Мъртва тяга за първи път

25.08.11
00:48

Здравейте,днес за първи път правих мъртва тяга в тренировката ми за гръб,но сега имам лек дискомфорт в кръста.Не ме боли,но сякаш имам нещо опряно на кръста.Искам да попитам това нормално ли е?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 25.08.11 15:58.

25.08.11
01:11

Ако правиш всичко, както трябва, не би трябвало да се появи дискомфорт, въпреки, че винаги когато правя тяга 1-2 дни и мен ме боли кръста от лявата страна, но откакто ползвам колан, болката изчезна. Следователно - кръста ми сдава багажа..

Мнението беше редактирано от Гордан на 25.08.11 01:14.

TN

25.08.11
01:14

И мене ме боли много от тая мъртва тяга,а и само кръста,гърба нищо не чувствам..Сега от както правя културистичната тяга,гърбът ми експлодира направо,на другият ден и мускулна треска имам,докато кръста не се обажда въобще..

Докато дигаш, кръста ти криви ли се ? Плешките събрани ли са, гърдите изпъчени? Също така, щангата трябва да докосва пищялите, докато я вдигаш - дори няколко сантиметра напред и напрежението отива в кръста(дори останалото като техника да е ок). Дай клип най-добре, перфектно ще е да е сниман отстрани на щангата. :) Поздрави!

25.08.11
02:45

Самото усещане ли е “дискомфорт”, или факта, че усещаш нещо ти е неприятен (несигурност, уплаха от непознатото)?

Г-н. Тайлър - твърде технични въпроси. Човека прави тяга за пръв път. Колкото и да е подготвен, ще се учудя ако я е изпълнявал правилно.

25.08.11
09:39

на мен пък ми е интересно, досега дали по някакъв начин е тренирал кръста

25.08.11
10:23

Отделно, че може за първи път да си натоварил повечко еректорите и те да се обаждат - нормално е ако е така да ги чувстваш “стегнати”.

25.08.11
11:18

Задължително трябва да има и хиперекстензии,също от излишно “зорене” вместо правилно напомпване в съчетание дори и с леко куца техника болката ще е на лице а треската на неправилното място.

25.08.11
14:01

Сега на следващия ден съм още по-скован.Всъщност както каза vakata все едно съм си “стегнал” кръста и ми е малко трудно да се свивам напред.До сега не съм тренирал кръста по никакъв начин.Иначе ми беше доста приятно докато правех упражнението,но този ефект за който ви казвам се появи веднага след него.Не ми остава друго освен да чакам...

25.08.11
15:25

Ами ще изчакаш. По описанието прилича на обикновена МТ, особено щом досега не си тренирал еректорите, няма как да ти се размине...
Най - добре е да направиш клип следващия път, както те посъветваха по - горе.

25.08.11
15:56

Търсих но неможах да намеря, каква е разликата между обикновенната мъртва тяга и културистичната тяга?

TN

25.08.11
15:57

казано от igra4o на 25.08.11, 15:56:

Търсих но неможах да намеря, каква е разликата между обикновенната мъртва тяга и културистичната тяга?

Едната пускаш до долу,другата до колената..

25.08.11
21:28

казано от The Next на 25.08.11, 15:57:

казано от igra4o на 25.08.11, 15:56:

Едната пускаш до долу,другата до колената..

Пълни глупости.

Как пускаш до колената, като при изправено положение щангата ти е малко над тях?!

Мнението беше редактирано от vast на 25.08.11 21:33.

TN

25.08.11
21:33

Стига писка без да знаеш.. http://www.bb-team.org/exercise/1197_martva-tyaga#axzz1VzJzGlgO

25.08.11
21:42

казано от The Next на 25.08.11, 21:33:

Стига писка без да знаеш.. http://www.bb-team.org/exercise/1197_martva-tyaga#axzz1VzJzGlgO

Предполагам искаш да ми покажеш, че става дума за частичната тяга.
Никъде не се споменава “културистична”.  Предполагам и полуклека наричаш с това абсурдно наименование.

Извинявам се за спама, преди малко забелязах, че този индивид е компетентен по всички въпроси.

TN

25.08.11
21:55

http://www.youtube.com/watch?v=VpEvClanFAI&feature=player_embedded

Кристиянчо така я каза,културистична,както и да е,като ме разбра зак’во се захващаш за най-дребното ? В края на клипа тягата..

25.08.11
23:33

btw и аз съм чувал,че има културистична тяга - както каза Дъ Некст не пускаш до долу.Иначе още съм на същото положение и чакам. :)

TN

25.08.11
23:38

А пробва ли културистичната тяга или не мислиш да пробваш ?

аз започнах с културистична тяга... и след това при класическата нямах кой знае проблеми ( бързо се свиква макар, че при класическата започваш с позитивната част а при културистичната започваш с негативната )

28.08.11
22:45

Да се похваля,кръста ми мина.Сега не знам дали да я правя отново и тази седмица...

казано от Thrashmetal на 25.08.11, 02:45:

Самото усещане ли е “дискомфорт”, или факта, че усещаш нещо ти е неприятен (несигурност, уплаха от непознатото)?

Г-н. Тайлър - твърде технични въпроси. Човека прави тяга за пръв път. Колкото и да е подготвен, ще се учудя ако я е изпълнявал правилно.

Най-вероятно не я е направил перфектно, но въпросите ми са с цел да разберем какво евентуално не е наред с техниката и да го поправи, докато дига леки килограми ;) Някои неща може сам да ги усети, други е хубаво някой да го гледа отстрани.

Поздрави :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1