27.08.11
18:18
Здравейте съфорумници,досега тренирах по системата за размер 10х10 и бях на ВВД.Сега мисля че е време да поизчистя малко мазнинките.Хранителния режим ще е нещо от сорта на ВБ-НВД,а програмката която съм съставил е съобразена с “обурудването” което имам.
Ето я и нея:
Понеделник -рамо,крака
1.вертолет - 3х8
2.разтваряне на раце встрани - 3х10
3.разтваряне на раце в страни от наклон/задно рамо/ - 3х10
Тук ми се иска да ми препоръчате още едно упражнение за задно рамо.
4.клек 3х8-10
5.тяга 3х8-10
Вторник - бързо ходене и крос по 1км.
Сряда - гърди,бицепс
1.лег 3х8
2.бенч преса с дъмбели за долни гърди 3х10
3.флайс 3х12
4.бицепсово с дъмбел 3х8
5.кръстосано чуково 3х10
6.концентрично 3х10
Четвъртък - почивка
Петък - гръб,трицепс
1.гребане с щанга 3х8
2.мечка 3х8
3.гребане с дъмбел 3х10
4.лег с тесен хват 3х8
5.френско с дъмбели от лег 3х8-10
6.кик-бек 3х12
Събота - бързо ходене и крос по 1км.
Неделя - почивка
почивката между серийте ще бъде 1 - 1,5 мин.
Чакам вашите съвети/критики по програмата :)
27.08.11
18:57
тоест да разбираме че нямаш машини в такъв случай погледни това: http://www.scoobysworkshop.com/index.htm а относно кардиото с HIIT ще свалиш най-много мазнини и ще запазиш мускулната си маса по-добре от колкото с това което ти правиш :) погледни тук: http://www.simplyshredded.com/crank-it-up-sprinting-towards-single-digit-body-fat-percentages-with-high-intensity-training.html :)
Мнението беше редактирано от Филип Буцев на 27.08.11 18:58.
Да,нямам никъкви машини.Разполагам с прав и крив лост,тежести,лежанка и лост за набиране.
И аз се бях замислил дали да не заменя бързото ходене и тичането със нещо като това : http://www.youtube.com/watch?v=sGWAm5nMZG4&feature=related
п.п. програмата ми не става така ли?
Мнението беше редактирано от VaN на 27.08.11 19:18.
27.08.11
19:31
за кардиото клипа който си дал е по-доброто решение а програмата за крака едни напъди биха ти свършили добра работа и също така едно качване на стълби с тежест назад :) за рамо арнолд преси можеш да правиш даже мога да ти дам цяла тренировка само с дъмбели :
5. Раменна преса с дъмбели(надхват) – 3х10
6. Раменна преса с дъмбели(неутрален хват) – 3х12
7.Повдигане на щанга до брадата – 3х12
8.Раменно разтваряне с кабели встрани с една ръка – 3х15
9.Обратен флайс – 3х15
за гръб включи набирания нямаш нищо за горна част на гърба така и тягата я премести при гърба поне според мен е по-добре
Значи...разбирам че неодобряваш тренировката ми за рамо?
Нарочно не съм сложил преса с дъмбел/досега тренирах по 10х10 точно с това упр./.
“7.Повдигане на щанга до брадата – 3х12” - това съм го писъл само че 8 повторения -“1.вертолет - 3х8” /ще го правя в 12повторения щом казваш/.
Ако добавя и раменна преса няма ли да станат много упражненията за рамо..или тези с разтварянето на раце в страни да отпаднат?
Ще има и набирания.
Писъл съм обратен бенч с дъмбел и флайса ли да бъде обратен?
27.08.11
20:23
тоест обратен флайс имам предвид за задно рамо :) не ме разбираш не че не одобрявам тренировката ти за рамо просто давам предложения ;) иначе пресата с дъмбели пробвай с неуртален хват :)
27.08.11
21:16
VaN, Мога ли да попитам какво постигна с 10x10 ? Струваше ли си?
Благодаря предварително.
казано от Филип Буцев на 27.08.11, 20:23:
тоест обратен флайс имам предвид за задно рамо :) не ме разбираш не че не одобрявам тренировката ти за рамо просто давам предложения ;) иначе пресата с дъмбели пробвай с неуртален хват :)
Може ли клип на пресата/не ги разбирам много хватовете /.Иначе програмата в този вид бива ли я?Какво да променя по нея /освен че замених тичането с HIIT/ ?
Ако пък съвсем не я бива програмата мислех да направя нещо такова:
понеделник,сряда,петък по едно базово упражнение за мускулна група:
1.гребане с щанга/дъмбел
2.трапецовидно повдигане с щанга
3.раменни преси с щанга/дъмбел
4.лег
5.лег с тесен хват
6.бицепсово с щанга/дъмбел
7.клек
всичко това да се прави в 3 серий по 10 повторения?
Знам че с мазнините ще си отиде и ММ,но не знам какъв трябва да бъде тренировъчния ми подход за да бъде по-малка загубата на ММ...повече/по-малко повторения ли,повече/по-малко упражнения ли,с тежес близка до макса или малък % от него?
Мнението беше редактирано от VaN на 28.08.11 09:04.
Вкарай повечко серии за гръб,включи набирания поне или някое упражнение.Поне 14-15 серии за гръб.
28.08.11
15:52
за гръб можеш да включиш различни хватове на набранията освен широкия за да натовариш пълноценно гърба :) и не е задължително с мазнините да изгориш и ММ вдигай максимално тежко по този начин тялото вижда че мускулите му трябват за следващата тренировка и не ги гори и се стреми да ги запази повторенията нека с между 8-10 по този начин ще е най-пълноценна тренировката за сваляне на мазнини иначе супер си се ориентирал към базовите упражнения :) Ще стане работата