07.06.05
21:43
От тази седмица ще започвам период на релеф и се чудя как точно да структурирам тренировъчната си програма. По колко пъти да се тренира мускулна група седмично, брой серии, брой повторения, как да се разпределят самите мускулни групи в отделните тренировки, колко на брой да са тренировките.
На това което мога да си отговоря с моите знания е - 2 пъти мускулна група седмично, 12-15 повторения, 16-20 серии голяма мускулна група 12-14 серии малка мускулна група..но не съм мн сигурен и за да направя някоя качествена програма имам нужда от помощта ви :)
Сигурен съм, че ще има над 20 резултата, ако потърсиш с търсачката. Не е толкова трудно!
Поне можеше да напишеш какъв опит имаш и какви са ти мерките да мога и аз да драсна нещо.
Според мене не си променяй тренировката.Единствено може да намалиш почивките м/у сериите и да вкараш супер и дропсерии.Основата е в диетата и кардиото
08.06.05
18:52
Е мерките - 185см/75кг/37см ръка/105см гръдна обиколка/70см талия..такива горе долу. а Тренирам от 2 години и нещо. :)
Здравей! Постигането на така наречения релеф е резултат преди всичко от изгаряне на подкожните мазнини. За тази цел тялото трябва да премине в съответния режим, а това означава диета с отрицателен калориен баланс и кардиоренировки. Заниманията в залата не следва да са много по-различни от досегашните. От една страна е добре да се запазят някои тежки движения със сериозни тежести, за да се запази силата и отчасти масата на мускулите, като при тях обема трябва да е много редуциран, за да не се претренира, което е много е по-лесно при калорийни рестрикции. От друга страна могат да се включат по-дълги серии (12-20 повторения) с къси почивки и леки тежести, за да се позволи на на тялото да работи в смесен (аеробно-анаеробен) режим. Подходящи са и суперсерийте и обединените серии. Като цяло тренировката в залата не бива да е много тежка, за да не се изгуби много от мускулната маса. Можеш да опиташ да ползваш и точковата редукция.
Поздрави