Кардио "цикли" и почивки

MF

29.08.11
21:35

Здравейте. Ето още една тема, върху която разсъждавам напоследък и която провокира любопитството ми относно вашето мнение.
До скоро правех по 3 силови тренировки седмично. От скоро обаче правя и хийт кардио сутрин на гладно в дните между тренировките. Получава се: силова, кардио, силова, кардио, силова, кардио, почивка. Засега се чувствам добре. Но. Очаквам в даден момент този “цикъл” да ме изтощи, та въпросът ми е - колко време горе - долу (защото всичко е субективно) е добра идея да се продължава подобен режим на трениране? Освен претрениране, желая да избегна и “привикване” на организма към даден тип натоварване (тогава ефективността му намалява), така че, предполагам, “цикълът”следва да включва кардио  даден период от време, после да се почива от него, после пак...?
Моля, споделете мнението  и опита си и ме поправете, ако греша някъде по пътя на логиката.

29.08.11
21:42

Здрасти :) Аз бях на подобен цикъл силова+кардио, почивка, силова+кардио почивка силова+кардио, кардион ,кардио
за близо месец, да ти кажа не се привиква много лесно , защото до последно си се задъхвах  на кардиото. Иначе предполагам 1.5- до 2 месеца няма да има проблем да си ги връткаш. После може да намалиш кардиото за сметка на силовите

29.08.11
21:45

Всичко е строго индивидуално Ягодке,и зависи най вече от:
-годините ти
-Фитнес стажа
-Лайфстайла ти
-Ежендевието,обстановката на работа,вкъщи,колко почиваш,с какво се храниш и тнт
-Психическата кондиция
-ДОбавките които приемаш(о да)

Сега,ако ти кажа 3 месеца,няма да е истина :) Всичко зависи от теб самата и обективно-субективните фактори по горе

Апропо,в младите си години съм карал 6(шест) месеца на кисело мляко и пшеничен зародиш,и яйца,без да почувствам умора или дискомфорт,приключи един ден когато случайно минах покрай кебабчийница,и тогава,за пръв път и последен в живота ми,слюнкоотделих на стуйки вътре в устата си

29.08.11
21:49

Я да соделя. :)
От около година и половина насам имам практика да тренирам всеки ден, а се случва и по два пъти на ден. Ако няма друго, поне йога има, а тя в повечето случаи хич не е лека. Към спортните дейности не включвам карането на колело, дългото ходене, плуването или гмуркането - те са си ежедневие през лятото. Тук-там вмъквам по някой почивен ден, който обикновено съвпада с ПМС. За пръв път преди две седмици имах 3 поредни нетренировъчни дни - на третия се чувствах като дроб :D
Понякога се чувствам леко претренирала, но си го компенсирам с повече ядене и следобеден сън. В общи линии ми е ясно, че излишно много се товаря, но се чувствам криво ако бездействам. Май имам нужда от професионална помощ. :D
ПП: Като прочетох горния пост се сетих, че добавки рядко ползвам, но в последно време си позволявам разни енергизиращи.
ПП2: Само да уточня, че горното важеше с пълна сила и за моментите, когато ми се е налагало да работя по 12 часа на ден, 6 дни в седмицата.

Мнението беше редактирано от Margi на 29.08.11 21:57.

MF

29.08.11
23:23

Марги, и аз съм така от известно време - спорт всеки ден. Страхувам се обаче да не се доведа до срив. Сега съм почивка и имам възможност да спя и да се храня вкъщи, но, както каза Деан, зависи от обстоятелствата и възможностите. Когато умът ми е зает с работа, енергията започва да не достига.
П.п.: и аз мразя да бездействам, ако ще се преглеждаш, запиши час и за мен.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1