26.08.11
21:06
Здравейте!
Първоначално исках темата ми да е фокусирана главно върху притеснението ми, че с домашните си тренировки, които включват всеки ден кардио скачане на въже ще ми пораснат прасците, а това не искам да се случва. Да се оформят и заздравят - да, но не и да порасват на размери, тъй като знам, че после връщане назад няма и си остават обемни. Дупето оформя ли се от скачането?
Покрай това се сетих, че е хубаво да дам информация за себе си, възраст, режим, хранене и т.н., тъй като и там не бих отказала някои съвети, защото всичко съм си измислила сама само покрай четене на разни статии и обща култура.
Момиче на 22г. съм, тежа 50кг (варира между 48-51кг в различните сутрини), слаба и висока съм - 179см горе-долу.
Всеки ден се разтягам и разгрявам леко с подскоци. После правя различни упражнения за корем и след това 10-15мин скачам на въже.
Корем тренирам през ден, въжето е всеки ден като кардио, общо раздвижване и оросяване.
След тренировката изчаквам 30мин и закусвам - едно кис. мляко с мюсли, мед, сусам и ленено семе + нарязан пресен банан или ябълка.
Не обядвам, тъй като и без това всичко горе ми отнема достатъчно време. Като минат няколко часа може да хапна някакъв плод или нещо по-леко и вечерта се храня със свежа салата (последно време е домати, краставици и сиренце) + готвено (без месо или само пиле) или ако не е готвено си спретвам нещо без хляб, яйца със зеленчуци или нещо подобно.
Вечерям възможно най-рано, за да не си товаря стомаха, иначе имам много добър метаболизъм още от малка. Мога да си позволя да ям каквото ми падне без да дебелея, но вече не го правя.
Тъй като докато си легна остават доста часове и все съм навън някъде, хапвам малко шоколад, вафла или нещо, което да ми даде енергия, но да не е прекалено калорично.
Целта на всичко това е да съм в добра форма, от това получих плочки на коремчето, но не съм свалила достатъчно мазнини, иначе може и повече да личат.
Какво да коригирам по режима си, за да сваля още от излишните мазнини?
Забележки?
Темата беше редактирана от milosha на 28.08.11 23:55.
26.08.11
21:44
Започни да се храниш.
здрасти,
без да ангажирам никой с мнението си, мисля, че при 179см/50кг е нужно да качваш, а не да сваляш. Не е невъзможно да имаш малко излишни мазнини, но може би е по-добре първо да изградиш малко мускулна маса, благодарение на която после много по-лесно ще махнеш мазнините (ако изобщо имаш).
Поздрави.
казано от Nora B на 26.08.11, 22:50:
здрасти,
без да ангажирам никой с мнението си, мисля, че при 179см/50кг е нужно да качваш, а не да сваляш. Не е невъзможно да имаш малко излишни мазнини, но може би е по-добре първо да изградиш малко мускулна маса, благодарение на която после много по-лесно ще махнеш мазнините (ако изобщо имаш).
Поздрави.
Аз съм напълно съгласен с Nora B имаш нужда да изградиш известно количество мускулна маса и след това да помислиш за намаляване на телесните мазнини. И недей да гладуваш защо пропускаш обяда? Хубаво е да имаш даже още 1-2 допълнителни хранения през деня освен основните 3. На вас жените все глад и коремни преси са ви в главите. Не става така! Корема е най-обикновена мускулна група и има нужда да се тренира точно колкото и другите такива, най-много 2 пъти седмично
27.08.11
00:55
казано от milosha на 26.08.11, 21:06:
Целта на всичко това е да съм в добра форма, от това получих плочки на коремчето, но не съм свалила достатъчно мазнини, иначе може и повече да личат.
Какво да коригирам по режима си, за да сваля още от излишните мазнини?Забележки?
плочки върху жена е много добра форма. не ми се струва да имаш реална представа за тялото си.
И без да съм те виждала - нямаш излишни мазнини :) Замисли се , как да качваш мускул...
Описаното хапване от теб е зле...аз се храня по-добре :D
Грубо - 50кг на 180см го свързвам с доста хърбав силует , нищо лично и не смея да твърдя със сигурност :)
От скачането на въже и всякакви натоварвания на прасеца - с това папане няма да стане “огромен” :)
Тренировката не ми допада(неангажиращо мнение)...тренирай с тежести за горната част , освен ако не те радват “финни слаби ръце” , което е малко болестно , като предпочитание за природно слаб човек...с бърз метаболизъм..
Целта - “добра форма” е разтегливо понятие...визуална/здравословна...може и двете , но страхът от обемност на прасеца + радост от плочки , ми клони към стремеж за слаба фигура с минимум мазнини...и минимум мускули = кокал...+ кожа , но подкрепена с физически натоварвания - стегната...кожа...
За плочките - с малко материал/подкожни мазнини е лесно...важи и за другите мускулни групи...
1 - Какви са ти представите , за хубаво женско/човешко тяло...такова , към каквото се стремиш ?
Постни своя снимка...или на харесвано тяло...или опиши..
2 - Какво е положението с “цикъла” ?
Извинявам се , ако съм била груба - нервно ми е :D
Поздрави :)
Не се притеснявай от изграждането на мускули, жените сте орязани откъм тестостерон, а това ви спъва в голяма степен да трупате ММ :) Скачай на воля. 50кг на 1.80 ми звучи направо нездравословно малко. Пусни снимка.
Аз май не се изразих съвсем правилно, просто ми е трудно да обясня като хората нещо, което само на живо може да се види. Знам, че на теория звуча като някоя слаботелесна, която на всичкото отгоре тренира и се поти, но не е точно така. Съжалявам, че не съм изцяло ясна в постовете си!
Ям много и се тъпча с всякакви вкуснотийки, които обаче като цяло не трябва да се комбинират едно с друго и затова съм си разделила храненията един път едно, след няколко часа друго и т.н. Между тези хранения си хапвам по-малки неща, които най-малко да взаимодействат и да си пречат. Не съм хърбава, слаба и фина фигура имам, жилава съм и няма нужда да качвам маса. Да речем, че не съм се измерила точно и съм примерно 176см. Същата работа. ;)
Не искам да съм мускулеста, а просто да се оформя и да имам релеф, корема и в момента ми е хубав, но ми се ще да сваля от него още мазнини, в долната част не се е оформил толкова, пък и като цяло може още при положение, че както установихме съм слаба и вече не се тъпча като прасе както буквално беше преди. Сега поне има ред, иначе пак поемам голямо количество храна. Внимавам кога и какви плодове ям, протеини, въглехидрати... За последните ще продължавам да чета, че още не съм наясно кои точно не трябва да се комбинират. Не пропускам обяда, горе съм се изразила изкривено, тъй като имам предвид просто часовете, в които се храня. Т.е. закусвам по обяд и едва ли не обяда се измества просто малко по-късно.
За @mayasy - какво да е положението? Ок е? :) Идва си всеки месец, някой път ме боли, друг път не... Бушуват хормоните. :D
Идеята ми да споделя главните части от менюто е, че искам да олекотя натоварването на стомаха и организма доколкото мога. Като месо вече ям само риба и пилешко, без пържено, без мазнотийки, само зехтин в салатата, само сурови ядки... Просто отрязвам вредните неща доколкото мога! Понякога си позволявам, тъй като МОГА и няма да кача кг, но искам да изчистя организма си на максимум чрез не кой знае какви усилия. Повечето знаем, че е хубаво да се вечеря до към 18ч и след това да не се яде нищо. В този ред на мисли, това е качествен режим, но за хора, които си лягат рано, а след като аз не съм от тях, какво ще ми препоръчате за среднощен глад? Какво може да си позволя в късните часове, когато гладът напира, а стомахът вече е влязъл в слийп моуд? :)
Да кажа за прасеца - от това скачане всеки ден се е пооформил и стегнал, но знам и че става по-обемен от тренирането. Знам също и че ако човек иска да намали прасеца си - трябва да го претренирва, моето вписва ли се в тази категория от това, че скачам всеки ден без пропуск?
И последно - никой не ми отговори стяга ли се и оформя ли се дупето от скоковете?
Мнението беше редактирано от milosha на 27.08.11 01:39.
27.08.11
03:42
Дупето с бягане и клякане се стяга ,а въжето ако искаш да имаш слаби крака , защото най-вече от там се сваля.
казано от milosha на 27.08.11, 01:30:
Да кажа за прасеца - от това скачане всеки ден се е пооформил и стегнал, но знам и че става по-обемен от тренирането. Знам също и че ако човек иска да намали прасеца си - трябва да го претренирва, моето вписва ли се в тази категория от това, че скачам всеки ден без пропуск?
При този ръст и тегло не мисля, че трябва да се тревожиш за прасците. В повечето случай размера им е генетично заложен и трудно подлежи на корекция. Моите например, при всичкото ми скачане на въже, бягане, клякане, качване на стълби и т.н., за 15-те години, през които тренирам не се е увеличил дори с 1см ;)
27.08.11
09:02
И аз съм така - тичам, скачам, колело карам, упражнения за прасци правя - не са станали големи. А ако генетично ти е заложено, предполагам, че с доста по-малка натоварване ще са си големи.
Значи въженцето го оставяме като кардио за всеки ден, но ще трябва да добавя и клекове, за да стегна дупето. Тренирам си вкъщи, така че няма къде да бягам.
Остана само някой да каже за хранителния режим какво да направя и преди лягане ако много съм гладна какво може да мушна. :) И последно как да сваля от коремчето още малко мазнини, за да се оформи по-добре.
:) малко съм се психирала в този форум . Всъщност имам приятелка - 1.77м и килограмите и си варират около 50 :) Не спазва режими...може би се храни нередовно и неправилно(ежедневието и го налага) , но си е до ген :)
Тъй като докато си легна остават доста часове и все съм навън някъде, хапвам малко шоколад, вафла или нещо, което да ми даде енергия, но да не е прекалено калорично.
Яж след 18ч :) “Разбирачите” препоръчват протеини + мазнини....извара с ядки , мазна риба и т.н. ...абе яж нещо , което ти е по вкус и не съдържа/с минимално количество въглехидрати :) Но трябва да втикнеш още едно хапване :)
За “коремчето” - нямам идея...може би трябва да изключиш/намалиш джънка(шоколад/вафли)...особено вечер ..
Повечето знаем, че е хубаво да се вечеря до към 18ч и след това да не се яде нищо. В този ред на мисли, това е качествен режим, но за хора, които си лягат рано, а след като аз не съм от тях, какво ще ми препоръчате за среднощен глад? Какво може да си позволя в късните часове, когато гладът напира, а стомахът вече е влязъл в слийп моуд?
Това ми се вижда глупаво , както и идеите за слийп моуда....яж 2-3-4 часа преди сън :)
Трябва да отбележа , че не разбирам особено ...
Поздрави :)
Не е глупаво. Вечер метаболизмът е много по-бавен и колкото по-малко ядеш, толкова по-добре. Иначе си товариш стомаха, не храносмилаш и всичко се лепи едва ли не. Това мога да кажа аз по въпроса с прости думи, не че и аз толкова много разбирам. :)
Джънка, който ям като цяло е много малко, като част от общото ми меню. Може би тренировките ми не са достатъчно интензивни или не ги правя както трябва, за да има ефекта, който искам?
казано от milosha на 27.08.11, 13:36:
Може би тренировките ми не са достатъчно интензивни или не ги правя както трябва, за да има ефекта, който искам?
Не знам от кога тренираш, но на тренировките (каквито и да са) им трябва време да дадат резултат. В зависимост от целите и амбициите ти, това време може да варира от 6-8 месеца до години (което пък не означава, че веднъж постигнати резултатите ще се запазят без тренировки).
27.08.11
14:07
казано от milosha на 27.08.11, 13:36:
Не е глупаво. Вечер метаболизмът е много по-бавен и колкото по-малко ядеш, толкова по-добре. Иначе си товариш стомаха, не храносмилаш и всичко се лепи едва ли не. Това мога да кажа аз по въпроса с прости думи, не че и аз толкова много разбирам. :)
Дали вечер метаболизмът ти е много по-бавен зависи и от теб, от това какво правиш. Ако работиш, разхождаш се, движиш се, организмът ти е мобилизиран, действа си бързо. Ако лежиш с часове пред телевизора, много ясно, приготвя се за сън и забавя метаболизма. От край време имам хранене между 22 и 23 часа и то е богато на белтъчини и мазнини - така запълвам неприетите през деня вещества. Лягам си половин - един час по-късно и съм тип-топ. Никакво “товарене” на стомаха и никакво “лепене” - това са някакви криворазбрани схващания. Не се хващай за всичко, което прочетеш, най-доброто, което можеш да направиш, е да експериментираш (не до крайности, разбира се) със себе си, да проверяваш как твоето тяло реагира на различни режими и похвати. Освен че е интересно, това позволява да опознаеш тялото си, което е доста полезно.
Мнението беше редактирано от Miss Fight на 27.08.11 14:08.
@Margaritka - има половин година вече със сигурност, но тренировките ми минават през трансформации, тъй като научавам нови неща, последователност, упражнения... Но като цяло все са си леки тренировки, като гледам разни филми, клипчета и т.н., там се потят много повече и отделят много повече време на тренировката.
@Miss Fight - и аз дълго време съм се прибирала всяка вечер не по-рано от 03-04ч. и съм яла обилно какво ли не без да се съобразявам и си лягам след 30мин... В сравнение с тогава - сега ако не ям 3-4ч. нищо преди да си легна, сутринта се чувствам доста по-добре, то е и логично според мен. Този режим, за който говорих горе - да се вечеря до 17-18ч. и после да се ограничи хапването на каквото и да е, след което да си легнеш те кара да се чувстваш добре, но дори и така... Някак си корема ми все се поиздува в долната част като хапна нещо. Сякаш му личи всичко, което поема. Затова искам да го стегна възможно най-много долу, защото съм виждала много прибрани и оформени кореми, при които дори да хапнеш нещо по-обилно си остават стегнати и няма това характерно издуване. Като го стегна умишлено и напъна мускулчетата се прибира, но като го отпусна става това, което описах. :/
27.08.11
17:48
И аз съм усещала дискомфорт и издуване, с времето установих, че се получава от някои храни, които изключих и проблемът намира решение.
Експериментирай, изключвайки видове храни и може би ще откриеш решение.
От какви храни например? Аз по принцип ям почти всичко, ти например какво изключи? При мен ще е трудно да установя така...
И искаш да кажеш, че като ядеш нормално количество храна, за да се заситиш, не ти се издува изобщо корема?
Мнението беше редактирано от milosha на 27.08.11 18:39.
27.08.11
21:57
Когато не приемам тези храни, се чувствам идеално след хранене - и това е нормално. По принцип и аз не изключвам цели групи храни, така че беше трудно да установя кои ми създават проблеми. Обаче с малко търпение става - забележи след кои хранения се чувстваш добре и сравнявай с други, след които се чувстваш подута (ако е неоходимо, записвай си). Аз например забелязах, че се чувствам дискомфортно след ядене на домати и доматен сос, лук, чесън, лимон, люти и кисели храни, а също и кисело мляко понякога (в комбинация с някои храни). Няма универсални дразнители нито пък универсално прилятащи храни - всеки е различен, а също така и стомахът му, и целият му организъм. Следи се внимателно, това е важно, защото с малко търпение и самонаблюдение можеш да си решиш проблеми, които иначе ще те мъчат цял живот.
Аз не съм сигурна дали просто си въобразявам... Няма как да се нахраниш добре с нещо и да не се отрази на корема ти видимо и да се подуеш малко или много... Нали така?
Това не е тема за скачане на въже. Направи си дневник, или най-добре попрочети на момичетата дневниците преди това. На хиляди места е писано защо е супер тъпо да не ядеш вечер - разгледай, може да намериш някои отговори.
Качи някоя снимка да ги видим тия мазнини по корема, че с тая височина и 50кила ми звучи направо нереално.
Поздрави
То така и никой не ми каза със сигурност конкретно нещо за прасците. Интересуваше ме дали ще пораснат като цяло и дали пък от това “претрениране” всеки ден без пропуск скачане - няма начин, тъй като не им давам време да се възстановят?
Не знаех, че тук има дневници, видях твоя и е много добра идея. Мерси за съвета.
Снимка нямам с какво в момента, а iPhone-a е всеизвестен със смотаната си камера, така че може би по-натам. Аз съм сигурна, че никой няма да сподели мнението ми, но под мазнини имам предвид просто да го изчистя тотално корема и да се оформят и покажат повече плочките. Коремът ми е стегнат, но искам и в отпуснато положение да е така, а не да има и мека част - долу... Дано се изразявам разбираемо.
казано от milosha на 28.08.11, 12:53:
То така и никой не ми каза със сигурност конкретно нещо за прасците. Интересуваше ме дали ще пораснат като цяло и дали пък от това “претрениране” всеки ден без пропуск скачане - няма начин, тъй като не им давам време да се възстановят?
Ама ти май въобще не четеш. На два пъти твърдиш че не си получила отговор на въпросите си, а те са ти дадени в прав текст, не загатнати или нещо друго (headbang)
Явно не ги задавам правилно. Четох разни теми, в които хората искат да намалят прасците си и го правят чрез тренировки всеки ден без почивка. Това работи ли и намаляват ли наистина?
Това за корема, че не е оформен долу и има “мекичко” не е заради шоколадчета и джънк, защото не ям никакви. Позволявам си толкова рядко и малко на фона на цялостното си меню, че няма как да е от тях. Други идеи?
за да изпъкнат плочките на корема освен нисък % подкожни мазнини е необходимо да имаш и мускул, който да се покаже. може би ти трябва повече мускулна маса като цяло по тялото.
казано от milosha на 28.08.11, 14:55:
Явно не ги задавам правилно. Четох разни теми, в които хората искат да намалят прасците си и го правят чрез тренировки всеки ден без почивка. Това работи ли и намаляват ли наистина?
Това за корема, че не е оформен долу и има “мекичко” не е заради шоколадчета и джънк, защото не ям никакви. Позволявам си толкова рядко и малко на фона на цялостното си меню, че няма как да е от тях. Други идеи?
Не мога да си представя защо на 179см и 50 кг ще искаш да сваляш от прасец!? Както ти казах - прасеца е генетика, можеш да го оформиш, но да му промениш обиколката (особено за жена) е трудно (освен ако не е наистина много мазен, което НЕ е твоя случай).
Други идеи за корема - сериозни тренировки с многоставни движения. както вече ти каза Цецо, нямаш реална представа за тялото си.
Въпросът беше просто правилно ли е твърдението, което посочих или не... Питам, за да знам в случай че порасне дали има връщане назад чрез “претрениране”... Не съм казала, че сега искам да свалям от него. А и ако е вярно твърдението, то значи едва ли не най-много да го намаля, отколкото да го увелича. Това ме интересува.
За корема - да, вероятно ми трябва повече мускулна маса, за която трябва да променя менюто си?
Многоставни движения - поразгледах в нета за такива, но не видях нещо, което може да се изпълнява в домашни условия, може ли примери за такива, за да ги включа?
Аз пък ти казах - вярно или не, в близките 10-тина, 20 години няма да ти се наложи да прилагаш такива методи, ако в момента си със слаб прасец.
За корема - ако искаш мускулна маса, трябват тренировки, съчетани с правилно хранене.
Като за начало, погледни този сайт: www.bodyrock.tv , всичките тренировки са за домашни условия.
Именно, правилно хранене - какво трябва да променя в менюто си или да добавя и наблегна? Освен за повече пиле да хапвам не се сещам друго кой знае какво като коренна промяна :D
Попадах на тази мацка покрай темите, ето нейният корем например е изцяло лишен от мазнини и “мекичко” и няма значение какво хапва, тъй като гледах едно филмче, в което беше закусвала някакъв стек с гарнитура от картофи, домати и още нещо и по-късно я гледаме как прави интензивна тренировка с мега стегнат корем. Има много мускулна маса, но като цяло е слаба? Но сигурно се лъжа и на живо ще видя, че си е по-едра, отколкото в представите ми и няма как да е иначе толкова нацепен корема дори в отпуснато състояние?
казано от milosha на 28.08.11, 20:45:
Именно, правилно хранене - какво трябва да променя в менюто си или да добавя и наблегна? Освен за повече пиле да хапвам не се сещам друго кой знае какво като коренна промяна :D
Не си дала примерно меню, за да обсъждаме промени по него. не знам как пилето ще ти реши въпроса с корема, ако не тренираш и ядеш некачествена храна (към която пилетата също се отнасят, но това е една друга тема) ;)
Има много мускулна маса, но като цяло е слаба?
Това въпрос ли е?
Но сигурно се лъжа и на живо ще видя, че си е по-едра, отколкото в представите ми и няма как да е иначе толкова нацепен корема дори в отпуснато състояние?
Какво искаш да чуеш? Да, едра е и с мазен корем, ама на снимки и видео изглежда нацепена?? Еми, труди се мацката и има резултати. С достатъчно тренировки и правилна храна нейните резултати са постижими.
... няма значение какво хапва, тъй като гледах едно филмче, в което беше закусвала някакъв стек с гарнитура от картофи, домати и още нещо ...
Има много голямо значение.
Много добре си е закусила жената :). Като почнеш да тренираш като нея, не стек ами и цялата крава ще можеш да изядеш.
Мнението беше редактирано от ЛюбенК на 28.08.11 21:42.
:D
Ставаше дума, че не е слаба и фина, а по-едричка и здрава. Това е неизбежно ако иска да има толкова мускулна маса и да е така нацепена. Или бъркам?
Значи и аз трябва да кача мускулна маса и да “наедрея” като цяло, за да има и какво да се нацепи едва ли не... Сега в момента както съм слаба, нежна и фина, няма как да стане? :)
За менюто - казала съм общо в първия пост, но нека споделя например днес какво ядох.
Сутринта редовната закуска (както казах тя се измества доста късно и беше около 13ч., т.е. все едно денят ми започва тогава) - едно кис. мляко с мюсли, мед, сусам и ленено семе + нарязан пресен банан или ябълка.
Малко по-късно 5 сини сливи.
Към 16ч. си направих шопска - 1 домат, 1 голям корнишон, сирене, магданоз, зехтин и подправки.
Тук ми се губи, но имам спомен, че пак хапнах нещо малко.
Към 19ч. вечерях 2 яйца с жълтъци, белтъци - на тиган с червена чушка, домат и сирене.
В момента хапвам 1 ябълка и 1 круша.
От 1 седмица пак пробвам да не ям никакъв хляб и ми е доста по-леко на стомаха, разбираемо. Иначе ям само пълнозърнест с 6 вида зърна или фибри отгоре и винаги го препичам.
Мнението беше редактирано от milosha на 28.08.11 23:15.
казано от milosha на 28.08.11, 23:13:
:D
Ставаше дума, че не е слаба и фина, а по-едричка и здрава. Това е неизбежно ако иска да има толкова мускулна маса и да е така нацепена. Или бъркам?
Значи и аз трябва да кача мускулна маса и да “наедрея” като цяло, за да има и какво да се нацепи едва ли не... Сега в момента както съм слаба, нежна и фина, няма как да стане? :)
Зузана - едричка? :D Като за начало иди на очен лекар. ;) Мускулната маса е компактна, т.е. няма нужда да си едра за да си “нацепена”.
“Нежна и фина” предполагам трябва да се чете “без мускулен тонус и кльощава”?
Храната ти, както я описваш, е точно толкова, че да те поддържа 50 кг при ръст 179, ако ме разбираш ;)
Още веднъж ще повторя - за това, което искаш да ти се случи, ти трябват сериозни (а не само както ги описваш, “леки”) тренировки. С тях пък ще ти дойде апетит за повечко храна. :)
Фитнес ентусиаст такъв! Няма да се заяждам. :)
Иначе съм си писала и горе. От няколко месеца насам съм на такова хранене, иначе цял живот съм яла 4 пъти по-голямо количество, 4 пъти по-често, много джънк, чипсове и всякакви месца, луканчици, пастърми и т.н. Не съм била повече килограми. ;)
Аз имам чувството вече, че женките в тези темички искат да се изфукат колко са фини. Схемата е ВИНАГИ една и съща. Първо: ама дайте съвет как да отслабна. Второ: ям по една ябълка, но през ден защото ако е всеки ден, надебелявам. Е, тук-там шоколад и вафла, че съвсем ще пукна. Трето: не искам и ГРАМ мускул. Четвърто: каквото и да напишеш във въпрсните теми, все тая. Просто никой не чете, няма полза от коментарите, няма и да има при условие, че идеалите на двете “страни” тотално се разминават. Поради това стигам до извода, че тези женички съвети не искат, а само искат да си напишат “аз съм 180 и съм 50 кг”.
Съжалявам, че така грубо схематизирах ситуацията, недостатъчното въглехидрати и тренировките понякога ме правят лееко агресивна...ако мога да се оправдая (blush)
казано от milosha на 29.08.11, 14:13:
Фитнес ентусиаст такъв! Няма да се заяждам. :)
Иначе съм си писала и горе. От няколко месеца насам съм на такова хранене, иначе цял живот съм яла 4 пъти по-голямо количество, 4 пъти по-често, много джънк, чипсове и всякакви месца, луканчици, пастърми и т.н. Не съм била повече килограми. ;)
Защо да се заяждаме...каквито въпроси задаваш, такива отговори получаваш ;)
Това, че си ядяла голямо количество джънк и не си качвала килограми, в никакъв случай не означава, че си се хранила здравословно, или че ти се е отразявало добре. Самия факт, че с такъв ръст си килограми, които на мен ми се струват поне с 10 под здравословното говори достатъчно.
Честно казано не мога да разбера каква точно информация искаш да получиш чрез темата си, така че ще съглася с Анелия и ще ти пожелая успешно справяне с “огромните прасци” 8-)
аз си мисля, че глобалният извод от цялата тема е, че авторката има нужда да качи кг (а не да сваля). Ноо, само тя не е на това мнение. При това положение, отговорите, които търси, няма как да ги намери в този сайт/форум. Би било добре да търси някъде другаде.
Абе аз ли не се изразявам правилно? Нито искам да качвам, нито искам да свалям :) Чувствам си се перфектно в тялото, което имам в момента, но ми се ще корема да се оформи още повече и дупето евентуално да се стегне и оформи също.
Питам за целта какво трябва да стане и какво да променя в менюто си - само с тази цел съм споделила вчера какво съм яла, като е бил от по-слабите дни, тъй като нямах и много време за повече тъпчене. Повече тренировки - какви? По-различна храна - каква? Повече мускулна маса - как? Сваляне на мазнини, за да се оформи - как?
Всичко това ти беше написано в темата. Вземи я прочети наново, защото няма как друг да го направи вместо теб.
Нищо конкретно не ми е казано... Като например - яж 3 шопски, вместо 1. Яж по 2 пил. пържоли на ден. Сутрин замени млякото с еди кво си. Вечер преди лягане хапвай друго. Като цяло наблегни на нещо си.
Сваляне на мазнини - не яж джънк. Не ям, само това ли е?
Повече многоставни упражнения - това ли ще ми оформи и стегне дупето и корема?