Хранене в 8часов прозорец,въглехидрати преди лягане и периодично гладуване..

Прескочи до:
TN

24.08.11
20:20

За да не се спами по дневците,че става много гадно така,после,който си чете дневника след месеци/години и да гледа страници и страници само с безсмислен спам,който вероятно не му помага.Драскайте тук..

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 24.08.11 20:31.

24.08.11
20:28

Циклично се храня от 5-6 месеца. Първоначално на 8 часов прозорец, от скоро стесних часовете ...както дойде и когато огладнея. Ако огладнея.
Постижения: от 65кг. на 58кг.
Процент мазнини - от 28% на 18% (-10 пункта)
Активно тегло от 46 на 50кг.
Сила и енергия през целият ден имам в излишък.
Отделителната система също се подобри.
Калории вече не смятам, на инстинкт го карам. Ям всичко Б/М/В.

TN

24.08.11
20:31

Значи искаш да ми кажеш следното:

За 5-6 месеца си:

-свалила 10% подкожни мазнини
-Качила си (вероятно) 4 кг мм?

А въглехидрати вечер и педиодично гладуване?

24.08.11
20:39

казано от The Next на 24.08.11, 20:31:

Значи искаш да ми кажеш следното:

За 5-6 месеца си:

-свалила 10% подкожни мазнини
-Качила си (вероятно) 4 кг мм?

А въглехидрати вечер и педиодично гладуване?

Не само вероятно, а наистина съм ги качила. Въглехидратите само вечер, когато ми се ядът.
Понякога само въглехидратни дни имам. Предимно гледам месо да ям, а въгл. за удоволствие и запълване :)

TN

24.08.11
20:48

Спирала ли си да се храниш по този начин след определен педиод от време?

24.08.11
20:53

Хранила съм се по традиционния начин преди да почна цикличното. Нямах добри резултати, даже само пълнеех,
въпреки че смятах калории като луда и ограничавах разни храни (захари).
Не виждам смисъл да се храня по друг начин, като това за мен е оптималното и дава добри резултати,
обвързани с мойте цели.
Ако спре да работи един ден, ще променя нещо. За сега няма смисъл.

TN

24.08.11
20:58

А би ли ми дефинирала “традиционЕН ;d ” ?

Мнението беше редактирано от The Next на 24.08.11 21:01.

24.08.11
20:59

казано от The Next на 24.08.11, 20:58:

А би ли ми дефинирала “традиционален” ?

Традиционен.
Закуска, обяд и вечеря.

TN

24.08.11
21:05

А относно забавянето на метаболизма и това,че тялото,за да поддържа функциите стига до синтез на мускулен белтък? (Гладуване от около 16 до 18 часа)

24.08.11
21:09

казано от The Next на 24.08.11, 21:05:

А относно забавянето на метаболизма и това,че тялото,за да поддържа функциите стига до синтез на мускулен белтък? (Гладуване от около 16 до 18 часа)

Май ставам като папагал.
Метаболизма ми се е забързал от както се храня така и съм качила 4кг. мускулна маса.

С това периодично преяждане се стимулират тириоидните хормони, които отговарят за бързината на метаболизма.
Когато се яде начесто и по малко, няма такъв пик на инсулина, който да ги кара тези хормони да се задействат.
Даже в последно време не ям и по 24часа и пак ми расте силата, а тялото се смалява за сметка мазнините.

24.08.11
21:14

A относно www.leangains.com и www.google.com ? Като искаш толкова да знаеш чети, аз и много от останалите хора тук практикуващи IF сме изчели достатъчно инфомация, за да не задаваме глупави въпроси, ти неможеш ли да направиш същото ? Защо винаги трябва всичко да се смила и дава в устата като на бебета на 75% от хората в този форум ?!? Нито ни плащате нито нищо, то е хубаво че помагаме, но когато прекалите и ние си имаме граница, която когато преминете просто ще ви теглим майната...
Аз се чудя как ти се връзват останалите и ти пишат и отговорят, чудя се дори защо аз го правя сега...Не чакай на готово, а се образовай !

Мнението беше редактирано от Vlado89 на 24.08.11 21:15.

TN

24.08.11
21:18

Може ли да дадеш линк от някакви експерименти или подобно,което да доказва това ? Моля-не от leangains,това не е източник на информация,ако имаш експеримент проведен в университет Oxford например :)

24.08.11
21:19

Да бе, като толкова те интересува защо не вземеш да почетеш малко. Имам няколко книжки, които ще ти отговорят на всички въпроси.
Ако искаш ми пиши и ще ти ги пратя.

24.08.11
21:20

Всички, които спазваме ЦХ сме ти жив експеримент с резултатите ни.

TN

24.08.11
21:24

Не искам вас ,като експерименти,защото нито ви познавам,нито мога да знам как реално се храните и какво правите,искам научни изследвания,ще прочета нещата,които ми дадеш,другите неща за въглехидратите и периодичното гладуване си остават и очаквам отговор от тези,които твърдят,че са нужни и няма проблем..

24.08.11
21:28

казано от The Next на 24.08.11, 21:18:

Може ли да дадеш линк от някакви експерименти или подобно,което да доказва това ? Моля-не от leangains,това не е източник на информация,ако имаш експеримент проведен в университет Oxford например :)

Тия експерименти,за които говориш ги има във всеки брой на Мускули и фитнес и всичките си противоречът,знаеш ли кога ще им повярвам :D Никога. . .
Тук има сумати народ,който ти казва и показва от собствен опит,как му влияе режима и какво е постигнал,а ти търсиш под вола теле.Като ти чета мненията си мисля,че имаш голям интерес към този начин на хранене,обаче нещо подхода ти е много странен и въпросите,които задаваш са под формата на нападки. . .
Никой не те задължава да му вярваш,всеки си има глава на раменете и решава,какво да прави.
КАто не ти харесва,храни се както си знаеш и както ти е добре и удобно на теб :)

Мнението беше редактирано от Иван П. на 24.08.11 21:29.

TN

24.08.11
22:02

Четох първото,дето ми даде @Miyu ,просто очите ми вече не издържат пред този компютър :D

Значи общо взето търговски трикове според автора,както и,че не ни трябва толкова храна..И,че метаболизма не зависел от храната,която поемаме,споменава и за BMR.Интересно е общо взето,прочетох няколко неща и ми останаха в главата,ама все още не разбирам как при BMR от 2000 калории,аз ще приемам толкова САМО НА 1 ХРАНЕНЕ?

Мнението беше редактирано от The Next на 24.08.11 22:03.

24.08.11
22:07

Не си прочел всичко, авторът споменава че се храниш на 2-3 пъти, като за него е най-удобно да са 3. Казва само че 35-40% от храната, от целият BMR трябва да е в след тренировъчното хранене. А иначе 2000ккал на 1 хранене - 2 бик мака + големи картофки и кола да видиш как американците правят и по над 2000ккал на едно ядене :D

24.08.11
22:19

аз имам по-малко от месец опит с циклично хранене, но смея да твърдя че метаболизма дори се забързва по време на гладуването...сигурно зависи от организма де, на мен поне ми помогна с мазнините.

TN

24.08.11
22:26

казано от Vlado89 на 24.08.11, 22:07:

Не си прочел всичко, авторът споменава че се храниш на 2-3 пъти, като за него е най-удобно да са 3. Казва само че 35-40% от храната, от целият BMR трябва да е в след тренировъчното хранене. А иначе 2000ккал на 1 хранене - 2 бик мака + големи картофки и кола да видиш как американците правят и по над 2000ккал на едно ядене :D

Наистина не съм прочел всичко :D А следтренировъчното хранене 35-40% :O След тренировка по принцип вкарваме около 500 калории (от общо 3000 ):D 25-30 грама протеин + 80-90 грама въглехидрат (1 грам на телесно тегло) , а тук 35-40% :D Не съм го прочел цялото,ама то очите ме заболяха,нищо,че буквите са колкото монитора :D А относно high protein diets,няма ли да съдържа това меню и достатъчно протеин ? (2 грама на телесно тегло примерно) ииии...Да,ами добавките напълно ги отрича , ама сега може ли да се каже,че не помагат ? :)

Мнението беше редактирано от The Next на 24.08.11 22:27.

24.08.11
22:27

Има много хора, които се хранят само вечер и изглеждат ужасно. Бойко Борисов постоянно казва, че се храни само вечер, за да има сили за обедната си тренировка по футбол, според мен той има доста мазнини, искам всъщност да кажа, че има прекалено много условия, за да има потресаващи резултати от цикличното или воинското хранене, така че понеже всички постоянно се нахвърляте срещу Дъ Некст, право е момчето да пита и да се съмнява!

24.08.11
23:04

Според мене цикличното хранене има доста предимства пред обикновеното, но след няколко мнения на @Deuce се разколебах доста. Според мене храненето в 8 часов прозорец  е по-добре от колкото да се тъпчем насила през 2.5 часа например!
От доста време наблюдавам дневници на хора хранещи се така, обаче нещо никой не дава резултати- Активно тегло, % мазнини и т.н :)

24.08.11
23:08

казано от The Next на 24.08.11, 22:26:

казано от Vlado89 на 24.08.11, 22:07:

Наистина не съм прочел всичко :D А следтренировъчното хранене 35-40% :O След тренировка по принцип вкарваме около 500 калории (от общо 3000 ):D 25-30 грама протеин + 80-90 грама въглехидрат (1 грам на телесно тегло) , а тук 35-40% :D Не съм го прочел цялото,ама то очите ме заболяха,нищо,че буквите са колкото монитора :D А относно high protein diets,няма ли да съдържа това меню и достатъчно протеин ? (2 грама на телесно тегло примерно) ииии...Да,ами добавките напълно ги отрича , ама сега може ли да се каже,че не помагат ? :)

BCAA,creatine,whey,casein,multivatamin,omega 3,6,9, calcium,magnesium,vitamin D .. Баш да ги отрича, или вярно си сляп и неможеш да четеш много..

TN

24.08.11
23:12

Е това е точно обратното от това,което казваш Ramon..Тъпчеш се,когато ядеш 1 път за деня,а не когато си разпределяш по малко всеки 2-3 часа,ако е за 3 хранения дневно,добре.. Само се чудя,като е толкова хубаво цикличното хранене,защо натуралните билдъри не се хранят така,когато чистят,като гориш мазнини и покачваш мускулна маса ей така за кеф.. :)

Аз не мога да разбера какво точно се връзвате да пишете в тая тема. Тя е пусната с единствената цел като не можем да му дадем на корифея в тренировките и храненето Дъ Некст(дигащ 8х90 тяга!!!) изследване от Оксфорд, Кеймбридж, Бимбалумба и т.н., той да отрече цикличното хранене. Аз предлагам сделка :

Дъ Некст - ти отричаш цикличното, обявяваш го за пълна идиотия, храниш си се с 20к калории на ден(само транс мазнини) и си сваляш по 10 кила мазно. А, и още нещо - спираш да даваш акъл. Решили сме да се тровиме и да надебеляваме с цикличното, не се бъркай.

@Всички останали - оставете го момчето, очевидно ако ще и Арнолд да дойде да му каже нещо, той пак ще му каже, че не разбира. Народа е казал “Цикъл и акъл навреме не дойдат ли, не ги чакайте”.

Сега....мир??? :)

TN

25.08.11
00:33

Нещо май не успяваш да отговориш на въпроса ми,а? Мхм интересно,+1 за мен :D Чакам отговор от някой сериознозанимаващ се поне..А за този пич горе с 15 мнения,регнат преди 2 часа няма да коментирам..

Какво да ти отговоря? Десет човека от форума, които са на тоя режим ти обясняват как има ефект върху тях(а някои ти обясняват и как действа - дори в тази тема), ти се правиш на дръж ми шапката и искаш от Оксфорд изследвания. Всъщност, ако трябва да сме точни, ти критикуваш системата, ти трябва да дадеш някакви доказателства/аргументи в подкрепа на тезата си. Ама няма. +100 за мен (понеже явно ще караме по детски, с точки за малки победи).

Иначе, явно не можеш и да четеш - регнат съм преди 2 месеца с този ник, но дори и преди 5 минути да беше, това не е аргумент(а лична нападка, един вид - гледай го колко е нов). По тая логика - аз тия 8х90 дето ги вдигаш на тяга не ги ползвам и за загрявка, но това има ли значение в спора?

TN

25.08.11
00:50

Отворил съм темата за дискутиране,моето момче,ако искаш пиши по темата,ако искаш недей! От спама в дневниците,ще се премести спамът тук.. Ни най малко ме интересува колко вдигаш от тяга,питах нещо,можеш ли да отговориш или не,ако отговорът е не,не пиши повече..

Мнението беше редактирано от The Next на 25.08.11 00:50.

25.08.11
08:40

The Next питаш така, всякаш си ацки, ама ацки заинтригуван и впечатлен, и все едно ти се иска ацки много да пробваш Leangains, но същото време отвътре нещо ти казва “Не, не ми стиска”. Пробвай, ще има резултат, сега колко ще е голям сам ще прецениш и ще направиш сравнение с другите режими. Сега само се объркваш повече ;)

25.08.11
09:42

казано от martinski на 25.08.11, 08:40:

всякаш си ацки, ама ацки заинтригуван и впечатлен, и все едно ти се иска ацки много да пробваш Leangains, но същото време отвътре нещо ти казва “Не, не ми стиска”. Пробвай, ще има резултат, сега колко ще е голям сам ще прецениш и ще направиш сравнение с другите режими. Сега само се объркваш повече ;)

Много добър коментар. Точно това е ключа - преодоляването на страха. Много е трудно да започнеш нещо противоречащо на общоприетите схващания. Трябва да се рискува и то дълго за да се оцени, иначе не става.
Големия плюс на формите на ЦХ е че автоматично водят до саморегулация и адаптация. Дори при най лошите генетики и условия на изпълнение има ефект, макар не винаги оптималния. Детайлите се нагласят с времето и всичко се подрежда както си му е редът - естествено без усилия и мъки.

Поздрави!

TN

25.08.11
10:20

казано от martinski на 25.08.11, 08:40:

The Next питаш така, всякаш си ацки, ама ацки заинтригуван и впечатлен, и все едно ти се иска ацки много да пробваш Leangains, но същото време отвътре нещо ти казва “Не, не ми стиска”. Пробвай, ще има резултат, сега колко ще е голям сам ще прецениш и ще направиш сравнение с другите режими. Сега само се объркваш повече ;)

А как става номерът,ако искам да качвам,защото в момента съм на тази вълна :D Идва Септември все пак :D Или Цикличното хранене е само за сваляне ?

25.08.11
10:27

Качва се защото се увеличават нивата на разтежния хормон

TN

25.08.11
10:36

Е ако поемам горе-долу калории равни на BMR-то или с по 200-300 повече(дето са малко :D) как ще кача? Искам да кажа,че зимата тренировките ми са 3-4 пъти железа и 3 пъти кардио,6-7 пъти в седмицата тренировки..

Мнението беше редактирано от The Next на 25.08.11 10:36.

25.08.11
10:47

Качването на маса е въпрос на калории (плюсов баланс). Не е достатъчно условие но в 99% е така.
Качването на “мускулна маса” е съвсем друг въпрос. Не е достатъчно само да си в калориен плюс. Дори в калориен минус при определен баланс на другите фактори може да се качи мускулна маса. Някои културисти постигат точно това в предсъстезателен период.
Стандартните версии на ЦХ не са добри за мускулна маса. Те са добри за добиване на “оптимална маса”. Казано иначе ЦХ не става за културисти. За да стане трябва да се взема нещо! По принцип няма диета която да става за културисти. Винаги се иска “нещо”.
Разликата при ЦХ е че подпомага адаптацията към съотношението катаболизъм/анаболизъм, по добре от другите форми на хранене. Всички практикуващи даден вид ЦХ споделят този ефект.
Ако искаш маса чрез ЦХ трябва да използваш и други допълнителни средства. Например Ори Хофмеклер препоръчва пост-тренираовъчно хранене. Мартин Беркхам удължен фийдинг и т.н. Общо взето 24 часовите адаптации(ядене/неядене) са подобри от продължителните 24/24 или 1-2 пъти по 48-72 часа и т.н. В рамките на 24 часа може да се адаптира вариант който да води до покачване на повече мускули. Само на чист фастинг/фийдинг се стига до плато и то бързо. Причината е че тялото бързо добива оптимална маса и се стреми да я използва, а калориите които му се доставят и анаболните фактори които има са недостатъчни за по нататъшен прогрес. Решението не е обаче да ядеш по често. Всички които минават на фрагментирано хранене се омазняват и то много яко.

TN

25.08.11
10:56

А бе културистите постигат това,ама аз ти говоря за натурални куртуристи,дето се пускат по състезания.. Както и да е.. Значи с ЦХ трудно да се качи мускулна маса,като си под калориите си.Преди да почнат истинските въпроси тук идва още един- за да се адаптирам към ЦХ ще се наложи да ГЛАДУВАМ(докато свалям) , а после когато искам да кача ще се наложи да преяждам? Удачно ли е ?

25.08.11
11:12

те натуралните културисти далеч не са толкова натурални колкото си мислиш ;) винаги има “нещо”

TN

25.08.11
11:15

казано от Стели на 25.08.11, 11:12:

те натуралните културисти далеч не са толкова натурални колкото си мислиш ;) винаги има “нещо”

Нищо няма,понеже познавам лично (dull) И мога ти дам примерен ден по 4500 калории на 78 кг и да видиш за к’ва визия става въпрос .. ;) + Че поддържа през цялата година процент мазнини от около 6-8 , част от цялата философия :D За да можело тялото да се адаптира с ниският процент подкожни мазнини го поддържаш през цялата година :D

25.08.11
11:19

ще се въздържа от други коментари за да не започна нов спор ;) надявам се GEORGIO да продължи да пише :)

TN

25.08.11
11:20

А бе и да спорим мен ще ме обориш ,все ще успееш,ама я вари обори него :D

Еми чакам на по-горният въпрос относно адапцията,ако може да отговори някой :)

25.08.11
11:25

А той завършил ли е Оксфорд?

TN

25.08.11
11:32

Не, юни в Атина е завършил..

Айде сега по темата моля..

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1