Съвет за диета и хранителни добавки.

16.09.11
18:48

Здравейте.Нов съм във форум и имам нужда от няколко съвета.Значи като за начало- на 24 години съм 187см и 75кг.Стажът ми във фитнес залата е 4 години ,но 3 години бях спрял да тренирам ,заради контузия(извадено рамо),от няколко месеца започнах пак да ходя на зала.За тези 3 години,в които не тренирах смъкнах 14 кг.През това време не спазвах диета и се тъпчех със всичко -вафли,бонбони,всякакви шумолящи сладки,чипсове и т.н.И естествено свалих много ММ и качих мазнина по корема.Както и да е.Горе-долу съм на ясно с диети и хранителни режими,тъй като съм тренирал и преди контузията и сега си направих диета с цел покачване на ММ.Ще я напиша и моля ви ,ако имате забележки поправете ме
Диетата е:

1 хранене -100гр овесени ядки /30гр суроватъчен/250 мл прясно мляко(0,1%)
2 хранене - 400 гр кисело мляко (0,1) /100гр извата /ябълка
3хранене - 200гр кафяв ориз/300 гр пилешко/100-200 грама салата
4хранене - 5 белтъка + 2 жълтъка
5хранене - 30 гр суроватъчен протеин/200мл прясно мляко (0,1)/1 ябълка /50 гр фъстъци или бадеми
6хранене (след тренировка) 1 голям банан +30 грама протеин или мас гейнър
7 хранене - 200 гр пиле/пуешко +200 грама домати
8 хранене (преди сън) - 200 грама кашкавалена извара

Общо за целия ден калориите са около 3400 .Това е в тренировъчен ден ,а в нетренировъчен -5то хранене е плод +фъстъци и чаша протеин,а 6-то ядене- няма.Ходя 4 пъти на зала и 2 пъти в седмицата кардио тренировка-крос в парка.

Другият ми въпрос е свързан с хранителните добавки.Преди години ,когато ходих на зала имаше предимно Български добавки ,които всички пиехме ,но сега гледам в много форуми и статии се пише за изявени марки протеини и т.н
Тъй като съм отделил 170-180 лв за добавки (до началото на ноември) ,моля за съвет дали да си поръчам чувалчето на оптимум нутришън златен стандарт (4,400кг) или за тези пари е по-добре  да взема кофичка Оптимум или Syntha 6(или някакъв друг по-добър) - който е около 90-100 лв(за 2,300кг) и да го комбинирам с някакъв Мас гейнър(предложете вариант?) и Креатин или Jack 3d.

Благодаря Ви много предварително.
Поздрави

Темата беше редактирана от bk bm на 16.09.11 18:51.

16.09.11
19:44

8 хранения са много според мен,3-4-5 макс са перфектно
няма да можеш да храносмелиш пълноценно яденетата.

16.09.11
20:29

казано от Vintage на 16.09.11, 19:44:

8 хранения са много според мен,3-4-5 макс са перфектно
няма да можеш да храносмелиш пълноценно яденетата.

Как пък го реши това бе???? 3 хранения според теб е добре за спортуващ човек така ли? Според тебе ако я изяде тая храна на 3 или 4 пъти ще я обработи по добре ли стомаха му? Това е доста приличен хранителен режим, който убеден съм в комбинация с добър тренировъчен ще даде сериозни резултати. Повечето, които качват теми от сорта “Препоръчайте ми добър хранителен режим” смятам че могат спокийно да препишат този!

Мнението беше редактирано от Георги на 16.09.11 21:38.

16.09.11
20:34

А относно протеина няма да сбъркаш ако вземеш ON Gold standart. Аз съм изпил няколко човалчето от него и мога да кажа че е доста приятен на вкус, лесно разтворим. Доста орязан откъм мазнини и въглехидрати за разлика от Syntha 6, която за мене е абсолютен гейнер, обаче на цената на хубав сурватъчен протеин.

16.09.11
21:20

ами да доста хора се хранят циклично, включително и аз и тренират на ръба на прегаряне... Тва дето сте го чели по на културистите форумите тука нЕ важи ..

16.09.11
22:35

Подкрепям горното мнение.
Едно ядене с 500-600 килокалории се смеля за грубо 5-6 часа.
Смятай сам!

Едит:от изследването което си спомням,яденето беше главно въглехидратно без много мазнини/белтък.
Ако има повече мазнини/белтък ще се забави допълнително...

Мнението беше редактирано от Vintage на 16.09.11 22:36.

16.09.11
23:21

казано от Vintage на 16.09.11, 22:35:

Подкрепям горното мнение.
Едно ядене с 500-600 килокалории се смеля за грубо 5-6 часа.
Смятай сам!

Едит:от изследването което си спомням,яденето беше главно въглехидратно без много мазнини/белтък.
Ако има повече мазнини/белтък ще се забави допълнително...

Защо пишете глупости не мога да разбера? Ако искате яжте и през ден тва си ваш проблем.Най- добре през два. Каквото ви е яденето такива и резултатите. Момчето цели покачване на мускулната маса.Единственият начин това да се случи е да се обърне към класически бодибилдинг методи, а именно ядене на 2-3 часа. 5-6 хранения през деня, защо не и повече, 9-10 часа сън и тежки тренировки.Защо само не мога да разбера културистите, чиято основна цел е изграждане на мускулна маса не са се сетили да се хранят като вас?Някои ядат даже и на 1 час. Ако 600килокалории се смилат за 6 часа трябва да ям в 7:00 600ккал след това в 13:00 още 600ккал и в 19:00 последните 600 така ли?За следващо ядене няма време защото вече ще спя. Общо 1800 ккал? Да ама ако тежа 45кг.

17.09.11
00:42

Много от билдърските митове са оправднати със изследвания които ги затапват на 100% и не ми се спори за простотии,просто си казвам гледната точка.
От 8 хранения на ден,през 2 часа най - много да му е подут корема,да има газове и да не усвоява храната като цяло.

17.09.11
12:16

А в крайна сметка,какво да правя с добавките? Да си взема 4,400 на ОН Златен Стандарт за 170 лв,или да взема 2,300кг от него + Някакъв гейнър и азотен бустър?

17.09.11
13:08

@ Георги много скачаш нещо.. аре ходи другаде да избиваш комплекси. Вчера си зачел за билдърското хранене, ама не съветваш да тренира билдърски да зоби билдърски и да живее билдърски... Тея остарели мнения от 80-те години вече са оборени доста пъти.

17.09.11
13:31

казано от Ramon Dekkers на 17.09.11, 13:08:

@ Георги много скачаш нещо.. аре ходи другаде да избиваш комплекси. Вчера си зачел за билдърското хранене, ама не съветваш да тренира билдърски да зоби билдърски и да живее билдърски... Тея остарели мнения от 80-те години вече са оборени доста пъти.

Въобще не скачам пиша на момчето как да се храни. Аз когато съм започнал да чета за билдерско хранене и тренировки ти си бил 3 годишен и си пиел предимно млекце. Като ти гледам дневника ти трябва да я пуснеш тая тема! Няма повече да коментирам темата тъй като казах това което мисля, а не смятам да споря излишно. Успех на всички!

С тези 8 хранения на ден, ако не използва стероиди и не тренира като звяр, точно след няколко месеца е с прецакана инсулинова чувствотелност и всички негативи произтичащи от нея!

верно че има някои доста неподходящи избора като храна, но чак пък инсулинова резистентност...

17.09.11
14:24

Ок де,аз за това съм писал ,че ако има някой забележки може да ги напише.Все пак никой не се е родил научен и ще ми е по-полезно да ми кажете ,кое да премахна от менюто си и какво да добавя ,отколкото да казвате ,че има някои неподходящи продукти:)

17.09.11
19:09

Че какво му е на яденето на момчето бре супер е и каква инсулинова резистентност аз ям почти по същия начин от близо година и нищо ми няма да не говорим че режима се отразява перфектно смятам че за 1 година съм постигнал доста лично аз с такова хранене та защо и някой друг да не постигне а това за храненето 3 пъти на ден за мен е невъзможно да се усвой храната без да приемате допълнително ензими някой тука горе написа че и хранене в което преобладават въглехидратите се разграждало за 6 часа това беше страшна простотия какви са тея въглехидрати :О и още нещо доказано е че месото и яйцата се разграждат за около 3-4 часа а изварата  за 5-6 часа тоест хранене през 3 часа е напълно приемливо ,аз лично с 3 хранения на ден умирам от глад и то нереален направо припадам ,5-8 хранения дневно са перфектни ,всеки диетолог си го казва яжте много пъти по малко никой не казва яжте 1 път ама колкото за цял ден ама сигурно и те не разбират хората нищо че са учили 5 години за това ;) Всеки яде както иска за мен 8 пъти на ден дава перфектни резултати.

Към автора яденето ти е супер щом ти понася и имаш пари да го поддържаш си екстра недей пробва разни циклични хранения и прочие и не се притеснявай нищо няма да ти стане от 8 хранения дневно както се беше объркал колегата горе нещо :) Колкото до протеина Gold Standart според мен е по-добре от Syntha6 :)

17.09.11
20:32

@Филип - знаеш ли ги диетолозите колко са учили. Ако са някакви тип “белчо христов” по-добре да не ги слушам.... Ако не знаеш за какво става дума ще ти намеря видеото...

17.09.11
20:50

Не всички диетолози са добри това е така но аз лично ти говоря за хора който работят в болница и определено си разбират от работата не са някви шарлатани и са помогнали на доста хора така че не мисли че твоя тип хранене е най-добрия ;) за това има различни видове не знам дали си пробвал да ядеш 8 пъти дневно че да твърдиш че няма смисъл и не работи :) аз съм пробвал твойта методика на хранене и в сравнение със сега направо мога да ти кажа че тогава си губех времето сега напредвам 2 пъти по бързо :)

Мнението беше редактирано от Филип Буцев на 17.09.11 20:51.

17.09.11
21:31

Оспамихме темата :) Лятото ядох през 2.5 часа събираха ми се 6 до 8 яденета на ден, в зависимост от това кога стана :) ОСвен че бях подут преди повреме на и след тренировката, нямах никаква сила кръвното ми постоянно падаше и т.н :) Имам този хм... “късмет” да съм с ниско кръвно и мога да ти кажа ,че не е приятно. Пиех по 2-3 кафета на ден в чаша за безалкохолно ;) Сега - освен ,че по време на тренировката се чуствам супер пия 1 макс 2 кафета същата доза- кръвното ми е нормално, не съм подпухнал (само понякога когато не подбирам правилните храни) в 8-те часа винаги съм гладен... Вече виждам и ефекта- станал съм 74 кг т.е за 20 дена грубо съм качил 1 кг. :) Не казвам ,че  всичко е мускул , но съм си увеличил предния клек с 15 кг от тренировка до тренировка :)

Поздрави :)
пост скриптум- не ангажирам никой с моето мнение :)

17.09.11
21:37

казано от Ramon Dekkers на 17.09.11, 21:31:

...

Сега много зависи какви храни си подбирал за тези хранения :) За това тряя да слушаш тялото си и да нанасяш корекции но ти не си го направил :) сега пак казваш че ако не подбереш храните гладуваш което значи че пак не го правиш :)Че всичко е индивидуално да но ако го направиш като хората не виждам как може нещо да не действа ;)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 17.09.11 22:29.

17.09.11
21:52

казано от Филип Буцев на 17.09.11, 21:37:

...

Сам си отговори :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 17.09.11 22:29.

20.09.11
13:37

Вече 4-5 години залагам на 7 хранения. 3 пъти годишно си правя пълна кръвна картина - проблеми 0. Стероиди не съм ползвал. Повече от доволен съм от резултатите в залата. Постепенно увеличавам както телесното си тегло, така и спортните постижения.

21.09.11
18:57

казано от summer_jam на 20.09.11, 13:37:

Вече 4-5 години залагам на 7 хранения. 3 пъти годишно си правя пълна кръвна картина - проблеми 0. Стероиди не съм ползвал. Повече от доволен съм от резултатите в залата. Постепенно увеличавам както телесното си тегло, така и спортните постижения.

Предполагам,че в началото си качвал по-бързо,а сега по-бавно .Помниш ли по колко качваше на месец в началото като започна тези 7 хранения.А и имаш ли забележка по диетата ми.Ако нещо бъркам ,ще се радвам да ме поправиш ,защото тази диета я почнах преди 5-6 дни и нещо вече не издържам.Вечер се чувствам издут като балон,а уж не ям големи порции и храни,които издуват.Едно момче от форума каза,че е възможно да е от протеина,но не мисля,че е от него(ON Gold Standard).И ако имаш идея как да си пазя калориите за деня,но да ги смъкна на 6 яденета ще съм много благодарен.Мерси предварително

Мнението беше редактирано от bk bm на 21.09.11 18:58.

22.09.11
23:57

казано от bk bm на 16.09.11, 18:48:

1 хранене -100гр овесени ядки /30гр суроватъчен/250 мл прясно мляко(0,1%)
2 хранене - 400 гр кисело мляко (0,1) /100гр извата /ябълка
3хранене - 200гр кафяв ориз/300 гр пилешко/100-200 грама салата
4хранене - 5 белтъка + 2 жълтъка
5хранене - 30 гр суроватъчен протеин/200мл прясно мляко (0,1)/1 ябълка /50 гр фъстъци или бадеми
6хранене (след тренировка) 1 голям банан +30 грама протеин или мас гейнър
7 хранене - 200 гр пиле/пуешко +200 грама домати
8 хранене (преди сън) - 200 грама кашкавалена извара

Като ти гледам 8те хранения предполагам,че и деня ти започва рано. Ще ти дам някакво примерно меню:
7:00 2 лъжици мед и 30 гр. суроватъчен протеин
8.00 кофичката с кисело мляко + 100 грама овесени ядки
10.00 прясното мляко + банан или сурови ядки
13:00 200 грама пилешко + 300 ориз
16:00 5 белтъка + жълтъка + 50 грама овес или макарони
17.30 тренировка
18.30 бих предпочел 2 лъжици мед пред банана
18.45 30 грама протеин
19.30 200 грама пилешко + 150 грама ориз или зеленчуци
22.30 200 грама извара + 50 грама сурови ядки

В допълнение, приемай 3-4 литра вода. Спазвай този режим и ще си чук. Не си спомням с какви темпове растях в началото, но нещо от рода 5-6 килограма годишно. Да ти кажа честно юни месец бях към 86 килограма и за 3 месеца стигнах 90. Так че, е много относително как ще растеш. 1 кило за месец мисля, че е реалистично :)

Мнението беше редактирано от summer_jam на 22.09.11 23:59.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1