Военна подготовка

02.09.11
01:30

Някой може ли да даде предложения за тежък режим за трениране навън. След година ще ставам военнен и смятам от сега да почвам с тежките тренировки. Освен лостове, много лицеви и бягане с тежести, други идей?

02.09.11
01:44

Фитнес?

02.09.11
06:59

Кросфит :)

АЧ

02.09.11
08:23

Кросфит на лостовете !

02.09.11
12:16

казано от dragovich на 02.09.11, 01:30:

.... Освен лостове, много лицеви и бягане с тежести, други идей?

направо махни и лостовете и лицевите...в армията всичко е бягане

АЧ

02.09.11
12:21

казано от Solomon Kane на 02.09.11, 12:16:

.... Освен лостове, много лицеви и бягане с тежести, други идей?

направо махни и лостовете и лицевите...в армията всичко е бягане

Самнявам се да е само бягане. Като ти кажат направи 50 лицеви и 20 набиранки... ;) Тренирай си ти на лостове, тичай и ще имаш подготовката.

02.09.11
12:30

Абе махнете ги тея лостове и лицеви както казаха. Норматива за най-суровата армия в света- Френския чуждестранен легион е 4 набирания 30 лицеви и 45 коремни. Бягането обаче е сувалки 20х10 т.е 2 км спринтове за време. След назначаването има 4 седмици базови тренировки- да познахте! Всяка сутрин по 7-8 км крос със 40кг пълно бойно снаражение. След тези седмици вече ще ви трябва солидно количество сила- набирания, силови, коремни, катерене на въже със/без крака и т.н. Но до това време 100% ще имате силата да ги направите.
За сега най-добрият вариант ми се струва кросфита от тези неща изброените :)

Мнението беше редактирано от Абазаба на 02.09.11 12:31.

02.09.11
12:31

Тренирай яко секс :D

P.S. и аз съм за кросфит! :)

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 02.09.11 12:32.

Който не е гледал ‘’Легионерът’’ със Жан Клод той незнае за какво става въпрос :D В съвременната армия е по-вероятно да прекараш повечко време зад мерника отколкото на земята или в окопите :)

02.09.11
12:50

казано от kristiancho на 02.09.11, 12:42:

Който не е гледал ‘’Легионерът’’ със Жан Клод той незнае за какво става въпрос :D В съвременната армия е по-вероятно да прекараш повечко време зад мерника отколкото на земята или в окопите :)

Ами да ти кажа, мога да говоря само за Легиона.. Там не е така, доста съм чел, бях се надъхал да ставам легионер. Там близо 1 година учиш строева подготовка , бягане и т.н чистене. Смятай дори карти не им дават да разчитат- мислят ги за големи тъпоглавци, новобранците.Ако се справяш със всчико ок, евентуално след година две ще ти дадат един Фамас със халостни и ще те понаучат да стреляш. За други армии не знам как е. Вече автора трябва сериозно да разгледа по нета за информация.

02.09.11
14:39

казано от kristiancho на 02.09.11, 12:42:

Който не е гледал ‘’Легионерът’’ със Жан Клод той незнае за какво става въпрос :D ....

е, аз го гледах докато бях в армията. явно това ме прави два пъти по-голям специалист :)
ташака настрана - виж нормативите за физическа годност на БА

Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 02.09.11 14:41.

“един войник трябва да може да стреля, да тича и да мята гранати.”
ако нямаш конкретен норматив за който да се готвиш и конкретно представяне(за да се знае върху какво трябв да работиш), то няма как да ти се даде съвет.

П.П.

Совалки 10х10 метра. Бягане 1000м крос,лицеви опори за 1 мин и коремни за 1мин. набиранията ги махнаха тая година.
За оценка 6 кроса трябва да е за 3мин и 20 сек.Совалката 26 сек.
А има и скок от място 2.30см . ПО 48 са коремните и лицевите.Динамична гъвкакост незнам ама май имаше за 30 сек. 24 пъти! И падане през рамо само оценка да/не!

http://forums.data.bg/index.php?showtopic=2000813

Мнението беше редактирано от Цветан Василев на 02.09.11 14:54.

02.09.11
15:34

не знам дали в сегашната ни “армия” има изобщо някакви нормативи за физическа подготовка, а ако случайно ги има, дали и 10% от настоящите военни, ще могат да ги покрият ;)
а ако търсиш функционална сила - кросфит

02.09.11
16:12

12 набирания, 1 км за 3.20-3.40 за отличен, 10х10 совалка - не помня норматива, 100 метра под 14,5 сек., 30 бр лицеви(това не беше задължително).

Много зависи от поделението, в което си...А ако си във НВУ - там всеки курс си има различни нормативи, които ще научиш на място и с времето им...;)

Дълги кросове, спринтове, преходи в планината с тежка раница, всякакви упражнения със собствено тегло, базови движения - това ще ти е от полза.

02.09.11
16:17

казано от Ramon Dekkers на 02.09.11, 12:30:

Абе махнете ги тея лостове и лицеви както казаха. Норматива за най-суровата армия в света- Френския чуждестранен легион е 4 набирания 30 лицеви и 45 коремни. Бягането обаче е сувалки 20х10 т.е 2 км спринтове за време. След назначаването има 4 седмици базови тренировки- да познахте! Всяка сутрин по 7-8 км крос със 40кг пълно бойно снаражение. След тези седмици вече ще ви трябва солидно количество сила- набирания, силови, коремни, катерене на въже със/без крака и т.н. Но до това време 100% ще имате силата да ги направите.
За сега най-добрият вариант ми се струва кросфита от тези неща изброените :)

Бе, айде не говори за неща, които не са ти ясни...;)
Най-суровата армия...а най-печената?Руската?Немската?Британската?Американската?
20х10 все още прави 200, не 2000 ;)
Сутрешния крос не е със снаряжение и има доста други неща, за който лостовете и гимнастиката е само в плюс ;)

02.09.11
22:10

Бих слушал тези, които са с достатъчно житейски стаж и са били в армията, отколкото тези които са чели,гледали, слушали, гадали...

02.09.11
22:25

Хубава тема!Като гледам,повечето от вас май не са стъпвали на плац...за съжаление,особено по мое време си беше  “преживяване”
Как ви звучи,дошъл бащата да ме види и за да мога да отида-50 лицевки за отскок пред млад-сержанта(да е жива и здрава майка му и сестра му ),и така всеки път,когато му хрумне
Сутрин-в 5,няма зима ,няма лете-зарядка на плаца,като винаги си по потник,ако ще и -30 да е,няколко пъти ми е оставала кожата на ръцете по асфалта

Най отвратителното нещо ми беше марш-скока с противогаз и пълно бойно,и ако си с лопата добре,тия киркаджиите оставаха без крака,или с надупчени такива......и за да го направеха още по гаден,след 10тина километър някъде ни шибваха по стената на един микроязовир,и тамън в центъра на стената идеше команда-Атом ОТЛЯВО....а в дясно язовира...
Веселба дами и господа
Най големия купон беше на един 20 дневен полигон(небезизвестния Корен,на младите няма да им говори нищо) където освен всичко друго се бягаше с по 3 гаубични снаряда в раниците,в една 20 сантиметрова кал)....и така 25 дни без баня
Поделение 22 000,или както му викаха 22 000 усмивки

Ех спомени....като си спомня колко съм пращал новобранците,особено тия от Враца за въздух с 2 кофи....ама няма компресия,бегом обратно...
Що я махнаха!

Мнението беше редактирано от Dean Petrov на 02.09.11 22:43.

03.09.11
09:07

то и аз най-якото си кардио съм го правил в казармата ... сигурно за няколко часа свалих 6-7кг (поне)и то посред зима (около метър сняг и около-10С) :)

едно от предизвикателствата които българската армия не можа да реши е оскотяването на хората. предполагам са сметнали че не им достигат финансите(по старата максима “ти на мене акъл не ми давай, на мене пари ми требат”).

AD

03.09.11
20:42

[Що я махнаха!

Заради такива като теб, които са си мислели че това е много забавно, а то си е било чиста простотия.
Ей такива дето разправят че в армията се ставало мъж.
Нямам нищо против тежките тренировки, ама всички войнишки простотии които съм слушал, ми се струват голяма тъпня. Това е място където е голям кеф за простаците, а интелигентните и възпитани хора биват мачкани и унижавани.
Аз не съм ходил в казармата, станах студент след гинмазията, а като завършвах, редовната армия я бяха отменили вече.
Не съжалявам никак, не съм си загубил една година, а по твое време може да е било дори и година и половина или две.
Всъщност донякъде разбирам, може да е било голяма простотия, ама са ставали истински приятелства, а и възрастта на човек е такава, че го научава на дисциплина. Нямам против армията, научила те е на дисциплина, макар че ти сега си спомняш с възхищение и носталгия простотиите.

AD

03.09.11
20:44

Някой може ли да даде предложения за тежък режим за трениране навън. След година ще ставам военнен и смятам от сега да почвам с тежките тренировки. Освен лостове, много лицеви и бягане с тежести, други идей?

Нищо не ти трябва да тренираш. Факта че задаваш подобен въпрос, говори сам по себе си за липса на интелект, а доколкото знам, това в армията е най-важното качество, така че ти си вече готов. Останалото ще те научат.

абе Форест Гъмп не смята че най-важното е интелекта :)
ако искаш към горното “най-важно за войника е да може да тича, да стреля и да мята гранати” ще добавя “и преди всичко да може да изпълнява заповеди.”

04.09.11
09:55

казано от A D на 03.09.11, 20:42:

[Що я махнаха!

Заради такива като теб, които са си мислели че това е много забавно, а то си е било чиста простотия.
Ей такива дето разправят че в армията се ставало мъж.
Нямам нищо против тежките тренировки, ама всички войнишки простотии които съм слушал, ми се струват голяма тъпня. Това е място където е голям кеф за простаците, а интелигентните и възпитани хора биват мачкани и унижавани.
Аз не съм ходил в казармата, станах студент след гинмазията, а като завършвах, редовната армия я бяха отменили вече.
Не съжалявам никак, не съм си загубил една година, а по твое време може да е било дори и година и половина или две.
Всъщност донякъде разбирам, може да е било голяма простотия, ама са ставали истински приятелства, а и възрастта на човек е такава, че го научава на дисциплина. Нямам против армията, научила те е на дисциплина, макар че ти сега си спомняш с възхищение и носталгия простотиите.

Ех деца....къде видя моето момче да съм казал че е забавно?Да си чувал за сарказъм?
Да,има и забавни моменти...помни се само хубавото де,и да,по мое време беше 2 години,последния набор 2
И беше Луканово време....
Мога много да напиша,но да съм стриктен към отговора ми към теб

Простотия?Определено не
В армията,ти се сблъскваш с реалния живот,и всички видове хора,които може да срешнеш:умни,глупави,добри,зли,мизернiци и тнт и тнт...чудесно те подготвя за реалния живот навън...и за дицпиплината,която един мъж трябва да има върху себе си

Защото,моето момче,армията е нищо в сравнение с това да администрираш едно 4 членно семейство с 2 деца,и е чудесно средство да приемаш работните предизвикателства

Разликата,между тия ми колеги,били в армията и тези небили е видима,ми другите момчета просто не са свикнали да приемат заповеди,те са свикнали мама меси тате носи,и света да се върти около тях
Знаеш ли колко е смешно когато се скараш на един 30 годишен мъж той да се разреве?

Истината е че масово момченцата ги беше страх,да не ги поюри някой,и даваха мило и драго да скатаят(не те де,мама и тате )

Мнението беше редактирано от Dean Petrov на 04.09.11 10:04.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1