Абе крем супата не успях да я свъртя, защото до преди малко продавах колата на един приятел и огледът й продължи дълго. Впрочем, ако някой се интересува - Мицубиши Галант 1992г за 500лв, 2.0 180коня, спешъл едишън (1000броя произведени), но има забележки... Това не е тема на дневника ми де.
Днес:
1.10.30 - обичайната закуска - 2 сандвича + минерали
тренировка
2.14.00 - кашкавал пане, таратор и домат (снимка)
тренировка
3.22.00 - диня със 100гр сирене
Тренировка 1 бе гърди, с 2 бе бицепс.
Течности - 3л вода и 1 чаша бира.
Днес си поръчах халките - http://www.ringtraining.com/shop/elite-rings.html
Започвам да се набирам на лостове и да увеличавам силата в бицепсите, та като ми пристигнат (след ок.2 седмици) да посвикна с набиранията, кофите... Вече нямам търпение :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 18.08.11 22:40.
Онзи ден:
1.закуска - сандвичи
2.обяд - ципура на тиган (снимка)
3.вечеря - 5 бъркани яйца и сирене
Вчера:
1.закуска - сандвичи
2.обяд - 3 цели яйца и кисело мляко (снимка на млякото- 3кг Родопчанка - много е силно; маслото също :) )
3.вечеря - скара (снимка)
Имаше и много работа из градината
Днес:
1.2 сандвича - 1 с масло, сирене и мед, 2 с лютеница и сирене
печене и бачкане
2.скара
3.мляко с мед
4.към 20.30 - Хепи суши :)
Тренировките ги няма, но имаше по-изтощителна работа из градината.
Течностите бяха на високо ниво - онзи ден ок.3л, вчера над 4л и днес ок.4л.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 21.08.11 19:19.
Вчера:
1.09.00 - дежурните 2 сандвича с ръжен хляб Вита, 100-тегр шунка и кашкавал :) + минерали
колело
2.14.00 - 1 цяла скумрия на скара с броколи
3.17.00 - 3 цели яйца на тиган
4.20.00 - 1 свинска пържоа и 1 картоф задушен
по-късно хапнах няколко парчета диня и 2 ябълки
Тренировка - колоездене 20км
Течности - 3л
Взех решение за следваща промяна в тренировъчната си практика :) Щангите и дъмбелите ги оставям (на този етап поне) и преминавам на тренировки със собствено тегло. От известно време подготвям почвата - тренирам по лостове и успоредки, които ми отнемат време и затова си поръчах гимнастически халки - EXF Rings, купих си и стойки за лицеви опори на Харбингер и у нас разполагам и с една 16кг пудковка. Мисля това оборудване да ме съпътства през следващите няколко години на трансформация, които съм запланувал. Целта в дългосрочен план си остава 90кг. Целта в тренировките е да се усъвършенствам в халките, но НЕ като гимнастик (би било нереално), а просто да развия сила и издръжливост и да усвоя добре тренировките със собствено тегло, което в момента ми дава доста доба работна тежест с моите 102кг (дотук стигнах с чистенето; продължавам, но бавно надолу - имам още 20 дена за да падна на 100кг).
Мисля да закрепя халките си по начинът, показан във видеото с анкер болтове, но нямам идея дали се продават подобни у нас. Сега ще се разходя до Практикер и Бриколаж. Ако някой има други идеи, нека сподели :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 23.08.11 11:19.
23.08.11
11:45
тюх...един съученик работеше в “Киров” и ми е разказвал за анкерите и беше доста впечатлен от химическите анкери, ама нали не станах инженер и не му обърнах много внимание.
Какво представляват тези химически анкери? Тези от клипчето ги намерих в Практикер на фи 14 за 10лв - държат до 250кг всеки.
Взимай стандартен анкер за бетон 12х80-100 или 14х80-100, химическия анкер никак не е е удачен за твоите цели да не кажа и несигурен.
Ами това не е точно стандартен анкер, но ще свърши идеална работа . Гледай анкерите да са на читав производител Hilti, Fischer, Wurt, същото важи с пълна сила и за карабинерите.
23.08.11
13:34
Аз мисля,че си взел много добро решение за тренировки със собствено тегло.Мисля че този тип трениране ще те развие по друг по различен начин,от изолираните движения.При по висока интензивност ще развиеш по голяма сила и издръжливост,също така мобилност.А горенето на мазнени ще бъде по продължително и видимо за кратко време.Ще следя с интерес темета :):):) А може и акъл да давам,ако ми е разрешено..
Тези са на блек&декер. Карабинери не съм търсил още.
казано от Мариан Йорданов на 23.08.11, 13:34:
А може и акъл да давам,ако ми е разрешено..
Е, то си е направо препоръчително - в тази област съм много бос все още :D
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 23.08.11 13:38.
23.08.11
14:08
Още един полезен уред който може да се добави към домашните уреди.Аз сега започвам с него.А за тренировката като цяло с собствено тегло,аз започвам със стречинг на цялото тяло,поне 5 мин интензивна загрявка на ставите.Кръговите тренировки ми се отразяват по добре,имам в предвид 1 серия лицеви,1 серия набиране,1на серия кофички или клякане,Гледам да се редуват,бутащи(лицеви),дърпащи(набиране) или обратно.Повторенията ги правя колкото мога,не броя.Зависи колко интензивно можеш да си позволиш да тренираш.Като цяло пулса се качва много и трябва да се внимава.А упражненията като методика са ти ясни. http://vbox7.com/play:66ee8332
Мнението беше редактирано от Мариан Йорданов на 23.08.11 14:09.
Българският чувал е готино пособие и преди време се бях навил да го поръчам от един шведски сайт, но излизаше доста дебело (ок.250$ без доставката). Намаляваха ми цената с 30%, ако купя 5броя, но нямаше как да ги продам после въпреки по-добрата цена (у нас хората не са много платежоспособни). Имах възможност да опитам една хоум-мейд-ка, но не беше добре направена и по краищата телта, с която бе захваната гумата бе пробила облицовката и ми пораздра кожата. Иначе, да, приятно се тренира, защото като замисъл е удобен уред за суингове, клекове, въртене.
Загрявката винаги ми е била ок.5-7мин и е включвала стреч. Сега може да увелича стречването. Лостовете никога не са ми се нравили поради фиксираната им позиция, затова прибегнах до халките.
Впрочем нямам си палто, но си имам копче (снимка) :D
И стойките за лицевите ги цъкнах - много са удобни, почти не се усеща напрежение в китките.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 23.08.11 16:50.
Тези дни имаше 2 тренировки - вчера и в сряда - вчера бях на успоредката, а онзи ден лицеви и набирания на лост, които още ме мъчат - правя 5 чисти набирания широк хват. Така бе и преди 3 години, започнах от 4 и за 3 месеца стигнах до 12. Вчера направих и 15км колело. Храната вчера бе:
1.10.00 - един ‘поръчков’ дюнер с много месо и без пържени картофи, за което си плащам де
колело и успоредка
2.14.00 - пилешка супа с 1 цяло бутче
3.19.00 - патладжан пълнен с кайма и кашкавал (снимка в привършил вариант)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 26.08.11 10:41.
Днес:
1.10.00 - 3 цели яйца на тиган със сос от домати, босилек и нарязани масини, поръсени със сирене (снимка)
2.14.00 - дюнер без картофи и с много месо (снимка)
3.20.00 - 400гр риба тон на тиган и 1 домат (развали се снимката)
4.23.00 - изпекох 150гр белен суров бадем във фурната и жулнах 1 бира 330мл...покрай мача :) (снимка)
Тренировка - почивам
Течности - ок.2л.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 26.08.11 23:01.
27.08.11
00:57
бадемите белени ли си ги купуваш?
Да, от карфур, насипно. Но принципно си ги ям сурови :) Белените ми допадат повече на вкус, т.е. по-скоро я няма обелката, която да го разваля :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 27.08.11 01:06.
27.08.11
09:48
май ще е по-добре да си ги купиш с обелка, накисваш ги за едн авечер, сутринта или ги белиш и ги ядеш така или ги белиш и ги слагаш във фурната.
имаше една теория че като почнат да мухлясват бадемите и ги белят и ги продават пак. дори да не си привърженик на нея, пак мисля че накисването е добра идея.
Ха, интересно, не съм знаел за този номер от страна на доУните продавачи. Принципно ме съмнява там да правят този номер, защото съм виждал как зареждат кутиите с едни големи чувалчета, но нали сме в България, та знае ли човек...
офф:
Друг вариант е да ги накиснеш за 30 секунди във вряла вода. После ги вадиш и ги поставяш върху кърпа. С нейна помощ обелките се отстраняват много лесно.
И винаги трябва да имаш едно на ум за големите вериги магазини!
Почивните дни възстановявах на вилата, че ми се понатрупа умора от новите тренировки. Храната бе обичайната за там - BBQ, много салати, плодове и минимално количество въглехидрати; по 3 хранения на ден. Малко над 101кг съм и имам още 10 дена да стана 100. Все още си чакам халките, но през това време заяквам на лостовете и поразцъквам пудовка.
Maлко размисли: street fitness тренировките ми се отразяват доста благотворно - чувствам се в добър тонус, сякаш чистя по-лесно (това не мога да го заявя категорично, защото от сравнително скоро започнах, но хубавото е, че бързо свиквам и подобрявам постиженията си. Доста по-силен съм на успоредката отколкото на лоста, но това винаги си е било така. Сега целта ми е да изравня двата уреда. От тук си правя изводи, че като цяло силата в гърба и бицепсите е по-малко отколкото в трицепсите и гърдите (като се замисля с оглед на доскорошните ми тренировки, това пак е нормално).
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 29.08.11 13:40.
Днес:
1.10.00 - 70гр фусили, 100гр пуешка шунка, 40гр кашкавал и доматено сосче с маслинки (снимка)
колело и лостове
2.14.00 - ок.400гр пресед сафрид с купичка таратор (снимка)
3.18.00 - купичка кисело мляко (ок.500гр), полято с мед (снимка)
4.20.15 - миш-маш с купичка таратор (снимка)
Тренировка - 15км колоездене; 5 серии по 8 повторения набирания с различни хватове; 5 серии по 10-12 кофички
Течности - за момента 2литра
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 29.08.11 20:25.
С извинение, но не мога да си избърша дупарката от мускулната треска в гърба... :D Не се бях набирал от 3 години. Поне 2 дни ще ми трябват за възстановяване. Чудя се дали да не прибягна до някоя друга доза протеин или амино.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 30.08.11 10:35.
Според мен е нормално да имаш такава умора- ти преди тренираше с леко, а собственото ти тегло е много повече от тежестите, които си ползвал до сега... и няма нищо неестествено в това, че правиш повече кофички от колкото набирания : ) С времето ще се адаптираш и ще се възстановяваш по-бързо.
30.08.11
10:43
Стоянчо, ела да се кросфитнем някой път... тогава пак ще поговорим за мускулна треска, но категорично е по-приятно. :)
30.08.11
10:56
казано от Скота на 30.08.11, 10:37:
Според мен е нормално да имаш такава умора- ти преди тренираше с леко, а собственото ти тегло е много повече от тежестите, които си ползвал до сега... и няма нищо неестествено в това, че правиш повече кофички от колкото набирания : ) С времето ще се адаптираш и ще се възстановяваш по-бързо.
Не съм съгласен. Човек трябва да прави повече набирания отколкото кофички, не знаеш ли? Ц-ц-ц, даже 3-но повече, това му е в анатомията! И освен това, има един нов американски анабол - креатин моно-нещо-си - с който можеш дори 4-но повече да направиш!!!
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 30.08.11 10:59.
казано от Скота на 30.08.11, 10:37:
Да, тренирах на принципа много бавно изпълнение и леки килограми, което също дава своите плюсове (обемът на мускулатурата си остана същия, въпреки ниските работни тежести). Принципно съм минал през няколко периода - 1.много тежки тренировки (серии на 120 лег, 140клек и тяга, което предвид травмираното коляно е много, 120кг гребане с Т-щанга, раменни преси със 70кг, скотово на 50); 2.след това минах на 1 идея по по-леко натоварване предвид болежките, които ми донесоха тежките тренировки (+сериозна травма на рамото, която ме преследваше близо 2 години) - горе-долу от тогава пиша във форума; 3.после 1 година тренирах само с пудовки; 4.идва периодът на леките тежести и бавното изпълнение (също 1 година), 5.за да стигнем до ден днешен и тренировки със собствено теглго :)
Като малък (14-16 годишен) се набирах в пъти повече, а кофи можех да направя 3-5 :)
казано от Георги Николаев на 30.08.11, 10:56:
Човек трябва да прави повече набирания отколкото кофички
Именно. Обикновено начинаещите могат да се наберат 2 пъти, но не могат и 1 кофичка да направят.
казано от Кольо Пияндето на 30.08.11, 10:43:
Стоянчо, ела да се кросфитнем някой път... тогава пак ще поговорим за мускулна треска, но категорично е по-приятно. :)
Няколко пъти съм се канил. Ще цъфна някой път, при удобно време :) Не толкова за тренировката, а по-скоро за приятелската атмосфера :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 30.08.11 11:04.
Да аз визирам точно предходния период с по-леките килограми, а не че въобще само с леко си тренирал. Иначе аз също правя малко кофички- да кажем 10 и то трудно, а набирания до 15 стриктни съм стигал... но пък повечето хора, които познавам независимо от стаж правят повече кофички отколкото набирания- та не знам- явно си е до структура индивидуално : )
30.08.11
11:13
Ш-ш-ш, дай да правим партия за американския анабол, може и за ПРОТЕИН (ама пада пишкатка от него, затва ще го пием само в тренировъчни дни) и ша изкъртим лостовете! Майната им на успоредките! Колко пъти да ти казвам, човек е биологично програмиран да прави повече набирания на една ръка с тежест отколкото кофички!!!
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 30.08.11 11:14.
30.08.11
12:48
казано от Стоянчо на 23.08.11, 16:46:
Българският чувал е готино пособие и преди време се бях навил да го поръчам от един шведски сайт, но излизаше доста дебело (ок.250$ без доставката). Намаляваха ми цената с 30%, ако купя 5броя, но нямаше как да ги продам после въпреки по-добрата цена (у нас хората не са много платежоспособни).
да почерпиш евентуално... :
http://tekami.eu/2009-11-17-16-11-58.html
казано от Мак Сим на 30.08.11, 12:48:
Българският чувал е готино пособие и преди време се бях навил да го поръчам от един шведски сайт, но излизаше доста дебело (ок.250$ без доставката). Намаляваха ми цената с 30%, ако купя 5броя, но нямаше как да ги продам после въпреки по-добрата цена (у нас хората не са много платежоспособни).
http://tekami.eu/2009-11-17-16-11-58.html
Е, да но има разлика във вложените материали. И въпреки това, ‘скандинавските’ български торби пак не трябва да струват над 100, 150лв. Сега вече си тренирам с пудовки и не мисля да инвестирам в чувала, но благодаря за линка, ще насочваме желаещите да се сдобият с такова пособие натам. :)
30.08.11
13:42
казано от Стоянчо на 30.08.11, 13:31:
казано от Мак Сим на 30.08.11, 12:48:
http://tekami.eu/2009-11-17-16-11-58.htmlЕ, да но има разлика във вложените материали. И въпреки това, ‘скандинавските’ български торби пак не трябва да струват над 100, 150лв. Сега вече си тренирам с пудовки и не мисля да инвестирам в чувала, но благодаря за линка, ще насочваме желаещите да се сдобият с такова пособие натам. :)
Сигурно има разлика в материалите, но в качеството - няма.Ползваме такава вече година и половина и е супер.Даже сме я пренатоварили в килата.Ако я включиш в тренировката няма да сгрешиш :)
Да, мога да помисля над този достъпен вариант...то си е направо без пари! :)
Около 200 лв излиза 17кг торба от тези кожените на Иванов. Произвеждат ги в Твърдица.
Успех с новата схема.
Нещо като моментната ми форма... Щеше да е добре да се бях снимал и преди 2 месеца с +7кг, но да речем, че сега съм на средата на пътя. Още 10 трябва да сваля до другата пролет!
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 30.08.11 16:39.
Днес: слаба, почти никаква активност, гледам да си почивам (още малко до работа). Супер силната МТ става все по-търпима с всяко изминало ядене :) Бащата има РД и затова си позволих освен суши за вечеря и няколко хапки от десерта на жената. Та, храната:
1.10.00 - 70гр пълнозърнести фусили, малко масло, 1 препълнена супена лъжица мед и 100гр сирене
2.14.00 - останалият от вчера миш-маш, с мръвка (снимка)
3.17.00 - 400гр кисело мляко
4.20.00 - Хепи суши, половин комбо, т.е. 14 парчета :)
Тености - 2л вода и 1 малка и 1 голяма бира
Тренировка - тц
Смятам да си купя ръкавици, защото тия лостове и успоредки (а скоро чакам и халките) усещам, че ще ми правят доволно мазоли. Отделно и хватът ще се подобри. Хвърлил съм око на тези - http://shop.bb-team.org/harbinger-rakavitsi-pro .
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 30.08.11 22:04.
30.08.11
23:30
мисля че двама мои познати имат такива. на единя се скъсаха за 1 година носене и пране всяка седмица. другия ги ползва само за набирания и пудовки и ги пере...не знам дали ги пере всъшност. мисля че изкара 2 години с тях. само се надявам да говорим за едни и същи ръкавици и да не вземеш да се надъхаш и да ги скъсаш за 2 месеца :)
Найс, а?! :D Нямам търпение да ги шибна в тавана :D Взех и едни фитили. Утре ще трябва да си купя 2 карабинера и бургия фи14. Впрочем каква трябва да бъде? За бетон?
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 31.08.11 17:16.