20.08.11
16:06
Възможно ли е кокосовия орех да предизвика симптоми на гастрит?Днес сутринта се събудих с такива,а снощи ядох до накъртване един кокос.Не знам дали е защото бях в просъница и ми се губи хронологията,но мисля,че и вчера сутринта имах такива симптоми (но не съм сигурен,може да се бъркам),а не бях ял кокос,но съм щедър от към зехтин.
1.Възможно ли е кокосовия орех да предизвика или изостри симптоми на гастрит?
2.Възможно ли е зехтина (добър зехтин) да предизвика или изостри симптоми на гастрит?
3.Ако симптомите са от кокосовия орех то кокосовото масло ще има ли такъв ефект?
Кокоса не само не дразни гастрита, но кокосовото мляко се използва като средство за облекчаването му. Същото важи и за зехтина.
Вероятно просто си прекалил.
А е възможно гастрита да се е раздразнил от глад, примерно. На мен поне ми се е случвало. Като хапна, веднага минава. :)
20.08.11
16:44
Въпреки думите ти продължавам да се съмнявам в кокоса.
Даже се разколебах да си взимам кокосово масло.Освен да направя още един опит :) как мислиш?
Мнението беше редактирано от donsir на 14.10.13 04:05.
Ами, след това, което казваш, мисля че си прекалил. Нали знаеш, че дозата е разликата между лекарството и отровата. В разумни количества можеш само ползи да извлечеш и от кокоса, и от зехтина. :)
20.08.11
18:11
Мда,следващия път по-пестеливо с кокоса и тогава вече заключения.
Мнението беше редактирано от donsir на 14.10.13 04:05.
Някои хора имат алергия към кокос, и симптомите могат да бъдат сходни с тези на гастрит. Но вероятно щеше да споменеш, че за първи път от много години ядеш кокос :D
16.09.11
15:28
казано от Margaritka на 20.08.11, 16:19:
А е възможно гастрита да се е раздразнил от глад, примерно. На мен поне ми се е случвало. Като хапна, веднага минава. :)
Ако след нахранване болката изчезва,то това говори за дуоденална язва.Не е характерно за гастрит.