусна възможно най-безопасно и бързо, защото кървях доста.
Това е, нашето хоби е малко опасно и както казва Дедо Ланс “Само който не кара колело, той не пада.”

08.08.11
13:36

Супер, браво че сте качили Ботев по тоя начин!  Както се казва болката е временна, постиженията (победата) е за цял живот. :) Бързо оздравяване!

08.08.11
19:27

Честно казано, според мен не е кой знае какво постижение да го качиш...просто един дълъг баир. Предпочитам да си бях запазила подвизите и да съм здрава. Снощи бяха големи нечовешки болки. По принцип трая и не хленча, но това беше...Днес ми махнаха дрена, а в петък: и конците.

09.08.11
11:10

И за да не звуча толкова черногледо и песимистично, ще сложа една снимка от Националния шампионат

09.08.11
11:55

Е, има го и тоя момент - границата на която вече не си заслужава.И все пак - евала, че се състезаваш. Сила, издръжливост - не само хубаво дупе.  Винаги са ме кефили функционалните атлети заради това.
Оздравявай бързо!

15.08.11
12:28

Оправянето няма да е бързо, това стана ясно още в петък, когато ми махнаха конците и раната зейна отново. Оказа се, че не е почистена и обработена, преди да ме зашият. В резултат на което силно се инфектира и не иска да зараства. Сега сама продължавам да си правя всеки ден превръзки с някакво лекарство за по-бързо възстановяване на тъканта. Но ми съобщиха да не се надявам по-скоро от месец да се оправи.
След тези силно обезкуражаващи новини и стъпвайки на кантара, който вече надхвърля 54 кг и тоталната липса на движение, е крайно време да си оправя храненето и да извадя пак домакинската везна. То се е видяло, че без записване и следене нищо не става.
Днес омахах много мюсли преди да реша да смятам и да правя НВД и за яйца и месо не останаха много калории. Ще има за още 3 хранения: 2х2 яйца и веднъж агнешко. Всичко това със салата. Поради малкото движение, което имам и според калорийния калкулатор, ще трябва да закова на 1200 калории/ден ако искам да видя резултат.

15.08.11
12:40

Ани, препоръчвам ти да пиеш рибено масло (в случай, че не пиеш вече), и то в по-голяма дозировка. Дават го със силно противовъзпалително действие и поне от моя личен опит, бих могла да го потвърдя, макар и да не съм била с толкова сериозна травма.

Разбира се, че ще се справиш!
Станал е сакатлък, случва се. Който иска да елиминира риска от намаляване, да си гледа в къщи аеробиката на Синди Крауфорд, полегнал на дивана с питие в ръка.

Мисля си и друго - намалената физическа активност рано или късно ще се отрази на апетита ти (това по повод изваждането на везната и калкулатора). При мен става точно това - около една седмица до 10-ина дни след началото на почивката апетитът ми “по инерция” запазва своята “агресивност”. Постепенно, обаче, намалява и се “кротва”, ако продължавам да се излежавам. Съответно това доста ме улеснява с храненето и на практика много рядко се налага да смятам. Разбира се, всичко това е въпрос на организъм.

17.08.11
18:23

Аз ти пожелавам бързо възстановяване! Повече от сигурна съм, че скоро ще си back in the game :)

19.08.11
09:52

Благодаря, Нора!
Да, възстановяването върви бавно, но имам търпението...то и няма какво друго да се направи. Ходя пеш, на ден между 6 и 10 км, налага ми се а и все пак е някакво движение. С храната съм стриктна (с изключение на 2 (beer) )на един рожден ден. Мислех, че на 1200 калории и НВД ще гладувам, но след 1-2 дни адаптация, вече свикнах и ми е доста добре. Особено със засищащи храни като печено пиле или скумрия на скара. Малко ми се вие свят от време на време като се изправя рязко...

19.08.11
16:46

в дневника на Mayasy видях темата за пулса зачекната и реших да си го измеря след 10 дни без никакво рязко движение. Е, засега не съм загубила форма, да се надяваме, че не става толкова лесно :)

Загубила си малко форма. Преди пулса ти беше 35, а сега е 36 :D
Бързо да оздравяваш и да ни радваш с нови победи!

24.08.11
17:34

Бек ту дъ гейм вчера с 20 км колело, днес с розАви гири и отново колело след малко 20 км вероятно. Бавно се възстановявам и го карам внимателно. Тотално се отказах от идеята за 24-часовя маратон след 3 седмици. Мой приятел улучи точно десятката с думите си: “Няма да свърши света ако не участваш тази година” и е дяволски прав. Ще послушам веднъж разума си, а не бушуващите ми емоции.
Карам я все още на НВД с единствените ми забежки с алкохол 2 пъти в разстояние на 1 седмица. Поводи имаше, не че се оправдавам... на същите поводи имаше и торта и сладки, но с нея не се изкуших, а само с ракия и бира...

Днес с розАвите гири по 1,5 кг направих 3 кръга по 15 повторения от:
повдигане над глава
повдигане встрани
флайс
френско сгъване
бицепсово сгъване
Отивам да карам колело (sun)

P.S. Имам нов подпис :)

Мнението беше редактирано от Anelia на 24.08.11 17:35.

24.08.11
18:08

Добре завърнала се Ани (sun)
Поздрави :)

29.08.11
11:12

Тадам, още една тренировка, и то вече в зала. Всички серии бяха 3, а повторенията: 15.

А1: 3х15 клек@лост 12 кг
А2: 3х15 раменна преса @лост 12 кг
Б1: 3х15 лег @лост 12 кг
Б2: 3х15 пек дек @неизвестни кг
В1: 3х15 горен скрипец@неизвестни кг
В2: 3х15 бицепсово сгъване @лост 12 кг
Г: 3х15 френска преса @крив лост 8 кг

01.09.11
21:41

Тренировките в последно време са двуразови: тежести+колело или друго кардио+колело. Днес ми натежа клек+колело, заради това колелото беше малко и напоително.
В залата:
5х10 клек@22 кг
5х5 лег@22кг
5х10 горен скрипец@неизвестни кг
5х5 военна преса @22 кг (ауч)
3х15 бисепсово сгъване @22 кг
3х15 френска преса @10,5 кг
Въпреки мизерните килограми на клека, 50 повторения не са малко и на колелото бях на пихтия. Пазих се и за утре, ще покарам малко по-стабилно.
Храната ако я описвам тези дни, ще заприлича на дневника на Mayasy: много бира, малко манджа, предимно протеини и салати.

13.09.11
21:30

Тези дни живея на сладко и кафе, тук-там протеини. Организирам Маратон “Шуменско плато‘2011”. Трябва ми много енергия и бърза такава (sun)

13.09.11
23:42

Ех че хубаво :) успех Ани :)

29.09.11
14:20

Охх, откога не съм писала тук. То няма и кой знае какво. Храната ми е ужас...като на средностатистически българин: доста хляб, предимно сандвичи, сладкиши, много бира....Тук-там само салати и пържоли.
След месец почивка и залежаване след контузията, имаше много приготовления за нашето състезание. Костваше ми изключително много нерви, безсънни нощи и вълнения. Радвам се, че всичко приключи. Много по-яко е да караш на състезание, отколкото да организираш такова.
Този уикенд бях на двудневно състезание. Това, че станах първа не е изненада, само че конкуренцията съвсем се отказва, на 1 час преднина съм преди втората. При това без сериозни тренировки, без хранителни режими и въобще карах за кеф, ядох за кеф...никаква дисциплина.
Надявам се скоро да имам повече време и да възобновя тренировки с тежести. Тогава и храната ми става по-стриктна. Но това ще стане като захладнее още малко и не отделям всяка свободна минута за колелото.

12.10.11
14:46

Здравей Анелия, поздравления за успехите ти на колоездачното поприще :) Да знаеш че не си единствената пострадала на тазгодишното изкачване на вр.Ботев. Аз пострадах на следващия ден, бях от варненската група и карах с клуб Устрем, но много надцених уменията и късмета си, и също ме шиха в Карлово.  Ще следя дневника ти с интерес, поздрави Кирил :)

13.10.11
20:35

Оо, здравей, Кирил!
Съжалявам за твоята случка...Аз се оправих, макар и бавно, но вече съм напълно ОК. Имам белег, но не ме притеснява толкова.
Отдавна не съм писала в този дневник, май е време да го възстановя. В последните седмици ям аотично и кофти. То не бяха сандвичи, не бяха пържени картофи, не бяха бири.
Състезанията ми обаче приключиха и май е време да вляза пак в норма с повече тренировки с тежести и с по-стриктно хранене. Ето днес не мога да се оплача, всичко беше под контрол:
8:00 мюсли и прясно мляко
10:30-12:00 колоездене
12:30 сърчица и воденички, бял ориз, след това чаша прясно мляко (май беше грешка)
18:00 салата зеленчуци, 1 пилешка пържола бут
по-късно евентуално пълнени пиперки с извара.
Тук е мястото да се похваля, че станах шампион и в дисциплината маратон. Състезанието беше изключително тежко, най-тежкото ми тази година. Вмъквам линк от репортажа на Любо , ако на някой му се чете. Той ми е направил страхотна снимка в действие, ето я и нея:

Мнението беше редактирано от Anelia на 13.10.11 20:36.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1