Аз съм точно на противоположното мнение. Протеина е достатъчно, мазнините също ( суджук, яйца, бадеми, мляко - все мазни храни са това)
А кое не храни и не е качествена храна - яйцата и пилешкото ли?
Имай предвид, че не е 80кг/180
Много странен пост!!!
Мнението беше редактирано от Lyubomir на 20.08.11 23:40.
няма да теоретизирам за кила , кое как/ дали се усвоява и др. такива.
1 .тя качва кила ( при кросфит и танци ) , и тя чувства умора.
2 .храната намалява като количество ,и се явява все повече джънк ( кое ли ?- брауни , лайъни и т.н. ) , за сметка на печения бекон и свинските пържоли от началото на месеца( т.е за сметка на естествените храни )
това са достатъчно ясни белези за нужда от промяна в едната , или двете посоки -храна и тренировки.
21.08.11
10:39
казано от Lyubomirr на 20.08.11, 23:39:
А кое не храни и не е качествена храна - яйцата и пилешкото ли?
по какво мериш качеството на храните? аз бих включил 3 неща - съдържание(тип м/б/в, витамини и тем подобни), естественост(колко преработена е) и поносимост. за съжаление яйцата честогубят по поносимост, а пилешкото по съдържание и естественост.
пилешкото няма какво толкова да го коментираме - всеки който е виждл(и най-вече ял) бройлер и домашна кокошка ще може да коментира.
виж с яйцата хората робуват на догми тип богати на съдържание и еталон за усвояемост. най-простия пример - имам приятели които се чувстват добре като ядат яйца преди тренировка и такива които ядат яйца след тренировка. аз се чувствамм добре като ям яйца в нетренировъчни дни и в последно време единствено в малки количества(4-5) и размесени с нещо(по панагюрски, с кашкавал и/или домати). много хора развиват непоносимост към яйцата, само че не го знаят. Поликин го отдава на честото ядене и най-вече на малкото дъвчене. аз нямам представа от какво се получава, но съдейки по себе си е възможно. едно време ядях по 6-8 почти без нищо и ми беше добре. в момента 4-5 ми е максимума и с добавени 1-2 домата и/или 250гр. кашкавал.
казано от slavko на 15.08.11, 10:46:
-къде бяга 100-те метра...
-400-те метра си ги замери, в ден когато си починала и ще правиш само това...1:37 е много бавно бягане...ти си силно и издръжливо момиче...
силно - да. издръжливо - можеби. тичащо ефективно...вероятно не.
даваха пример с американските и кенийските маратонци. американските са в много по-добра форма, но имат по-неефективен стил на бягане.
казано от karfi4ka на 16.08.11, 18:24:
тренировките, които Юли прави, щом така ги е направил, значи знае какво прави, има друга идея, с която може би не сте запознати и аз не мога да ви отгворя на въпросите, защото и самата аз не знам какво да ви кажа, така ми се струва.
Винаги съм приемала съвети, но когато опира до нещо, което на своя глава правя. ;)
щом някой прави нещо...значи знае каккво прави? ти май не си тренирала никой скоро. аз познавам много хора които тренират други и не знаят какво правят. да, вероятно има идея за трнеировката, обаче това не извинява собственото немислене. ти роб ли си?
важно е хората трениращи в групи и тези които тренират групи да са наясно че всеки е там по собствено желание и има рамене под главата си. на мен лично ми е много трудно да тренирам в група защото имам мнение. особено в бойните изкуства хората откачат като им кажеш че няма да направиш нещо - ясен знак за суперего което експлоадира като не му се подчиниш и за “робовладелски” манталитет.
сегааа...Игличка ми се струва че е дошла до ръба и има възможността да направи квантов скок ;)
имаш следните много интересни предизвикателства:
- нисковъглехидратно-високомазнинно храннене ис дъ шит.
- Юли/Вик/Славко/Лазар/Цецо/Владо/Х разбират много и ще ги слушам.
- когато си в групата трябва да правиш като групата.
не...сериозно...ако Юли утре организира ритуално самоубийство, пак ли всички ще го направите? и въпроса дори не е дали щего направите, а дали ще слушате най-важния човек в живота ви или някакво външно въздействие. дори ккогато правиш каквото Юли е планирай си казвай “аз правя това което Юли е планирал защото аз искам и смятам че е правилно в тоя момент.” а това колко той или аз разбираме...господ ще ни съди като му дойде времето.
нисковъглехидратното хранене води до много хубави промени в начина на мислене. например отърсваш се от догмата че мазнините са вредни и че се дебелее от тях.виждаш невероятни резултати. но най-важното което ти дават е възможността да си свободна от всякакви догми(включително че въглехидратите са вредни) и тази възможност ти се появява когато стигннеш момента в който вече нямаш енергия и тялото ти не може дапродължава така.
аз лично много пъти съм се пробвал да възпроизведа резултатите които имах, когато бях на нвд(да се чете вм-нвд). никакъв шанс - нямам същата енергия, нямам сила и не мога да ям(на който не му се е случвало да е гладен, а да не му се яде може да си помисли дали може да се натъпче в чуждите обувки). тялото(моето) след продължително нвд иска 2 неща - въглехидрати и джънк.
моето обяснение и за двете е сравнително просто.
въглехидрати те са защото тялото има ограничен капацитет за усвояване и съхранение на мазнини и протеини. като се почне от киселинността на стомаха, ензими, жлъчен сок, панкреатичен сок и т.н. - тялото има ограничен капацитет за това. въглехидратите са облекчение от постоянния тормоз. дето му се вика “лека храна.” разбира се и въглехидратите не са решението на всичко - на мен примерно ми се доспива след като ям. това просто означава че трябв да наместя времето и количеството които приемам.
джънк - най-характерното за него е МСГ(ексцитотоксин) и комбинацията въглехидрати-мазнини. когато ти се яде джънк, това за мен не е знак че си недисциплинирана и не следваш инструкции. това за мен е знак че нещо не е наред, преуморена си, стресирана си, тренировките и/или диетата ти не са подходящи за теб.
21.08.11
11:17
казано от ts.vassilev на 21.08.11, 10:39:
...когато ти се яде джънк, това за мен не е знак че си недисциплинирана и не следваш инструкции. това за мен е знак че нещо не е наред, преуморена си, стресирана си, тренировките и/или диетата ти не са подходящи за теб.
Ми... тя най откровено е споделила точно това, съответно на човек не му трябват опит, познания и логика, за да го види:
казано от karfi4ka на 20.08.11, 10:11:
...Много стрес последните няколко седмици, оказва силно влияние на мотивацията ми относно режимите на хранене и трениране. Надявам се скоро да се успокои всичко и да се върна в... играта
Да де , това което можеш да направиш при повечко стрес е да побутнеш възстановяването -храна , сън , релакс , други промени :)
Иначе-имам стрес , са ще са омажа яката -още повече го увеличава стреса .
съвсем отделно-ако нон стоп увеличаваш постиженията си...познай това как си го превежда тялото ;) -и какво прави-> трупа.
21.08.11
12:46
казано от Кольо Пияндето на 21.08.11, 11:17:
...когато ти се яде джънк, това за мен не е знак че си недисциплинирана и не следваш инструкции. това за мен е знак че нещо не е наред, преуморена си, стресирана си, тренировките и/или диетата ти не са подходящи за теб.
Ми... тя най откровено е споделила точно това, съответно на човек не му трябват опит, познания и логика, за да го види:
казано от karfi4ka на 20.08.11, 10:11:
...Много стрес последните няколко седмици, оказва силно влияние на мотивацията ми относно режимите на хранене и трениране. Надявам се скоро да се успокои всичко и да се върна в... играта
точно това имах предвид. не е мотивацията което куца. за да го види това човек вечему трябва опит, познания и логика.
казано от dennym на 21.08.11, 09:18:
1 .тя качва кила ( при кросфит и танци )
Не съм танцувала от три месеца ;) Добре е да коментираш СЛЕД като си чел. Тя качва кила, понеже има тежък цикъл и задържа вода, тя отново си е 47 кила.
и тя чувства умора.
Тя е свикнала да става в 9 и да ляга когато си иска, да тренира когато си иска. Сега тя става в 7, всеки ден, работи цял ден и после тренира. Не знам, пак казвам, преди да се коментира да се чете. Нов режим - бунт на организма, трябва ми време, написала съм го около 200 пъти.
2 .храната намалява като количество ,и се явява все повече джънк ( кое ли ?- брауни , лайъни и т.н. ) , за сметка на печения бекон и свинските пържоли от началото на месеца( т.е за сметка на естествените храни )
Добре е да се обърне внимание, че не са в множествено число, а са в един ден. Ден, в който, повярвай, последното за което мислех е какво и дали да ям. За човек, който по принцип спазва стриктно режима си, такива забележки идват безмислени. Храната не е наляла като количество, имам стабилни закуски, обеди и вечери, междинните ми хранения състоящи се от яйца и суджук....не знам, Лщбомир го е казал...
това са достатъчно ясни белези за нужда от промяна в едната , или двете посоки -храна и тренировки.
Ако коментираш, на базата на последните няколко дена, струва ми се излишно, понеже, нека се повторим, имам коренни изменения в начина на живот, така, че те не са меродавни. Отделно, страничните фактори, които пречат на съня ми не са подходящи за коментар във форум. Но е факт, че съм отбелязала, че съм подложена на изключителен стрес. Както Кольо е цитирал.
казано от slavko на 15.08.11, 10:46:
-къде бяга 100-те метра...
-400-те метра си ги замери, в ден когато си починала и ще правиш само това...1:37 е много бавно бягане...ти си силно и издръжливо момиче...силно - да. издръжливо - можеби. тичащо ефективно...вероятно не.
даваха пример с американските и кенийските маратонци. американските са в много по-добра форма, но имат по-неефективен стил на бягане.
Пропускам коментар - нарочно.
казано от karfi4ka на 16.08.11, 18:24:
тренировките, които Юли прави, щом така ги е направил, значи знае какво прави, има друга идея, с която може би не сте запознати и аз не мога да ви отгворя на въпросите, защото и самата аз не знам какво да ви кажа, така ми се струва.
Винаги съм приемала съвети, но когато опира до нещо, което на своя глава правя. ;)
щом някой прави нещо...значи знае каккво прави? ти май не си тренирала никой скоро. аз познавам много хора които тренират други и не знаят какво правят. да, вероятно има идея за трнеировката, обаче това не извинява собственото немислене. ти роб ли си?
важно е хората трениращи в групи и тези които тренират групи да са наясно че всеки е там по собствено желание и има рамене под главата си. на мен лично ми е много трудно да тренирам в група защото имам мнение. особено в бойните изкуства хората откачат като им кажеш че няма да направиш нещо - ясен знак за суперего което експлоадира като не му се подчиниш и за “робовладелски” манталитет.
сегааа...Игличка ми се струва че е дошла до ръба и има възможността да направи квантов скок ;)
имаш следните много интересни предизвикателства:
- нисковъглехидратно-високомазнинно храннене ис дъ шит.
- когато си в групата трябва да правиш като групата.не...сериозно...ако Юли утре организира ритуално самоубийство, пак ли всички ще го направите? и въпроса дори не е дали щего направите, а дали ще слушате най-важния човек в живота ви или някакво външно въздействие. дори ккогато правиш каквото Юли е планирай си казвай “аз правя това което Юли е планирал защото аз искам и смятам че е правилно в тоя момент.” а това колко той или аз разбираме...господ ще ни съди като му дойде времето.
нисковъглехидратното хранене води до много хубави промени в начина на мислене. например отърсваш се от догмата че мазнините са вредни и че се дебелее от тях.виждаш невероятни резултати. но най-важното което ти дават е възможността да си свободна от всякакви догми(включително че въглехидратите са вредни) и тази възможност ти се появява когато стигннеш момента в който вече нямаш енергия и тялото ти не може дапродължава така.
аз лично много пъти съм се пробвал да възпроизведа резултатите които имах, когато бях на нвд(да се чете вм-нвд). никакъв шанс - нямам същата енергия, нямам сила и не мога да ям(на който не му се е случвало да е гладен, а да не му се яде може да си помисли дали може да се натъпче в чуждите обувки). тялото(моето) след продължително нвд иска 2 неща - въглехидрати и джънк.
моето обяснение и за двете е сравнително просто.въглехидрати те са защото тялото има ограничен капацитет за усвояване и съхранение на мазнини и протеини. като се почне от киселинността на стомаха, ензими, жлъчен сок, панкреатичен сок и т.н. - тялото има ограничен капацитет за това. въглехидратите са облекчение от постоянния тормоз. дето му се вика “лека храна.” разбира се и въглехидратите не са решението на всичко - на мен примерно ми се доспива след като ям. това просто означава че трябв да наместя времето и количеството които приемам.
джънк - най-характерното за него е МСГ(ексцитотоксин) и комбинацията въглехидрати-мазнини. когато ти се яде джънк, това за мен не е знак че си недисциплинирана и не следваш инструкции. това за мен е знак че нещо не е наред, преуморена си, стресирана си, тренировките и/или диетата ти не са подходящи за теб.
За съжаление в момента не съм в състояние да коментирам адекватно и подробно всичко казано от теб. А и да ти кажа в последно време установявам, че дългите ми, подробни и обяснителни постове в този форум ме водят единствено до неразбиране и изопачаване ан думите ми.
По повод това, че правя на груповите тренировки каквото Юли каже, мога да кажа едно - вече три седмици наблюдавам, а два пъти и лично ми се случи - идват хора, с проблем от трудовоправно естество и питат как да постъпят. Аз или някой колега им отговаряме...но те вече имат собствен отговор и собствено виждане за нещата. Ами аз съм учила 6 години, да, опитът ми е безкрайно беден, но със сигурност това е моята работа и разбирам десет пъти повече от даденото лице. Не. Не искам да търся отговори, щом нямам въпроси. Казах това и в темата за треньорите - щом този човек разбира и аз му имам доверие, тогава ще правя каквото трябва, разбира се, съобразявайки го със собственото си усещане и желание. Но няма да споря с него и да му казвам какво да прави, ще му напиша договор, но няма да го уча как да ме тренира. Имам да уча далеч по-важни неща.
Г-н Пиянде, благодаря! Lyubomirr, благодаря! Благодаря понеже като се коментира в дневник е изключително добра идея да си чел редовно и да си чел и между редовете, нещо което вие, Деница и Цецо, при цялото ми уважение, не сте направили.
Не виждам какво умно да добавя. Та ще се въздържа.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 21.08.11 13:41.
казано от dennym на 21.08.11, 11:26:
Да де , това което можеш да направиш при повечко стрес е да побутнеш възстановяването -храна , сън , релакс , други промени :)
Предполагам се досещаш, че от стрес до стрес разлика колкото щеш. Има някои източници на стрес, които ти пречат на храната, съня и релакса. Понякога в живота на човек храната, съня, релакса и възстановяването като цяло се изместват на заден, досат по-заден план.
казано от dennym на 21.08.11, 11:26:
Иначе-имам стрес , са ще са омажа яката -още повече го увеличава стреса .
Аз не се омазвам винаги, когато съм стресирана. АЗ е се омазвам изобщо, ако третираме едното брауни и единия лаън като омазване....малко буквалистично ми идва, а това не са принципите, които следвам аз - в живота, в храненето, в тренирането. Което ме връща на теорията, че преди да се коментира е хубаво да се чете.
20.08.2011г.
Храна:
10:30 - овесени ядки в 200гр. кисело мляко, половин доза протеин, банан, кокосови стърготини;
13:00 - грозде;
18:00 - овесени ядки в 200гр. кисело мляко, половин доза протеин, банан, кокосови стърготини;
20:00 - диня, сирене;
21:30 - 3 яйца, шопска салата, 80гр. пилешко, 80гр. свинско;
00:00 - “Бял руснак”;
Добавки:
10:30 - магнезий, витамини, рибено масло;
14:00 - протеин;
16:30 - 17:30 - BCAA;
Тренировка:
Набирания:
- с надхват - 3х5;
- с подхват - 3х5;
Мъртва тяга:
1х5@20кг;
1х5@30кг;
1х5@40кг;
1х3@50кг;
2х0@62,5кг;
1х3@55кг;
Военна преса:
1х5@12,5кг;
1х5@17,5кг;
1х5@20кг;
1х5@25кг;
1х5@22,5кг;
Гребане с щанга:
1х5@17,5кг;
1х5@27,5кг;
3х5@37,5кг;
Нулите на тягата ми се отразиха зле, грешка беше, че правих толкова много повторения преди това. Отчита се. Иначе добра тренировка. Набиранията вървяха малко куцо, защото ходих в зала - нямаше нормален лост. Но като сила - супер.
@Цецо,
качествена храна съм го писал в същия контекст, в който @dennym го използва, за да не се получава спекулиране с понятия. То е ясно, че качество е различно за всеки, определя се от субективни фактори най - често.
Обаче @dennym твърди - няма мазнини и е малко като енергийна стойност, от което следва, че не я хранели и вади извод, че е некачествено. Обратната логика - качествено за нея е, когато има мазнини и е висока енергийната стойност - а аз мисля, че карфичка се храни с такива храни(тоест качествени).
Живи и здрави, спирам да спамя.
Мнението беше редактирано от Lyubomir на 21.08.11 14:39.
Не си ли съгласен, че хората са много различни? В опитите си да слушаме и попиваме най-доброто от най-добрите, отсяваме неправилно дадената ни информация и правим грешка?
- когато си в групата трябва да правиш като групата.
Чета постовете ти с интерес, но е супер тъпо да го пишеш това при условие, че НЕ си посещавал нито една от тренировките, които провежда Юли и не си запознат с подхода му.
не...сериозно...ако Юли утре организира ритуално самоубийство, пак ли всички ще го направите? и въпроса дори не е дали ще го направите, а дали ще слушате най-важния човек в живота ви или някакво външно въздействие. дори когато правиш каквото Юли е планирай си казвай “аз правя това което Юли е планирал защото аз искам и смятам че е правилно в тоя момент.” а това колко той или аз разбираме...господ ще ни съди като му дойде времето.
Не знам как успя само с един пост да ме подразниш на два пъти (както вече споменах уважавам и ценя мнението ти).
Конкретно тя е тренирала и с други треньори. Има наблюдения има си и глава на раменете. Може да си отсее кое ще и е полезно и кое не.
А и ти много преиначаваш нейните думи... ще вземат пак да ме обвинят в адвокатстване на адвоката и затова ще спра.
@karfi4ke извинявай за спама. Може да поискаш модераторска намеса за да изтрие поста ми.
21.08.11
19:37
казано от gips на 21.08.11, 15:29:
Не си ли съгласен, че хората са много различни? В опитите си да слушаме и попиваме най-доброто от най-добрите, отсяваме неправилно дадената ни информация и правим грешка?
Чета постовете ти с интерес, но е супер тъпо да го пишеш това при условие, че НЕ си посещавал нито една от тренировките, които провежда Юли и не си запознат с подхода му.
Не знам как успя само с един пост да ме подразниш на два пъти (както вече споменах уважавам и ценя мнението ти).
Конкретно тя е тренирала и с други треньори. Има наблюдения има си и глава на раменете. Може да си отсее кое ще и е полезно и кое не.
да, хората са различни и колкото по-рано развият механизъм за да отсяват информацията, толкова по-добре. не че това ни спира да правим грешки и не грешките ни са нещо лошо. уроците се научават по много начини.
интересно е да се отбележи че аз коментирах ВСИЧКИ групови трнеировки и всички авторитети, пък ти си го изтълкувал по друг начин. можеби наистина съм позволил на нещата извън форума да ми вдигнат кръвното и това се е отразило на писането ми, но е факт - имам непоносимост към авторитети и ще ми е доста неприятно да се превърна в такъв. групови тренировки съм посещавал във всякакви формати, с всякаква насоченост и водени от всякакви хора. дали това ми дава право да коментирам общия случай? съжалявам че не съм успял да предам колко генерално е сбъркана работата.
21.08.2011г.
Храна:
06:00 - овесени ядки в 200гр. кисело мляко, половин доза протеин, банан;
12:00 - корни;
14:00 - 150гр. пилешко, краставица;
19:00 - 150гр. свинско, задушени зеленчуци, невероятно вкусно шоколадово суфле;
Добавки:
09:00 - 12:00 - BCAA;
Тренировка:
09:00 - 12:00
На открито
1) Загрявка:
- разтяжки;
- 2х200м тичане (НЕ СПРИНТ!);
2) Силов блок:
- Заден клек:
1х3@20кг;
1х3@30г;
1х1@40кг;
1х0@50кг;
1х1@45кг;
1х1@50кг;
1х0@52,5кг;
3) Тест:
- Skin the cat: 3;
4) Комплекс:
Скалиран Rose:
5 рунда от:
400м тичане;
стойка на ръце до отказ;
За време: 13:19
Пак да се повториме и в този дневник за коментиралите, без да са наясно със ситуацията.Хайде да пишем когато можем да помогнем, а не когато сме в лошо настроение.Само ще дам пример, че г-ца Карфица не можеше да направи нито едно набиране преди два месеца, а сега прави ОСЕМ, е това, ако не е прогрес.А за умората.........ми то и аз съм уморен и за това ще спя, а за да ми е сладък съня......парче торта:)
22.08.11
08:16
казано от ts.vassilev на 21.08.11, 19:37:
интересно е да се отбележи че аз коментирах ВСИЧКИ групови трнеировки и всички авторитети, пък ти си го изтълкувал по друг начин.
Не е само той. Имай ми доверие.
имам непоносимост към авторитети и ще ми е доста неприятно да се превърна в такъв.
Странно изказване. Усещаш ли защо?
групови тренировки съм посещавал във всякакви формати, с всякаква насоченост и водени от всякакви хора. дали това ми дава право да коментирам общия случай?
Не. Дедуктивният подход не винаги е приложим и не винаги води до истината.
Всъщност Карфичка ти отговори чудесно, надявам се, че си я разбрал. Далеч си от истината в случая (ако изобщо приемем, че е нужно да се коментира изключение в един доста постоянен режим) и не е необходимо да усложняваме иначе простички неща.
Абе...аз само искам да кажа...Цеци сигурно знаеш, че не е много лесно да организираш хора, да се опиташ да им покажеш нещо...в смисъл...братле...аз нямам твоите познания относно опорно-двигателния апарат на тялото...кое, как точно ротира и активира...
На тренировките се събираме, да се забаваляваме...да покажа, ако съм научил нещо ново и интересно, както правят и всички участници...за вида и избора н тренировки в Плевен е много либерално...ако някой не може или не иска да прави нещо-ми, не го прави...Единственото, на което много държа, е като почне тренировката, да няма отказали се...затова са и наказанията:)...
А наистина, ти можеш да помагаш с много неща...стига си казвал къде грешим...:)))
Печен си много братле...ама и ти се влияеш от странични и субективни фактори и дойдеш и ни насолиш:)
Ама и аз съм така...
С кИглика говоря от първия й ден, когато е почнала да кросфити...прогреса й(правилно или неправилно постигнат) е доста голям...
Лудетинкееееееее ти си станала голям машинкаааааа, бедна ти е фантазията колко много радваш! Наминавам така транзитно да ви видя индиректно как сте, че многооо ми липсвате всички!
По-здрави да са ви на всички... крака, ръце и ... прочие! ;)
Целувки
22.08.2011г.
Храна:
08:30 - овесени ядки в 200гр. кисело мляко, половин доза протеин;
13:00 - 150гр. свинско, домати краставици;
16:00 - 100гр. сушен кокос;
19:00 - салата от зеле, моркови, кашкавал, царевица, домати, краставици;
21:30 - пица.
Набирания: 40
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 23.08.11 22:53.
23.08.2011г.
Храна:
08:00 - овесени ядки в 200гр. кисело мляко, половин доза протеин;
11:30 - две яйца, домат;
15:00 - две яйца, домат;
18:00 - няколко парчета луканка, снежанка, няколко солети, 50гр. уиски;
20:30 - печено сирене, домат, краставица;
23:30 - две яйца;
Набирания: 40
24.08.2011г.
Храна:
07:30 - овесени ядки в 200гр. кисело мляко и половин доза протеин;
11:00 - две яйца;
13:00 - 3 големи смокини, кокос;
15:00 - две яйца, домат;
17:00 - праскова;
18:30 - кокос;
21:10 - 150гр. кисело мляко;
22:00 - три яйца, 50гр. пастърма, домат;
Добавки:
20:00 - 21:00 - BCAA;
21:10 - протеин;
Тренировка:
Клек
1х5@20кг;
1х5@30кг;
3х5@40кг;
Лежанка
1х5@20кг;
1х5@30кг;
1х5@35кг;
2х0@40кг;
1х2@35кг;
1х5@30кг;
Румънска тяга:
1х5@20кг;
1х5@30кг;
1х5@40кг;
1х3@50кг;
1х4@50кг;
Лицеви опори:
5х10
Клекът лек днес, работих по това да усещам дали минавам хоризонталата. След максовете от неделя установих, че на тежките килограми ме е страх да клекна дълбоко. Лежанката - не успях два пъти да бутна 40кг, но за съвсем малко не успях и то защото пуснах твъъърде бавно надолу и се уморих. Ще стане определено, даже ще е скоро.
Набирания: 40.
След трети ден по 40 набирания, ръцете ми са с такива мазоли, че ме е срам да си подам ръката за “здрасти”. Да не говорим каааак ме боли! Амааааа трябва да ги направим тия набирания...в срок! :D :D :D :D :D
Ето Аз я похвалих, че прави 8 набирания, тя пък взе, че направи 40…............... и то трети ден подред ех,ех,тц,тц :)
24.08.11
22:48
Аз ти казах да си мълчиш, сега пак берем срам заради теб.... защо го направи Олег? Защо беше лошо дете? :(
24.08.11
23:25
Лицевите опори на колене ли са ?
казано от SportFreak на 24.08.11, 23:25:
Лицевите опори на колене ли са ?
Не, лицевите опори са нормални стриктни с гърди до земята и заключване а лакътя в горната фаза.
25.08.2011г.
Храна:
08:00 - овесени ядки в 200гр. кисело мляко и половин доза протеин;
12:30 - 150гр. пилешко от бут, домати;
16:30 - две яйца;
Добавки:
10:00 - 12:00 - BCAA;
14:00 - 16:00 - BCAA;
21:30 - протеин;
Тренировка:
Тяга на един крак:
3 х 10 на крак@16кг пудовка;
Предизвикателство 5:
3 кръга от:
20 х хоризонтални набирания;
20 х бърпи;
Спринтовете на Кольо.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 26.08.11 22:49.
26.08.2011г.
Храна:
08:00 - овесени ядки в 200гр. кисело мляко, половин доза протеин, 10гр. стафиди, кокосови стърготини;
13:00 - 150гр. бекон, салата от моркови;
18:00 - 100гр. кокос;
21:00 - спагети с кайма, кола, сладоледена торта;
27.08.2011г.
Храна:
07:30 - овесени ядки в 200гр. кисело мляко и половин доза протеин, стафиди, кокосови стърготини;
15:00 - пица, дробчета, сладолед;
18:00 - сладолед;
Тренировка:
09:00 - 12:00
1) Тестове:
- стойка на ръце;
2) Състезания:
- набиране на халки;
- box jump;
- suicide run;
- L-sit;
- кофи на успоредка;
- 2 мини комплекса;
- бърпита - 106;
28.08.2011г.
Храна:
09:00 - овесени ядки в 200гр. кисело мляко, половин доза протеин, кокосови стърготини, стафиди;
13:30 - корни;
16:00 - две кюфтета, таратор, пържени картофи със сирене;
18:00 - трюфели, фрапе;
20:00 - панирано пиле, домати, краставици, сирене;
22:00 - шоколад;
Тренировка:
Разходка до връх “Камен дел”.
шА сА оправя .... храня се здравословно :D :D :D
29.08.2011г.
Храна:
08:00 - овесени ядки в 200гр. кисело мляко, кокосови стърготини, стафиди;
11:30 - 3 яйца, домат, 50гр. пастърма;
17:00 - брауни;
20:00 - пица.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 30.08.11 17:35.
казано от karfi4ka на 30.08.11, 17:33:
шА сА оправя .... храня се здравословно :D :D :D
.
е точно тоя непукизъм ми харесва в теб...
30.09.2011г.
Храна:
09:00 - овесени ядки в кисело мляко;
11:00 - стафиди;
13:00 - свинско шишче, ориз, домати, краставици;
17:00 - сурови бадеми;
23:00 - кисело мляко, 2 яйца;
Добавки:
23:00 - протеин;
Тренировка:
Набирания:
- с подхват - 3х3@5кг; 1х4;
- с надхват - 1х5, 1х1, 3х4;
Мъртва тяга:
1х5@20кг;
1х5@30кг;
1х5@40кг;
1х5@50кг;
1х2@55кг;
1х0@65кг;
1х3@55кг;
Военна преса:
1х5@20кг;
1х5@22,5кг;
3х5@25кг;
Гребане с щанга:
1х5@17кг;
1х5@27кг;
1х5@35кг;
2х5@40кг;
Мини комплекс:
5 х 5 американски суинг + 5 бърпи.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 31.08.11 19:26.
31.08.11
19:25
Охо, подхват с тежест :) Ами надхвата по-лесен ли ти е от преди ?
01.09.2011г.
Храна:
08:00 - една филия бял хляб със сирене;
12:30 - пилешко бутче, 50гр. бекон, задушени картофи, домати, краставици;
18:00 - луканка, сирене;
20:00 - сладолед;
22:00 - две яйца, сирене, чушка;
Днес имах неееееееееееевероятен работен ден. Първо беше бойното ми кръщение (както го наричат колегите) - съвсем сама в съдебна зала. Всиичко мина прекрасно, с тази разлика, че съдията беше по-неориентиран и от мен, не знаеше милият къде да ми подпише командировъчното, но беше изключително мил, противно на очакваното (колегите ме бяха наплашили, че сам си води процеса и изобщо не му дреме какво говориш). Но по-голямото забавление беше в последвалата след това първа за мен проверка на обект. Беше в рафинерия за добив на електролитна мед. Трябваше да си сложа каска, маска за уста, очила, престилка, в която влизах 2 пъти, обувки - с 4 номера по-големи от краката ми. Голям купон. Забавното беше колко стресирани са хората, когато идва инспекция по труда, сякаш сме някакви страшилища :D :D :D И култовото - нямат късмет хората - в деня на проверката да избухне пожар. Направооооо.... Горките. А то едни пламъци, чудовищен пожар. Добре, че нямаше пострадали. Общо взето толкова много впечатления за един ден. Много яко.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 05.09.11 23:49.
02.09.2011г.
09:00 - овесени ядки в 200гр. кисело мляко, половин доза протеин, стафиди, кокосов стърготини;
12:30 - 150гр. свинско, задушени зеленчуци, диня;
18:00 - протеинова вафла;
20:00 - три яйца, 100гр. пастърма;
23:00 - две яйца.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 05.09.11 23:48.
03.09.2011г.
Храна:
08:30 - овесени ядки в 200гр. кисело мляко, половин доза протеин, кокосови стърготини, стафиди;
14:00 - три яйца, чушки, домати, краставици, грозде;
18:00 - три яйца, чушки, домати, краставици, сирене, грозде;
20:00 - корни;
22:00 - три яйца, сирене, чушки, домати, краставици;
Тренировка:
Преден клек:
1х5@20кг;
1х5@30кг;
1х2@40кг;
2х5@35кг;
Лежанка:
1х5@20кг;
1х5@30кг;
1х5@35кг;
1х2@40кг;
1х5@35кг;
Римска тяга:
1х5@20кг;
1х5@30кг;
1х5@40кг;
1х5@45кг;
1х5@50кг;
Кофички:
5х5
Лицеви опори:
5х10
Toes-to-bar:
2х10;
2х5;
Двойката на предния клек хич не беше чиста - беше полуклек. Много ме е страх за тия колене, страшно напрежение чувствам в тях. Чудна лежанка - ударих 40кг, като че и 42,5 можех да избутам, ама вече бях уморена. Интересен феномен е, че римската ми тяга доста се доближава до конвенционалната - ей, това човешката психика...или по скоро моята ... :D :D :D Кофите много мъчителни - беше ми широка стойката.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 05.09.11 23:48.
04.09.2011г.
Храна:
10:00 - бъркани яйца със сирене и кашкавал, грозде;
14:00 - три яйца, сирене, домати, краставици, чушки;
18:00 - пица;
21:00 - пица, домати, краставици, чушки;
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 05.09.11 23:45.
05.09.2011г.
Храна:
10:00 - овесени ядки в кисело мляко и протеин, сникърс;
13:00 - три яйца, домати, чушка, краставици;
16:00 - корни;
17:00 - три яйца, сирене, чушка, домат;
18:00 - бонбони;
22:30 - паста “Болонезе”;
Тренировка:
Набирания:
- с надхват - 2х5, 2х3+2;
- с подхват - 2х5, 2х3+2;
Мъртва тяга:
1х5@20кг;
1х5@30кг;
1х5@40кг;
3х5@50кг;
Военна преса:
1х5@15кг;
1х5@20кг;
1х3@22,5кг
1х5@20кг;
Гребане с щанга:
1х5@17,5кг;
1х5@27,5кг;
3х5@37,5кг;
Изключително тежка тренировка. А уж си починах добре и най-вече се наспах тези дни. Набиранията страшно ми тежаха, но най-гадното беше, че ме боляха мазолите. Тягата беше добра, усетих, че на някои повторения я изкарах на кръст, но съм доволна. Военната преса беше много тежка днес - миналата седмица 5ца на 25кг не беше проблем, днес едва 3ка на 22,5кг. Сега Славко пак ще каже, че съм все едно правя военна преса...без нищо в ръцете :D :D :D :D :D
Дойде си време да си стегна режима.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 05.09.11 23:45.
06.09.2011г.
Храна:
09:00 - овесени ядки в 200гр. кисело мляко, половин доза протеин, стафиди, банан, кокосови стърготини;
12:00 - две праскови;
15:00 - спагети с пилешко и доматен сос;
19:30 - 150гр. бекон, сирене, чушки;
22:00 - протеин в кисело мляко.