Тренировките (и размислите) на Моника

Темата е заключена.

18.08.11
23:57

Привет :)

Аз съм Моника и съм на 19 години. Морско чадо съм - родена съм и израстнала в Бургас, а от есента ще се подвизавам в София. Студентка съм (или да сме по-точни ще бъда след 1 месец) в първи курс Кинезитерапия в НСА.
Висока съм 162см и тежа 70кг. На 16.08.2011 Марина ме премери с нейния калипер и излязох 28% мазнини. Множко са и това ми е пределно ясно. Но целта ми не е да свалям мазнини (нито дори килограми). Смятам, че това е вторичен резултат когато постигнеш баланса между тяло-дух-ум.

Тренирам с тежести от есента на 2007 т.е. почти 4 години вече. Къде с малки, къде с по-големи прекъсвания. От тогава много неща се промениха, но любовта ми към железата остана. От скоро ходя и на йога - интересно ми е, с нея успявам да разсея напрежението в мускулите от другите тренировки. След 1 час йога се чувствам много отпочинала и лека. От още по-скоро пък ходя и на тренировките на открито организирани по инициатива на Марина. За сега сме 5-6 човека, но вярвам, че с времето групата ще се разрасне.

сега по същество, ето какво свърших днес /18.08.11/

12:20-13:30 - разходих се до психото да си изкарам медицинско (искат ми го от НСА) - хубава разходка се получи, може би към 5км
17:15-18:20 - йога-пилатес
по принцип ходя на йога за начинаещи или класическа, но днес така се случи, че отидох на този вариант. не ми допадна, прекалено много упражения с по 10-20 повторения, някои откровено рискови за гръбнака (тях ги ограничих до минимум, или не ги правих изобщо)

18:45 - тренировка на открито с бургаската група
правихме следното комплексче:

70 суинга (за мен с 12кг) последвани веднага от 70 бърпита (без лицева)
моето време на суинговете беше 3:03 мин, а до края станаха  9:39 мин
някои суингове бяха до горе (към 20на общо), а бърпитата ги правя с ръце до гърдите

после 8х1 лицеви през 15 сек
хоризонтални набирания - тук направих 8 експлозивни (т.е. с много люлеене) и Марина ме смъмри, та минах на бавни и контролирани - още 4-5 повторения
малко упражняване на turkish get up за техника, като накрая се пробвах с 12кг и успях да направя по 1 повторение на всяка страна

сега вкъщи пускайки си The Prodigy - Omen и още кипяща от енергия направих малко бърпиа, лицеви, обърнати коремни и turkish get up без тежест.

това е за сега от мен
усмивки на всички :)

19.08.11

А1 Преден клек – 3х6@25кг
А2 Гребане с дъмбел – 3х10/10/8@10кг
Б1 Хип тръст – 3х12 (5 сек задържам на последното повторение)
Б2 Лицеви на пейка – 3х8/8/6
В Търкиш гет ъп – 2х5@5/2,5кг на страна

вечерта се упражнявах още малко на търкиш-а. много ме кефи това упражнение (sun)
също се поразстягах в стил ала Павел Цацулин

11:15 - 3 яйца, 15гр масло, спанак, целина (за вкус), индийско орехче, черен пипер и сол
15:00 – талиатели с пиле и гъби – Не ми хареса кой знае колко
Освен това после ми се доспа, а 2 часа по-късно бях гладна пак :D
17:30 – пълнен патлаждан с кайма, домашно кисело мляко и чесън
23:30 - розов домат, краставица, зехтин и сол, св. вратна пържола - доматът беше невероятно месест и вкусен - от градината на баба

Мнението беше редактирано от Моника Русева на 19.08.11 23:32.

20.08.11
00:23

Ооо, Мон-Бонбон ще те следя от близо, внимавай :D
Шегувам се, успех с постигането на целта! Харесваш ми :)

Утре ще взема халки, така че ще се учим и на тях :)

ей, супер много се радвам за халките :) само че в неделя няма да съм тук да ги пробвам

през уикенда бях извън града и нямам нищо особено като натоварване
пробвах 36 часово гладуване, но нещо не ми понесе добре - чувствах се много отпаднала и замаяна.  последното може и да има общо с факта, че събота бях 6+ часа на люшкаща се в морето лодка :D

22.08.11

конвенционална тяга - 2@60 смесен хват
                        3@60 надхват (тук се обърках)
                        3х3@60 смесен хват
сумо тяга - 1х70 смесен хват
военна преса + пуш преса = 5+6, 5+5, 4+4 @22.5
после навън хоризонтални набирания - 5,5,5,4,5

Мнението беше редактирано от Моника Русева на 22.08.11 22:17.

22.08.11
19:48

1х70??? къде забрави? :)

мерси за напомнянето :) вече го добавих

ето 2 клипчета от днешата тренировка:

тяга

военна + пуш преса

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 22.08.11 23:05.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1