14.09.11
11:53
Така значи искам да ви попитам дали не претренирам? Имам стаж общо около половин година. Ето програмата :
Понеделник: ръце
Бицепс:
Концентрично сгъване - 2 серии по 10 повторения
Бицепсово сгъване - 3-4 серии( ако са 4 първата ще е за загрявка ) по 10 - 12 повторения
Бицепсово сгъване с крив лост - 3 - 4 серии от, първите две серии 12- 10 повторения, вторите две - 8-10 повторения
Скотово сгъване - 3 серии по 15 повторения
Трицепс:
Дъмбел зад врат 3 по 15 повторения
Кик бек 3 по 12- 15 повторения
Половинести кофички 3 по 12 - 15 повторения
Разгъване на портален скрипец 3 серии по 12- 15 повторения
Предмишница: Крив лост с обратен хват 3 серии по 10 и сгъване на китки( не знам как точно се казва упражнението) 3 по 10 повторения
Вторник: гърди
Трите лежанки по 3-4 серии по 8 до 15 повторения
Пек дек 3 серии по 15 повторения
Кросоувър 3 серии по 15 повторения
Сряда: гръб и малко предмишница
Скрипец зад врат 3-4 по 10 - 15 повторения
Скрипец пред врат 3-4 по 10 - 15 повторения
Долен скрипец(лодка) 3 по 15 повторения
Хамър машина 3 по 15 повторения
Мечка 3-4 по 15 повторения
Гребане с дъмбел 3 по 12-15 повторения
Една машина дето понадобява хамър машината, но се придъпва с вдигнати ръце(съжалявам но не знам как се казва и никдъе не мога да намеря името й ) 3 по 12 - 15 повторения
Хиперстензии - 3 по 15 повторения
Предмишница: Крив лост с обратен хват 3 серии по 10 и сгъване на китки( не знам как точно се казва упражнението) 3 по 10 повторения
Петък: рамо
Раменни преси на машината 3 - 4 по 10 - 15 повторения
Повдигане на дъмбел напред 3 по 10- 15 повторения
Повдигане на дъмбел встрани 3 по 10 -15 повторения
Обратен Пек дек 3 по 10-15 повторения
Събота: корем
9 серии различни видове коремни преси по 15- 30 повторения
3 серии на машината за корем по 10 - 12 повторения
Неделя: Крака
Бедрено разгъване 3 серии 10 - 15 повторения
Бедрено сгъване 3 серии по 15 повторения
Разтваряне на крака на машина 3 по 15- 30 повторения
Прибиране на крака на машина ( обраното на предишното ) 3 по 15- 30 повторения
Клякания 3-4 серии по 10 - 15 повторения
За прасец:
Калф машина от прав стоеж 3-4 по 15 повторения
Калф машина от седнало положение 3-4 по 15 повторения
Искам да отбележа че 3 пъти освен деня за корем правя коремни преси 3 серии по 20 - 30 повторения и също 4 - 5 пъти бягам на пътечка по 30 - 40 мин ( това с цел да сваля излишни килограми )
Сега като тръгна на училище няма да имам толкова много време и мисля да сбия малко тренировката, може да се лиша от някой упражнения също обмислям корем и гърди да правя в един ден или пък рамо и гръб, дайте някакъв съвет. А също и дали претренирам кажете, аз лично мисля, че прекалявам с гърба и ръцете с цел да ги развия много бързо ...
14.09.11
13:25
Повярвай ми в този спорт ... “колкото повече,толкова по-добре” не важи от където и да го погледнеш.Това е абсурдно.. 5 дневен сплит + отделно кардио 30 - 40 мин. и по 10 упражнения за ръце в 1ден в 3-4 серии ,след което другия ден идва тренировка за гърди,където трицепсите отново го отнасят.Аз лично в 4 дневен сплит гръб + бицепс не бих си позволил над 30 серии ,камули за малки мускулни групи като ръцете.Интересното е че си сложил 31-2 серии за ръце а за рамо 10?
Другото което е голяма част от упражненията са еднотипни,т.е няма смисъл да се слагат в 1 и съща тренировка.Огледай упражненията в сайта и прочети,след това би си съставил по-удачна програма.
И да... според мен претренираш.
Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 14.09.11 21:45.
14.09.11
15:10
Е добре да намаля сериите за ръцете ясно, но какво да махна. За гърба нещо да кажете ?
14.09.11
15:23
1. Каква ти е целта ?
2. Хранене имаш ли ?
3. ръст, тегло... някакви мерки да кажеш ?
14.09.11
19:42
Колко стаж имаш?
14.09.11
19:52
Подробно си описал програмата си която по мое мнение не е за начинаещ, а ти начинаещ ли си ?Защото, ако си начинаещ ти трябва програма за начинаещ. Това дали претренираш зависи от много неща основното от които е дали се възстановяваш, но ти нищо не си написал по темата “възстановяване”.
Както по горе ти написаха, повече не означава по бързо или повече.
Надали претренираш, дори с тая програма най-вероятно си доста далече от сериозно трениране :D
За резултати също дума не може да става, това си е едно малко безумие - не, не претренираш, но просто така не се тренира.
казано от slavko на 14.09.11, 22:46:
Е добре де, как да отговориш на такъв пост...?!?!?!?!?
Понякога отговора трябва да е едно
“Добре ” :D :D Да си го разбира автора както иска.
15.09.11
12:05
Добре де на тия дето не искат да ми помогнат, просто да не пишат, за какво спамите, цитирам “какво да му отговоря”, ами като нямаш какво да ми отговориш не пиши, никой не те кара. Ако някой иска да помогне ще дам още малко информация
Години 15, ръст 173 см. тегло 79 кг., стаж мисля, че казах 6 месеца ...
Цел: По принцип иска да сваля мазнините, към още 5 кг, но и да натрупам малко маса. Предимно ръце и гръб.
За ръце да ви попитам така по-добре ли е ? :
Бицепс: Бицепсово сгъване с дъмбели 3 серии по 15 повторения
Бицепсово сгъване с крив лост 4 серии ( 12, 12, 10, 8 повторения )
Трицепс:
Дъмбел зад врат 3 серии по 15 повторения
Кик - бек 3 серии по 12-15 повторения
Трицепсово разгъване с въже на скрипец 3 серии по 15 повторения
И също тренировката а гърди ще я сложа в друг ден.
Предмишница пак същата работа ...
Гърди, нищо не казахте там, мисля, че всичко е добра и така ще оставя тренировката.
Гръб, там мисля, че упрекнахте, че упражненията са еднотипни.
За съжаление нямам идея, кое да махан и кое да оставя.
Само Хамър машината и мечката ми се струва еднакви и бих се отказал от мечката, защото там имам чувството че не изпълнявам правилно самото упражнение.
За гребането с дъмбел също се чудя, но казах че тук нямам много идеи, какво да махна и какво да оставя...
Рамо:
Мисля, че е добре като се има предвид, че още при разтварянето на дъмбел в страни не ми остава сила, а след това правя и обратен пек-дек, така, че мисля да оставя нещата така.
За корем, аз по принцип когато правя, наблягам на бягането и някога бягам към 1 час и след тези около 9 - 12 серии коремни преси, за да се прибере корема.
Крака: Тук не съм много сигурен как са нещата, но знам, че краката са най-голяма мускулна група и тези упражнения, който правя не са много според мен, ако имате забележки все пак кажете...
Тестостерон не вземам, изобщо никакви хранителни добавки или химия не вземам ...
Мнението беше редактирано от fitnesssbgsss fitnesssbgsss на 15.09.11 12:06.
казано от fitnesssbgsss fitnesssbgsss на 15.09.11, 12:05:
Добре де на тия дето не искат да ми помогнат, просто да не пишат, за какво спамите, цитирам “какво да му отговоря”, ами като нямаш какво да ми отговориш не пиши, никой не те кара.
Абе то и да иска човек, доста отчайващо действа цялостната картинка ...
Ще ти нахвърлям 2-3 точки ей така че си нямам работа:
- за гръб като си нямаш идея кое да махнеш и кое да оставиш най-добре махни всичко и прави тяга и набирания, това работи безотказно - като се чудиш какво да правиш и дърпаш тяга
- за гърди не че е добре и затова никой нищо не е казал, а просто на никой не му се отпочва тая дълга тема. Накратко ще ти кажа, че можеш да си поставиш като първа краткосрочна цел 10ка със собствено тегло на нормалната лежанка, междувременно другите 4 упражнения спокойно можеш да ги заебеш
- рамото са само някакви потенциално травматични глупости, бутай смело щанга над глава (ама щанга, а не машина) и другите са за между другото
- за крака не са много, ама има много излишни. Клякай като хората и тия разгъвания ако сериозно не те болят колената от тях можеш да си ги правиш за загрявка ..
- тия загубени тренировки за предмишници и ръце няма какво да кажа, предполагам че на 15 трудно ще се мине без тях
Накратко, искаш да тренираш като типичен 15 годишен, с което ще постигнеш резултатите на типичен 15 годишен. Да поясня, това хич не е добре. Затова или се вземи в ръце и хвани няколко (доста по-малко от тия дето си ги изписал тука) по-мъжки упражнения и се опитай за 2-3 години да станеш зверски силен (ако стане сега, може и да не може .. :D ), или карай по програми от типа “толкова упражнения знаех, толкова сложих” и след няколко години ела да питаш като “напреднал” що не става .. ми не става я :)
Мнението беше редактирано от G33K на 15.09.11 23:17.
16.09.11
01:40
казано от slavko на 14.09.11, 22:46:
Е добре де, как да отговориш на такъв пост...?!?!?!?!?
Тоя и мен ме остави безмълвен :D :D :D
Авторчето: Не се пробвай да държиш тон на хора на, които си им до кръста ;) Само на 15 си, а тук има хора на годините на баща ти :)
Пробвай малко да четеш по темата за подреждане и изграждане на тренировъчен режим и мисли с главата си, кои мускули участват в дадено движение. Нищо не знаеш, а се напъваш, като профи. Сигурно и хранителния ти режим е същия.