08.09.11
23:31
Здрасти :) Мисля след околко месец да започна да тренирам 5 пъти в седмицата. Нещо от типа :
1.Гърди + Високо-интензивно Кардио
2.Гръб
3.Рамо
4.Крака+корем + Високо-интензивно Кардио
5.Ръце
За големите мускулни групи смятам да има около 4-5 упражнения с по 4 серии , а за малките 3 упражнения с по 3 серии
Стаж : 7 месеца
Защо 5 дни? - защото според мен така кача ММ , ще сваля мазнините (след 20те клека) и просто ще имам какво да правя през седмицата :)
Храненето ми е на ниво , но докато тренирам така (5 дни в седмицата) ще пия протеин
Моля за мнение относно идеята ми за програма.
За мене лично 5-дневния сплит е най-добрата програма за ММ. Аз също тренирам така! Няма ли да ти е малко нанагорен тоя режим все пак нямаш никакъв опит(7 месеца) .Трябва да знаеш обаче че ако смяташ да тренираш така си трябва сериозно количество храна за да възстановяваш! Единственото, което не ми харесва в програмата ти е, че си сложил кардио при краката и то високоинтензивно. Ако ги направиш яко със сигурност после ще ги претренираш на кардиото. Сложи го друг ден с по малка мускулна група. Успех!
Мнението беше редактирано от Георги на 09.09.11 00:25.
09.09.11
01:18
Пич,повярвай ми ако работиш за мускулна маса в 5 дневен сплит и тренираш краката си правилно дори и с 4те упражнения,ако от тях си включил клековете и тренираш интензивно после “високото интензивно кардио” верно ще го има,ама в съня ти след тежката тренировка.
Другото което е това щом е сплит и то 5 дневен не мислиш ли че няма никакъв смисъл от това кардио.Хем не е нужно към това което се стремиш или поне не високо интензивно такова ,хем 90% в случая ще претренираш.
09.09.11
07:39
Ами не съм сигурен дали найстина ми трябва това кардио.. така че ще опитам пък ... каквото стане :)
Иначе разбрах че трябва да сменя частта с кардио и крака :) Мерси
09.09.11
23:44
Тъй като и аз тренирам 5 дни в седмицата - съответно гърди ,гръб ,рамо, ръце и крака в петък .В сайта по тази програма краката се падат в средата на седмицата , но аз ги правя в края .Предполагам ,че не е фатално ,но все пак ми е интересно да чуя мнение .Благодаря :)
09.09.11
23:46
фаталното е че тренираш по 5 дневен сплит :) и сигурно си набичил яко упражненията и сериите а ? :)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 09.09.11 23:47.
10.09.11
00:35
Ами всъщност не да ти кажа чувствам се уникално добре цяло лято :)
Правя по 5-6 упражнения за всяка мускулна група ,като бях за съжаление последните 10-на дена ме тръшна вирус и позагубих тонус ,но сега отново си тренирам и се чувствам отново много добре .В събота и неделя си почивам и в понеделник с нови сили :) Дори преди да трябваше да почина принудително всеки ден си правех и по някое друго упражнение за корем. Просто бях чел по програма ,че краката са в сряда а и 1 приятел просто като идея ми го каза .
А междудругото юни и юли правех и кардио .Силовата тренировка по принцип е към 2-3 на обяд а кардиото го правех по 2-3 пъти в седмицата привечер към 9,10 ,когато вече не бе такава жега. Сега поспрях с бягането , но четох в 1 от мненията ,че едва ли не с 5-дневен сплит няма нужда от кардио . П.С целта ми е като на човека ,който е създал пост-а - чиста мускулна маса :)
11.09.11
11:50
искам да питам ако тренирам така и същевременно пия по 4л . мляко на ден .. дали ще се омазня?
казано от Червен Зуек на 11.09.11, 11:50:
искам да питам ако тренирам така и същевременно пия по 4л . мляко на ден .. дали ще се омазня?
След като зададе подобен въпрос ти препоръчвам да се откажеш от 5-дневния сплит. Просто не е за теб.
11.09.11
21:01
Не е твое решението :) Чакам отговор на въпроса
12.09.11
19:42
bump
13.09.11
16:33
Вие дето тренирате 5 дена от тука или не тренирате иизобщо както трябва или има някой неспоменати супламенти...Аз на 3 дена в седмицата едвам се възтановявам,дето тренирам с 4 упр по 3 серии за големите и 2-3 упр по 3 серии за по-малките групи мускули...Говоря в перояда ми за маса отпреди 15тина дена,когато храната ми беше доста стабилна спях по 8-9 часа та и нагоре и пак куцаше възтановяването...
Най-добре си е 3 или 4тиридневен сплит в случай,че се ползват и добавки за възтановяване...
казано от Torres9 на 13.09.11, 16:33:
Вие дето тренирате 5 дена от тука или не тренирате иизобщо както трябва или има някой неспоменати супламенти...Аз на 3 дена в седмицата едвам се възтановявам,дето тренирам с 4 упр по 3 серии за големите и 2-3 упр по 3 серии за по-малките групи мускули...Говоря в перояда ми за маса отпреди 15тина дена,когато храната ми беше доста стабилна спях по 8-9 часа та и нагоре и пак куцаше възтановяването...
Най-добре си е 3 или 4тиридневен сплит в случай,че се ползват и добавки за възтановяване...
Не искам да влизаме в излишни спорове само ще кажа, че ако ти направиш една моя тренировка после цяла седмица ще се възстановяваш. Казах и ще повторя за пет дневен сплит си трябва сериозно хранене! Аз се храня 7 пъти на ден в това число включвам и 2 протеинови шеика. Не искам да ти казвам какви количества храна ям на ден защото няма да ми повярваш просто! Тренирал съм на 3 и 4 дневен сплит. В период за маса тренирам на 5 дневен сплит, защото така стоя по чист. С 4- дневния се възстановявам по добре но се замазвам въпреки кардиото. Спя по 9-10 часа понякога и повече. Ползвам и доста добавки! Това е доста тежък режим, точно и заради това не го препоръчвам на момчето, което беше пуснало темата тъй като от въпросите, които задава съдя че няма толкова опит, а това е схема за напреднали!
14.09.11
08:53
Ще опитам 1 седмица да видя как ще ми се отрази ;) Ако не ми хареса няма да я правя
14.09.11
10:06
Георги - сложи снимка бе Рони :)
Зуек - като си си го наумил какво изобщо питаш ?! :D
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 14.09.11 10:07.
14.09.11
16:00
казано от Георги на 13.09.11, 23:24:
казано от Torres9 на 13.09.11, 16:33:
Най-добре си е 3 или 4тиридневен сплит в случай,че се ползват и добавки за възтановяване...Не искам да влизаме в излишни спорове само ще кажа, че ако ти направиш една моя тренировка после цяла седмица ще се възстановяваш. Казах и ще повторя за пет дневен сплит си трябва сериозно хранене! Аз се храня 7 пъти на ден в това число включвам и 2 протеинови шеика. Не искам да ти казвам какви количества храна ям на ден защото няма да ми повярваш просто! Тренирал съм на 3 и 4 дневен сплит. В период за маса тренирам на 5 дневен сплит, защото така стоя по чист. С 4- дневния се възстановявам по добре но се замазвам въпреки кардиото. Спя по 9-10 часа понякога и повече. Ползвам и доста добавки! Това е доста тежък режим, точно и заради това не го препоръчвам на момчето, което беше пуснало темата тъй като от въпросите, които задава съдя че няма толкова опит, а това е схема за напреднали!
ЕеЕееЕ извинете господин напреднал.
Колко Ви е стажа ? Лесно може да излъжеш и на никой няма да му пука,ма все пак да питам,че тва със 7те хранения направо все едно си културист бе бате ххахха
Нещо много се отклонява темата ако искате да обсъждаме нещо свързано с тренировките с удоволствие, ако искате да говорим за моя режим не мисля, че тази тема е мястото, но с най голямо удоволствие ще го споделя. За сега се въздържам от дневник защото съм сигурен, че няма да ми издържат нервите някой с 3 месеца стаж, който смята че ако си вземе syntha 6 ще направи мускули да го коментира и да ми дава съвети. Не съм културист но съм доста вманиачен. Стажа ми в залата е малко по малко от възрастта ти около 12-13 години. Въпреки това смятам, че има още много да уча и не се мисля за специалист както повечето 15-16 годишни момчета от сайта. Не искам да обидя никои. От коментарите на някои момчета съдя, че са доста компетентни(kristiancho и тебе те включвам тука специално ще кача снимка като вляза в форма, че морето ме развали доста) и има какво да се научи от тях. Успех на всички!
Мнението беше редактирано от Георги на 14.09.11 23:15.