Моля за малко помощ относно коремни мускули и гърди. Усилия има,резултати не.

14.09.11
00:12

Здравейте. :) Аз съм от скоро в този сайт и доста разглеждам форуми,упражнение и тн. Силно амбицирам съм,което мисля,че ще ми бъде полезно. Накратко за мен:
Момче на 15 години със среден опит във фитнес залата около,година,година и нещо,но през повечето време съм го използвал за отслабване и кардио,но сега искам малко да се оформя.
ръст:188-189
тегло:74-75 (не знам дали е нормално тегло)
мога да отделя до два-три пъти в залата,отделно плуването ми е задължително. Много ще се зарадвам ако може да ми помогнете,защото искам да си оправя тялото и постепенно да има релеф. Но сега ще питам за две определени неща,коремните мускули и гърдите. Е,започвам с проблемите:
Коремни мускули: Мисля,че имам бавен метаболизъм,но гледам да не се храня с мазнини. Основно ям млечни продукти като мляко,яйца и малко кашкавал,кисело мляко.Напоследък ям и сърнени закуски. Пие доста течности и като мога излизам и карам 10-20 км с колелото. Правя си упражнения,като коремни преси и вдигане на краката от лос,както и от лег..наистина се старая,но просто не се получава..сякаш имам нещо като малко шкембе?!..или подкожни мазнини..има го и не се маха.. Ям и зеленчуци,плодове,но просто не се получава,не знам какъв е проблема и ще се радвам да го разбера :)
Гърди: Попринцип всичко с тях си е наред,но напоследък забелязах,че едната някак си...изостава..просто там мускула е по-малък. Може би лявата ми ръка е по-слаба или аз не знам. За това се опитвам да разбера от какво е и как мога да ги уравновеся и да станат еднакви?
Междувременно забравих да кажа в началото,че пия един разтворими витамини,сещате се,има ги навсякъде,отскоро бирена мая.. и един като крем за стягане на кожата.
Е,надявам се,че можете да ми помогнете :)

14.09.11
00:23

За корема: не разбрах, плочки ли искаш да имаш ?
За гърдите: при всички е така, едната гърда е по-голяма, няма оправия това :)

14.09.11
00:30

Да,плочки искам да оформя :) . Ами примерно ако правя упражнения само за едната страна,за проблема с гърдите говоря ?

Мнението беше редактирано от Хай Амбишън на 14.09.11 00:34.

14.09.11
00:40

казано от Хай Амбишън на 14.09.11, 00:30:

Да,плочки искам да оформя :) . Ами примерно ако правя упражнения само за едната страна,за проблема с гърдите говоря ?

В никакъв случай! Тренирай си здраво с времето ще се изравнят или разликата няма да е видима.

14.09.11
01:14

Ок,мерси,а да попитам за моите килограми колко горе-долу трябва да вдигам и по колко серии..аз мога да правя сега без проблем 40 кг 5х5

14.09.11
01:47

казано от Хай Амбишън на 14.09.11, 01:14:

Ок,мерси,а да попитам за моите килограми колко горе-долу трябва да вдигам и по колко серии..аз мога да правя сега без проблем 40 кг 5х5

На първо място е правилната техника на изпълнение на упражненията.Тренирай си здраво до отказ във всяка серия без да се интересуваш от това какви кг вдигаш.Силата ще дойде съвсем скоро. По важно е мускула ти да се напълни с кръв и да се напомпаш отколкото колко кг ще вдигнеш. Най удачния вариант според мене е да си слагаш такива тежести, че на 8-10 повторение да стигаш до отказ. Това не значи, че ако имаш сила за повече повторения в някоя серия да спреш на 10-тото. Успех!

Мнението беше редактирано от Георги на 14.09.11 01:50.

14.09.11
01:55

Meрси искрено и на теб :)

14.09.11
10:14

Не се тренира до отказ, още повече ако си начинаещ. Второ, има значение какви тежести вдигаш, щото мускули не се правят само с помпане.
Но още ти е рано да мислиш какво ти изостава, потренирай няколко години, пък тогава се тревожи за това.

14.09.11
11:02

Подкрепям мнението на Петко К

Поздрави !!!

14.09.11
11:50

Петко К-благодаря за мнението,ще го имам в предвид :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1