Специализация за рамене - помощ?

12.09.11
22:37

Здравейте! Така, може ли да ми кажете някакъв метод или специална тренировка за раменете? Какви упражнения трябва да правя точно, за да ми се получи очертаването на раменете спрямо бицепса и трицепса(не знам точно как да го обясня)? Аз имам маса в раменете, нямам много мазнини, но въпреки това раменете не ми “изпъкват”....
За мен:
ръст-177-178
тегло:77-78 кг
стаж: 1 год и 9 месеца
(надявам се ме разбирате какво искам да ви кажа)

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 12.09.11 22:39.

ми аз не разбирам... или имаш малко маса и малко мазнини което не е достатъчно за добра сепарация.. или имаш малко маса и много мазнини или много маса и много мазнини... ти викаш, че имаш маса и нямаш мазнини - това значи, че в момента си в най-доброто положение за раменете си при тази маса и тези мазнини. :)

би ли сравнил мазнините които имаш по трицепса, бицепса и отстрани на рамото(точно там където очакваш да “отсечеш” рамото) като сравняваш не само дебелината на гънката, ами и усещането(по-плътно, по-бучесто). благодаря.

12.09.11
22:54

kristiancho, честно да ти кажа и аз не знам... просто не съм мазен, но може ми трябва още много мускулна маса ... не знам
ts.vassilev, ами като напипвам, усещам че рамнете са ми доста твърди в долната част(там където трява да се очертаят), аз по бицепса и трицепите нямам кой знае колко мазнини ....
Ето снимка от преди 2-3 месеца

SP

12.09.11
22:54

Спамя, но ми стана интересно. Цецо, на бицепса си хващам кожата без проблем, а там където се отсича рамото не мога да я хвана, просто е доста по-стегната и опъната кожата. Какво означава това ?

До автора - 3 тренировки седмично, като наблягаш на задни и средни глави(мое мнение). Навсякъде чета, че така желаната форма тип “топка” се прави като се тренират предните и средните глави, но откакто правя по 1 упражнение за задните глави, рамото ми е много по-добро. Самото рамо се отсича най-много при задните глави, по-малко при предните и вече при по-малък процент мазнини и при средните. Това е мое виждане и мисля, че е правилно.

ами забелязвам го при някои хора - там където свършва рамото натрупват...нещо :)
да не се наемам да кажа какво е, ама май не са мазнини - дори хора със сравнително малко мазнини по ръцете могат да натрупат там, което ми се струва че би попречило “да се отсекът” раменете. който иска да провере - при отпусната ръка просто да опита да сравни гънките или да опита да води гънка и да види дали там става по-трудно. някои от хората които познавам с ясно очертани рамене имат много малко там.

още нямам идея какво правим в тоя случай, просто е теория.

пък на Деатх__ трицепса му изглежда много голям.

П.П. тия дето имат повече “тъкан” под рамото също така ги боли когато хванат гънката там, за разлика от тия дето нямат.

Мнението беше редактирано от Цветан Василев на 12.09.11 23:03.

12.09.11
23:16

Ами на тази снимка ръката леко съм я стегнал! А иначе за тези 3-4 месеца трицепсите ми станаха още по-развити, защото много набялгах на тях, особено латералните глави! За рамо правя много разтваряния в страни с дъмбели и на скрипеца, освен това и правя и другите упражнения де-вертолет, преси с щанга, с дъмбели, задна рамо правя също, НО пак не иска да ми се очертаят... До колкото знам на баща ми са му били така кога е бил млад(били са му много нацепени раманете), а при мене не става тая работа...

Мнението беше редактирано от Юли на 13.09.11 00:05.

12.09.11
23:40

Почвай с преси после хеликоптер и нещо за задно друго не ти трябва. При достатъчно масивно рамо то се очертава и с по-голям процент мазнини.

SP

12.09.11
23:47

Хеликоптера е за мазохисти. Прави раменете на сол, въпреки това и аз го правя понякога. Задното рамо е доста важно. При позите в гръб, ако е добре развито - изключително яко се получава. Масивното рамо се изгражда доста време. Имам приятел към 20-тина процента мазнини и рамото си личи, но е огромен като цяло и му е отнело 5 години. Все пак не при всеки се получава и... колкото и странно да звучи, в края на тренировката за рамо всеки път прави по 5 серии разстравяне от наклон.

13.09.11
00:04

Ами аз в момента правя следното:
1.пресиси с дъмбели
2.хеликоптер
3.разтваряне в страни (един път с дъмбели, един път на скрипец)
4.задно рамо-приведен напред

по 4 упрежнения права от скоро, преди правех по 3, но като че така ми е по-добре...

важни са сериите, интезивноста, повторенията... някакви методи използваш ли по време на серийте мм можеш да заменяш дъмбелите с щанга в началото... разкарай тоя скрипец бе човек ти на 50години без амбиции за мускули ли си ?

13.09.11
00:14

:D ами по 3 серий права, почивката ми е малка :) ами от време на време правя 21 на един уред

Мнението беше редактирано от Юли на 13.09.11 00:15.

13.09.11
00:54

Какво ми препоръчвате? Да продължа да качвам ММ, пък когато стане тогава... ?
Благодаря на всички Ви !

13.09.11
11:19

казано от Death__ на 13.09.11, 00:54:

Какво ми препоръчвате? Да продължа да качвам ММ, пък когато стане тогава... ?
Благодаря на всички Ви !

Здравей!
Бих искал и аз да изкажа своето мнение. Прегледах останалите мнения и ми с еструва, че никой не е обърнал внимание на снимката, която си публикувал. Тя сама по себе си, според мен, дава много от отговорите, които са ти нужни.

1. Релефа на рамото не зависи от тренировките за рамо само. За да изчистиш зоната, за която говориш е нужно да наблегнеш на цялостния релеф на ръка и рамо... т.е. не разглеждай в случая рамото като самостоятелна мускулна група, а като часто то цялата мишница. Зоната, в която искаш да получиш очертания е разположена върху самата мишница, а не в горния край на раменните мускули. Поради това те съветвам да отделиш малко повече време за релефа на ръката и рамото заедно. Започни да мислиш за тях, като за един мускул. Вкарай ги в една тренировка и ги атакувай с повече повторения. Внимавай с рамото. Повторенията ги съобразявай и със спецификата на самата става. Травмите в тази област при претрениране и/или претоварване са много възможни.

2. Остави това за ОЩЕ маса. Не мисля, че в случая масата ще реши твоя проблем. А ако целта ти е покачване на маса в допълнителен обем, съчетан със сепарация - тогава трябва да преразгледаш като цяло тренироеката си. Рамото е трудно да го разглеждаш като самостоятелен обем.
Според мен е добре да наблегнеш на релефа на трите групи заедно.
Можеш да включиш малко тренировка на лостовете за да подсилиш резултата. Включи “Силово” на лост. Ще ти даде необходимия ефект.

Ако има нещо - пиши в темата и/или на лични!
Успех!

13.09.11
13:05

Така, значи да тренирам бицепс, трицепс и рамо заедно в една тренировка с повече повторения-добре! А за останалите мускулни групи?? Тях да си ги тренирам както попринцип нали ? Тежко, за маса? Силовото си го правя от време на време, но ще започна по-често.

13.09.11
17:40

Аз лично съм против такава тренировка бицепс, трицепс и рамо заедно. При мен тренировката за рамо е след крака в тридневен сплит и го чувствам така най добре. Относно повторенията не мисля че има смисъл от над 8 повторения.
До колегата Велин Иванов какво точно визираш ти с “да наблегнеш на цялостния релеф на ръка” аз досега не съм видял човек който да може да орелефи определенна част на тялото си. В момента момчето си е точно за натрупване на маса а и сезона е подходящ. Да налее малко в рамената както и в бицепса и догодина като изчисти ще си има значително по забалежима сепарация в ръката. Абсолютно безмисленно ми се вижда сега да чисти допълнително.

13.09.11
21:28

Ами, аз все си мисля че нямам нужната маса, за това не става работата... Просто не знам, колко мускулна маса е нужна, за да си постигна целта ?..

13.09.11
22:43

Колкото се може - повече. Според мен това е целта на повечето трениращи.

13.09.11
23:38

Е да, разбира се :)  Ами, ще качвам маса, отделно ще си тренирам на лост(силови), ще редувам, по някой пък ще правя тренировки с по-малка тежест с повечко повторения ... с две думи - ще разнообразявам :)
Благодаря Ви отново!

13.09.11
23:47

Сложи раменната преса като първо упражнение,след хубава загрявка.Аз например го правя по следния начин :
8х40
8х50
6х60
5х70   Пред гърди и пак нещо подобно зад врат.
5х60   След това нещо по-лекичко като,разтваряне на ръце в страни и напред.
6х50   При мен рамото така напредна доста.

Успех !

14.09.11
00:01

Аха, а задно рамо не правиш ли ? Аз правя (както казах и по-горе) преси, хеликоптер, разтваряне в страни и за задно рамо пак разтваряне в страни по наклон. Всичко по 3 серий по 8-10-12 повторения (различно)

14.09.11
00:16

Раменната преса зад врат,набляга на задното рамо.Също правя разтваряне в страни по наклон,но по-рядко.Зависи как се чувствам по време на тренировка.

14.09.11
00:20

Ясно, мерси :)

14.09.11
13:31

казано от Боби Велинов на 14.09.11, 00:16:

Раменната преса зад врат,набляга на задното рамо.

Глупости!

14.09.11
14:28

Как зад врат набляга на задно рамо втф?
Тогава набиране зад врат го правя за предно рамо.

14.09.11
17:02

Набляга на средното, но все едно... А забравих да питам, какво смятате за пресите от стойка на ръце ? Пак влизат здраво, или да не ги права?

Мнението беше редактирано от Юли на 14.09.11 17:04.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1