Протеин (за начинаещи)

Прескочи до:

17.06.10
12:01

Здравейте отново! Накупих си гейнер, протеин (микс  казеин, яйчен прах и суроватъчен  (уж)), аминокиселини имам и креатин и нощен протеин. Някакви идеи как да ги пия тези л****? Благодаря предварително!

08.07.10
11:02

Syntrax ли догаждат протеините наи-сладки на вкус,с наи много избор на вкусове?

19.07.10
20:33

Вярно ли е ,че някакви проверки в София разкрили ,че в състава на 60 вида хранителни добавки се съдържат вещества ,причиняващи рак ?Понеже получих такава информация днес , но не съм особено склонен да вярвам.

06.09.10
14:25

Всичко е отрова. Въпросът е в дозата.

16.09.10
12:05

Аз искам да попитам този протеин дали е добър или е пълно менте.Съмнявам се в качеството му заради ниската цена.Благодаря предварително.
                              http://www.redis.bg/index.php?page=products&view=61

16.09.10
12:11

казано от style_ на 16.09.10, 12:05:

Аз искам да попитам този протеин дали е добър или е пълно менте.Съмнявам се в качеството му заради ниската цена.Благодаря предварително.
                              http://www.redis.bg/index.php?page=products&view=61

Съставки:
Изолат от соев протеин, млечен протеинов концентрат, аспартам (източник на фенилаланин) и хранителни аромати.
Aз лично не бих го купил!

21.09.10
08:16

казано от Death__ на 26.05.10, 11:43:

Здравейте, аз съм на 16 години към 67 кг и ходя на фитнес редовно.Имам резултати, но искам да си взема протеин.Близо до нас в един магазин продават и когато отидох да си купя ме питаха колко силен да бъде.Та въпросът ми е, ако можете да ми кажете колко силен да бъде и колко пъти дневно да пия (преди тренировка, след тренировка, по време на тренировка, с храната и т.н.).Казаха ми, че имало някаъв 2100 , 700 таиква неща... Казаха ми, че е хубаво да се приема с храната преди фитнес, защото на тялото му е нужен белтък след тренировка и т.н., пък и се надявам да постигам по-големи резултати.Работя за ММ. Благодаря предварително ! smile

Силен протеин? Това им казваш много силен и кво правим? Отиват в тъмната стаичка, добавят метанче в пудрата ли какво? Силен и слаб протеин няма. Има само маркетинг и качество. Другото е измислена работа. Ако искаш маса, вземай БЦАА и някоя матрица, има добри на хубави цени в момента. Силни и слаби обаче няма. Преди всичко диетата и режима си виж, а след това добавките. Айде със здраве.

29.09.10
14:48

Какво мислите за проеините на PowerMan?

AZ

29.09.10
16:44

Май са немски и доколкото знам са сериозна фирма.

30.09.10
14:28

Мдам, знам, че са немски, но някой използва ли ги - интересувам се от този с 50% протеин и 50% въглехидрати, чувам, че става и за маса.

23.10.10
10:55

Налага се отново да Ви попитам някой чувал/използавл ли е гейнър на Pro Power Creadex, защото ми го препоръчаха ав интернет не намерих много информация. цел - покачване на мускулна маса, а въглехидратите не са много доколкото знам в него, но цената повече ме устройва.

Мнението беше редактирано от technopolic на 23.10.10 10:58.

28.10.10
09:27

препоръчайте някой бавен протеин на прилична/средна цена. Благодаря предварително.

казано от Momchil79 на 28.10.10, 09:27:

препоръчайте някой бавен протеин на прилична/средна цена. Благодаря предварително.

Scitec Pro Long

02.11.10
14:38

казано от Калоян Цонев на 28.10.10, 09:35:

казано от Momchil79 на 28.10.10, 09:27:

Scitec Pro Long

Един бюджетен въпрос:

Понеже след като взема Про лонга ше ми останат около 90 лв за бърз протеин(сутрин и след тренировка) и вариантите в този ценови клас са следните:

VPX Syngex
Revolutions - Whey Shake
Scitec - Pro Mix

Кое бихте избрали? Аз май клоня към про микса за да са на една фирма с про лонга, а и количеството е най-голямо.

11.11.10
17:54

Хора имате ли някакви отзиви от Mammoth 2500 ? Препоръчаха ми го защото трудно качвам.. 1 87 съм висок, 69 кг .... :)

11.11.10
18:46

Прекалено много прости захари и неизгоден...виж дозата и си сметни ако пиеш на ден поне по 2 за колко време ще ти стигне. Сметките ги оставям на теб.

13.02.11
16:11

на 17 години съм 62 килограма тренирам от месец ям стабилно мисля кам програмата да добавя някакъв протеин някой ще ми предложи ли нещо до 50 лева знам,че са малко ама все трябва да се намери нещо :/

казано от pesho lalalalla на 13.02.11, 16:11:

на 17 години съм 62 килограма тренирам от месец ям стабилно мисля кам програмата да добавя някакъв протеин някой ще ми предложи ли нещо до 50 лева знам,че са малко ама все трябва да се намери нещо :/

Pharma Whey 2lbs
MyoFusion 2lbs
Anablic Kickstart
Gold Standard 2lbs
Scivation Whey 2lbs
Протеини между 40 и 60лв.
Съветвам те да се ориентираш към последните два :)
ПП - Потърси ги в различните сайтове. Някъде да ги дават по-евтино, някъде - обратното :)

Мнението беше редактирано от Калоян Цонев на 13.02.11 17:20.

07.04.11
13:28

Здравейте кой вариант е по-добър от Myofusion (2300гр) или Syntha 6 (2300гр).
Или предложете друг изгоден и хубав :)

21.05.11
20:55

здравейте бихте ли ми препоръчали суроватъчен протеин (за отслабване ми трябва) до 30-40 ако може благодаря ви предварително !

DE

21.05.11
22:51

Scivation Whey 50 кинта :P

26.05.11
09:51

Модерация: Нарушение на точка 4.7 от правилата на форума!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.05.11 10:08.

Искам да попитам колко грама протеин трябва да приемам на 20 години съм 165 см висока и тежа 60 кг искам да стигна до 53-55кг. , мисля да заменям 1 хранене на ден обаче не желая да покачвам мускулна маса а с този прием се придържам към ВБД и тичам всяка сутрин по 30-40 мин в парка до нас и 20-30 мин. след тренировка мисля да приемам по един протеинов шейк,но не искам след извесно време да ми пораснат мускулите добре са си развити и не искам повече да растат искам само да чистя...та по колко грама ще ми препоръчате да приемам сутрин...мерси предварително и знам,че сега някой ще каже абе то така не става да ти растат мускулите ама все пак....да отбележа че целта ми е чистене.... Спряла съм се на яйчния протеин на Оптимум Нутришън

Мнението беше редактирано от Габи Стрильова на 24.06.11 16:55.

Здрасти Габи,

Според мен приема на протеин специално при теб и при твоите цели не е опасно но не е основателно. За да сваляш тегло трябва да имаш отрицателен калориен прием ( т.е. да изразходиш повече калории от колкото си приела ) И да - мускулите не се правят с протеин от кутия току така. Ти си 60кг и да си набавиш нужния прием белтъчини на ден с храна не е изобщо трудна задача така, че този протеинов шейк според мен може да си го спестиш : ). Като цяло имаш ли основа на хранителния чалъм.... т.е. имаш ли хранителен режим ? ( макар и не строг но все пак да ядеш по 3-4пъти на ден с правилни храни ). Знаеш ли кои храни да избягваш и на кои да наблягаш за да отслабнеш ? Кои те посъветва да приемаш протеин за да отслабнеш ? - тези въпроси са по подходящи от ‘’какъв протеин да взимам и каква доза’‘

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 24.06.11 17:01.

Да ориентирала съм се към ВБД и си я спазвам тичам си на скоро си взех и Л-Карнитин и мисля че още по малко калории бих приемала ако взимам чист белтък,но щом казваш че за мен няма смисъл тава са едни спестени 90 лв вместо това мога да шейкна нискомаслено прясно мляко с 2 сурови белтъка...мисля че пак е добре за след тренировка....Че зимата бая се заседях и гледката в огледалото не е много приятна и на плажа няма да е август месец ......... (nhappy)

Мнението беше редактирано от Габи Стрильова на 24.06.11 17:11.

казано от Габи Стрильова на 24.06.11, 17:06:

вместо това мога да шейкна нискомаслено прясно мляко с 2 сурови белтъка...мисля че пак е добре за след тренировка....

виж как сама се досети как стават нещата :) Това което си намислила е добре... млякото може и да не е нискомаслено мазнините от него са ти последна грижа... Като два основни съвета ще ти кажа да следиш общия си прием на калории ( не до 0,000001 десета разбира се ) и да не прекаляваш с белтъчините те колкото и да са готини затормозяват работата на бъбреците така, че внимавай с тях. Този Л-карнитин се надявам да го пиеш както е предписано на етикета или както ти е казал този който ти го е продал ( надявам се пак да е някой свестен ) Да си кажа, чесно не съм чувал до сега момиче да иска да пие протеин... верно имат готин вкус ама :D

ПП: аз тренирам от 2 години и половина и не съм вкусвал хранителна добавка а ти тренираш от няколко дена/седмици и си готова вече да бухаш 2 различни хранителни добавки... недей така. Малко си се застояла зимата ама това е било зимата важното е, че си решила да спортуваш и да изглеждаш добре...

Аз съм чувала една приятелка която ходеше при някъкъв инструктор и бил и казал,че може да замества хранене ако няма време да си приготви нещо полезно или пък след тренировка било хубаво ако не ти се гладува за да не разваляш ефекта на тренировката (когато си тренирам тялото усфоява повече и по бързо въглехидратите от приетата храна и за това било добре нещо което е чисто протеиново ,ефект на кетозата мисля че беше това преди и след тренировка да не ядеш да не го разваляш нещо такова съм чела или чувала някъде не помня) за това попитах...

Той инструктора правилно й е казал ама малко старание и няма нужда от протеини на прах :)

24.06.11
17:56

Кристиянчо,
аз познавам поне 10 жени, които пият протеини, не съм фенка лично, но и жени го ползват...

HE

24.06.11
18:03

казано от Joyplovdiv на 24.06.11, 17:56:

Кристиянчо,
аз познавам поне 10 жени, които пият протеини, не съм фенка лично, но и жени го ползват...

Има в предвид, че ако има добро хранене, няма да е нужен приема на протеин ;)
Иначе и приятелката ми пие протеин /от моя/, но е заради вкусовите качества :D

26.06.11
08:51

Добро утро! Нуждая се от протеин, но където живея изборът е доста ограничен, а онлайн пазаруването не е вариант. В крайна сметка трябва да избирам между silabg.com/bg/9893-GNC-100-Whey-Protein-1-lbs-.html и silabg.com/bg/7533-TWINLAB-100-Whey-Protein-Fuel-5-lbs-.html Някакви съвети?

В деня на тренировка се пие 1 доза сутрин след ставане, 20-30 минути преди закуската, и още една доза непосредствено след тернировка, така ли ?
А в нетренировъчен ден?

30.07.11
17:54

казано от Пламен Илиев на 30.07.11, 17:27:

В деня на тренировка се пие 1 доза сутрин след ставане, 20-30 минути преди закуската, и още една доза непосредствено след тернировка, така ли ?
А в нетренировъчен ден?

Сутрин след ставане си е закуската-не протеин!
Половин или един час преди тренировка може да пиеш протеин,веднага след тренировка,както и по всяко време на деня.Но знай че протеина се пие ако неможеш да достигнеш желателния прием на протеин от истинска храна!

Мнението беше редактирано от VaN на 30.07.11 23:52.

SP

30.07.11
22:13

Какво е това протеЙн ?  Стига бе хора, давате съвети без въобще да можеше да напишете правилно името на една от най-продаваните добавки в света. Аз не че знам нещо, но пък се старая да науча и не се изказвам така категорични. За твое сведение суроватъчния протеин е бърз протеин, който се пие само след тренировка и не се пие, за да се набави нужния протеин за деня. Заместистел на месото са единствено яйцата.

30.07.11
23:56

А можеш ли да ми кажеш кой протеин се пие за да се набави нужния протеин за деня?
И тук не сме в час по български език,аз отдавна съм го минал този период,а ти е хубаво да влизаш честичко за да не се излагаш като мен!

Мнението беше редактирано от VaN на 30.07.11 23:56.

25.08.11
10:00

Здравейте,тренирам вече 2-ри месец в зала и мисля да си закупя  протеин 100% Whey Gold Standard (суроватъчен протеин)  1.80см ,64кг съм на 18 години.Моля дайте ми съвети дали този протеин е добър за мен или ако не е моля посъветвайте ме.Също така искам да попитам трябва ли ми креатин и какъв?

П.С За колко време може да ми стигне този протеин

HE

25.08.11
10:54

казано от Aleksander Ganchev на 25.08.11, 10:00:

Здравейте,тренирам вече 2-ри месец в зала и мисля да си закупя  протеин 100% Whey Gold Standard (суроватъчен протеин)  1.80см ,64кг съм на 18 години.Моля дайте ми съвети дали този протеин е добър за мен или ако не е моля посъветвайте ме.Също така искам да попитам трябва ли ми креатин и какъв?

П.С За колко време може да ми стигне този протеин

Случайно да си посочил каква разфасовка ще взимаш, че кристалното кълбо е на ремонт, а на боб не познавам толкова?
Какъв креатин бе младежо - кога влезе в залата, кога почна да тренираш, че и до креатина стигна?

25.08.11
13:05

Разфасовка: 2300 грама

TN

25.08.11
13:11

Еми зависи по колко дози пиеш на ден ;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1