14.06.11
17:06
Здравейте. Значи имам такъв въпросТ! Кое от горните 3 ще ми помогне повече при отслабване? ММА/фитнеса или киокушина/ До сега съм тренирал 2 години киокушин и мога да кажа ,че вече се вижда резултат, ама искам все пак още малко. Имам възможност да тренирам само 3 дни от седмицата (като понякога събота и неделя бягам на стадиона) Има ли значение кое ще избера?
Темата беше редактирана от Юлиян Тодоров на 14.06.11 17:07.
14.06.11
18:30
Зависи какво разбираш под “фитнес”. Може така да си структурираш тренировките, че да има малко от всичко.
14.06.11
19:42
Правилното хранене ще ти помогне да отслабнеш :)
14.06.11
20:09
Доста екстремни възможности за отслабване, като не съм и сигурен, дали ще погледнат сериозно на теб, ако избереш (и споменеш), че си избрал първото.
Разбира се, стига енергоразходът да е по-голям от енергоприема, следва да отслабнеш. От гледна точка на риска, с фитнес би било най-безопасно.
@picco и аз за това съм мислил. Правил съм кондиционни ММА тренировки до сега около 2 месеца , обаче все пак си трябва спаринг ала бала лапи истории...
@Анатоли- спазвам до колкото мога хранителен режим обаче понякога или прескачам или изпускам ядене , защото не съм гладен , а понякога наще просто ме замъкват наляво надясно и немога да си нося по 2-3 яденета на веднъж :) Предполагам с повече тренировки мога да компенсирам едно ядене :)
@Димитър- Скоро отвориха ММА клуба и не знам в смисъл какво му е екстремното? Все пак няма да ходя на състезания и т.н :)
Мисля,че щом приемаш тренировките по ММА като”ала-бала,лапи истории.....”Мястото ти не е в тази зала!
Мнението беше редактирано от Judo на 14.06.11 21:26.
не съм казал ,че приемам тренировки по ММА като ала бала щото изобщо не съм посещавал досега, ама ...
тренирал съм сам и то повечето кондиционни - щанги дъмбели , затворени отворени кинтетични вериги ала бала ...
Мнението беше редактирано от Абазаба на 14.06.11 21:40.
21.08.11
14:26
Храни се добре и тренирай нещата, които те радват.
“Фитнес” е твърде общо понятие.
“Стандартни” тренировки по киокушин и ММА няма - разликата между зала и зала може да бъде от небето до земята.
Освен това, така както си задал въпроса си - няма как някой да ти отговори.
Или да се изразя по-точно:
- нужно е изследване, което да включва три групи сходно дебели хора и една контролна група, които да се хранят по сходен начин. Съответно едната група ще тренира киокушин, втората ще тренира ММА, третата ще тренира “фитнес” (т.е. доста широкото понятие), а четвъртата ще тренира на дивана. След два-три месеца могат да се наблюдават ефектите от различните видове тренировки (които вече пояснихме, че варират сериозно от школа до школа, както и от метод до метод (визирам понятие “фитнес”) )
Което ни връща обратно в началото поста:
Храни се добре и тренирай нещата, които те радват.
поздрави
Лазар