07.09.11
13:46
Здравейте, искам да изберя някоя програма за натрупване на мускулна маса и от която да ми се развиват максимално всички мускулни групи и да изтощя до край дадения мускул в тренировките си, прочетох книгата на Арнолд, и искам да ви попитам как е тази програма:
Понеделник - Гърди
Вторник - Почивка
Сряда - Гръб
Четвъртък - Почивка
Петък - Бицепс и Трицепс
Събота - Крака, Рамо, Корем
Неделя - Почивка
или тази:
Понеделник - Гърди и бицепс
Вторник - Почивка
Сряда - Гръб и трицепс
Четвътък - Почивка
Петък - Трапец и рамо
Събота - Крака и корем
Неделя - Почивка
Защото както казах, искам тренировката за всеки мускул да дам всичко от себе си, да го напомпам до краен предел, коя то двете програми ?
Само внимавай да не ги спукаш тия мускули от помпане!Я сподели с какъв стаж си,какъв е хранителния ти режим?
Също така посочи упражненията който мислиш да правиш?
Понеделник - Гръб и бицепс
Вторник - Почивка
Сряда - Рамо, трапец и корем
Четвътък - Почивка
Петък - Крака
Събота - Почивка
Неделя - Гърди и трицепс(Може и тук да се включи корем)
Аз лично харесвам този вариант най-много, що се отнася до тупане на мускулна маса.Четири тренировки седмично и 3 почивни дни.Като неделя и понеделник тренираш два дни поред. Не е толкова важен тренировачния сплит колкото добрия хранителен режим съобразен с целите и личните ти нужди.
Не е толкова важно как тренираш а как се храниш! Успех!
Мнението беше редактирано от Георги на 07.09.11 15:15.
07.09.11
16:10
Имам стаж 2 години, на 15 години съм 60кг, 170см висок, хранителния режим ми е добре, и се чудех за програма, която да помпя добре мускулите в тренировките ми.
Мнението беше редактирано от Miroslav Nikolov на 07.09.11 16:13.
07.09.11
16:48
само като прочета ‘’искам да помпя мускулите’’ и ми става ясно какво ядеш... не питай как го правя ;) я напиши как се храниш... реторична задача е това :D
07.09.11
17:52
Закуска 9:30ч. - 1 пакет солети (понеже съм на даскало)
Обяд 12:30ч. - Сандвич с месо с едно твърдо сварено яйце с 1 филия пълнозърнест хляб
Следобенда закуска 15:00ч. - 1 чаша мляко с 1 сварено яйце и 3 резана сирене
Вечеря 18:00ч. - Пилешка пържола със салата от краставици и домати + варен картоф
Втора лека вечеря 21:00ч. - протеинов шейк (1 сурово яйце, банан, мед, кисело мляко) ;)
07.09.11
17:59
и кое му е добрето на хранителния ти режим....
както казах - познах :)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 07.09.11 18:00.
07.09.11
18:01
И за тази програма се позачудих:
Понеделник- Гърди и корем
Вторник - почивка
Сряда - Гръб и Трапец
Четвъртък - почивка
Петък - Бицепс и Трицепс
Събота - Крака и Рамо
Струва ми се доста добра, защото повече ще тренирам самия мускул, а на онази , примерно като направя за гърди незнам дали ще имам сила за бицепс после, както е и с гърба + трицепса, и се чудя между тази и предишната която написах по-горе.
07.09.11
18:03
а не се ли чудиш като направиш крака дали ще имаш сила за рамото (wasntme)
07.09.11
18:08
Ще имам, просто питам за мнение
07.09.11
21:32
Добре, защото всички ми казаха, че тази е добра, но добре
07.09.11
21:44
Готово, видях в форума една, как ви се струва ?
Понеделник - Гръб и Трапец
Вторник - Почивка
Сряда - Гърди и Корем
Четвъртък - Почивка
Петък - Бицепс и Трицепс
Събота - Крака и Рамо
Неделя - Почивка
казано от Miroslav Nikolov на 07.09.11, 17:52:
Закуска 9:30ч. - 1 пакет солети (понеже съм на даскало)
Обяд 12:30ч. - Сандвич с месо с едно твърдо сварено яйце с 1 филия пълнозърнест хляб
Следобенда закуска 15:00ч. - 1 чаша мляко с 1 сварено яйце и 3 резана сирене
Вечеря 18:00ч. - Пилешка пържола със салата от краставици и домати + варен картоф
Втора лека вечеря 21:00ч. - протеинов шейк (1 сурово яйце, банан, мед, кисело мляко) ;)
Това твойто е на светлинни години от добро ядене!
1. Невиждам никъде закуска.Първото ти ядене е в 12:30, което си е направо катастрофа при положение, че ставаш в 7 примерно за да ходиш на училище. Тия солети по добре ги дай на някое куче!Но се съмнявам,че ще ги яде!
2.Количествено храната ти покрива нуждите на някоя 40 килограмова ученичка от долните класове!
3. На суровите яйца каква им е идеята?
Мнението беше редактирано от Георги на 08.09.11 07:51.
Сурово е яйцете,защото най-веротно бърка някаква алхемична смес,която е подходяща за всяко друго време освен това, в което той я приема.
08.09.11
11:07
Направих си хранителен режим:
Закуска: 9:00ч. - Плод (банан,ябълка,праскова или др.) + обезмаслено кисело мляко
Обяд: 12:30ч. - Месо (пилешко,телешко,пуешко,свинско или др.) + салата (краставици,домати,лук,сирене)
Следобедна закуска: 15:00ч. - 2 филий черен хляб с кашкавал
Вечеря: 17:30ч. - 1 голям варен картоф със зелена салата
Тренировка: 18:30ч. - 20:30ч. + 700ml. Сайз Он (една доза)
Втора лека вечеря: 21:00ч. - 3 белтъка или 100гр. извара
Мнението беше редактирано от Miroslav Nikolov на 08.09.11 11:07.