04.09.11
10:28
пожелавам ти а се оправяш бързо:)
понеже си тренираш тежичко:)отдавна исках да почерпя опит как тренираш по време на цикъл?прекъсваш ли за 2-3дни или просто го раздаваш по-леко?
аз лоично си тренирам по график,но заменям клека с по-леки упражнения,които не натоварват корема-разгъвания,лег-преса(вече мога 10х200кг:)
04.09.11
16:04
Привет:)
Историята помни само един случай, в който се наложи да не тренирам заради цикъл.
Не се съобразявам с това и си тренирам по план.
Случвало се е да не казвам на тренера и да правя максове в такива дни - нямам проблем.
Да чукна на дърво рядко имам болки...
Кофти е, че при по-тежки серии и напъни, се засилва... Но добре, че има навсякъде тоалетни вече :):)
10х200 е супер, каква е лег-пресата ти?
05.09.11
09:54
такава на 45”-но това беше само експеримент-тренирам на 3х10на180кг и после 2-3 свалящи серии през 20кг
това лято наблегнах на лег-пресата-мързи ме да правя клек:(
06.09.11
08:34
Това не е добре, че те мързи да правиш клек:) Смятам, че лег пресата не може да го замени, аз я използвам като спомагателно упражнение. Дано скоро да те пусне този мързел:)
Иначе не питах толкова за наклона, колкото до самия вид и модел на пресата, защото има доста разлики между някои - случвало ми се е да нареждам едни и същи дискове и на едната да ми тежат повече:)
вчера кантара закова на 75кг..
миналата седмица имам 5 силови тренировки и 8 часа водна аеробика...:)
10.09.11
10:53
Имам въпрос за хоризонталните набирания - как е по-добре да се правят, с краката на земята, така че тялото да е под ъгъл към нея, или да ги вдигна на височина, така че да съм абсолютно хоризонтална?
Последните два пъти започнах да правя в края на тренировката и ползвам втория вариант.
10.09.11
12:02
по-добре за какво? различни упражнения са - все едно да питаш дали гребането или набирането са по-добри :)
10.09.11
16:09
Да, пропуснала съм най-важното:)
Искам най-ефективни начини да прогресирам към поне 1 набиране...
Иначе правя и негативни набирания, скрипци - вертикални и хоризонтални, гребания - както от стоеж, така и от наклонена лежанка, мечки...
10.09.11
20:00
от това което си написала имаш предостатъчно хоризонтално дърпане(което може да се дискутира колко ще помогне за вертикалното), за това ми се струва че ще е по-добре да си стъпила на земята ИЛИ да си стъпила на пейка, но да си сгъната в таза.
10.09.11
22:26
Разбрах. Ще тествам тази седмица:) Благодаря!
Иначе нов рекорд на лицеви в серия - 34. Последните не бяха напълно до долу, но аз съм доволна от себе си:))
14.09.11
14:15
казано от veronique на 10.09.11, 16:09:
Да, пропуснала съм най-важното:)
Постоянно се опитвай да го правиш - това е най-ефективния начин.Когато минеш покрай лост за набиране се хващаш и пробваш.Съвсем скоро след това ще го можеш.
казано от Мак Сим на 14.09.11, 14:15:
Постоянно се опитвай да го правиш - това е най-ефективния начин.Когато минеш покрай лост за набиране се хващаш и пробваш.Съвсем скоро след това ще го можеш.
Така аз се научих :)
Като мина покрай някое училище и постоянно правих опити на лоста.
Мнението беше редактирано от Miyu на 14.09.11 17:26.
14.09.11
16:03
Благодаря:) Звучи много лесно на думи:))) Надявам се да прогресирам един ден...
Набирания и кофички на успоредки.......мдаа
При мен сработиха нещо като асистираните набирания. Тъй като лостът ми е в коридора ии голямо драпане по стените имаше. Съответно, като се почувстваш по-силна в ръцете, започваш да буташ по-малко с краката (в моя случай - по стената :) ) .
Опитвах се да правя по колкото ми издържат ръцете, с минимално усилие на краката. Като усилието върху краката се стараеш да го намаляваш всеки път.
При мен сработи изометрията в 5 точки, която Юли ми показа. Също негативните набирания - с тях заякнах постепенно. Първоначално от свит лакът подксачах малко, но откъдето мога докато брадичката мине над лоста си се набирах, а при връщанео максимално бавно. Така в един момент започвах да се набирам все по-отдолу, докато накрая успях да се набера от напълно изпънати ръце. Но например никога не съм разчитала на подскока, ползвах го само за най-невъзможната тогава част. Ще стане, V ;) Ползвай всяка възможност да се набираш.
15.09.11
18:29
казано от veronique на 14.09.11, 16:03:
Благодаря:) Звучи много лесно на думи:))) Надявам се да прогресирам един ден...
Набирания и кофички на успоредки.......мдаа
Е, то не е лесно да висиш като дроб и да се мъчиш, но е най-бързия и сигурен начин :)
ОСвен това, с твоите силови резултати няма да е кой знае какво трудното.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 15.09.11 18:30.
16.09.11
13:07
Вчера имах възможността да се помъча на халки, за което съм много благодарна:)
Осъзнах, че има още хиляда неща да правя, за да стана истинска машина... Опитвах се да стабилизирам за лицеви, получи се, но не можех да пускам много надолу... Правих хоризонтални набирания и изометрии за кофички.
А бе трагедия. В резултат имам стабилна мускулна треска, добре че няма да ми попречи на клякането днес :))))
Напоследък експериментирах доста с храната - около месец пробвах закуската ми да е само от зеленчуци и понякога някоя овесена бисквита, а на обяд - преди тежестите хапвах по-стабилно... Понякога на вечеря пропусках белтък или намалявах яйцата от 3-4 на 2. Отслабнах доста - до 74кг, но наред с тренировките се получи обратен ефект, естествено - отпадналост, никаква енергия и моменти на опустошаване. Очевидно желанието да се качва сила с още по-голямото желание да сваля килограми е много трудно. В момента съм 76 - и усещам, че нещо в системата не е на ред. И как иначе...
Другото, което ми пречи и недостатъчно сън. Спя по 7-8 часа, но искам още.
Скоро ще имам промяна на режима изцяло, предстоят ми много новости и ще имам щастието 4 дни да спя колкото си искам. Със сигурност ще експериментирам още с храненето.
И със сигурност не бих опитала цикличното :D
16.09.11
13:51
казано от veronique на 10.09.11, 16:09:
...
Ето едно готино видео по въпроса, не че се казва в него по-различни неща от съветите които вече са ти написали, но все пак е мотивиращо :-)
Мнението беше редактирано от София Жекова на 16.09.11 13:52.
казано от veronique на 16.09.11, 13:07:
Напоследък експериментирах доста с храната - около месец пробвах закуската ми да е само от зеленчуци и понякога някоя овесена бисквита, а на обяд - преди тежестите хапвах по-стабилно... Понякога на вечеря пропусках белтък или намалявах яйцата от 3-4 на 2. Отслабнах доста - до 74кг, но наред с тренировките се получи обратен ефект, естествено - отпадналост, никаква енергия и моменти на опустошаване. Очевидно желанието да се качва сила с още по-голямото желание да сваля килограми е много трудно. В момента съм 76 - и усещам, че нещо в системата не е на ред. И как иначе...
Другото, което ми пречи и недостатъчно сън. Спя по 7-8 часа, но искам още.
Скоро ще имам промяна на режима изцяло, предстоят ми много новости и ще имам щастието 4 дни да спя колкото си искам. Със сигурност ще експериментирам още с храненето.
И със сигурност не бих опитала цикличното :D
Как по-Дяволите:D Щангисти и Трибойци в леки категории вдигат тежки килограми,май не е само в теглото разковничето за успеха.
На мен Сашко ми пълни душата като го гледам, а е не повече от 75 кг.
16.09.11
16:54
Не знам.... Ама като ядеш малко и не става:))))
Сашко е страхотен..теглото му е там, да:)
Днес 2 пъти отлепих 150 и не можах да ги заключа! На 80кг съм ги дърпала на две тренировки... Скоро, скоро :)
Лег - 60:)
16.09.11
18:36
едно време със 7-8 часа сън наспиваше ли се?
Ако е за Сашко от Плевен...той е 60кг.:)
И е пример какво значи отдаденост и желание да станеш шампион....на това трудно можеш да научиш някой...
Смея да го твърдя, защото ми израсна пред очите...
p.s. това за Иво:)
казано от slavko на 16.09.11, 23:21:
Ако е за Сашко от Плевен...той е 60кг.:)
И е пример какво значи отдаденост и желание да станеш шампион....на това трудно можеш да научиш някой...
Смея да го твърдя, защото ми израсна пред очите...p.s. това за Иво:)
Не били кампютри,а компоти :) Стана леко объркване, говорихме си за едно момче което е щангист,казва се Сашко и тренира при Здравко на “Славия”. Рони да разкаже за него тя е от повече време там и ги познава по-добре.
Иначе голямо Евала и на Сашко от Плевен.
17.09.11
10:25
здравей!
отдавна не съм писала, ама те следя:)
наистина си машина!но как така правиш 150кг тяга(евала,маце:), а не можеш да се набереш?много ми е странно
аз тяга мога на 60кг да речем и по 8 набирания(следващите серии са по 6:(
ама тва е след 4г трениране на скрипец
първо започнах с 2 в подхват,като стигнах до 10,минах на надхват ама тясно и след още няколко месеца можех нормални-цяла година ми отне процедурата
обаче като претренирам предното рамо предишния ден с лежанката и набиранията се преебават
и не мога да го усвоя тва гърчене на лоста дето помага-вися си надолу и се получава само дърпане без ритане и т.н
ако го схвана, сигурно ще мога 10
та извода ми е-опити и пак опити
за такава нахъсана мадама няма да е проблем
П.С.-яж като хората че да имаш сила:)))
17.09.11
13:36
Цецо - връщайки се назад във времето мога да кажа, че са ми стигали тези 7-8 часа сън. Разбира се пак е имало периоди, в които спя в трамваите и съм се чувствала смазана, но не и като сега..
Славко, наш Сашко за когото говорим е от Сливен, 89ти набор. От малък вдига щанги, до колкото знам баща му е щангист и тн. Поради ред причини спира да тренира в предишния си отбор... идва в София да се готви при Здравко - това е единствената причина да се премести тук. В сряда беше на състезание, но не успял да вдигне килограмите, които му осигуряваха 1во място /ако не се лъжа на тренировка ги е вдигал, но случват се такива неща/. Скоро предстои и друго. около 76-77кг е, преди години е дигал на доста по-голяма категория, но заедно със Здравко смъкват личното тегло, и увеличават постиженията.
Идва всеки ден да тренира, като 3 пъти седмично двуразово.
Страшно надъхан - пълни ти очите като го гледаш....
А бе иска ми се повече такива хора да има. И техниката му е като техника :) В момента смело мога да заявя, че е от големите надежди в българските щанги!
Куиин - за тягата не е толкова чудно, правя сумо тяга, където участват повече краката :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 17.09.11 13:37.
19.09.11
21:58
Ей, ако някой не е разбрал:))))
http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=125413944210708
Всички да сте там, за да подкрепим съфорумниците (и не само) и да си изкараме яко: )
20.09.11
12:51
Намерих едно магазинче, в което предлагат 5-6 вида масла от различни мандри... По големите вериги не се предлагат. Почнах да ги тествам марка по марка и ще споделям.
Това, което вчера купих е вкусно, но ми се струва че има как още по-висока масленост да е..
Иначе вървят около 10лв килото, пакетирани по 300-400 гр.
Подариха ми домашни яйца вчера:) 30 бройки... Имам си до петък и са страшно вкусни. С маслото, малко биволско сирене и чубрица става магия..
Вчера на кофичките успях да пусна повечко... Висях си и на лоста за набирания, но мазолите ме предадоха. Тук белият прах не помага :D
Пробвай да се захванеш само с пръсти. Тогава няма да ти пречат мазолите.
казано от Svetoslav на 20.09.11, 17:18:
Пробвай да се захванеш само с пръсти. Тогава няма да ти пречат мазолите.
Аз не мога да се стегна, ако се хвана само на пръсти, силата ми заминава на половина :)
20.09.11
21:28
И аз не бих могла само на пръсти.. Не и на този етап:)
Пък и съм свикнала здраво да държа желязото...
Днес яйце с 2 жълтъка, не ми се беше случвало от поне година.. :)
Не бях яла яйца от 4 месеца, вчера чукам първото и оп, двоен желтък.
За първи път в живота ми :))))
20.09.11
22:29
това е знак от съдбата, че не трябва да ги спираш:)
като дете имахме кокошки и често ми се случваше....:)
21.09.11
20:19
Я па ти.
Хоп по 3 яйца на закуска с масло, вместо само зеленяши
Хоп по 3 яйца на вечеря със сирене, вместо само 2 със зеленяши
Хоп следобедите по 50гр ядки..
И хоп без проблем 2ки клек на 120 и тяга на 130..
Па и кантара надолу.
Ще налучкам аз калориите, които ми трябват за тренировките....Ама не знам кога :)
Иначе напоследък правя всеки ден двуразови във водата..
25.09.11
16:00
Трагедия.......
Заплануваната неделя остана в миналото :D
Спах до 14:00, и след малко пак ще лягам.
Заспала съм снощи към 00:20.
Какво се случи не знам, но изтървах турнира по силов трибой.
26.09.11
07:49
Днес стават 2 години, от както сме заедно с моя приятел...и се запознахме благодарение на съществуването на bb-team
:)
26.09.11
09:51
Пожелавам още много по две, защото сте много слънчеви и позитивни хора.
26.09.11
10:36
Две години?! (wait) Направо сте си за женене!
ПС: И да поканите форума! (party) (d) (beer) (sun)
26.09.11
22:13
Благодаря ви:)
Наистина един ден трябва да се кани форума..... :)))))))))))))))))))))
Времето лети.. неусетно.
26.09.11
22:51
По-нагоре бях писала, че ми предстоят промени в графика.
Вече са ясни.
от четвъртък до неделя ще съм извън София и ще мога да правя каквото ми душа иска - да рисувам, да спортувам, да спя, да се опитвам да готвя, да се наслаждавам на свободното време, на липсата на шум... на спокойствието.
За тези дни съм предвидила сутрин кардио - по домашно му с кростренажор, или пък на стадиона, най-накрая да започна опити за спринтове :) или крос...въжета, лицеви и тн. Вечер смятам да ходя на щанги... Ще тествам тази седмица залата и после ще говоря. Славия ще ми липсва, защото съм там 5/7 дни :) Вероятно един от тези 4 дни ще ми е изцяло почивен откъм тренировки.
Относно храната...не съм мислила, надявам се да не налитам на хладилника, защото по принцип като не съм постоянно в движение, съм през 5 мин на вратата. Ще гледам да е по-малко като калории от сега, защото ще имам по-малка физ. активност.
Сега за останалите дни, че са по-натоварени.
Понеделник, вторник и сряда ще водя часове на басейна. Идеята е за тези 3 дни да взимам брой часове, които правя за 5 дни.
Понеделник ще имам: от 9.30 до 10.30, от 10.30 до 11.30, от 12.00 до 13.00 - тези са силно активни. От 13.30 до 14.15 имам индивидуален урок, но при него не е необходима кой знае каква физическа активност - показвам 2-3 повторения в началото на всяко ново упражнение, повече са обяснения. След това от 15.00 до 17.00 съм в Славия за щанги. От 18.00 до 19.00 и от 20.00 до 21.00 отново имам аеробика - активни часове.
Вторник - тук е малко по-засукано, че ми се разкъсва деня и нямам време да ида до Славия. Варианта е да правя някакви упражнения със собствено тегло, или с дъмбели и скрипци в залата на болницата, в която водя аеробика. Другия вариант е вторник да ми е почивен от към тежести (в седмицата имам 2 такива дни). Ще преценя в последствие. Та: 09.30-10.30, 10.30-11.30, 12.00-13.00, 15.00-16.00, 18.00-19.00, 20.00-21.00 - все часове по аеробика, активни
Сряда - също като понеделник, с тази разлика че отпада часа от 20.00.
Ще се събуждам в 7.45 и ще се прибирам в нас в 22.00.
По принцип са ме обвинявали, че си търся извинения с многото физическа активност, за да ям повече, но в случая няма как да не увелича храната или да вкарам повече хранения. Причината - днес беше първия ден от този график и се опитах с храна, както обикновено, но не стана. По време на мъртвата тяга ми се виеше свят и получавах шокове. По-късно към 20.15 докато водех час почти щях да припадна.. та се наложи да стоя под вентилацията за въздух.
Смятам да си забъркам мед с ядки и семена и на всеки басейн да си имам бурканче:)
Егаси, много дълъг пост стана, извинявам ви се. По принцип ги избягвам такива...
Днес съм доволна
3х1х120кг клек
3х1х55 лег със задържане
3х1х130 тяга