Циклично хранене - изготвяне

SP

04.09.11
21:49

Здравейте,
първо искам да кажа, че знанията ми за този режим са наистина малки и да не ми се смеете ако изръся някоя тъпотия. Зарибих се по него, заради резултатите, които дава. Друг режим не може така да те изчисти и в същото време да качиш мускули, за толкова малко време. Ротацията е подобна, но много, много стриктна и не е за мен. Така, ще напиша какво мисля да правя и отдоло ще постна въпросите ми и нещата, които не са ясни.

Намислил съм 16 часа гладуване, тренировка, следвана от 8 часа яко ядене. Тези 16 часа са ясни - само на вода и... вода. После една тежка(доколкото се може де)тренировка и яденето нормално. Почвам с протеин+въглехидрати и вече въглехидратите ги махам или поне ги намалявам колкото мога и ги замествам с мазнини, към последните хранения. Протеина си седи винаги. Пада се да имам 3, а може и 4 хранения. Това е, което съм прочел и, което “знам”.

Въпроси
1.Тъй като целта ми е да остана на същите килограми, но да “заменя” мазнините с мускули, да редувам един ден тип ВВД(говоря за тренировъчен ден) и един ден тип НВД(с повече мазнини. Това е когато не тренирам) или да се храня с толкова калории, колкото да поддържам, като избягвам въглехидратите, особено бързите ?
2.Не ползвам никакви добавки, а бях чел, че са важни, особено преди тренировка. Какво да правя, за да не се прецакам ?
3.Пада се режима да го правя когато почне даскалото и не мога абсолютно всеки път да не хапвам нищо и да съм на вода. Не знам как да го обясна, но дано ме разбере някой. Все пак дали има нещо, което мога да си взема ? Това нещо се пада да се случи(ако се случи де)3-4 часа преди да почна да се храня.

Я разясни какво точно е това и кой качва чиста маса така(не говоря за начинаещите)?Как така 16 часа ще гладуваш,та ти ще изпаднеш в страхотен катаболизъм още повече,че и ще тренираш.Метаболизма ти  вероятно ще се позабави заради това гладуване.Най-добре 5-8 хранения да имаш за целия ден,качествена храна,без джънкове.

04.09.11
23:41

http://www.bb-team.org/articles/3597_voinska-dieta#axzz1WySrshYj

http://www.bb-team.org/articles/3992_periodichno-gladuvane-intermittent-fasting#axzz1WySrshYj

http://www.bb-team.org/articles/4006_dietichna-sistema-chist-prirast-leangain#axzz1WySrshYj

Изчети пак статиите и ще си отговориш на въпросите. По лек вариант е eat-stop-eat системата където има само 2 дни седмично на фастинг по 24 часа и толкоз.

04.09.11
23:45

казано от IronFreak на 04.09.11, 22:57:

Я разясни какво точно е това и кой качва чиста маса така(не говоря за начинаещите)?Как така 16 часа ще гладуваш,та ти ще изпаднеш в страхотен катаболизъм още повече,че и ще тренираш.Метаболизма ти  вероятно ще се позабави заради това гладуване.Най-добре 5-8 хранения да имаш за целия ден,качествена храна,без джънкове.

ти сериозно ли?
Когато тялото не приема храна до 72 часа метаболизма дори се забързва с до 8% : - )
има изследвания за това,отделя се хормон,който те прави много по ‘’деятелен’’ и в готовност.
Идеята е пещерняк,който не намира храна и гладува от 1 ден например,тялото отделя този хормон и те прави много по бърз  и ефективен за да намериш плячка.Гледай Human body,pushing the limits

Всеки си преценява за себе си.Не съм ги изпробвал,но не съм убеден ,че чрез 16-часово гладуване или войнски диети може да се постигне особено добра форма-нито визуална,нито силова...

05.09.11
07:19

Единствения ми съвет е относно добавките - ако можеш малко BCAA да вкараш по време на 16-те часа ще е е още по-добре.

05.09.11
08:29

Аз ще ти кажа следното, вместо да се пускат дъвчени теми по 200 пъти, иди хапни повече или иди потренирай. Ако хората прекарваха толкова време в изготвяне на хранителен режим или в залата, колкото тук във форума, нямаше да задават глупави и повтаряни въпроси и да са станали яки отдавна...Писано са статии, има дневници и един тон потребители върху съответните проблеми, които е поставил автора...кеф ви прави трафик да правите в нета или какво ?

SP

05.09.11
09:41

Има дневници и там да не би да пише това, което питам ? Хареса ми диетата, прочетох статиите в форума, опитах се и тези на английски да прочета, но без сериозен успех. Какво лошо има да питам, като не знам ? По-лошо е да се правя на знаещ без да имам и елементарна представа.

05.09.11
10:44

Така ; С ТОЗИ ОТГОВОР НЕ АНГАЖИРАМ НИКОГО. Подръжник съм на Цх, ако не ви харесва , моля не ме нападайте. Това са мои виждания.
leangains.com . Това е отговора. Ако имаш пари си вземаш БЦАА. Аз лично ям по 1 -2 белтъка преди кардио (ако е почивен ден), а преди силова тренировка само кафе. В момента нямам кинти за БЦАА, а в сайта не пише ,че изрично трябва да се ползват. Но не е и такъв проблем- може да ядеш белтъци вместо БЦАА. Точен брой немога да ти дам-индивидуално е :)

05.09.11
11:45

Моето мнение е, че Warrior Diet е доста по-добре от leangains. Целта на IF е да не те ангажира и да си свободен и редица други фактори естествено, но това е едно от най-важните неща за мен... свободата. Къде е това при leangains? Там трябва пак да спазваш някакви протоколи и н.т. в WD е по-просто! 20 часа не ядеш после 4 часа се храниш. Като спазваш последователност Б, М и АКО си гладен въглехдрати. ;) Прочетете книгата Max Mass Min Fat на Ори Хофмеркер, много е добра! Undereating можеш да правиш с плод или зеленчук, който е с нисък ГИ. Според МЕН и други хора няма смисъл от него ;) И малко OFF ;) Много ми се иска да стане природен катаклизъм и всичко да се растартира, технологиите да изчезнат и да започнем да живеем като кроманьонците :) Кой си мислите, че ще оцелее по-дълго? Адаптиралия се “индивид”, който се храни по 8-9 пъти на ден или този на IF,WD,LG?

Мнението беше редактирано от Стенли на 05.09.11 11:49.

05.09.11
12:25

И аз започнах с циклично хранене от една седмица. Но по-скоро правя WD, защото се храня в период от 4 часа, в зависимост от това кога се прибирам.
Чувствам се екстра, огладнявам някъде към 3-4 следобяд, но лично на мен чувството на глад не ми е неприятно. Отделно се чувствам пълен с енергия и по време на тренировка (макар тези дни да са в домашни условия с по-леки килограми) имам доста сила. От сряда си взимам пак карта за фитнес и ще видим как ще ми се отразява на силата.
Другото предимство е, че не мъкна кутии с храна и сутрин не ставам по-рано да си приготвям храни. Третото поне за мен предимство е, че по-принцип обичам да хапвам по-обилно и пада яко плюскане вечерта.

SP

05.09.11
13:18

Добре, днес беше първия опит с тази диета. До сега имам 14 часа само на течности и без да се усетя хапнах малко грозде, та после се псувах цял час. След час и половина отивам да тренирам и почвам яденето. Ще послушам съвета по-горе и ще хапна вместо 2 белтъка - 100тина мл прясно мляко преди тренировка, след това ето какво мисля да е храненето:

1)3яйца, 1л прясно мляко
2)Яйца с масло и сирене
3)Ако успея да размразя пилешкото, ако пък не - мляко и някакви мазнини. Мисля, че имам ядки в хладилника.

Това ми докарва 2 000 калории някъде. По-натам като свикна, ще ям повече. Днеска е само проба как ще съм и ми е малко шантаво, та цял ден си чистя стаята да ми минава времето.

05.09.11
13:58

Преди тренировка само кафе и витамин Ц. GEORGIO писа за това! Няма смисъл от ядене преди тренировката. Тялото ще си извлече необходимата му енергия от “батериите” ;)

16 часа без храна,последвани от силова тренировка,белтъци вместо бцаа :X :X успех...

05.09.11
14:24

казано от IronFreak на 05.09.11, 14:11:

16 часа без храна,последвани от силова тренировка,белтъци вместо бцаа :X :X успех...

пробвай : )

казано от Иван Манолов на 05.09.11, 14:24:

благодаея,но не бих.по скоро бих разцепил порциите на още по-дребо и да ям даже през 2 часа :D ПС:извинявам се за спама..

05.09.11
14:41

казано от IronFreak на 05.09.11, 14:31:

казано от Иван Манолов на 05.09.11, 14:24:

благодаея,но не бих.по скоро бих разцепил порциите на още по-дребо и да ям даже през 2 часа :D ПС:извинявам се за спама..

О БОЖЕ!!!!!

SP

05.09.11
14:44

казано от Стели на 05.09.11, 13:58:

Преди тренировка само кафе и витамин Ц. GEORGIO писа за това! Няма смисъл от ядене преди тренировката. Тялото ще си извлече необходимата му енергия от “батериите” ;)

Първи ден ми е още. Свикнал съм на 2-3 часа да ям и смятам, че мога да си позволя първите няколко дни храна преди тренировка. Иначе и аз четох поста на GEORGIO, дето казва по 1 000мг витамин Ц и кафе преди тренировка, нищо друго.

05.09.11
15:51

Спорт фрийк- Не бой се. Слушай хората които имат опит. Най-важното чети им дневниците. Стели, Славко, GEorgio . Аз от там научих доста работи. И да ти кажа, не се притеснявай за силата- Миналия понеделник едвам на 45кг напраих преден клек, днес съм качил 10 кг :) Кой каквото ще да казва ЦХ е истината :)

05.09.11
20:13

Или го прави IF като хората или не се захващай, после да няма оплаквания - аааааа не работи !!! Никаква храна преди тренировка ! Никакви белтъци и глупости, само кафе, витамин Ц, БЦАА или както е казано в сайта на Leangains, whey protein също може. Идеята на целята методика е да тренираш на гладно. Така че малко по-дисциплинирано, с малко повече воля и търпение. Към SportFreak, това с яденето през 3 часа и преди тренировка, е психична зависимост, не физиологична.
Успех !

TN

05.09.11
22:43

Тия от leangains могат ли да обяснят каква е оргомната разлика между whey protein и белтъци,като едното се препоръчва,а другото се забранява (dull)

SportFreak, пробвай тренировката да е абсолютно на гладно. Мисля, че това работи най-добре. Аз сега уж пия BCAA, но доста често забравям, а разлика в тренировките не съм забелязал.
Пробвай различни варианти на IF - WD, LG, F5, EAT STOP EAT… виж кое ти пасва най-добре.
За училището, честно казано, не те разбирам защо задължително трябва да ядеш нещо?!

SP

06.09.11
10:30

Не е задължително, но просто питам ако се наложи, какво мога да хапна ?

06.09.11
10:45

що да се налага?не те разбирам
като ходех на училище фаствах по 20 часа
лошото на ЦХ е,че аз като пуша чат пат сутрин цигарата ме удря в петите направо на гладно,но пък си има и плюсове
на гладно кафето те удря в петите :Д

SP

06.09.11
12:52

Не смятам, че това е минус на програмата. Пушенето е вредно само по себе си.

TN

06.09.11
12:57

Кафенце и цигара , Ванката мафиотче стана :D

06.09.11
14:13

Е да,но имайте впредвид

непушачите умират по здрави

: - ) trollface.jpg

TN

06.09.11
14:35

Не бе,просто цикличното хранене ги мъчи :D

06.09.11
15:12

Ох момчета как може така да говорите и заблуждавате момчето, което пита може ли да се яде преди тренировка- цитат от Мартин:

Another mistake I believe many IF’ers are doing, is fasted weight training. The research on pre- and post workout nutrition today is quite substantial and I don’t think anyone in their right mind should be lifting weights on an empty stomach – regardless of goals. I believe the protein synthesizing effect of the pre-workout meal overshadows any small benefit to be had from higher amounts of growth hormone that comes from fasted workouts and scientific evidence supports this и т.н.
Така че може да си хапнеш спокойно малко въглех. и протеин преди- ти си решаваш вече какво...

06.09.11
15:35

По скоро е ментал настройка...
на гладно като цяло тялото се активизира по - добре,не ти тежи на стомаха...
При глад,тялото отделя орексин,който те кара да използваш мускулите на много по - високо ниво като цяло,по - активен ставаш.Отделно като ядеш преди тренировка,когато започнеш да тренираш тялото ти спира да храносмила,къв е смисъла като източник на енергия да ядеш преди това?за час,час и половина не вярвам да смелиш например 50 грама въглехидрат,30-40 протеин и някви мазнини?

06.09.11
15:45

Значи Иване,
донякъде съм съгласна с теб, аз се намесих, защото говорим за циклично хранене и там си има правила, като едно от тях е да се яде малко преди тренировка, и също аз лично като хапна малко- се чувствам много по-добре и не ми пречи на тренировката, даже напротив имам много настроение и сили, но все пак аз не вдигам огромни тежести като вас...така че вие си знаете...:P

SP

06.09.11
16:54

Хубаво включване, благодаря ти :) Ако меткате по едно око на дневника ми, примерно 1-2 пъти в седмицата - ще съм много доволен.

06.09.11
17:20

казано от The Next на 06.09.11, 15:43:

казано от Иван Манолов на 06.09.11, 15:35:

По скоро е ментал настройка...
на гладно като цяло тялото се активизира по - добре,не ти тежи на стомаха...
При глад,тялото отделя орексин,който те кара да използваш мускулите на много по - високо ниво като цяло,по - активен ставаш.Отделно като ядеш преди тренировка,когато започнеш да тренираш тялото ти спира да храносмила,къв е смисъла като източник на енергия да ядеш преди това?за час,час и половина не вярвам да смелиш например 50 грама въглехидрат,30-40 протеин и някви мазнини?

Смисълът е да напълниш тумбака..Що за въпроси ? :D И не,няма да стане за 1 час толкова много..За тва ядем по 3-4 часа преди тренировка :D

яж по 6 пъти на ден и искам да видя как чакаш 3-4 часа за тренировка.
Не разбрах това за тумбака?

ВН

06.09.11
21:50

Отдавна не съм блокирал акаунти, дръжте се прилично.

Сега за ЧП, въглехидрати в тренировъчният ти ден не видях, което е по-правилно за почивните дни. Преосмисли това.

SP

07.09.11
10:11

Да, това го разбрах и ще се опитам да го спазвам. Сега имам друг въпрос. Днес няма да тренирам и с какво хранене да почна и дали мога да си позволя в първото хранене да има въглехидрати ?

ВН

09.09.11
11:21

Не съм ли го описал в статията? Караш си по НВД протокол, избягвай големи количества въглехидрати в рамките на 1 хранене тук.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1