22.08.11
18:56
Въпроса ми е малко оксиморонен, но имам в предвид това..
Аз ходя на фитнес 3-4 пъти седмично, като тренировката ми е разпределена така:
1-ви ден: гърди и трицепс
2-ри ден: гръб и бицепс
3-ти ден: рамо, предмишница и трапец
Добре ли би било в дните, които не ходя на зала да правя по някоя друга серия с дъмбелите си в къщи (2 дъмбела по 15 килограма) + някоя друга лицева опора или да си почивам пълноценно и да събирам сили за дните, в които посещавам фитнес залата?
Примерно утре ми е ден 2-ри (гръб и бицепс) и сега се каня да направя няколко серии Гребане + няколко серии Бицепсово сгъване с дъмбели.
22.08.11
19:21
А крака ? или и твойте са много развити и не им трябва тренировка ?
Не, че са супер развити, но от тренирането на футбол в по-младите ми години са добре. И всеки път след силова тренировка във фитнеса правя пътека или велоергометър. А сега по въпроса ми, някакви съвети?
22.08.11
19:33
казано от Mishef на 22.08.11, 19:28:
Не, че са супер развити, но от тренирането на футбол в по-младите ми години са добре. И всеки път след силова тренировка във фитнеса правя пътека или велоергометър. А сега по въпроса ми, някакви съвети?
Ами как да ти го кажа колкото и да са добре това е половината ти тяло и пътеката и велото не са тренировка за крака ами загрявка,също така като тренираш на крака тялото ти секретира повече хормон на растежа а това помага не само краката да порастнат ,всички излизате с тоя номер тренирал съм не знам си кво си и краката са ми добре еми дайте по една снимка да видим колко па са развити тея пусти крака ,колкото до въпроса ти няма смисъл да тренираш допълнително вкъщи това може да доведе до претрениране на мускула ако е трениран скоро особено на ръцете който участват във всичките натоварвания който имаш за момента.Та ако искаш по-добро развитие на тялото и по-бързо постигане на резултат ще тряя ги тренираш краката иначе ще се биеш по главата и ще се чудиш защо аджеба не мърдам
22.08.11
19:36
Сега по темата ти- ако целта ти е мускулна хипертрофия: не, не би било добре. С тези междинни упражнения, само нарушаваш пълноценното възстановяване на мускула си. При качествена тренировка в залата, не би следвало да имаш нужда от междинни натоварвания.
П.П. Съгласен съм че краката трябва да се тренират заради гореизброените от човека причини.
Мнението беше редактирано от A D на 22.08.11 19:39.
Добре, благодаря ви за коментарите, разясни ми се по въпроса ми с домашните тренировки. А за краката ще помисля, как да ги вмъкна. Може би в ден 3-ти (рамо, предмишница и трапец).. това за хормона на растежа не го знаех :)
Мнението беше редактирано от Mishef на 22.08.11 20:26.
Това за хормона е вярно, но много хора отричат “Големи крака -> големи ръце” ... :)
казано от Death__ на 22.08.11, 20:51:
Това за хормона е вярно, но много хора отричат “Големи крака -> големи ръце” ... :)
Тоя мит ... ако беше верен щях да имам 50 санта ръце :D
22.08.11
23:30
казано от Madboy на 22.08.11, 23:08:
казано от Death__ на 22.08.11, 20:51:
Тоя мит ... ако беше верен щях да имам 50 санта ръце :D
Защо да е мит мен пък да ти кажа лекар ми го е обяснявал това то сигурно и той не знае това че не си с 50 санта ръка нищо не означава
22.08.11
23:46
Сигурно има истина в това,че като се тренират тежко краката човек расте повече като цяло.Но хората обикновенно като казват,че не искат да тренират краката вероятно е защото не искат повече да се уголемяват.Може някой да е с 52см бедро и ако е с 25см бицепс и това ще е много...Аз лично не смятам,че при наличието на добра храна и прилични тренировки няма да има напредък само защото не се тренират крака...Имам опит и по 2та начина в последната година,да малко повече е прогреса когато се тренират крака(или поне така си въобразих) но и без да ги тренирам пак си качвах тегло доволно...Такаче е въпрос на избор.Аз занапример съм с 62см бедро и 38 прасец и 37.5 ръка...Е за кво ми е повече да напредва баджака спрямо останалите смешни мерки.Та малко се поовлякох.Искам да кажа,че като не иска да тренира крака нека не тренира,недей ги плаши,че няма да напредват ако не клякат с 100кг примерно. :D
Мда, аз съм на същото мнение :) Работата става и без тренировка на краката! (аз ги тренирам де)
23.08.11
07:12
Един въпрос към Филип - Тренирането на крака не помага ли за отделянето на повече тестостерон , а не хормон на растежа ?
23.08.11
10:59
казано от Rasengan94 на 23.08.11, 07:12:
Един въпрос към Филип - Тренирането на крака не помага ли за отделянето на повече тестостерон , а не хормон на растежа ?
Принципно и 2та хормона се стимулират при тренирането на големите мускулни групи с тежки многоставни упражнения но най-много при краката не случайно краката са най-силния мускул в човешкото тяло също така и най-големия когато тренираш е нормално тялото да секретира повече хормони за тестостерона който тялото произвежда не съм сигурен дали е свързан или свободен.Но специално като тренираш големите мускули се стимулира отделяне на хормон на растежа и лично аз до колкото знам е най-много когато тренираш крака и от много хора съм чувал “като започнах да тренирам крака много дръпнах навсякъде” тоест тялото се стреми да поддържа балансирани пропорции не става горе да си като горила и да имаш пилешки крака съответно не става краката да са ти като на кон пък горе да си като госпожица.