Харесва ли ви Джейсън Момоа като новия Конан ?

19.08.11
13:37

Аз лично съм разочарован от кастинга, можеше да се справят много по-добре.В книгите Конан е описан с бяла кожа,черна коса и сини очи(типичен представител на кимириците).Нищо общо с Джейсън Момоа.Да не говорим че може намерят някое по яко момче.Иначе нямам нищо против актьора,в “Игра на тронове” беше  хал Дрого и за този си роля си пасваше идялно и настина се забавлявах докато го гледах.

голям провал. много е трудно когате летвата е поставена високо да я прескочиш. а Арнолд и първите филми го направиха. първо като актиори, дето да си приличат на варвари, второ като включването им в сценария от най-големите сцени до най-малките(например как Арнолд нокаутира камила). явно времената се менят, сега е по-модерно да има акробати, специални ефекти и грим.

е...не само тоя филм се изложи. примерно виж Пришълците:
- първия филм е много мрачен и е по-скоро напрегнат, отколкото зрелищен.
- врория вече има много екшън и стрелба.
- третия пак се връща към мрачността и напрегнатостта. страшен си е направо.
- четвъртия...сам по себе си би бил ОК, но в сравнение с тия преди него е ...нищо впечатляващо.
- АВП - вече съвсем няма и следа от екшъна, историята, отношенията между хората и роботите, мрачността, НО има много ефекти и компютърна анимация. като почитател на серията(и на играта) бих го гледал на видео, но не бих го гледал 5 пъти на кино, нещо което бих направил с втория Хищник например(който следва същата деградация - първия е силен, втория ми е даже още по-силен...и после нещата се сгромолясват).

факт - Момоа не е особено ръбест в мутрата, не е достатъчно як(явно химията не е напреднала от времето на Арнолд) и сами филм е направен за младежта, която ако няма компютърно нарисувана кръв(а не добрата стара кръв дето е като кетчуп) и каскади(от рода на задни салта и всякакви щуротии вместо хора падащи в трап) не би гледал никой филм.

TN

19.08.11
14:38

Далеч е от Арнолд :D

19.08.11
15:00

С американски трениньори и евтина храна в УСА ще стана перфектен за ролята :Д

19.08.11
15:35

казано от ts.vassilev на 19.08.11, 14:36:

голям провал. .....

Е Цецо много си краен. Стилистиката е друга, но в някои отношения Момоа е по-близо до Конан на Р. Хауърд и Конан от комиксите (визирам Savage Sword of Conan, понеже той е вероятно най-яката поредица). Наистина можеше малко по-як тип да сложат. Но и аз супер много се дразня като окепазят някоя класика за да я направят по смилаема за таргет-аудиторията 14-25 г. Дано не се изложат така и тука.
Но Пришълците за мен са си 4, като третия (на Финчър) е по-близо до замисъла на първия Alien, докато четвъртия (на Жан-Пиер Жоне) е свързан с концепцията на Aliens. AvP макар че имаше няколко реверанса, си беше боза. Камерън сега снима филм в който драматично ще разшири Alien multiverse.
От друга страна виж Хищника: втория филм беше зле, но Predators изненада много приятно, въпреки присъствието на Ейдриън Броуди. Не е закономерно новите инсталмънтс да са непременно зле.

19.08.11
15:42

Относно пришълците третия (на Финчър)  лично за мене  е класика. Д. Финчър  се е справил брилянтно.Няма такъв atmosFear на безнадежност в друг филм (или поне сега не се сещам). Пришълците  2 и 1 също са страхотни.4-ката е просто добра.

19.08.11
16:48

Пичът яко са го зобнали, защото четох, че е трябвало да трупне 20кг чист мускул за доста кратко време :D Е, разбира се, това може да е журналистическа измислица.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 19.08.11 16:49.

казано от Solomon Kane на 19.08.11, 15:35:

Стилистиката е друга, но в някои отношения Момоа е по-близо до Конан на Р. Хауърд и Конан от комиксите (визирам Savage Sword of Conan, понеже той е вероятно най-яката поредица). Наистина можеше малко по-як тип да сложат. Но и аз супер много се дразня като окепазят някоя класика за да я направят по смилаема за таргет-аудиторията 14-25 г. Дано не се изложат така и тука.
Но Пришълците за мен са си 4, като третия (на Финчър) е по-близо до замисъла на първия Alien, докато четвъртия (на Жан-Пиер Жоне) е свързан с концепцията на Aliens. AvP макар че имаше няколко реверанса, си беше боза. Камерън сега снима филм в който драматично ще разшири Alien multiverse.
От друга страна виж Хищника: втория филм беше зле, но Predators изненада много приятно, въпреки присъствието на Ейдриън Броуди. Не е закономерно новите инсталмънтс да са непременно зле.

да, разбирам че Момоа има предимства и времената се променят, което не пречи да се възмущаваме на новото поколение и на новото поколоние филми таргетиращи ги. проблема не е че видиш ли актьора е зле и че филма е зле направен. проблема е че имат високо сложена летва от предните филми и вместо да я прескочат(което ще е наистина постижение), те решават да я заобиколят. защо не се откажат докато побеждават? направете друг филм, за Пенчо Селянина и нека той да ги коли с голям нож и да е много як. по тоя начин младите(които не са впечатлени, ако въобще са гледали стария Конан) ще имат интересен филм, а старите “фенове” няма да се сърдят че е развалена хубавата поредица.

за хищника не съм съгласен - на мен втория ми харесва също. вероятно е защото съм бил в друго поколение(след вас) и там е имало различна целева аудитория.

и поздравче за феновете:
http://www.youtube.com/watch?v=VfsFV7VGBzI
http://www.youtube.com/watch?v=fp9DHzgr758&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=YcFnvULy8zA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=9-EjSpliwCc

Мнението беше редактирано от Цветан Василев на 19.08.11 17:35.

19.08.11
18:34

най-ме кефи Галин Калчеф-Релефа, познат като Конан смАрта!

19.08.11
20:06

Цв. Василев го е написал доста точно. Високо вдигната летва, гарантираща разочарование при съвременен прочит на историята.
На този по-горе, може да му се върже и роля в Здрач 18-та част, но Конан....ммммне.

Подобно нещо се наблюдава и в друг филм, който косвено е намесен в темата.
ХищницИ(т.е. 3-та част) - почти 100%-во покритие на 1-вия филм -  Хищника, дори и някои сцени бяха “направили”.
Е, гледа се, но с полуотегченост и иронична усмивка.
За мен поне - взели са един добър филм, който са изиграли наново и се е получило по-зле.
Не е лош, просто е едно по-лошо повторение.

И не мога да не спомена, че и Alien и Predator, както и AVP изданията кефят. :)
Дори и игрите са добри(последната само не съм я тествал). :)

20.08.11
00:13

казано от Ramon Dekkers на 19.08.11, 18:34:

най-ме кефи Галин Калчеф-Релефа, познат като Конан смАрта!

Именно. Испуснали са най-добрия Конан..

BU

21.08.11
21:13

Джейсън е много по-близо до Конан,отколкото Арнолд.А и играта му е по-добра.Арнолд винаги е печелил публиката с огромни мускули ,тогава никой не бил виждал такова нещо и хората се кефели.В книгите Конан е около 96кг,някой да ме поправи.

22.08.11
19:17

казано от DeadManWalking на 21.08.11, 21:13:

Джейсън е много по-близо до Конан,отколкото Арнолд.А и играта му е по-добра.Арнолд винаги е печелил публиката с огромни мускули ,тогава никой не бил виждал такова нещо и хората се кефели.В книгите Конан е около 96кг,някой да ме поправи.

Ами чел съм почети всички разкази който са приведени на български.Не помня някъде да е упоменато тегло. Общо взето физическото  описанието е “Великан със широки рамене и  висок една глава над обикновен мъж.”  Чел съм ги преди години така че може и да го пропускам момента с това инфо.

BU

22.08.11
19:22

Няма описание в книгите,но в интервю авторът сравнява героя си с един друг и там излиза някъде - 1.90,92-96 кг. :) Трябва да потърся в нета,а не ми се занимава сега.

Имайте предвид,че когато романът е писан,1.90 е било нещо...огромно. :) Както и 90+кг чист мускул.Ние сме малко разглезени с тия бодибилдери.Арнолд беше 2 пъти колкото Конан,когато се снимаше филма.

Но пък кога Холивуд се е стремял към реализъм? :) Сегашно време такава физика не впечатлява и затова сме малко разочаровани.Иначе на мен ми е ок,виждам Конан в героя.Само да не осерат филма. :( Примерно като го превърнат в ревльо и го влюбят в някаква мека мадама.

Чарлз Поликин в обичайния си комичен тон:
Just saw the Conan movie. The guy who plays him is certainly not going to inspire a generation to go the gym like Arnold did. Maybe his trainer used h TRX and Bosu balls, and had him drink soy lattes as post workout shakes. Mark Wahlberg gets in shape, the Rock gets in shape. Why not set aside 4 months to make look decent for the part? There a lot of great trainers out there who could have had him look the part.

http://www.imdb.com/media/rm484948480/tt0816462 - направо е жалък. |-)

31.08.11
19:26

Гледайте го тогава  заради Nathan Jones :) Аз ще го гледам, защото дубльора на главния герой ми е дружка.

http://www.charlespoliquin.com/Blog/tabid/130/EntryId/624/Conan-the-Vegetarian.aspx
поредния маркетинг трик на Поликин е това според мен.

01.09.11
19:00

Вярно е малко хърбав. Конан поне аз го асоциирам с груба сила и мощ, с човек, който не се церемони, ами отива и мачка всичко и всеки, който му пречи. Съответно и вида на Шварценегер във филма създаваше подобно усещане.
А този някак си изглежда по-слаб и от мен, нещо не ме впечатлява. Ама сега мускулите в киното не са много на мода ;)

02.09.11
00:17

Гледах го току-що филма, не е лош. От към поведение го докарва, а и физиономията му е подходяща :D Ама от към физика може още да се желае.

ВН

03.09.11
13:48

Странно е да коментираме визията на мускулната маса като пряко следствие на сила. Мисля, че всички тук сме наясно, че нещо обемно не винаги е нещо работещо. Значи тук виждам една купчина яки пичове, дето съвсем не сте обемни и обратното. При все това продължавате да очаквате якият Конан, да е мастодонт като Рони/Джей? И това при положение че 58 килоргамовият Брус Лий ни показа принципа на “комплексността” в 1 инч пънч.

Мисля, че асоциирате Конан твърде много с Шварценегер и неговото тяло. Не си купувах Конан заради Арнолд, нито го открих благодарение на него. Самата мускулна симетрия в Арнолд, начинът по който се движи, прекалено високият му мускулен тонус - всички тия неща го правят по-слабо функционален по отношение на приложна сила и мощност, от колкото среден клас, мазен “най-силен мъж”. Кой сега живее в клишета? Ръка 50? Вени по гъза? Айде стига... :)

Че си прав, Владо, така е, но твоята гледна точка е твърде реалистична. Кой освен 20% от населението на планетата, които са запознати с връзката между сила, функционалност и обем ще направи разлика? Всички от тези 80% отиват, за да гледат Конан - голям, здрав терминатор, какъвто всичко го помнят.

Странно, че и от Холивуд е трябвало да мислят от тази гледна точка. Точно там, където всичко е пари и за такива класически филми трябва да се гледа по-...по-ефектно. Надали пичовете зад камера са си казали: “Абе той Конан нали е много силен, значи не трябва да е голям.” Ок, нека не е като Арнолд или Рони, но според мен фигурата можеше да е малко по-ефектна.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 03.09.11 14:00.

Поне преса да имаше тоя :D Иначе мисля, че Мел Гибсън би влязал в роля...се пак и при него си трябва зоб де но като цяло... :D

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 03.09.11 14:12.

ВН

03.09.11
14:12

Визуалното доказателство за приложение на силата е - манипулирането на тежки обекти наоколо, включително и себе си. Сравняваме колко големи и тежки предмети мята/мести Конан на Мамоа във филма, после Конан на Шварценегер и гледаме дали Конан е як или само ефектен. :)

Поздрави,

Владо

06.09.11
04:18

Изгледах новия Конан после се прибрах в къщи и пуснах стария. Е не можах да го изтърпя с тия нечленоразделни звуци и това тъпо изражение. Новия Конан си е супер - погледа е на хищник, а не на крава като на Бат Арни и се движи атлетично, а не одървено всеедно е правил бицепсово и лицеви преди да почне сцената, че да седи напомпан за снимките.

07.09.11
10:33

И аз вчера го гледах и в общи линии очакванията ми се оправдаха. Сюжетна линия съшита с бели конци, неубедителни персонажи и цялостна липса на душа във филма. Момоа не дразни, горе-долу влиза в ролята, макар че трябва да си удебелява гласчето и да гледа неубедително лошо. Май детето-Конан беше по-убедителен от порастналият Конан.
За съжаление ще трябва да се съглася с Поликин - този Конан нямам как да вкара цяло поколение в залите. Просто поредния метросексуален супер-герой във филм, където визията трябва да замести съдържанието...

07.09.11
14:29

Не съм гледала Конан, ноо хал Дрого е.. (inlove) Има брутално излъчване.

07.09.11
15:31

казано от Moonray на 07.09.11, 14:29:

Не съм гледала Конан, ноо хал Дрого е.. (inlove) Има брутално излъчване.

Чак пък брутално...преди около година и половина го мернах във фитнес залата Inergy в Борово -  леко намусена boy-toy. Тичкаше босичък по пътеката, разтягаше доста, но нищо впечатляващо. Из нашите зали има къде по-брутални типове, но наистина на фейсове не го докарват :)

08.09.11
18:21

Добре, умът ми не го побира как може някой да му харесва версията с Арнолд. Абсолютно никаква проява на талант няма за актьор, гледа малоумно, джижи се одървено и като цяло мяза на объркана крава. Екшъна сцените са супер зле.. ясно, че е стар филма, но то е по-зле от кеча. А Арнолд може единствено да ме мотивира да не влизам в залата. Никаква грация няма в тоя човек, никаква пъргавост, атлетичност, подвижност. Някаква буца се разнася там и начупва гадовците с тромави размахвания на меча и тромави тупаници. В бодибилдинг света може да е бил най-великия, но е един от най-слабите актьори.

08.09.11
19:23

Има присъствие, излъчване- аура, ако щеш.

08.09.11
19:45

3 пъти заспах на този филм, не че е лош, просто така се получи.
Днес вече ще го догледам.

Не е лош, противно на очакванията и нагласите ми, Мамоа се справя повече от добре с ролята.
Може би е някакъв стереотип това с Арнолд, но пък, наложил се е. И след “този Конан”, ще продължавам да асоциирам  Конан  Варварина с ШварцО.
Наистина, бат Арни не е с изразителна от чувствени мимики муцуна, а е абсолютен ръб, не реди поезия и въобще не говори много, но пък му получава ролята.

08.09.11
19:54

казано от Скота на 08.09.11, 19:23:

Има присъствие, излъчване- аура, ако щеш.

По-скоро мисля, че сабужда сантилентални спомени от детските години, когато е бил един от малкото здравеняци по телевизията и всеобщ пример за яко копеле.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1