Търся си упражнения и за изграждане на скорост в бягането ми,ще се радвам ако някой помогне :)

Здравейте,покрай световното по лека атлетика се надъхах да ставам спринтиор..но да си тренирам сам.. ако може някой да ме опъти с някакви упражнения или цяла програма ще съм му много благодарен,на 17 съм 82 килограма 183 см..50 метра ги правя за 7.3..казвам 50 защото в града ми няма никъде 100,преди ги правех за 7,но явно съм качил някое друго килце,имам и подкожни мазнини които мисля че ми пречат за по добрите резултати :)

07.09.11
13:26

1. Няма да коментирам дали не е късно на 17 :)
2. Иначе си тренирай всички мускулни групи И яко клекове до долу!

1.Никога не е късно за спорт
2.Най-добрият начин да си подобриш спринта е с двуразови тренировки , при условие че искаш да тренираш и фитнес , примерно да бягаш сутринта и фитнес в късния следобед , но не е добре да правиш клекове в ден когато си бягал , защото натоварването става много голямо . Задължително е да се храниш много качествено , за да се въстановяваш добре .

Принципно имам 5 години тренировки баскет..от които имам и скоростта предполагам..и свиря на гайда,която е разширила доста дробовете ми,миналия месец бягах по 8 километра без да спра....така де смятам че имам качества за бегач..:)

07.09.11
15:43

казано от Стоян Димитров на 07.09.11, 15:36:

Принципно имам 5 години тренировки баскет..от които имам и скоростта предполагам..и свиря на гайда,която е разширила доста дробовете ми,миналия месец бягах по 8 километра без да спра....така де смятам че имам качества за бегач..:)

Издръжливост, сила и бързина са доста различни неща!

Владимир Димитров, има ли РЕАЛНО основание да препоръчваш двуразови тренировки? В случая го правиш напълно наизуст, без никаква представа от нивото и възможностите на човек, на когото го препоръчваш. Нещо повече - утре някой ще използва търсачката, търсейки решение в сходна ситуация и ще попадне на твоята “мъдрост”.  Мисли преди да пишеш, моля. Човек, който не е наясно как да го направи и как да възстановява, почти гарантирано ще има големи затруднения и проблеми.

Стоян Димитров, вероятно slavko ще може да ти даде конкретни и смислени препоръки.

07.09.11
16:01

В t-nation има не лоши статии ;)

07.09.11
16:10

Ако наистина искаш да се занимаваш с това, мисля че ще е по-добре да си се запишеш някъде.
А ако е за удоволствие (като мен), лично на мен много ми помага тичането по стълби и наклонен терен и разбира се традиционния спринт на 60,100,200м. Наблягай на късите дистанции като влагаш максимум сила и по-рядко бягането на дълги дистанции. Можеш да правиш и по 2,3 силови тренировки в залата/седмично, но мисля че ще ти дойде много за твоето ниво все още.

виж и този линк http://bgtrener.blog.bg/sport/2007/09/12/leka-atletika-trenirovka-sprint.109420

Мнението беше редактирано от Ален Божинов на 07.09.11 16:22.

казано от alleN на 07.09.11, 16:10:

Ако наистина искаш да се занимаваш с това, мисля че ще е по-добре да си се запишеш някъде.
А ако е за удоволствие (като мен), лично на мен много ми помага тичането по стълби и наклонен терен и разбира се традиционния спринт на 60,100,200м. Наблягай на късите дистанции като влагаш максимум сила и по-рядко бягането на дълги дистанции. Можеш да правиш и по 2,3 силови тренировки в залата/седмично, но мисля че ще ти дойде много за твоето ниво все още.

виж и този линк http://bgtrener.blog.bg/sport/2007/09/12/leka-atletika-trenirovka-sprint.109420

Тази програма е хубава,благодаря ти,но не обичам залите...предпочитам по лостове и със собствено тегло..планът ми е ..
в началото понеделник сряда и петък да си бягам кросче по 20 минутки,колкото да  вляза в форма и след това вече да я почвам..само дето няма къде да ги бягам тези 200 и 100м..в моя град мисля че няма разграфено...но трябва да проверя пак..и незнам освен да намеря добър терен и да си го измеря някак

08.09.11
11:08

Пич, не искам да те разочаровам, но като ти чета времето, по - добре се захващай с друго ;)
Ако ще тренираш за кеф - става, но аз в 9 клас бягах по - бързо (но тренирах лека атлетика), а има мноого по-бързи. Или пробвай друг спорт или друга дисциплина. Защо не се пробваш в дългия скок, там не само черни са фаворити :D

казано от Kamen на 08.09.11, 11:08:

Пич, не искам да те разочаровам, но като ти чета времето, по - добре се захващай с друго ;)
Ако ще тренираш за кеф - става, но аз в 9 клас бягах по - бързо (но тренирах лека атлетика), а има мноого по-бързи. Или пробвай друг спорт или друга дисциплина. Защо не се пробваш в дългия скок, там не само черни са фаворити :D

Това че времето ми е такова сега..не значи че ще е същото след година тренировки...пък аз искам да си тренирам за удоволствие,не за състезания..ако сваля 1 секунда ще съм доволен..днес си измерих на 100-13 и 77..което си е бавничко..но има време ще напредна :)

08.09.11
12:48

Да бе нищо не съм казал, щом ще си тренираш ей така ок, но аз май бях на 5.9 на 50 или бяха 5.8 не съм сигурен и не беше нещо феноменално :D
Ма давай ... за спорта :)

казано от alleN на 07.09.11, 16:10:

Allen..днес пробвах тази програма от  линка,много ми е тежка,стигнах до 4-тата серия на 100м и умрях..и на всичкото отгоре разтегнах сухожилие...както и да е мисля да си я пригодя за мен и като ми мине да я мятам сериозно :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1