03.09.11
10:51
Здравейте! Имам няколко въпроса относно това дали правя тренировките си както трябва и след горе - долу какъв период от време би трябвало да очаквам по - големи резултати. Тренирам от около два месеца и половина като в този период от време ми се наложи веднъж да прекъсна, защото се раболях. Не правих нищо две седмици. След това поднових тренировките и започнах да увеличавам нормативите. Само да отбележа, че не ходя на фитнес и нямам треньор. Брат ми ми даде насоки в началото, но той също не се занимава професионално. Та, увеличавах нормативите и сега правя тренировки по 5 серии: 5 серии по 20 клякания, 5 серии по 55 коремни преси, 5 сериии по 50 дигания на 5 - килограмови гирички и 5 серии по 15 лицеви упори. Плюс това всяка сутрин ходя на един стадион, който е в квартала ми, и бягам известно време. Там една обиколка е 400 метра. Аз правя 2 наведнъж и след това почивам малко, почивката ми се състои в ходене. Правя пак серии по 5, т. е 5 пъти по 2 обиколки. Висок съм 1, 73 м. и в началото, когато започнах бях 80 килограма, сега съм към 73 и половина. Сега вече към въпросите: от известно време ръцете ми спряха да растат от дигането на гирички. Брат ми казва, че сигурно вече са ми лекички, препоръча ми да отслабна още малко и да започна да правя набирания, защото те натоварвали повече мускули и били по - трудни за изпълнение. Мен повече ме влече идеята да си купя дъмбели от по 10 килограма, кое ще ми бъде най - полезно? Също така лицевите упори, както вече казах, ги правя в серии по 15. Но съм на тези 15 от 2 - 3 седмици вече и горе - долу след 12 - та ми стават трудни за изпълнение. Предполагам трябва повече време, нали? Относно храненето не спазвам някаква определена диета, но гледам да избягвам боклуци като: KFC, Макдоналдс и други подобни, също така баници и дюнери. Хапвам плодове, зеленчуци, всяка сутрин си правя сок от моркови, хапвам редовно по 5 - 6 яйца и съм минал на ръжен хляб. Това достатъчно ли е? Само да уточня нямам на идея да ставам някакъв свръх напомпан, но искам да имам видни мускули и да мога да си покривам нормативите в училище.
искам да попитам също така дали nixa прави лицевите упори правилно, защото мисля да ги пробвам? Предварително благодаря!
Темата беше редактирана от Слав Мавродиев на 04.09.11 06:50.
05.09.11
16:46
За здрави бицепси с 5кг гиричка и по 50000 повторения да се прави-все тая. Обемен мускул се прави с 70-85% от максимума с 6 до максимум 8 повторения. Купуваш си един дъмбел от Мет*о 15кг за 50лева някъде и започваш. От и.п. изправен стоеж сгъвания с едната и после с другата ръка. 3 серии по 6-8 повторения и си цар. След това сядаш на ъгъла на леглото или на стола, поставяш едноименното коляно на сгъващата ръка. Лакътя ти е опрян на вътрешната част на коляното. Отново 3Х6-8 и земи тия бицари :D
06.09.11
09:55
А набиранията?