Поолях се с програмата

26.08.11
23:40

Здравейте, след 3 месечно отсъствие от фитнес залата, тази седмица се завърнах и тренирах по тази програма - http://www.bb-team.org/workout/1358_klasicheska-programa-za-pokachvane-na-muskulen-obem#axzz1WD7HGVlb . Някои ще си кажат “тоя пък не е ходил на фитнес сума ти време и скача на най-тежката програма” - да така е и това е проблемът. Тази седмица не можах да тренирам оптимално на нея, не можах да постигна всичко в нея и дори се затруднявах в сериите. Преди отсъствието отново бях на нея.. тогава имах добро физическо състояние, но сега е друго. Истината е, че програма е наистина за професионалисти, а аз търся някоя, с която да мога да постигам резултати, но да не е толкова натоварваща и също така опасна. В сайта рових много за да си намеря програма, в която да не са включени упражнения от типа - мъртва тяга, клекове, дори и чукчета, защото всички знаем при по-голямо натоварване след време как може да ни се отрази и на здравето. Затова ще ви помоля да ми препоръчате някой сплит за маса от сайта или другаде, защото аз не намерих. Ето малко информация за мен:

19 години
72 килограма
Стаж в залата - малко над 1 година, тренирал съм на кръгова и на сплит, ето и програмите:
Първо бях на тази - http://www.bb-team.org/workout/1291_kachvayte-masa-vednaga-sled-4-tata-sedmitsa#axzz1WD7HGVlb
След 3-4 месеца минах на тази - http://www.bb-team.org/workout/1358_klasicheska-programa-za-pokachvane-na-muskulen-obem#axzz1WD7HGVlb

Благодаря предварително ! :)

DE

27.08.11
14:18

2 седмици кръгови или пак на сплита,но с далеч по-малка интензивност към 2-3 седмици :) Яж като за билдър и не се притеснявай :P

Мнението беше редактирано от Denis22 на 27.08.11 14:18.

27.08.11
16:27

казано от EroticMan на 26.08.11, 23:40:

Истината е, че програма е наистина за професионалисти, а аз търся някоя, с която да мога да постигам резултати, но да не е толкова натоварваща и също така опасна. В сайта рових много за да си намеря програма, в която да не са включени упражнения от типа - мъртва тяга, клекове, дори и чукчета, защото всички знаем при по-голямо натоварване след време как може да ни се отрази и на здравето. Затова ще ви помоля да ми препоръчате някой сплит за маса от сайта или другаде, защото аз не намерих.

Имам съмнения дали “всички знаем” едно и също нещо, както е и съмнително това, което “го знаем”, тъй като никой не е бил себе си след време и да се върне после да каже. Това - както и да е.
За разлика обаче от по-голямото натоварване, където да приемем, че има въпросителни, за по-малкото е от ясно по-ясно и всички (добре, почти всички ..) знаем как се отразява на резултатите ;) Като гледам имаш желание да я подкараш по пътя на тренирането тип “сутрешна гимнастика”, което сигурно щеше да не е странно ако беше на 40 и сега започваше, ама в момента на твоите 19 години някакси не го разбирам. Карай...

Другото - истината, приятелю, е че в сайта няма програма за професионалисти. Няма дори доближаваща се. Всички програми са за хора, трениращи за кеф, тонус и визия няколко дена от седмицата след работа и не поставящи тренировките над нито едно от другите си ежедневни занимания :)

След 1 година тренировки (което не е малко, ама като гледам подходът какъв е бил се съмнявам да си напреднал адски много) и 3 месеца пауза (които, както и да го гледаш, са си 25% от общото ти тренировъчно време) е повече от нормално да не си във форма. То е нормално дори след тая 1 година тренировки да не си бил особено, какво остава след пауза ...
Моят съвет е - започни отначало (то това дефакто си е неизбежно) и тоя път го направи правилно. Научи се на упражненията (да, онези тежките и опасните ...) и потренирай доста време по кръгови да видим какво ще стане ;)

27.08.11
17:24

Имам съмнения дали “всички знаем” едно и също нещо, както е и съмнително това, което “го знаем”, тъй като никой не е бил себе си след време и да се върне после да каже. Това - както и да е.
За разлика обаче от по-голямото натоварване, където да приемем, че има въпросителни, за по-малкото е от ясно по-ясно и всички (добре, почти всички ..) знаем как се отразява на резултатите ;) Като гледам имаш желание да я подкараш по пътя на тренирането тип “сутрешна гимнастика”, което сигурно щеше да не е странно ако беше на 40 и сега започваше, ама в момента на твоите 19 години някакси не го разбирам. Карай...

Другото - истината, приятелю, е че в сайта няма програма за професионалисти. Няма дори доближаваща се. Всички програми са за хора, трениращи за кеф, тонус и визия няколко дена от седмицата след работа и не поставящи тренировките над нито едно от другите си ежедневни занимания :)

След 1 година тренировки (което не е малко, ама като гледам подходът какъв е бил се съмнявам да си напреднал адски много) и 3 месеца пауза (които, както и да го гледаш, са си 25% от общото ти тренировъчно време) е повече от нормално да не си във форма. То е нормално дори след тая 1 година тренировки да не си бил особено, какво остава след пауза ...
Моят съвет е - започни отначало (то това дефакто си е неизбежно) и тоя път го направи правилно. Научи се на упражненията (да, онези тежките и опасните ...) и потренирай доста време по кръгови да видим какво ще стане ;)

Не си ме разбрал правилно и затова ще се опитам да разясна нещата. В никакъв случай не съм искал да кажа, че тренирам за “сутрешна гимнастика” както ти каза. Старая се във всяка тренировка да давам максимума от себе си и не случайно от кръговата съм минал на този сплит, както ти сам забелязваш е за по-напреднали. Взимал съм и добавки, старая се да се храня правилно и бих казал, че отдавам доста от живота си на този спорт. Та, конкретно проблемът беше в това, че хората от залата ме консултираха да не правя упражнения като мъртва тяга, клекове ... за чуковете не са ми казвали нищо, тях ще ги правя по-възможно най-безопасния начин. И наистина в мойта зала никога не съм виждал някой да прави мъртва тяга, а много от тях имат изключителни тела. След по-продължително време, а може и веднага(както е писано на никой да не се случва) може някой ден наистина да си увредим здравето с тези така наречени “по-опасни” упражнения, които изброих по-горе. Целта ми е да намаля риска от контузии и попитах за програма СПЛИТ(3-дневен), в която да тренирам пълноценно и да постигам успехи без тези упражнения. Всеки има право на избор и не налагам мнението си. Ако някой може да помогне с такава програма, защото в сайта търсих и НЕ НАМЕРИХ ще му бъда изключително благодарен.

13.09.11
19:49

Абсолютно никой ли не знае за програма без тези упражнения:тяга, клекове и чук ? Помогнете, важно е..

Знаем но са както се казва НЕефективни :) ти можеш ли да намериш кост без месо ? .. можеш ама дали ще ти върши работа ?!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1