24.08.11
18:08
Значи имам въпрос относно брат ми,който е на 9 год. но има голям мерак да спортува и по точно да ходи на лостове.Та вапроса ми е на тази възраст добре ли е за него този тип натоварвания или трябва да се насочи поне за сега към друг спорт? :)
Не мисля, че на тази възраст е добре за костната структура такъв вид натоварване, въпреки че и аз на 9-10 ходех във фитнеса с баща ми за известно време.
Според мен, колкото по-рано придобие двигателна култура, толкова по-добре. Доста деца започват занимания със спортна гимнастика, лека атлетика, футбол и много други спортове дори в по-ранна възраст. Важно е обаче да е под контрола на КОМПЕТЕНТНО лице, за да не се стига до нежелани ефекти. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 25.08.11 06:56.
24.08.11
21:38
Аз също съм на мнение, че упражнения със собствено тегло няма причина да му навредят, даже обратното. Но някой наистина трябва да съблюдава правилното изпълнение на упражненията. Поздрави
24.08.11
22:28
Относно правилното изпълнение на упр. има човек който е с опит и го насочва но мисълта ми е дали като цяло костната и мускулната система е развита до толкова че да издържа на такова натоварване се пак е малак ;дд да не направи беля още от малак че да си блъска главата след време :Д
24.08.11
23:15
Няма нищо лошо още от малък да спортува. Дали ще ходи да рита топка, дали ще прави набирания - все едно и също е. Разликата е само една - второто ще му даде и по-хубаво изглеждащо тяло и след някоя година, когато съучениците му, отчаяни от 100те кила сланина се опитват да свалят малко килограми, той ще има една добра основа и ще бъде готов да се хвърли в света на щелезата. Рано е за диети и т.н, но не е лошо да почне още от сега да придобива навик и да избира храната си, а не да яде сладоледи, вафли и т.н.
24.08.11
23:31
Благодаря на всички за отделеното време :)
Лично мое мнение е че трябва да се запише да ходи някъде, не е от значение спорта. Просто да е ангажиран с нещо. Тия лостове са несериозна работа за едно малко момче. Ще се запали и след някой-друг месец ще му писне. Ако ще е лостове, то нека да ходи на спортна гимнастика. Там ще му покажат как да прави всичко правилно и с минимален риск от контузии.
26.08.11
08:51
Според мен динамични спортове като волейбол, баскетбол, футбол биха му се отразили още по-добре и от лостовете. Дори и някое бойно изкуство ще му помогне чудесно в развитието на тялото и съзнанието му.