20.08.11
12:48
Здравейте!
Допитвам се до вас, защото съм нов във сайта.Въпроса ми е:Подходяща ли ще е тази програма за мен(начинаещ съм):
Програмата:
Понеделник: гърди, бицепс
1 упр: изтласкване от лег с дъмпел - 3 серии х 6-8 повт.
2 упр: флайс - = // =
3 упр: пулоувър - = // =
4 упр: сгъване на дъмпел от стоеж - = // =
5 упр: сгъване на дъмпел от седнало положение - = // =
Сряда: гръб, трицепс
1 упр: придърпване на дъмпел (накланяш се напред и дърпаш дъмпелите към корема) - 3 серии х 6-8 повт.
2 упр: гребане с дъмпел - = // =
3 упр: изтласкване “Арнолд” - = // = (това не е само за гръб, хваща и рамо, но разтваря много добре плешките.. не мога да се сетя 3-то с дъмпел за гръб затова го писах)
4 упр: изтласкване на 1 дъмпел зад главата с двете ръце - = // =
5 упр: изтласкване на дъмпели зад глава - = // =
6 упр: странично изтласкване - 3 серии х 6-8 повт. - това не го знам как се казва точно ама мога да ти го опиша: значи хващаш дъмпела с едната ръка и заставаш все едно ще правиш гребане с дъмпел само, че дъмпела го изтласкваш назад, а не надолу както е при гребането. Упражнението е уникално напомпващо. Аз лично много го харесвам.
Петък: Рамо, крака, корем
1 упр: изтласкване “Арнолд” - 3 серии х 6-8 повт.
2 упр: изтласкване на дъмпели зад глава - 3 серии х 6-8 повт.
3 упр: повдигане на дъмпели пред очите - = // =
4 упр: изкачване на стълби (нагорнище) - колкото прецениш
5 упр: коремни преси - 5 серии х 30 повт.
Взех програмата от сайта.
Не съм се занимавал с фитнес зали.Тренирал съм на лостове около 2 месеца, а в домашни условия около 6 месеца(лицеви пори).Занимавам се активно с футбол.
Възраст-13 години
Тегло-45кг.
Ръст-1,60м.
П.П.Благодаря на отзовалите се.
Темата беше редактирана от asdfg на 20.08.11 13:07.
20.08.11
15:22
Колко точно начинещ си? Тренираш ли вече (във фитнес зала) или още не си започнал?
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 20.08.11 15:23.
20.08.11
15:38
казано от Dencho enchev на 20.08.11, 12:48:
Не съм се занимавал с фитнес зали.Тренирал съм на лостове около 2 месеца, а в домашни условия около 6 месеца(лицеви пори).Занимавам се активно с футбол.
става.
Не съм мислил за зала.Смятам, че е още рано.
Мнението беше редактирано от asdfg на 20.08.11 20:31.
казано от ts.vassilev на 20.08.11, 15:38:
казано от Dencho enchev на 20.08.11, 12:48:
става.
Ще я пробвам.2 дъмбела,4.1,25кг и 4.2,5кг ще свършат ли работа?
20.08.11
20:56
казано от Dencho enchev на 20.08.11, 20:29:
Не съм мислил за зала.Смятам, че е още рано.
И аз смятам така. След 1-2 години, когато не само тялото, а и разумът ти порасне ще е добра идея да се насочиш към зала, но не е задължително.
Със собствено тегло и на лостове също можеш да извлечеш огромни здравословни и визуални ползи за тялото си.
Това, което е неприятното на твоята програма е, че явно разполагаш само с дъмбели за тежести, което е крайно недостатъчно, тъй като бързо ще се приспособиш към тежестта. Най-добре ще е да комбинираш всякакви упражнения - такива с дъмбели, такива само с тялото ти + тренировки на лостове.
Препоръчвам ти да комбинираш Да тонизираме у дома с “Големите 6” + Тренировка ПГТ-3.
В понеделник и сряда можеш да правиш тренировки А и В, а в Петък да правиш “Големите 6”. И наблегни на правилното хранене, за да има качествени резултати. :)
Да програмите са подходящи за мен.Но идва училище и няма да имам много време за тренировки навън.
Може да прообвам програмата Да тонизираме у дома с големите 6,за да видя ефекта й.
20.08.11
21:19
казано от Dencho enchev на 20.08.11, 21:17:
Може да прообвам програмата Да тонизираме у дома с големите 6,за да видя ефекта й.
Нищо няма да загубиш.
В началото я изпълнявай в понеделник, сряда и петък.
След 4-6 седмици добави още една тренировка в неделя, стига да усещаш, че успяваш да се възстановяваш и имаш сили.
Значи по-добре около 2 месеца да изпълнявам Да тонизираме с големите 6.След това да изпълнявам препоръчаната от мен програма?
20.08.11
21:35
Ако толкова държиш изкарай и твоята програма, но на мен тя не ми харесва.
Защо? Защото ще тренираш в домашни условия с прекалено леки дъмбели, които я окажат, я не окажат ефект върху мускулатурата ти. Въпреки леките тежести в програмата има упражнения, които не са за начинаещ, който няма опит със свободните тежести и железата, както и няма добър контрол върху тежестта. Такива са упражненията като флайс, пул-оувър, арнолд пресите и разгъването за трицепс зад глава.
Другото, което е, че съм 99,9% убеден, че тези тренировки няма да успеят така да натоварят мускулите, че да им даваш почивка от 7 дни (тренираш мускулна група веднъж в седмицата).
На теб ти трябват базови комплексни упражнения, които включват в движението няколко мускулни групи...трябва да страниш от изолацията. Такива упражнения трябва да изпълняваш по-често - 2 до 3 пъти в семицата, за да даваш достатъчно стимул върху мускулите си.
Знаеш ли, просто започни с “Големите 6”, пък след 2 месеца като приключиш пиши пак. Тогава ще му мислим отново.
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 20.08.11 21:36.
20.08.11
21:43
Абе кви са тия глупости че е рано за фитнес. Децата може да ходят на фитнес от малки, нищо няма да им стане, само костите им ще станат по-здрави. Не се ослушвай ами тръгвай на фитнес, няма какво да се лигавиш с тия гирички. И с какво ще ти пречи училището, нали знам в днешно време колко се учи. Връщаш се от училище и отиваш или на лост или на успоредка или в залата. С тия лигави гирички дето даже не си им написал името правилно, няма да стане работата. И като за начало тренирай гръб с бицепс и гърди с трицепс, а също така тренирай и рамо и крака. Не може все на хляба мекото, или ще вдигаш яко железа или след няколко години пак ще пускаш теми из форума: “начинаещ съм, кажете някоя система”. Бодибилдинга е спорт за сериозни и упорити хора, не за лигльовци, докажи че си от първите.
Мнението беше редактирано от A D на 20.08.11 21:44.
20.08.11
22:02
Не е точно така A D. Важна е възрастта и с това до каква степен човек може да взима правилни и разумни решения в напечени моменти. За големите батковци е лесно да се подценят на лежанката или на лег пресата и да се контузят без проблем, а какво остава за едно 13 годишно момче, чийто мозък препуска като необуздан кон.
Спортът носи здраве при всички възрасти стига да човек да си знае възможностите. На 13 години е важно първо да научи какви са възможностите на тялото си и да развие леко и постепенно мускулатурата и костната си система, а не да легне и да се гърчи под клековете и лежанките.
Мога да се съглася само тогава, ако ходи с придружител, който знае какво прави...или ползва услугите на фитнес треньор, който също знае какво прави.
20.08.11
22:56
Тихомире и ти си прав, но имай предвид че спорта(в частност бодибилдинга) калява и дисциплината. Погледни в другите спортове. 17-18 годишни шампиони имат присъствието и държанието на възрастни хора с много силно възпитание и присъствие. Това е така, защото волята им е калявана от малки. Разбира се това е ставало с треньори, не отричам. Същото важи и за бодибилдинга.
А по колко серии да правя?
Мнението беше редактирано от asdfg на 21.08.11 17:00.
22.08.11
00:11
Здравейте ..
Започвам фитнес обръщам се към вас с цел да ми помогнете и да ме насочите към някакава фитнес програма за начинаещ като за начало ще правя кръгова .. след като свърша с нея насочете ме към нещо висок съм 190 тежа 80 кг ако може и една хранителна програма благодаря предварително
22.08.11
07:33
казано от Danny Nedev на 22.08.11, 00:11:
Здравейте ..
Започвам фитнес обръщам се към вас с цел да ми помогнете и да ме насочите към някакава фитнес програма за начинаещ като за начало ще правя кръгова .. след като свърша с нея насочете ме към нещо висок съм 190 тежа 80 кг ако може и една хранителна програма благодаря предварително
Имаш поне 2 месеца да правиш кръгова, а търсиш програмата за след това. Има един афоризъм “Глупаво е да правиш планове за цял живот, когато не си господар дори на утрешния ден!”
Принципно след кръговите можеш да продължиш с Качвайте маса веднага след 4-тата седмица.
И е добре да пускаш индивидуални теми, за да не се размиват тези на драгите съфорумци. ;)
Поздрави!
22.08.11
18:36
благодаря за съветите и другото което е че ако знаех как да си пусна собствена тема щях да го направя ;) за това писах тук благодаря все пак че някой откликна !