Въпрос за следната програма

17.07.11
23:25

Здравейте, току-що се регистрирах във форума макар че от 1 месец чета много из форума и сайта. Започнах да се занимавам с фитнес преди месец, месец и половина. Започнах с тази програма:

Първи стъпки във фитнеса

И сега тъй като вече мина 1 месец, смятам да я сменя с тази -
Качвайте маса веднага след 4-тата седмица!, искам да попитам как се изпълняват сериите при тази програма, защото видях една подобна, на която пишеше 1+2, 3+4 и така, при тази така ли е? Освен това има едно упражнение - повдигане на пръсти на калф машина - такава машина в моя фитнес няма, с какво мога да го заместя.

На 16 години съм, 180 см и 58-59 килограма. Колебая се по кой режим да започна - ВВД или РБД, но мисля да е РБД, вие какво ще препоръчате?

Темата беше редактирана от Stoyan Dimov на 21.07.11 20:38.

18.07.11
00:14

Тии прочел ли си програмата изобщо :D и това с калф машината можеш и да го пропуснеш не е фатално Тъй като гледам 180 60 кг си си за ВВД и то яко

18.07.11
13:10

Значи и тази програма да я изпълнявам както досега -  до 2 минути почивка м/у сериите и до 3 м/у упражненията, а тук може ли да включа пак някъде бягане на пътека за загрявка?

18.07.11
13:52

5 мин пътека в началото за загрявка :) и почивките нека са 1 мин между сериите 2 между упражненията иначе става пенсионерска работа ще седиш 3 часа в залата за какво ? При положение че оптималната тренировка е 60 мин и след това става кофти.

18.07.11
16:26

Да, де, то е казано ДО 2 минути, но аз разбира се почивам по-малко :).

Можеш да включиш и 10мин. ходене или тичане с бавно темпо в края на тренировката. Може и да не е пътека, а велоергометър. Ще ти помогне да развиваш и аеробната си енергийна система.

Изпълнявай програмата както е описана. Щом няма уточнения 1+2, 3+4, значи не се изпълнява така. :)

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 19.07.11 08:51.

20.07.11
23:48

Мерси, само искам да попитам още нещо от програмата.

Упражнението е повдигане на щанга от лег а като цъкна върху него и ми отваря повдигане на щанга от полулег, как да го изпълнявам  - на полулега или чисто права лежанка?

Прави я права лежанка :) просто са объркали момчетата от бб-тийм според мен... за горна част си има упражнение с дъмбели което е второ :P

21.07.11
00:09

Да, аз така я и правя, но все пак да питам, тъй като съм направил само 1 тренировка по тази програма. :P
Мерси за бързия отговор.

Мнението беше редактирано от Stoyan Dimov на 21.07.11 00:09.

02.09.11
13:08

Здравейте, момчета, пак съм аз, все още продължавам тренировките си по тази програма - Качвайте маса веднага след 4-тата седмица! - вече месец и отгоре, та понеже пише да се изпълнява месец, месец и половина и след това да се смени, та ако може да ми препоръчате някакъв 3 дневен сплит който да започна скоро, смятам, че е време за сплит вече? Почти 3 месеца тренирах по кръгови.

02.09.11
13:15

Аз лично бих пробвал това не е тежко :

Ден за бутане. Стремете се към 3 серии при следните упражнения:

➡ Бутане на дъмбели от хоризонтален тилен лег : 12 повторения
➡ Клек с щанга : 10 повторения
➡ Раменни преси с щанга : 10 повторения
➡ Лег преса : 10 повторения
➡ Трицепсово разгъване на горен скрипец : 10 повторения
➡ Кофичк и: 12 повторения
➡ Повдигане на пръсти от седеж : 10 повторения
➡ Лицеви опори : 20 повторения

Ден за дърпане. Стремете се към 3 серии при следните упражнения:

➡ Раменно повдигане на ръце встрани : 10 повторения
➡ Бицепсово сгъване с дъмбели : 12 повторения
➡ Набиране с длани напред : 10 повторения
➡ Мъртва тяга : 10 повторения
➡ Придърпване на долен скрипец : 10 повторения
➡ Трапецовидно повдигане на рамене с щанга : 10 повторения
➡ Повдигане на крака от вис : 10 повторения
➡ Гребане с щанга : 10 повторения

И правиш така:
Тренировка
Тренировка
Почивка
Тренировка
Тренировка
Почивка
Почивка
и се повтаря

02.09.11
13:19

Пробвай така:
Понеделник: Гърди и трицепс
Вторник: Почивка
Сряда: Гръб и бицепс
Четвъртак: Почивка
Петък: Крака + рамо
Събота и неделя: почивка

Като гледай да не прекаляваш с упражненията. Примерно за гърди прави 3-4 , за трицепс 2, тъй като се товари повреме на тренировката за гърди ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1