Помощ - стак за ММ.

19.08.11
16:40

Добър ден на всички. Нуждая се от съвети, мнения и предложения при изготвяне на стак за ММ. Малко информация за мен. След по-малко от месец ставам на 17 години. Висок съм 1.70 и тежа 75кг. Стажа в залата ми е над 18 месеца с едно прекъсване, което беше за 2 седмици ( нищо особенно ). Целта ми е да кача чиста ММ през зимата. Смея да твърдя, че храната ми е на ниво. Храня се по 6-9 пъти на ден. Много месо, яйца, ориз.. общо взето все хубави храни. Също така ако може да ми препоръчате хранителен режим. Незнам, кой ще е по-добър за чиста ММ ( ВМ или Въглехидратна ротация ).

Ето и добавките:
До сега съм пил само една кутия Хтенд и 1 кутия Анимал Пак - имам още 13 пакчета, който така си останаха.

Протеин: silabg.com/bg/6260-SCIVATION-SCIVATION-WHEY-5LBS.html - х 2 или
fitneshrani.com/premium-whey-2300gr/ - х 2 отново.

БЦАА: fitneshrani.com/bcaa-blast/ - за сега съм се спрял на тези.

Глутамин: fitneshrani.com/l-glutamine-600gr/ - спрял съм се на този.

ЗМА: fitneshrani.com/zma-60-kapsuli/ - / мисля, че не е много удачно да го приемам на 17… но все пак е хранителна добавка /

Креатин.. Кре-алкалин.. Креатин етил естер.. Буустер : Тука вече е голям зор.. креатин или буустер.. тука вече незнам.

fitneshrani.com/efx-kre-alkalyn-240-caps/  - може би това.. буустер или етил естер ? Против монохидрата съм.. не искам да задържам вода.

Омега 3: Имам от аптеката .. от черен дроб на сьомга...

Ако някой има по-добро предложение за стак да казва :)
Ще чакам мненията, предложенията и съветите Ви.
Благодаря предварително. Поздрави :)

19.08.11
18:48

Здравей колега!Като цяло стака ти не е никак лош , може би лично според мен за Кре-алкалина 100 лева , може да се смени със друг креатин и да ти е по изгодно или евентуално матрица :) , кажи ако искаш горе/долу финансите с които разполагаш :)

19.08.11
19:00

Понеже протеина го имам купен Scivation Whey 5lbs x 2, но мога да го продам на един приятел и да си купя premium whey-a. Без протеина 150-200 лева г/д мога да дам в момента. Отностно Кре-алкалина съм го намерил същия / пак 240 хапа / за 75 лева, а не за 99 :) И аз си мислих за креатинова матрица и по точно за silabg.com/bg/2036-CONTROLLED-LABS-Green-MAGnitude.html , ако имаш по-добра идея сподели :)
Поздрави.

Мнението беше редактирано от Иван Чолаков на 19.08.11 19:00.

19.08.11
19:20

Не смятам , че трябва да продаваш Скайвешъна , напротив според мен е по-добрата марка ;) , за другите 150-200 лева , матрицата Грийн-маг , е идеална (доволен съм пил съм я и още много други и съм наистина доволен от нея , няма да сбъркаш според мен) , едни витамини може да вземеш , например :
http://megazob.com/shop?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=245&category_id=25&vmcchk=1
Изгодни са , добри са и стигат за два месеца.
Бцаа-то също стават , тази марка скоро започна да се представя в БГ , не знам до колко е качествена , но не пречи да пробваш , глутамина си ти е ок.
Според мен това е един добре балансиран стак , като мисля , че ще ти свърши работа:
-Протеина ти на Скайвешън общо 10либри имаш (4.5кг)
-Креатиновата матрица Грийн-маг
-Глутамина
-Бцаа
–Мултивитамините
Всичко това е добре според мен , щом като казваш , че се храниш на ниво ;)
Желая успех ! :)

19.08.11
19:30

В момента не спазвам режим.. гледам да си поддържам само.. г/д на ден си хапвам до 500 гр. печено пилешко месо, 5-10 цели яйца, стигам и до 1 кг извара на ден.. хляб пълнозърнест и така.. чат пат спагети, макарони :) Даже това лято съм изял 1 шоколад, 1 сладолед и 1 хамбургер :) Може и да съм леко вманиачен, но искам да се храня и по здравословно..
отностно витамините на Опти-мен няма ли да са по добри? silabg.com/bg/166-OPTIMUM-NUTRITION-OPTI-MEN-NEW-FORMULA-90-tabs.html , но излизат и по-скъпи ;х ще разгледам и други витамини. Имам още 10-15 пакчета от Анимал Пак и тях ще си изпия ... :) Аа... бях си взел и 1 кутия протеин на Syntrax Nectar - имам над 500 грама от него още... изпил съм няколко дози 4-5, ще си изпия и него :)
Поздрави.

19.08.11
20:06

При тези витамини има ли нужда и от ЗМА?

Понеже ЗМА-то съдържа
Zinc 30mg 200% Daily Value
Magnesium 450mg 113% Daily Value
Vitamin B6 11mg 550% Daily Value

Витамините съдържат:
Zinc 30mg 200% Daily Value
Magnesium 100mg 28% Daily Value
Vitamin B6 100mg 5000% Daily Value

20.08.11
00:13

Според мен  тези витаминчета не са лоши - silabg.com/bg/425-UNIVERSAL-DAILY-FORMULA-100-tbs.html ^^ от ЗМА не виждам смисъл,ама и не съм пил никога така че не знам... Инъче доста добър стак !

20.08.11
10:18

Здрасти.Искам да ти кажа че от ЗМА-то определено има смисал.Миналата зима взимах същите като тези на които си се спрял.Приемах ги вечер точно преди лягане с протеина и определено имаше ефект. :)

20.08.11
11:51

Аз за креатина мога да ти предложа това silabg.com/bg/9563-ALL-AMERICAN-EFX-KOtic-457-gr-.html С кре алкалин е и е напомпващо в същото време, скоро си го взех и сам доста доволен , помпи много здраво.

TN

20.08.11
11:54

казано от rumen_pro на 20.08.11, 11:51:

Аз за креатина мога да ти предложа това silabg.com/bg/9563-ALL-AMERICAN-EFX-KOtic-457-gr-.html С кре алкалин е и е напомпващо в същото време, скоро си го взех и сам доста доволен , помпи много здраво.

32 дози за 100 лева ?

20.08.11
11:58

казано от The Next на 20.08.11, 11:54:

32 дози за 100 лева ?

Определено не ми е по джоба.. Green Mag-a пе уструва повече.. мисля, че го намерих за 81 лева в 1 саит, като го поръчам от фитнес храни с другите добавки, ми излиза даже 78,а  са 80 дози.. ще ми стигнат за 3 месеца по 1 доза преди трен.

20.08.11
14:38

Да, но няма друг буустер с 3000мг в доза кре алкалин,освен К-отика

22.08.11
15:40

Стака ми е готов:

ЗМА - fitneshrani.com/zma-60-kapsuli/
Протеин - 1 х fitneshrani.com/premium-whey-2300gr/ , 1 x fitneshrani.com/scivation-whey-5lb/
Витамини - fitneshrani.com/daily-one/ ( Нямаше fitneshrani.com/super-multi/ ) :(
Креатинова матрица - fitneshrani.com/green-magnitude-80-dozi/
Глутамин - fitneshrani.com/l-glutamine-600gr/
БЦАА - fitneshrani.com/bcaa-xpress-flavoured-700gr/
Omega 3 - от аптека някакви огромни хапове са ;дд .. - AboPharma пише / омега 3 от черен дроб на сьомга /
Анимал Пак - имам 9 пакчета останали .. ще започна с тях по 1 на ден :)
Syntrax Nectar - имам около 400-500 грама от този уникален протеин, ще започна с него
Също така имам пчелно млечице 20 капсули - баба ми ги беше купила от аптеката и тях мисля да изпия :)

Ако може малко съвети как да пия всичко това.. :Д

ЗМА - 1 час преди сън и 1 час след последното хранене / което не съдържа млечни продукти / ?
Протеин - след тренировка и може би да попълня дневната нужда, ако неуспея с храната. Може би и веднага преди сън, но дали няма да влияе върху ЗМА-то?
Витамините - може би сутрин след закуска?
Глутамин - след тренировка и преди сън?
БЦАА - след трен ... преди сън?
Омега 3 - сутрин и след обяд по 1 хапче?
Анимал пак - пак след закуската  след това почвам другите витамини
Нектара - по горе.. протеин е, като свърши ще започна другия протеин.

П.С. Хранителния режим мисля да е въглехидратна ротация, но някакви идеи за въртене / НВД-ВМ, РБД, ВВД /.

Благодаря предварително.
Поздрави.

22.08.11
22:26

С тия 300мг. кофеин ще ми се пръсне главата бе ..

23.08.11
08:58

300мг. кофеин са равни на 0,3гр. което е нищо като се вземе впредвид че дозата за едно кафе е 7-8гр. ....а някои го пият двойно :)

Ти каква простотия изръси просто не е истина. Да не си като оня от бисерите, дето мисли, че 250гр. пържола е 250гр. протеин :D В 1 кафе има около 60-70мг кофеин, вече зависи какво е и колко е, но горе-долу толкова :) 300мг кофеин са ти поне 4-5 кафета, което си е доста.

Мнението беше редактирано от Георги Владимиров на 23.08.11 09:19.

HE

23.08.11
10:18

казано от VaN на 23.08.11, 08:58:

300мг. кофеин са равни на 0,3гр. което е нищо като се вземе впредвид че дозата за едно кафе е 7-8гр. ....а някои го пият двойно :)

При 7-8 гр. кофеин има голяма вероятност да ядем жито и да пием вино :D :D :D

http://www.energyfiend.com/death-by-caffeine - ето един калкулатор :D

23.08.11
10:52

казано от head_hunter на 23.08.11, 10:18:

казано от VaN на 23.08.11, 08:58:

При 7-8 гр. кофеин има голяма вероятност да ядем жито и да пием вино :D :D :D

http://www.energyfiend.com/death-by-caffeine - ето един калкулатор :D

{Offtopic}
Това  е вярно мамка му! Наистина изкарва добри показатели- аз умирам от 193 чаши кафе, а 2-3 не ги усещам :( :D
{Offtopic}

HE

23.08.11
13:14

казано от Ramon Dekkers на 23.08.11, 10:52:

{Offtopic}
Това  е вярно мамка му! Наистина изкарва добри показатели- аз умирам от 193 чаши кафе, а 2-3 не ги усещам :( :D
{Offtopic}

Чак вярно не е, но приблизителни резултати дава. Все пак всеки има различна толерантност към стимуланти.

06.09.11
19:12

Махни го тоя Пак,много пари за едни витамини...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1