09.06.05
20:29
Колко минути трябва да се тренират коремните мускули, за да има ефект? Аз ги правя почти всеки ден, като правя 4 упражнения за коремни от по 2 серии с 20 повторения всяка. А колко трябва още да ги увелича и около колко време?
Корема е като всеки друг мускул и не трябва да се тренира всеки ден. Ако искаш да изчистиш мазнините по корема, коремните преси не са начина.
Нормална тренировка за корема (както за всеки друг мускул - (крака, гръб примерно) + кардиотренировки + подходяща диета....
за кардиото и диетата знам. Правя го. Но въпроса ми беше около колко време трябва да се тренират, за да го усетят мускулите? 10, 20 мин?
[quote author=“vansi”]за кардиото и диетата знам. Правя го. Но въпроса ми беше около колко време трябва да се тренират, за да го усетят мускулите? 10, 20 мин?
Много е относително бе пич. Зависи какви упражнения правиш. Ако си с 90 драдуса/сгънати, качени крака/ може и за 3 добри серии да си готов.
Кажи какви правиш и искаш да правиш за корема като упражнения. И в една друга тема има супер пълно разискване на трен. методика за корем. Така че чети там.
На времето се смяташе че минимум 20мин трябва да се тренира.Това не го прави,може да натовариш и за 5-10 мин.Просто си избери най-трудните за тебе упр нека са 3 с по3-4 серии и ги карай до отказ
Защо до отказ ?Другите мускули не е желателно да се тренират до отказ ...защо коремните до отказ ? :wink:
[quote author=”Миле”]На времето се смяташе че минимум 20мин трябва да се тренира.Това не го прави,може да натовариш и за 5-10 мин.Просто си избери най-трудните за тебе упр нека са 3 с по3-4 серии и ги карай до отказ
Сериозно ли говориш, 3 упр. по 3 серии до отказ. Това си е бая апсурдно претрениране мен ако питаш. :?
мерси за отговорите. темите съм ги чела. и аз мислех за 20 мин,но ми се виждаха много,но ще пробвам.
Смятам че е всеобща заблуда, това че корема ще се претренира ако го натоварваш много често или прекалено много. Това ми звучи като претрениране на прасците. Такова нещо като претрениран корем даже не мога да си представя, аз лично го правя 4-5 пъти седмично почти до отказ.
10.06.05
21:57
Че дори е претрениран какво? :lol:
[quote author=“tpd”][quote author=”Миле”]На времето се смяташе че минимум 20мин трябва да се тренира.Това не го прави,може да натовариш и за 5-10 мин.Просто си избери най-трудните за тебе упр нека са 3 с по3-4 серии и ги карай до отказСериозно ли говориш, 3 упр. по 3 серии до отказ. Това си е бая апсурдно претрениране мен ако питаш. :?
Ами сериозно.Този мускул е последния който може да претренираш.Това може да стане ако го тренираш само с тежести
[quote author=”Миле”][quote author=“tpd”][quote author=”Миле”]На времето се смяташе че минимум 20мин трябва да се тренира.Това не го прави,може да натовариш и за 5-10 мин.Просто си избери най-трудните за тебе упр нека са 3 с по3-4 серии и ги карай до отказСериозно ли говориш, 3 упр. по 3 серии до отказ. Това си е бая апсурдно претрениране мен ако питаш. :?
Ами сериозно.Този мускул е последния който може да претренираш.Това може да стане ако го тренираш само с тежести
Така е, но това са 9 отказа... Може пък и аз да имам малко по брутално разбиране за серия до отказ. И 9 такива не бих правил за който и да е мускул. :)
13.06.05
16:23
Аз мисля че коремните мускули са жилави “копеленца”, като прасците примерно.. Я накарайте някой да ви седне на съкратения бицепс да видим колко ще издържите, а после нека ви стъпи върху пресата и със сигурност ще прецените силата на корема! :wink:
Така че мачкайте корема и няма страшно... повече преси в повече време мисля че няма да навреди, а напротив. Ако все пак се претренира обаче, мускулния разстеж ще е саботиран, но пък за сметка на релефа.