Въпрос за спорта и възраста

Значи имам въпрос относно брат ми,който е на 9 год. но има голям мерак да спортува и по точно да ходи на лостове.Та вапроса ми е на тази възраст добре ли е за него този тип натоварвания или трябва да се насочи поне за сега към друг спорт? :)

24.08.11
18:40

Не мисля, че на тази възраст е добре за костната структура такъв вид натоварване, въпреки че и аз на 9-10 ходех във фитнеса с баща ми за известно време.

24.08.11
18:47

Според мен, колкото по-рано придобие двигателна култура, толкова по-добре. Доста деца започват занимания със спортна гимнастика, лека атлетика, футбол и много други спортове дори в по-ранна възраст. Важно е обаче да е под контрола на КОМПЕТЕНТНО лице, за да не се стига до нежелани ефекти. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 25.08.11 06:56.

24.08.11
21:38

Аз също съм на мнение, че упражнения със собствено тегло няма причина да му навредят, даже обратното. Но някой наистина трябва да съблюдава правилното изпълнение на упражненията. Поздрави

Относно правилното изпълнение на упр. има човек който е с опит и го насочва но мисълта ми е дали като цяло костната и мускулната система е развита до толкова че да издържа на такова натоварване се пак е малак ;дд да не направи беля още от малак че да си блъска главата след време :Д

SP

24.08.11
23:15

Няма нищо лошо още от малък да спортува. Дали ще ходи да рита топка, дали ще прави набирания - все едно и също е. Разликата е само една - второто ще му даде и по-хубаво изглеждащо тяло и след някоя година, когато съучениците му, отчаяни от 100те кила сланина се опитват да свалят малко килограми, той ще има една добра основа и ще бъде готов да се хвърли в света на щелезата. Рано е за диети и т.н, но не е лошо да почне още от сега да придобива навик и да избира храната си, а не да яде сладоледи, вафли и т.н.

Благодаря на всички за отделеното време :)

25.08.11
13:52

Лично мое мнение е че трябва да се запише да ходи някъде, не е от значение спорта. Просто да е ангажиран с нещо. Тия лостове са несериозна работа за едно малко момче. Ще се запали и след някой-друг месец ще му писне. Ако ще е лостове, то нека да ходи на спортна гимнастика. Там ще му покажат как да прави всичко правилно и с минимален риск от контузии.

25.08.11
14:34

Според мен няма проблем да ходи на лостове.

Според мен динамични спортове като волейбол, баскетбол, футбол биха му се отразили още по-добре и от лостовете. Дори и някое бойно изкуство ще му помогне чудесно в развитието на тялото и съзнанието му.

26.08.11
10:55

Аз почнах на 10 години и все още не съм спрял. Така че не виждам проблем да тръгне да ходи по лостове. Въпросът е да не му омръзне бързо :)

Мнението беше редактирано от Svetoslav на 26.08.11 10:56.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1