Има ли смисъл от добавки за качване?

21.08.11
11:11

Здрасти. Значи края на септември месец приключвам със “кът-ването” и както ме посъветваха в друга тема мисля да покача някой килограм мускул. Tова  съм азе:

-Първо имам ли нужда от качване на маса?
-Второ може ли да стане без добавки?
–Трето Храненето може да ми куца от към протеин,та може би трябва да си взема един:
07:00-100гр кисело мляко+100гр овес или омлет или пълнозърнести палачинки
10:00- 200гр месо или 1 кофичка кисело мляко+100гр фъстъци или 200гр извара
14:00- Няква манджа у нас- ориз /боб / картофи (без мазнини)+5 яйца
16:10- 5 яйца
19:00- 200гр извара+ манджата от наобяд или 200гр месо+ зеленчуци или омлет
22:00- 100гр извара 
Това ми е примерното меню, което мисля да спазвам , по време на даскало.
Като бюджет мога да отделя около 100кинта като мисля да сложа само 1 протеин Scivation шоколад + 1 витаминина Биотеч USA One a Day 100 tab. Ами това е общо взето :)

Темата беше редактирана от Абазаба на 24.08.11 18:45.

HE

21.08.11
11:22

Не искам да те обиждам /не съм си го поставил за цел/ и не знам как да ти го кажа, но не приличаш много на трениращ човек.
Нещо при теб куца здраво и трябва да си поставиш за цел да го откриеш, преди да се хвърляш на добавките. Протеин си вземи, ако са ти проблем белтъчините. Прегледай си тренировките и храненето, защото според мен там ти е проблема. Почвай с експериментите и с двете - редувай, променяй, чети и мисли къде нещо ти се губи.
Без добавки стават нещата! Най-добрите резултати съм имал, когато имам време да си спазвам режимите!
Пак ти казвам, че с това, което съм написал нямам за цел да те обиждам, но не знам как по меко да ти го кажа :)

21.08.11
11:25

Бате аз съм пълен дроп тва ми е ясно :) Изобщо не ме обиждаш , да знаеш. Работата е,че вече не знам какво да експериментирам, освен да почна 6/7 тренировки .... За храненето и идея си нямам какво трябва да правя .... Значи всичко отгоре се изключва и почвм наново ?
и бтв- Май май мойто си е вродено така, щото сички от нашия род са някви тлъсти ... Може да е нещо и на хормонална основа Т3/Т4 да нямам достатъчно ... ба ли го... Трябва да се изследвам

Мнението беше редактирано от Абазаба на 21.08.11 11:27.

21.08.11
11:37

казано от Ramon Dekkers на 21.08.11, 11:25:

Работата е,че вече не знам какво да експериментирам, освен да почна 6/7 тренировки ....

Първата реакция на хората когато установят, че нещо не върви при тренировките е да си кажат: “Това не е достатъчно, трябва да велича количеството тренировки.Според мен е по правилно да се намали количеството на тренировките и да се увеличи интензивността.
Помисли пак и успех :)

21.08.11
11:45

Там е работата ,че незнам колко по интензивни да ги направя- вече силовата част , това което го правех за 60 мин ми отнема 35-40… Кардиото ми е ХИИТ ... ОТделно правя и монотонно, ядене уж имам изчислено...
като гледам хората какво правят 100% съм обеден ,че ми има нещо ...
http://www.youtube.com/watch?v=qsvhcNgBwJE&feature=related

Мнението беше редактирано от Абазаба на 21.08.11 11:51.

21.08.11
12:21

Привет,
от колко време се занимаваш със тренировки и т.н?
То всичко иска временце да Ти кажа..!!

21.08.11
12:26

казано от JORO GEORGIEV на 21.08.11, 12:21:

Привет,
от колко време се занимаваш със тренировки и т.н?
То всичко иска временце да Ти кажа..!!

Чак ме е срам да кажа- 2 години и някакъв месец :(

21.08.11
12:36

Спирай с това кардио- и почвай яките щанги... миналата година и аз чистих доста време, за да си дакажа, че съм глупав :D мисълта ми е качи едни 12-13кг, постепенно и тогава мисли за чистене... 3-4 пъти седмично щанги тежки и толко ако те кефи кардиото прави от време на време... ама сериозно качи някое кило : ) Идеална схема е Мах-ОТ или пък 5х5, ако искаш по-базово да го караш... системи много де, ама гледай да ставаш по-силен и яж повече!

Според мен ако си направиш един качествен режим може с години да не чистиш :) да като качиш 20кг ще качиш примерно 2-3% мазнини ама като си 50кг с 8% мазнини и станеш 70кг с 10-11% ... няма да ти е нужно чистене нали така ще си чук ! и послушай скота... заложи на малкообмемни тежки тренировки ... поне на мен ми действат идеално ! :)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 21.08.11 13:26.

HE

21.08.11
14:49

казано от Ramon Dekkers на 21.08.11, 11:25:

Бате аз съм пълен дроп тва ми е ясно :) Изобщо не ме обиждаш , да знаеш. Работата е,че вече не знам какво да експериментирам, освен да почна 6/7 тренировки .... За храненето и идея си нямам какво трябва да правя .... Значи всичко отгоре се изключва и почвм наново ?
и бтв- Май май мойто си е вродено така, щото сички от нашия род са някви тлъсти ... Може да е нещо и на хормонална основа Т3/Т4 да нямам достатъчно ... ба ли го... Трябва да се изследвам

Виж сега, на път си да направиш още една грешка - подхождаш много “радикално”, като теглиш чертата на всичко до тук.
Съвета ми към теб беше да променяш едно по едно нещата, които според теб не са, както трябва. Колегата преди мен ти каза нещо много вярно за намаляване на тренировките и увеличаване на интензитета /израдва ме мнението му - точно на място/. Направи си един сплит от три пъти седмично, промени храненето, а същевременно изчети до, каквото се докопаш по въпроса и доста неща ще ти се изяснят.

21.08.11
15:08

Добре благодаря на всички отзовали се. Явно проблема е в това, че не дигам достатъчно- правя само 3 упражнения по 3 серии.
За сега ще експериментирам само с МАХ–ОТ 3-дневния сплит , като кардиото ми остава само събота и неделя. Това от от 26 септември. До  21 Ноември 8 седмици. След това ще го мисля. А как мислите ако оставя въглехидратите ниски ще мога ли да кача някое килце?

21.08.11
15:12

1.Яж!
1. Едно кардио или там групов спорт- баскет/волей нещо си!
2. Яки щанги!
3. Стига търси повече причини виж т.1!

21.08.11
15:15

Ако се опиташ да качваш бавно/чисто както те посъветваха, никога няма да си доволен от себе си, ще тренираш 2-3 години и ще си пак под 75-80 кг.Не знам какви са ти целите, обаче в дългосрочен план е по-добре да започнеш да качваш мускули+мазнини по-бързо, отколкото да качваш мускулчета+мазнинки по-бавно.

Мнението беше редактирано от Андриан К на 21.08.11 15:15.

TO

21.08.11
16:09

И аз съм на този принцип...Яж колкото можеш повече (стига да не го връщаш пак през устата понеже си прекалил).Мазно ще качиш,но ще си по доволен,че си напреднал с 12 килограма за 10 седмици от колкото с 3-4 що годе чисти...Качи колкото можеш повече пък ще се изчистиш лесно.Става въпрос да качиш 10-15 кг дори да е за повече от 8 седмици.Ако си се хранил с хубави храни,а не яко джък максимим 2-3 ще изчистиш после.Според мен е по-добре от това да се пънеш за по 1кг на месец ама да е 100% чист.Може да греша,при мен си върши работа.

21.08.11
16:42

Като цяло и аз подкрепям колегите само имай предвид че няма да се изчистиш чак толкова лесно при качени 15-20кг за малко време аз тая зима за 4 месеца 20кг качих и после 3 месеца чистих че да запазя максимално мускула :) Иначе добавки не ти трябват ако тренировките или храната куца добавките са за излизане от застой :) при положение че всичко останало е наред.Другия вариант е на цикли по 10 седмици качване и 5 седмици РБД-500 аз това смятам да правя тая зима защото не ми се занимава да чиста пак дълго време. :).Варианти много има ли желание и потърсиш ли грешките заради който си в застоя няма проблем :)

21.08.11
17:44

Ясно , благодарско, добих представа какво г/д трябва да стане.
Значи едния вариант е- да качвам до края на Януари,т.е 5 месеца , после до Май да чистя т.е 4 месеца. През това време диетата 35:30:35- Б,М,В и вече само калорииния баланс да напасна. Примерно когато качвам 500 +, а чистенето 500-
Втория ми се върти в главата циклично хранене, обаче си нямам идея
Третия е , както каза колегата отгоре 10 седмици РБД+500 5 седмици РБД -500

p.s Определено няма да си купя протеин , ще гледам да карам на по 20-30 яйца на ден и мясо. Ще си сбирам париците за сносен протеин+бърнер февруари март месец , вече с 3 годишен стаж :)

Мнението беше редактирано от Абазаба на 21.08.11 18:05.

TO

21.08.11
17:57

Според мене си качвай до март...Април и май месец са предостатъчно време да изчистиш...Поне аз за няколко седмици изчистих 3-4кг с минимална загуба на мускул(по моя преценка) и то без много да се пъна да правя яко кардио...Ходех да ритам и да цъкам баскет през ден само.Почти всичко опира до храната.Та моя съвет е,хвани от септември да ядеж яко и ако ти стигнат нервите и не ти писне от тъпкане си карай така поне до февруари. :)

21.08.11
21:23

Стига с тия протеини и яйца бре....качва се с въглехидрати!

21.08.11
21:47

казано от VaN на 21.08.11, 21:23:

Е то без протеин не става. Кво ще се синтезира?

TO

21.08.11
21:52

Чудно ми е тия дето са по 150 кила и ядат KFC и McDonalds дали им е достатъчно протеина ? Самнявам се и пак качват яко кила(разбирасе яко мазно :D ) Ако имаш достатъчно въглехидрат и като цяло  калории ще качваш...Да не ти казвам зимата по едно време бях на 100г протеин,че имаше дни и с по-малко и пак качвах...

21.08.11
22:25

казано от Ramon Dekkers на 21.08.11, 21:47:

казано от VaN на 21.08.11, 21:23:

Е то без протеин не става. Кво ще се синтезира?

Не съм казал “без протеин”,непрекъснато пишеш за протеин,а ти куцат въглехидратите!Просто наблегни на въглехидратите,от тях се качват килкограми,от протеина възтановяваш!

Мнението беше редактирано от VaN на 21.08.11 22:30.

21.08.11
22:31

За да качиш качествено и да не станеш свиня трябва мазнините и въглените да са малко повечко от протеина а протеина да е поне 2гр/кг :) иначе с много въглехидрати се качва ама не мускул ами сланина :) Сега като правим нещо дайте да го правим като хората нали така ако от 20кг качени 15 са сланина каква е била целта от цялото качване ? за 5кг мускул ли ? и той да се окаже че е по краката тогава ще си прережа вените ,колкото ида ядеш каквото и да е пак протеина трябва да е в прилични количества все пак не забравяйте че мускулът расте заради протеините а въглехидратите се използват от тялото за енергия при процеса на възстановяване затова е този положителен калориен баланс :) като сваляме кг защо сваляме защото мускула използва мазнините за енергия за да се възстановява ама какво става ако не ядем протеини и сваляме кг ? Я си помислете. Не всичко е толкова просто колкото по някога си мислите :)

22.08.11
00:33

Ако протеина е 2гр./кг. то въглехидратите трябва да са 4гр./кг. :)

22.08.11
12:37

казано от VaN на 22.08.11, 00:33:

Ако протеина е 2гр./кг. то въглехидратите трябва да са 4гр./кг. :)

мм не е задължително при мен с 2.5гр/кг и качвам доста доволно и чисто инсулинът се спайква различно при всеки при някой 2.5гр/кг е добре при някой е не достатъчно и трябва както каза ти 4гр/кг всеки организъм е индивидуален няма общо правило за всички всеки трябва да пробва и да види кое е добре за неговото тяло за тебе е добре 4гр/кг и не се омазняваш за мен е добре 2.5гр/кг и си качвам стабилно и що годе чисто.При автора може да е нещо средно между мене и тебе може и да не е

22.08.11
13:17

Аз нямам проблеми с качването, но изчистването ме тормози. Предполагам ,че 2гр/кг протеин 2гр/кг въглехидрат ще е супер!

22.08.11
13:24

Направи повече мускули,за да забързаш метаболизма ==> качи килограми и лесно ще изчистиш.Гледам ти мненията и само се чудиш от какъв хран.режим на друг да минеш или кви добавки да си вземеш за еди кво си.Не можеш да разбреш дали едно хранене ти действа или не за 1 или 2 седмици.Стойш известно време на него и разбираш как ти действа и след това правиш промени по него.

TO

22.08.11
13:25

2гр/кг въглехидрат е супер малко...Сметни си колко малко ще са ти калориите,ако караш на 2г...Аз като качвам го правя с ВВД обикновенно и съм на 4-5гр/кг въглехидрат...Ти си преценяваш де,но смятам,че трябва повече въглехидрати.

TN

22.08.11
13:35

Къде си тлъст,бе момче , xaxaax :D Че ти сигурно си над 10 кг под ръста си :D Трябва ти маса! По-малко тренировки,повечко храна :D Я виж тук :D http://www.bb-team.org/workout/1289_pokachvane-na-muskulna-masa-v-tri-dni#axzz1VSElUgaj

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1