21.08.11
22:48
Може ли някои да ми обясни защо се прави това движение и от къде сте чули че има някакъв положителен ефект.
Или това е опит за фейслифтинг,ако китката ви случайно не издържи.
Забелязъл съм че това нещо се прави предимно от начинаещи посетители на залата.
Според мен е по-добре да буташ 20 кг,от колкото да въртиш 14 кг дъмбел.
Ето ви и малко видео материал.Това,което ви интересува се намира на 1:08.
Темата беше редактирана от Biad__ на 21.08.11 22:55.
21.08.11
22:50
ми правилно мислиш... няма смисъл според мен от въртенето... ако искаш да буташ си буташ ако искаш флайс си флайсваш това хем бутане със завъртане ... не ме кефи никога не съм го правил :D
Това е по-скоро тема към начинаещите спортуващи,за Бога не се опитвайте да се контизуте с безмислени движения.
Както казва Christian Thibaudeau:It doesnt make any sense!
Мнението беше редактирано от Biad__ на 21.08.11 22:57.
Във фитнеса (преди години , минимален ми е стажът в залата) , един доста застрашителен/огромен/”дърт”/”Хълк Хоган” :D тип(вероятно “треньор” или нещо подобно) , реши да се намеси в моята “тренировка” - именно това упражнение ми показа , кълчейки ръчиците ми с по 3кг гирички(той ги избра) с капеща пот по лицето ми(негова) :D - просто се присетих от клипа :) ...може би е ок за начинаещи , знам ли...
Sorry за спама :)
22.08.11
00:07
https://www.facebook.com/video/video.php?v=159433217418601
и Поликин препоръчва да се завърта навътре на лега с дъмбели.
казано от ts.vassilev на 22.08.11, 00:07:
https://www.facebook.com/video/video.php?v=159433217418601
и Поликин препоръчва да се завърта навътре на лега с дъмбели.
Точно със завъртане навътре ми показа “типът” ...сега не го правя , но може да разнообразя :) Aз само с дъмбели действам , така или иначе :)
Интересно, Крис и Поликин - треньорите, изградили ме като фигура (и човек :D), двамта ми любимци в сблъсък... сблъсъкът на титаните.
P.s. сори за off-а, но нямаше как да не споделя.
22.08.11
00:29
Явно не сте го чули какво каза,Тибодо :) Казва,че е безсмислено,защото това движение не засяга гърдите :P
Да, във втроото видео в темата се твърди обратното обаче.
Едит: Моя грешка от недоглеждане. Крис обеснява накрая на видеото за rotation версия, която е подобна на тази от второто видео.
Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 22.08.11 01:44.
Ей сега ги пробвах двата начина ...без и със завъртане - по крайно скромно и некомпетентно/неразбиращо мнение , “със” товари една идея повече...утре ще опитам again на свежо , въпреки невключващия гърди трен...
казано от Калоян Я. на 22.08.11, 00:40:
Да, във втроото видео в темата се твърди обратното обаче.
Погледни пак как се въртят на първото и на второто.
Да, сега го установих, той Крис обснява накрая, ама кой да гледа. И все пак ми остава интересно изпълнението от второто видео.
До колкото знам при такова завъртане се товари повече предното рамо (при горен наклон на облегалката) и съм виждал подобен начин на изпълнение при хора които тренират гърдите с предно рамо
Мнението беше редактирано от Stan на 22.08.11 10:46.
И двете въртенета са без особена полза - едно изобщо няма, а от другото е някаква минимална (не искам да противореча на Поликин де :D )
22.08.11
12:54
и аз не въртя дъмбелите. Поликин понякога си вади нещата от джоба. можеби за рехабилитация ще има полза от въртенето, но за трениране - едва ли.
мисля, че се прави за максимална контракция на мускула и максимална амплитуда на движението
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 22.08.11 22:07.
казано от FRANKO1 на 22.08.11, 20:14:
мисля, че се прави за максимална контракция на мускула и максимална амплитуда на движението
Ако съпротивлението идва от кабел - ОК. Но дъмбелите горе вече не товарят гърдите и каквото и да било въртене е излишно.
24.08.11
14:42
На мен също ми се струва,че “със” товари една идея повече.