21.08.11
21:42
Здравейте приятели искам ви попитам как можем да се потим повече когато тренираме и какви упражнения да правим за да се потим обилно на открито и закрито или да се обличаме повече поради проблема ,че имам килограми за сваляне . Мерси :)(nod)
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 21.08.11 22:13.
21.08.11
21:44
Повече пот категорично не значи повече изгорени мазнини и повече свалени килограми.
Коригирането на телесното тегло става по съвсем други методи и на друг принцип.
21.08.11
21:45
Предлагам ти да прочетеш статията за потенето. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 21.08.11 21:45.
21.08.11
21:49
казано от Кольо Пияндето на 21.08.11, 21:44:
Повече пот категорично не значи повече изгорени мазнини и повече свалени килограми.
Коригирането на телесното тегло става по съвсем други методи и на друг принцип.
Не знам но искам и да сваля килограми и корема да го направя по малак че много личи :)
21.08.11
21:54
казано от Тихомир Велев на 21.08.11, 21:45:
Предлагам ти да прочетеш статията за потенето. :)
приятел мерси помогна ми но не е това кадет търся :))
Здрасти. Аз не претендирам толкова за свръх-компетентно мнение, но да ти кажа какво мисля по въпроса. Общоприето мнение е, че обилното потене съвсем не означава, че гориш мазнини или че тренировката ти е ефективна. То може да е всичко - нерви, стрес, хормони, терморегулация на тялото (ако в залата е задушно горещо и ти си добре облечен и т.н.) Но все пак, аз лично споделям мнението, че потта в тренировката означава добре свършена работа.
Основното, което аз съм забелязал е, че потенето започва тогава, когато пулсът ти нарасне достатъчно високо и се задържи така достатъчно дълго време. Така че, ако търсиш такъв ефект, трябва да правиш упражнения, с които пулсът ти да скочи и да го поддържаш висок. Както може би се досещаш, това може да са твърде различни упражнения - от кардио, през упражнения с леки тежести и малки почивки, до серии с упражнения с големи тежести, които да те оставят без дъх. Това пък е аргумент в подкрепа на тезата, че потенето не винаги означава горене на мазнини. Всичко зависи от програмата, която прилагаш и целите, които преследваш.
Аз лично правя тренировка с голяма плътност - това са упражнения с бързо, но регулирано изпълнение, средна до висока интензивност (65-75% от максимума), и превес на времето в натоварване за сметка на времето за почивка. Това означава между 10 и 12 повторения с тежест, с която не можеш да направиш 11 или 13-то повторение, и почивка между 45 сек. и 1 мин. и 30 сек. между сериите (в зависимост от упражнението).
При мен тази тренировка води до голяма загуба на вода, защото пулсът ми е висок през цялата тренировка. Може да пробваш това, ако искаш.