15.08.11
19:10
Здравейте на всики искам да ви попитам относно програмата ми.Тренирах пет месеца без прекъсване но вече от 4 месеца съм спрял и съм решил след 1 месец пак да започна но тоя път по сериозно.Бих искал да изразите мнение за програмата по която съм избрал да тренирам понеже аз не съм много компетентен и може би има нужда от някакви корекции.Мисля 1-вия месец да съм на кръгова и след това да започна на нея като след като започна на нея ще започна да пия някакви витамини +бирена мая.С храненето съм запознат така че не е нужно да ме подсещате че 90% е хранене 10 % е трениране и т.н.Ето я и програмата,която е разделена на 2 тренировки 3 дни в седмицата 2-3 минути почивка между сериите и с интензивност 80-90%.Целта ми е да кача много сила последвана от мускулна маса!
Трен 1:
1. Клек - 5 серии по 3-4 повторения
2.Лег - 5 х 3-4
3.Горен лег - 5 х 3-5
4.Сгъване на щанга за бицепс - 5 х 3-5
Трен 2:
1.Тяга - 5 х 3-4
2.Набирания с тежест - 5 х 3-5
3.Раменни преси - 5 х 3-5
4.Френско - 5 х 3-5
Това е програмата очаквам вашето съдействие
19.08.11
15:32
Дайте съвет де.....
19.08.11
16:14
1вото нещо което забелязах е казваш че ще тренираш с голям интензитет но все пак почивките ти са по 2-3 мин което за мене си е чиста пенсионерска тренировка после до сега не си тренирал сериозно а отиваш на 5х5 едва ли не което не мисля че е удачно и още нещо тренировките не са 10% от цялата работа а са 100% а храненето е другите 100% така че всичко е свързано потренирай на кръгова програма и после направи една добра горна/долна част в 4 дни още 2 месеца така тялото ще даде най-добър резултат от към базово развитие на мускулатура и сила
Интензивноста няма нищо общо с почивките. Нормално е като тренираш с висока интензивност да почиваш повече между сериите, пък и целта тука е сила.
Иначе, програма като програма, пробвай я и ако я изпълняваш както трябва, ще има ефект.
29.08.11
02:02
Благодаря за отговорите!Искам да ви попитам дали не е по удачно да се върна на старата си програма на която тренирах до преди да спра общо 5 месеца тренирах на нея но след 3-тия имаше лека промяна в упражненията,а иначе докато тренирах на нея качих 7 кг без добавки! А ето я и нея:
Трен 1:
1:Клек - 4 х 10
2:Лежанка - 4 х 8
3:Горна Лежанка - 4 х 8
4:Сгъване за бицепс с щанга - 4 х 8
Трен 2:
1:Набирания - 4 х 8
2:Чукове - 4 х 8
3:Раменни преси - 4 х 8
4:Френско - 4 х 8
Почивки между сериите 2-3 минути!
29.08.11
05:49
казано от HammersInsteadOfHands на 15.08.11, 19:10:
Целта ми е да кача много сила последвана от мускулна маса!
Ако целта ти остава това, първата цитирана програма - с тройките,е за предпочитане. Ако ще правиш нея, малките мускулни групи не би следвало да са ти с голяма отн. тежест в програмата. Ако ги правиш все пак, добре е да са упражнения възможно най-не изолиращи. Примерно за рамо може да пробваш http://www.t-nation.com/img/photos/2009/09-113-training/13b.jpg
За трицепс вместо френско, вдигане от лег с раменен хват...
29.08.11
15:27
Вече не знам и аз каква ми е целта .. искам просто едновременно и сила и ММ и май най-добре е да си започна на старата програма, на която имах прогрес и качих 7 кг.Според вас коя от двете програми е по-добра за начинаещ като мен,въпреки че са с различно предназначение?
31.08.11
14:37
Някой ще каже ли нещо по въпроса понеже скоро започвам фитнес и не знам по коя програма да тренирам... кой е по удачния вариянт...
Все едно, те са еднакви, само си променил сериите и повторенията. А тях може да ги сменяш редовно.
31.08.11
23:30
Ок значи реших да направя така първите 4-5 месеца ще тренирам на програмата с повече повторения и след това ще премина на програмата с 3-5 повторения.