09.09.11
19:03
Добър вечер драги читатели!Искам да ви попитам, тъй като тренирам в 5 дневен сплит ( Пон. - Гърди , Вторник - Гръб , Сряда - почивка , Четв. - рамо,прасец , Петък - ръце , Събота - Бедра ), удачно ли ще бъде да променя системата си за трениране по следният начин ( тъй като искам да наблегна много на трицепса и прасеца тази зима, а и започнаха месеците с буквата Р!! ): Пон. - Гърди/прасец , Вторник - Бедра,прасец , Сряда - почивка , Четв. - Рамо/Бицепс , Петък - Трицепс , Събота - Гръб !
Смятам да започна да тренирам прасеца 2 пъти седмично ( веднъж тежко с малко повторения, а другият път - леко с много повт. )
Какво мислите? - дайте ми съвет, ако греша някъде !!! Мерси предварително
По - здрави !!! :)))
09.09.11
19:06
Сложи бицепс и трицепс заедно и да има 1 ден почивка след това !
09.09.11
19:25
Първо... не си за пет дневен сплит според мен... дори и добро хранене малкооо съмнително възстановяване... Аз когато бях млад, глупав и без опит тренирах по 5дневен сплит и имах ефект но неможе да се сравнява с ефекта който ще имаш при 4 дневен сплит ( най-добрия вариант според мен ) и като работни килограми и като почивка и като мотивация :) Казвам го, защото сега съм малко по-малко млад, също толкова глупав но с малко малко опит :) Не мисля, че ако тренираш трицепс в отделен ден ще имаш кой знае какъв ефект. Да го тренираш два пъти - по-възможен вариант според мен и ще имаш. Има няколко варианта според мен ако искаш дадеш едно рамо на трицепса като при всички положения наблегни и на гърдите в един или друг смисъл. Та искам да кажа вариантите:
- една тренировка за трицепс с добавяне на една-две серии ( добавянето на повторения към сериите не мисля, че ще даде ефект... )
- една тренировка за трицепс със същите серии и повторения но с по-голямата тежест което ще доведе до използването на форсирани повторения ( помощ от човек ) и негативни повторения ( отново с помощ от приятел )
- метод 10х10 - лично на мен това не ми допада но си е вариант
- метод на изгарянето - задъжане в пикова позиция - доста желателен според мен... ако не си го правил до сега започни да го правиш може той да е ключа към успеха
- подобряване на негативната част - както и да избереш да го тренираш според мен трябва да подобриш негативната част
- две тренировки седмично за трицепс ( но трениране с други мускулни групи ) примерно:
1ден - гърди и трицепс
2ден - гръб и бицепс
3ден - почивка
4ден - крака
5ден - рамо и трицепс
6-7ден - почивка
Тука имаш тренировка за трицепс в началото на седмицата когато си свеж и в края след която тренировка имаш 2дена за възставяване.
Наблегни на упражнения като: Бенч преса за гърди, Бенч преса с тесен хват, Кофички на пейка и успоредка ( всички варианти ) и към тях добави френско разгъване, разгъване с дъмбел както и разгъване на скрипец.