Кокос и симптоми на гастрит?

DO

20.08.11
16:06

Възможно ли е кокосовия орех да предизвика симптоми на гастрит?Днес сутринта се събудих с такива,а снощи ядох до накъртване един кокос.Не знам дали е защото бях в просъница и ми се губи хронологията,но мисля,че и вчера сутринта имах такива симптоми (но не съм сигурен,може да се бъркам),а не бях ял кокос,но съм щедър от към зехтин.
1.Възможно ли е кокосовия орех да предизвика или изостри симптоми на гастрит?
2.Възможно ли е зехтина (добър зехтин) да предизвика или изостри симптоми на гастрит?
3.Ако симптомите са от кокосовия орех то кокосовото масло ще има ли такъв ефект?

20.08.11
16:19

Кокоса не само не дразни гастрита, но кокосовото мляко се използва като средство за облекчаването му. Същото важи и за зехтина.
Вероятно просто си прекалил.
А е възможно гастрита да се е раздразнил от глад, примерно. На мен поне ми се е случвало. Като хапна, веднага минава. :)

DO

20.08.11
16:44

Въпреки думите ти продължавам да се съмнявам в кокоса.
Даже се разколебах да си взимам кокосово масло.Освен да направя още един опит :) как мислиш?

Мнението беше редактирано от donsir на 14.10.13 04:05.

20.08.11
17:07

Ами, след това, което казваш, мисля че си прекалил. Нали знаеш, че дозата е разликата между лекарството и отровата. В разумни количества можеш само ползи да извлечеш и от кокоса, и от зехтина. :)

DO

20.08.11
18:11

Мда,следващия път по-пестеливо с кокоса и тогава вече заключения.

Мнението беше редактирано от donsir на 14.10.13 04:05.

05.09.11
22:46

Някои хора имат алергия към кокос, и симптомите могат да бъдат сходни с тези на гастрит. Но вероятно щеше да споменеш, че за първи път от много години ядеш кокос :D

казано от Margaritka на 20.08.11, 16:19:

А е възможно гастрита да се е раздразнил от глад, примерно. На мен поне ми се е случвало. Като хапна, веднага минава. :)

Ако след нахранване болката изчезва,то това говори за дуоденална язва.Не е характерно за гастрит.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1